Oldalak: 1 ... 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 [389] 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646788 alkalommal)
Forma4
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 543


Szivacs


« Új üzenet #5820 Dátum: 2012. Február 29. - 09:28:08 »

A pirított máj és resztelt máj közti különbség

Az előzőben van paprika és zaftos (hagyma+paprika+bors+majoránna+só), a másik ((hagyma+bors+fokhagyma..esetleg majoránna+só) paprika nélkül készül és szárazabb.

A köznépi hagyományokban, viszont elég sokszor (nálunk is) a resztelt májat készítik, de mondják, resztelt-,pirított-,dinsztelt májnak

A resztelt és dinsztelt máj viszont azonos, csak itt-ott másként nevezik
Naplózva

A vadászvizsgám meg van,... nem azt jelenti, hogy vadász vagyok...csak a lehetőséget kaptam meg, hogy vadász...jó vadász válhassék belőlem !

...ha küzdesz, veszíthetsz...ha nem küzdesz, vesztettél !
Forma4
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 543


Szivacs


« Új üzenet #5821 Dátum: 2012. Február 29. - 09:30:48 »

Valami ilyesmit követek el én is. Annyi különbséggel, hogy a hagymát a disztelés előtt megsózom egy kicsit, mert só nélkül édeskés lesz. A paprikát beleteszem ugyan a forró zsírba, de rögtön utána rá egy fél pohár víz, az ilyenkor bekövetkező sistergés nagyon gyorsan "szétcsapja" az üveges hagymát. Ja igen, és nem használok borsot, majorannát, egyébként az eljárás ugyanez.

Minden esetben sózzuk a hagymát dinsztelés alatt (én egyből annyit teszek, amennyi az egész ételbe kell), mivel hamarabb megfonnyad Mosolyog
A májnál kerülöm, mert meg keményszik adott esetben...bár már próbáltam és nem volt gond...de biztos ami biztos..én a végén tálaláskor sózom Mosolyog
Naplózva

A vadászvizsgám meg van,... nem azt jelenti, hogy vadász vagyok...csak a lehetőséget kaptam meg, hogy vadász...jó vadász válhassék belőlem !

...ha küzdesz, veszíthetsz...ha nem küzdesz, vesztettél !
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #5822 Dátum: 2012. Február 29. - 09:33:09 »

Minden esetben sózzuk a hagymát dinsztelés alatt (én egyből annyit teszek, amennyi az egész ételbe kell), mivel hamarabb megfonnyad Mosolyog
A májnál kerülöm, mert meg keményszik adott esetben...bár már próbáltam és nem volt gond...de biztos ami biztos..én a végén tálaláskor sózom Mosolyog

Én is minden esetben sózom a piruló hagymát, még sosem keménykedett meg a máj.

A máj a túlsütéstől lesz kemény!!!!

Van ismerős körben is, aki taplóra süti a májat. Sózás nélkül persze!

Ehetetlen.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Forma4
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 543


Szivacs


« Új üzenet #5823 Dátum: 2012. Február 29. - 09:33:33 »

A pirított máj és resztelt máj közti különbség

Az előzőben van paprika és zaftos (hagyma+paprika+bors+majoránna+só), a másik ((hagyma+bors+fokhagyma..esetleg majoránna+só) paprika nélkül készül és szárazabb.

A köznépi hagyományokban, viszont elég sokszor (nálunk is) a resztelt májat készítik, de mondják, resztelt-,pirított-,dinsztelt májnak

A resztelt és dinsztelt máj viszont azonos, csak itt-ott másként nevezik
BOCSÁNAT...FORDÍTVA  Fej a falba  Tasli
Naplózva

A vadászvizsgám meg van,... nem azt jelenti, hogy vadász vagyok...csak a lehetőséget kaptam meg, hogy vadász...jó vadász válhassék belőlem !

...ha küzdesz, veszíthetsz...ha nem küzdesz, vesztettél !
Forma4
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 543


Szivacs


« Új üzenet #5824 Dátum: 2012. Február 29. - 09:35:39 »



A máj a túlsütéstől lesz kemény!!!!

Ehetetlen.

Az valószínűleg így van...
Naplózva

A vadászvizsgám meg van,... nem azt jelenti, hogy vadász vagyok...csak a lehetőséget kaptam meg, hogy vadász...jó vadász válhassék belőlem !

...ha küzdesz, veszíthetsz...ha nem küzdesz, vesztettél !
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #5825 Dátum: 2012. Február 29. - 09:41:09 »

Eb a tanúm rá, egyszer egy kisebb társasággal csukáztunk, összejött vagy másfél kg csukamáj, kitaláltuk süssük meg, úgy ahogy egyébként Eb leírta.

Nos, jelentős tűzerővel kellett a serpenyőt védeni a túlsütést kívánók ellen!  Röhög

De sikerült, és mondhatom olyan finomat már régen ettem. És még a kőkeményre sütést kívánók is megnyalták a 10, vagyis akkor már csak 9 ujjukat.  Röhög

Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Forma4
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 543


Szivacs


« Új üzenet #5826 Dátum: 2012. Február 29. - 09:51:44 »

Eb a tanúm rá, egyszer egy kisebb társasággal csukáztunk, összejött vagy másfél kg csukamáj, kitaláltuk süssük meg, úgy ahogy egyébként Eb leírta.

Nos, jelentős tűzerővel kellett a serpenyőt védeni a túlsütést kívánók ellen!  Röhög

De sikerült, és mondhatom olyan finomat már régen ettem. És még a kőkeményre sütést kívánók is megnyalták a 10, vagyis akkor már csak 9 ujjukat.  Röhög



Menyhal máját próbáltátok már?...az még nem semmi  Kacsint
Naplózva

A vadászvizsgám meg van,... nem azt jelenti, hogy vadász vagyok...csak a lehetőséget kaptam meg, hogy vadász...jó vadász válhassék belőlem !

...ha küzdesz, veszíthetsz...ha nem küzdesz, vesztettél !
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #5827 Dátum: 2012. Február 29. - 10:08:51 »

Menyhal máját próbáltátok már?...az még nem semmi  Kacsint

Menyhal máj azonnal a kifogás után, hazaérve még éjjel fogyasztandó, zsíron átforgatva só,bors,parika fűszerezéssel, némi könnyű rosé öblögetéssel!
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5828 Dátum: 2012. Február 29. - 10:43:42 »


Friss kenyér, jó bor, barátok.  Piál
  

Ez megint izlés és pofon kategória, de resztelt májhoz inkább sört tudok párosítani, annak ellenére, hogy egyébként a bor sokkal többre értékelem.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #5829 Dátum: 2012. Február 29. - 10:46:23 »

Ez megint izlés és pofon kategória, de resztelt májhoz inkább sört tudok párosítani, annak ellenére, hogy egyébként a bor sokkal többre értékelem.


Ittál már jó sört?   Ördög  Utána nem akarsz bort inni soha.
Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #5830 Dátum: 2012. Február 29. - 10:48:40 »

Ittál már jó sört?   Ördög  Utána nem akarsz bort inni soha.

Én ezt fordítva tudom!

Egyszer iszol jó bort, aztán kidobod a söröd!
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #5831 Dátum: 2012. Február 29. - 11:04:15 »

Én ezt fordítva tudom!

Egyszer iszol jó bort, aztán kidobod a söröd!

akkor én még nem ittam jó bort
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5832 Dátum: 2012. Február 29. - 11:31:06 »

Ittál már jó sört?   Ördög  Utána nem akarsz bort inni soha.

Fene tudja, de nekem a sör az sör. Nem tudok igazán különbséget tenni közöttük. Egyik egy kicsit keserűbb, a másikban van valami más, nekem meghatározhatatlan íz, de nem tudom eldönteni, hogy melyik jobb. Angliában, Dániában, Németországban is megkóstoltabb többfélét a nálunk nem elterjedt nevek közül, de nem találtam olyat, amire azt mondanám, hogy na, ez az etalon.
A bor, meg a pálinka az más. Ott hatalmas különbségeket bírok érzékelni.

Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #5833 Dátum: 2012. Február 29. - 11:37:41 »

Pálinkában én is. Cseh csapolt sör, mintha éreznéd a kovászolt friss kenyér ízét, engem arra emlékeztet  Igen Igen Igen
Naplózva
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #5834 Dátum: 2012. Február 29. - 15:48:18 »

Szóval ez resztelt máj Mosolyog

Ledinsztelem, félre húzom, egy cseppet meghűl, bele a pirospaprika (ha forró a zsír megég és keserű lesz), elég sokat, de ne annyit, hogy kesernyésé váljon.

Pont a paprika ami nem lesz keserű mert oldódik.
Kemény és keserű a víztől, ill a sótól lesz. Kivétel a szárnyas máj mert azt menetközben is lehet sózni.
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Oldalak: 1 ... 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 [389] 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: