Oldalak: 1 ... 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 [405] 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646809 alkalommal)
harkazoli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 284


« Új üzenet #6060 Dátum: 2012. Augusztus 16. - 12:03:57 »

Sziasztok!

Ha van valakinek egy jó vaddisznó pörköltes receptje, tegye már meg, hogy megosztja velem is!
Nem találtam itt, pedig gyanítom, hogy lennie kellene...

Előre is köszi:

Zoli
Naplózva
harkazoli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 284


« Új üzenet #6061 Dátum: 2012. Augusztus 16. - 13:13:10 »

Szia, Csabi!

Igen jól hangzik, köszi szépen!
Engem is igencsak nagyon érdekelnek a különféle "praktikák"...  Mosolyog

Zoli
Naplózva
harkazoli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 284


« Új üzenet #6062 Dátum: 2012. Augusztus 16. - 13:50:29 »

Sőt, eszembe jutott még valami: a hús pácolása.
Többektől hallottam, hogy legalább egy napig pácolják a húst...
Ezzel a páclével mi a helyzet?
Tud erre is adni valaki valami jól bevált receptet?  Ördög
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6063 Dátum: 2012. Augusztus 17. - 23:12:35 »


Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Gringo13
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 81


« Új üzenet #6064 Dátum: 2012. Augusztus 18. - 09:07:32 »



Ez miez? Csülkös pacal? Hogyan kell elkésziteni?
Naplózva
emerik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 344


« Új üzenet #6065 Dátum: 2012. Augusztus 18. - 09:53:47 »

Ez miez? Csülkös pacal? Hogyan kell elkésziteni?

 Ez engem is idegesít ,B@ssza ideírni mi is lenne ez a finomság,csak Nyálcsorog Nyálcsorog Nyálcsorog Nyami
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #6066 Dátum: 2012. Augusztus 18. - 10:38:42 »

Ez most a lusta ember pacalja lett, ebben a hőségben nem volt lelkierőm a tűzhely mellett őrködni, úgyhogy bevágtam a sütőbe 100 fokra oszt jónapot. Amúgy az elkészítés hagyományosan ment, pacalt átforráztam egy ecetes lében, utána megabáltam hagymával, fokhagymával, babérlevéllel és szemesborsal. Közben két kiáztatott füstölt csülköt(kicsit sós maradt az idén a csülök) felkockáztam, a harmadik kezemmel meg csináltam egy pörköltalapot sok friss paradicsommal és paprikával. A kész pörköltalapba beleforgattam a csülökhúst, fűszereztem egy kis majorannával, köménnyel, kapott borsot, babért és pár gerezd fokhagymát, aztán mindenestől beleborítottam egy mázas cserépedénybe, beraktam az előmelegített sütőbe kétszáz fokra amíg beindult, utána visszavettem száz fokra és otthagytam vagy három órára.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #6067 Dátum: 2012. Augusztus 18. - 12:02:24 »

 Emelem Röhög Taps Jó-jó de éjszakára feltenni egy ilyet  Fejvakarás  Stoel
Egyébként finom lehet  Fejvakarás kár hogy mi nem eszünk belőle  Röhög  Emelem

Más . Több pörkölt / nem pacal /  receptben olvasom apróra vágom a húst  Fejvakarás 
felénk pedig jó nagyra vágják általában  Igen Igen sokkal szaftosabb lesz és lehet
/ nagy vacsoráknál / cserélgetni a cupákokat . Ugyanis azt volt a szokás , ki mit szeret  Igen Taps Taps  Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #6068 Dátum: 2012. Augusztus 20. - 11:28:44 »

Megsült az aug 20. krumplis kenyér!



Kisebbeket is sütöttem!

Naplózva
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #6069 Dátum: 2012. Augusztus 20. - 11:32:39 »

Huhh, de szeretem...

Milyen magvak vannak rajta?
Benne is vannak, a tésztába is keversz magvakat, vagy csak a külső felületét szórod meg??

Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #6070 Dátum: 2012. Augusztus 20. - 11:33:48 »

Troja! Gratulálok! Jó étvágyat hozzá! Csinik! Igen Emelem
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #6071 Dátum: 2012. Augusztus 20. - 14:39:00 »

Huhh, de szeretem...

Milyen magvak vannak rajta?
Benne is vannak, a tésztába is keversz magvakat, vagy csak a külső felületét szórod meg??



A fehér az szezámmag, a barna azt nem tudom, elveszett a zacskó  Nyihi . A tésztába is szoktam dobni egy marékkal, ha eszembe jut, a család nagyon szereti.
Most meg augusztus 20-án a barátokat is megajándékoz(tam)om egy cipóval, egyenek rendes kenyeret is! Nyihi
Naplózva
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #6072 Dátum: 2012. Augusztus 20. - 14:40:22 »

Troja! Gratulálok! Jó étvágyat hozzá! Csinik! Igen Emelem

Köszönöm! Emelem
Naplózva
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #6073 Dátum: 2012. Augusztus 20. - 14:42:38 »

A fehér az szezámmag, a barna azt nem tudom, elveszett a zacskó  Nyihi . A tésztába is szoktam dobni egy marékkal, ha eszembe jut, a család nagyon szereti.
Most meg augusztus 20-án a barátokat is megajándékoz(tam)om egy cipóval, egyenek rendes kenyeret is! Nyihi

Én is az olyan belesütött magvasakat szeretem, a család madáreledel-kenyérnek nevezi...


 Emelem Effendi
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #6074 Dátum: 2012. Augusztus 20. - 14:48:16 »

Troja  Emelem ! Gratulálok ! Egyik legszebb Ünnep ! Az Új Kenyér Ünnepe !  OOO   Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Oldalak: 1 ... 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 [405] 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: