Oldalak: 1 ... 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 [390] 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646775 alkalommal)
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #5835 Dátum: 2012. Február 29. - 15:53:11 »

Pont a paprika ami nem lesz keserű mert oldódik.
Kemény és keserű a víztől, ill a sótól lesz. Kivétel a szárnyas máj mert azt menetközben is lehet sózni.

Sakac, én minden esetben sózom a hagymát, tehát a máj is sós közegbe kerül. Mégsem lesz kemény. Csak, ha túlsütöd.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #5836 Dátum: 2012. Február 29. - 15:57:48 »

Sakac, én minden esetben sózom a hagymát, tehát a máj is sós közegbe kerül. Mégsem lesz kemény. Csak, ha túlsütöd.

Ez a szép ebben mindenki másképp csinálja  Ördög én így tanultam. De azt hiszem abban egyetérthetünk, a resztelt máj akkor a legfinomabb ha együtt sütsz vele óriás pöfeteget. Na azt ritkán találok...
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #5837 Dátum: 2012. Február 29. - 16:17:00 »

A májnak az a titka, hogy a kész fűszeres, hagymás alapot hagyni kell visszahűlni aztán a vékony szeletekre vágott májat jól beleforgatni, hogy vegye fel a fűszeres zsírt és így visszarakni a lángra egy rövid időre. Ha a szeletek már törnek és nem nyúlnak, kész is van.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #5838 Dátum: 2012. Február 29. - 16:35:16 »

Ittál már jó sört?   Ördög  Utána nem akarsz bort inni soha.

Nahat ez a sor nekem nagyon izlik, a nyaron nagyon ment, mennyire nepszeru arrafele ?



Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #5839 Dátum: 2012. Február 29. - 16:39:24 »

Ilyen néven nem láttam, de cseh minőségi sörnek tűnik, rossz nem lehet
Naplózva
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #5840 Dátum: 2012. Február 29. - 16:46:07 »

Ilyen néven nem láttam, de cseh minőségi sörnek tűnik, rossz nem lehet

Epp most gugliztam ki, hogy Europaba a cseh Budweiser - Budvar a neve ugyanez a sor.
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
kacsavadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 109


« Új üzenet #5841 Dátum: 2012. Február 29. - 17:00:26 »

Nahat ez a sor nekem nagyon izlik, a nyaron nagyon ment, mennyire nepszeru arrafele ?





Én nem iszom alkoholt, de édesapám véleményére hagyatkozva, ez az egyik legjobb amit nálunk (Szlovákiában) árulnak. Eléggé elterjedt amúgy, a főbb márkák között van.  Emelem
Naplózva
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #5842 Dátum: 2012. Február 29. - 18:30:31 »

abban egyetérthetünk, a resztelt máj akkor a legfinomabb ha együtt sütsz vele óriás pöfeteget.

Na ezt pl. még sosem hallottam.
Írhatnál erről bővebben!
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #5843 Dátum: 2012. Február 29. - 18:38:19 »

Na ezt pl. még sosem hallottam.
Írhatnál erről bővebben!

Nincs benne semmi különös ugyanannyi óriás pöfeteg mint máj, egyszerre megy bele mindkettő ugyanakkora méretben. Egy gond van itt nem nagyon akad...
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5844 Dátum: 2012. Március 01. - 11:14:38 »

Olvasom a Figyelőben, hogy megy a harakiri Brüsszelben a szőlőtelepítések liberalizációja kapcsán.
A cikk utolsó bekezdését beidézném, mert nagyon tetszik.

"Általánosságban véve pedig a szakértők szerint létezik egy olyan veszély, hogy a tradicionális európai szőlészetre és borászatra ugyanolyan sors vár, mint a sörgyártásra, ami eredetileg ugyancsak kézműves mesterségnek számított, mára azonban teljesen ipari tömegtermelésbe ment át.
Márpedig Európában a bor mindig több volt egyszerű alkoholnál.
Életérzés, a nemzeti kultúra és identitás része és nem utolsósorban politika.
A bor és a szőlészet világától elcsábult művészek, üzletemberek és politikusok nem egy országban olyan lobbierőt képviselnek, amelyről nem lehet nem tudomást venni."
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #5845 Dátum: 2012. Március 01. - 11:36:38 »

A múlt hétvégén voltam Somlyón. Sajnos ott már ez van a termőterület jelentős részén.
De Tokajban is látni próbálkozásokat.
Lajos! Már csak a pálinkában bízhatunk! Piál
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Vinczelehel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 761


« Új üzenet #5846 Dátum: 2012. Március 01. - 11:56:00 »

A múlt hétvégén voltam Somlyón. Sajnos ott már ez van a termőterület jelentős részén.
De Tokajban is látni próbálkozásokat.
Lajos! Már csak a pálinkában bízhatunk! Piál
Milyen  Somlyón TE ?? Meglepődött Tááán  nem  Szilágy???
Naplózva

Erdész  vadász  üdvözlettel    Lehel
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #5847 Dátum: 2012. Március 01. - 12:02:23 »

Milyen  Somlyón TE ?? Meglepődött Tááán  nem  Szilágy???

Elnézést! Stoel Módosítok!
Somlón voltam, Somló hegyen. Bezavart Erdély. Csíksomlyó, Szilágysomlyó.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5848 Dátum: 2012. Március 01. - 12:17:59 »

Elnézést! Stoel Módosítok!
Somlón voltam, Somló hegyen. Bezavart Erdély. Csíksomlyó, Szilágysomlyó.

Pedig kár lenne ezekért a nyúlfarknyi (Juhfarknyi) borvidékekért. Olyan kuriózumok, amik megérdemlik az egyedi kézművességet. 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #5849 Dátum: 2012. Március 01. - 12:20:25 »


Lajos! Már csak a pálinkában bízhatunk! Piál
Hát igen, a kézzel szedett gumicsizmát nehéz űberelni... Röhög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Oldalak: 1 ... 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 [390] 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: