Oldalak: 1 ... 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 [395] 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646781 alkalommal)
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #5910 Dátum: 2012. április 19. - 14:50:17 »

Fene azt a furcsa vadász ízléseteket! Nyúl íz??? Édesanyám tejfeles zsemlegombócos nyúlpörköltjén azt hiszem nem igen "éríznétek" semmi bukét. Ja és a fácánmellből még amerikás ízlésnek is megfelelő töltöttkáposztát is lehet remekelni. Tormalevélbe töltve már csaknem operabáli étek.  Emelem
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5911 Dátum: 2012. április 19. - 15:00:40 »

Szerintem a fácánmellet valamiféle "szottyal" kell tálalni, önmagában száraz és szálkás. Persze lehet, hogy van aki így szereti.
Ha a nyúlpaprikáson nem érzel karakteres vadzamatot, egy erőteljes fémes ízt, akkor azt Édesanyád is kiveszi belőle valahogy. Ha csak úgy snassz, rátenné a hagymára, mint pl. a házi disznó húst, akkor annak határozott bukéja lenne. 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
bferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1024


« Új üzenet #5912 Dátum: 2012. április 19. - 15:27:39 »

Nálunk a társaságnál a kétnapos vendéghívós vadászaton a sláger a nyúrpörkölt édeskáposztával, házi fehér kenyérrel. Nem abáljuk a nyúlhúst, nem pácoljuk, felesleges buziskodás lenne (ahogy Boar mondaná).
Mi így szeretjük, a messziről jött vendégurak pedig rajonganak érte, már péntek este kérdezik, hogy szombaton vagy vasárnap lesz a káposztás nyúlpöri. Egyszer még egy stuttgarti német csoportnak is ilyet főztünk  Kacsint. Többször repetáztak belőle, akkor csak ízlett nekik  Vigyorog.
Naplózva

-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram?
-Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
bferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1024


« Új üzenet #5913 Dátum: 2012. április 19. - 15:34:32 »

Ja, még annyit le kell írjak, hogy a kondérba a kb. 8-10 db nyúl úgy szokott összejönni, hogy jó néhány vadásztársam a kompetenciájából adja be a nyulát. Haza nem viszi, mert otthon a család nem eszi a vadnyulat, lehet hogy ő sem. De a vadászháznál a vadászat után, jól átfázva, kiéhezve, néhány pálinkát legurítva előtte, csodálatos étel a káposztás nyúlpörkölt. Még soha nem hallottam senkit, hogy a nyúlszagra panaszkodott volna.
Naplózva

-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram?
-Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #5914 Dátum: 2012. április 19. - 19:07:17 »

A fácánnal és is így voltam, amíg meg nem kóstoltam a túrós-füstölt szalonnás öntettel készült, natur fácánmellet.
Az valami hihetetlenül finom.
Azóta a fácánmell külön, a többi mehet csak a húslevesbe.

A receptjét megírnád?
Vagy megtalálom a receptesben?
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5915 Dátum: 2012. április 19. - 20:54:28 »

A receptjét megírnád?
Vagy megtalálom a receptesben?

Leírtam már egyszer, de lehet, hogy még Punknál.
Fejből nem tudom, mert nem én készítem, de rákérdezek, aztán megosztom Veletek.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5916 Dátum: 2012. április 19. - 21:38:09 »

Leírtam már egyszer, de lehet, hogy még Punknál.
Fejből nem tudom, mert nem én készítem, de rákérdezek, aztán megosztom Veletek.
Úgy emlékszem, hogy ezzel a recepttel még a másik fórumon találkoztam, itt nem... szóval tessék csak kérdezősködni! Bion Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #5917 Dátum: 2012. április 20. - 09:43:04 »

Szerintem a fácánmellet valamiféle "szottyal" kell tálalni, önmagában száraz és szálkás. Persze lehet, hogy van aki így szereti.
Ha a nyúlpaprikáson nem érzel karakteres vadzamatot, egy erőteljes fémes ízt, akkor azt Édesanyád is kiveszi belőle valahogy. Ha csak úgy snassz, rátenné a hagymára, mint pl. a házi disznó húst, akkor annak határozott bukéja lenne. 
A fácánmelles töltött káposztába kerül egy tenyérnyi füstölt szalonna,a nyúlpörkölthöz meg semmi extra csak a szokásos babérlevél -só-bors-paprika-hagyma mert nálunk már a majoránna is "egzotikus" fűszernek számít.(Igaz a hús mindig frissen nyúzva került az asztalra,nem volt érlelve.) A zsemlegombóc viszi magával az ízeket, fenséges a harmónia. Mondjuk én a vadízt nagyon szeretem, a marhahússal is úgy vagyok hogy akkor jó ha van egy kis "tehenszaga"... Kacsint
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #5918 Dátum: 2012. április 20. - 15:20:04 »

Na ezért érdemes disznót tartani, vagy jó helyről venni, (igaz Soma?) baromfit nevelni, és sok vadat megvenni!!!

http://www.ketesaruk.hu/az_egyszeru_vasarlo_panaszai/egy-hentes-levele-kering-a-neten
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #5919 Dátum: 2012. április 20. - 20:18:36 »

Na ezért érdemes disznót tartani, vagy jó helyről venni, (igaz Soma?) baromfit nevelni, és sok vadat megvenni!!!

http://www.ketesaruk.hu/az_egyszeru_vasarlo_panaszai/egy-hentes-levele-kering-a-neten


Most már értem miért nem tudok olyan ízű szalámit tölteni húsból mint a bóti! Ördög
Naplózva
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #5920 Dátum: 2012. április 20. - 20:22:39 »

Na látjátok, ezért jók a házi kolbászkák! Taps Táncol Emelem
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5921 Dátum: 2012. április 20. - 20:47:44 »

Na ezért érdemes disznót tartani, vagy jó helyről venni, (igaz Soma?) baromfit nevelni, és sok vadat megvenni!!!


Az biztos, hogy ha eszem valami felvágottat, vagy kolbászt-szalámit, felmegy a gyomorsavam. Sokszor olyan szintre, hogy marja a torkomat.
Egészen tavalyelőttig azt hittem, hogy a hiba az én készülékemben van.
Aztán megtöltöttük az első szarvaskolbászt, nagyon finom volt, jól bezabáltam belőle és vártam a savat. A sav meg nem jött.
Aztán másnap is ettem, meg harmadnap is, meg mindennap. A sav soha nem jött.
Mindebből azt a következtetést vontam le, hogy a hiba mégsem bennem volt. 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #5922 Dátum: 2012. április 20. - 21:14:09 »

Egyszer olvassátok el mi van a kenyérben. Ezt egy pék is írhatta volna,saját szakmájáról.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #5923 Dátum: 2012. április 20. - 21:17:21 »

 Röhög Meghiszem azt!!!! Emelem
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5924 Dátum: 2012. április 20. - 21:44:55 »

Apropó!

Lehel barátunk nemrég tett egy felelőtlen ígéretet. Nevezetesen azt, hogy megosztja velünk az őzből készített mics receptjét.
Ha már a találkozón kénytelenek leszünk nélkülözni a valódit, Lehel, légy szíves, legalább virtuálisan...
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Oldalak: 1 ... 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 [395] 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: