Oldalak: 1 ... 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 [396] 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646788 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #5925 Dátum: 2012. április 20. - 23:04:38 »

Na ezért érdemes disznót tartani, vagy jó helyről venni, (igaz Soma?)

Soma is jó helyről veszi?
 Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #5926 Dátum: 2012. április 20. - 23:10:34 »


Aztán megtöltöttük az első szarvaskolbászt, nagyon finom volt, jól bezabáltam belőle és vártam a savat. A sav meg nem jött.
.....
Mindebből azt a következtetést vontam le, hogy a hiba mégsem bennem volt. 

Nem. A hiba bennem van. Valamit kifelejtettem a receptből... Fejvakarás
 Ördög Ördög Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #5927 Dátum: 2012. április 20. - 23:24:54 »

Egyszer olvassátok el mi van a kenyérben. Ezt egy pék is írhatta volna,saját szakmájáról.

Tessék:  Kenyérnek látszó szemetet eszünk


http://divany.hu/alapkonyha/2012/04/12/kenyer/
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #5928 Dátum: 2012. április 21. - 00:11:31 »

Tessék:  Kenyérnek látszó szemetet eszünk



Már aki...
Én pl. nem eszem kenyeret(mert hízlal) Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #5929 Dátum: 2012. április 21. - 19:56:37 »

Én meg megsütöttem!
Ez lett belőle:

Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #5930 Dátum: 2012. április 21. - 20:33:55 »

Én meg megsütöttem!
Ez lett belőle:


Jól  néz ki. Felvágva is lefotóznád?

Milyen egyébként?
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5931 Dátum: 2012. április 21. - 20:41:20 »

Nem. A hiba bennem van. Valamit kifelejtettem a receptből... Fejvakarás
 Ördög Ördög Ördög

Télleg'! Nem volt benne sem ízfokozó (aminek jó íze van, azt minek kéne fokozni?), sem tartósítószer (erre való a füst), sem egyéb E-... kutymurutt.

Jut eszembe! A múltkor beszélgettem egy manussal, szarvaskolbászról. Meséli, hogy ő úgy indul neki, hogy lefagyasztja a húst 1 napra. Aztán előveszi, felengedi, leszűri róla a levet, amit engedett, majd ezt még egyszer megismétli.
Azt mondja, hogy szinte semmit nem ráncosodik össze a kolbász, mert a víztartalmát már a töltés előtt majdnem nullára redukálja.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #5932 Dátum: 2012. április 21. - 22:34:27 »



 Stoel Stoel Stoel
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #5933 Dátum: 2012. április 22. - 06:04:05 »

Jól  néz ki. Felvágva is lefotóznád?

Milyen egyébként?


Az íze és az állaga nagyon jó, mondhatnám ilyen finom kenyeret még nem ettem!  Igen Tök egyszerű az elkészítés is
 A  leírt recepten annyit változtattam, hogy nem 250 fokon sütöttem, hanem 180-on, de légbefúvásos sütőben, és nem is fedtem le !
Egyetlen hibája, hogy este vendégeink  voltak, és a hűtő mélyén talált szarvashúsból készült palócleveshez  az utolsó morzsa kenyeret is felfalták!
Naplózva
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #5934 Dátum: 2012. április 22. - 07:55:52 »

Jól  néz ki. Felvágva is lefotóznád?

Milyen egyébként?


Tévedtem, a fiókban elbújt egy darabka, ma még jobb mint tegnap! Igen

Még hozzátenném, hogy 5 órát hagytam kelni.

Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #5935 Dátum: 2012. április 22. - 08:03:26 »

Tévedtem, a fiókban elbújt egy darabka, ma még jobb mint tegnap! Igen

Még hozzátenném, hogy 5 órát hagytam kelni.



Gusztusos valóban. BL80-as lisztet használtál?
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #5936 Dátum: 2012. április 22. - 08:07:38 »

Igen BL80-ast kaptam a szhelyi teccsóban 205Ft-ért.
Tegnap 1/2kg-ból sütöttem, éppen most dagasztottam le a maradék lisztet, estére az is elkészül!
A dagasztás összesen 3 percig tartott!
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #5937 Dátum: 2012. április 22. - 11:49:44 »

Télleg'! Nem volt benne sem ízfokozó (aminek jó íze van, azt minek kéne fokozni?), sem tartósítószer (erre való a füst), sem egyéb E-... kutymurutt.

Jut eszembe! A múltkor beszélgettem egy manussal, szarvaskolbászról. Meséli, hogy ő úgy indul neki, hogy lefagyasztja a húst 1 napra. Aztán előveszi, felengedi, leszűri róla a levet, amit engedett, majd ezt még egyszer megismétli.
Azt mondja, hogy szinte semmit nem ráncosodik össze a kolbász, mert a víztartalmát már a töltés előtt majdnem nullára redukálja.
Kérdés, hogy miért nem tölt inkább fűrészporból kolbászt? Mert tömegnövelőnek az is jó...
Eleve ökölszabály, hogy nem egészséges kétszer lefagyasztani valamit, másrészt szép dolog, hogy az összes vizet ki tudja szedni belőle, de azzal együtt a két fagyasztással szétroncsolt húsból az ízek nagyrészét is, onnan már csak hordozó a szarvashús annak meg egy kicsit drága...
Szerintem.
Kényszerűségből én is töltöttem már fagyasztott húsból de ha lehet, elkerülöm.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #5938 Dátum: 2012. április 22. - 12:13:30 »

Na ezért érdemes disznót tartani, vagy jó helyről venni, (igaz Soma?) baromfit nevelni, és sok vadat megvenni!!!

http://www.ketesaruk.hu/az_egyszeru_vasarlo_panaszai/egy-hentes-levele-kering-a-neten
Ezt pedig így kellene mindenkinek csinálni!
Egy disznóból így legalább 10 disznónyi töltelék árut lehet csinálni, amivel megmentünk kilenc ártatlan disznó életét. Fej a falba
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #5939 Dátum: 2012. április 22. - 12:28:03 »

Télleg'! Nem volt benne sem ízfokozó (aminek jó íze van, azt minek kéne fokozni?), sem tartósítószer (erre való a füst), sem egyéb E-... kutymurutt.

Jut eszembe! A múltkor beszélgettem egy manussal, szarvaskolbászról. Meséli, hogy ő úgy indul neki, hogy lefagyasztja a húst 1 napra. Aztán előveszi, felengedi, leszűri róla a levet, amit engedett, majd ezt még egyszer megismétli.
Azt mondja, hogy szinte semmit nem ráncosodik össze a kolbász, mert a víztartalmát már a töltés előtt majdnem nullára redukálja.
Erről nekem is Boar által leírt jutott eszembe /pedig nem is ért hozzá, a szalámi receptjéért is én kaptam pálinkát, olyan rossz/. A hús sejt nedveivel értékes íz és beltartalmi anyagok távoznak. Szárításnál csak a víz párolog ki, ezek az anyagok bent maradnak. Én is csináltam már fagyasztott húsból, mert nehéz összehozni a szarvast meg a mangalicát egy napra, de most már nem csurgatom le a levét /régebben megtettem/, hanem olvasztás után darálom lével együtt.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Oldalak: 1 ... 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 [396] 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: