Oldalak: 1 ... 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 [371] 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646818 alkalommal)
Bütyök
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 773


« Új üzenet #5550 Dátum: 2011. November 20. - 15:49:27 »

Végre valaki aki tudja mi a petrezselyem ,mert piacon így kérdezte a műparasztot  a vevő és az nem tudta . Ez komoly.  Gyökér az volt neki.  Meglepődött
A babhoz én paszternákot főzök .
A rizst először fehérre pirítom kevés vajon ,olajon, zsíron tök mindegy,szóval addig keverem míg kifehéredik aztán felöntöm 2.5-3 × annyi forró vízzel ,még főzöm 10 percig és lefedem majd elzárom.  Főzéskor nem rontja el egy erőleves kocka ,kis pertezselyem zöld összevágva .
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5551 Dátum: 2011. November 20. - 16:57:05 »

Üdv Bütyök ! Ki próbálom talán így jó lesz a rizs  OOO
A paszternáknak sajnos más az íze   Rííí Jóóó régen a bolgárok bent hagyták a földben télire ,
mi gyerekek kikapartuk a petrezselymet . Körben leszedtük a külső részt a belseje olyan finom   OOO OOO
mikor már megcsípte a dér , mint a dióbél  Igen Igen  Taps
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #5552 Dátum: 2011. November 20. - 17:20:05 »

Lacus!  Emelem

Én általában jázmin rizst használok  a lényeg, hogy ne a legolcsóbb legyen, mert akkor az ima is kevés.
A jól bevált kínai módszert használom, mert ez a legegyszerűbb.
Jó párszor átmosom, és utána annyi vizet adok hozzá, hogy ha beledugom a mutatóujjam ne érje el az első ujjpercemet a víz (de max. addíg). A rizstől számolva.  Kacsint
Aztán elkezdem nagylángon főzni, hogy nagy buborékok legyenek. A víz felét elfőzöm, és utána kis lángon fedővel még 15 percig párolom, keverés és kész.  Wave
Az első pár adag ment a kutyának, de most már egészen jól megy.  Ördög  Wave
Naplózva
Bütyök
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 773


« Új üzenet #5553 Dátum: 2011. November 20. - 18:27:26 »

Lacus. még annyit,hogy a lefedés és elzárás után kell még jó negyedóra addig felszívja magát. Ilyenkor a fedőt letakarom konyharuhával is.
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5554 Dátum: 2011. November 20. - 20:35:33 »

Köszönöm a segítséget  ! Hosszú évekig nem volt gond , csak az utóbbi időben .  Rííí
Ki kellett dobni az első adagot  Rííí kezdem a másodikat  Röhög Röhög
 egyik szem jó kemény a másik meg szét megy az ujjaim között 
 Rííí Rííí Rííí őblités közben  / nem olcsó , akciós ! / Tudom a fél ország jázmin rizst eszik , de nekem jó lenne a régi ,
olyan amit még hurkába is tettek anno Igen Igen Igen Igen Igen és nem tört össze főzés után . 
A Haki mellett volt kísérleti rizstelep is  Igen / mikor pihen a tó , megy bele a rizs / ott megismertem az igazi N.1-s
fajtákat  OOO OOO OOO  Taps Taps Taps   Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #5555 Dátum: 2011. November 20. - 20:38:36 »

Üdv  Emelem ! Mint már sokszor , az utóbbi 3. évben szívok a rizsfőzéssel . Nem tudom pontosan ,
de már több fajta rizst vettem /Szarvasít nem találok a környéken / , a főzés eredménye egy foss  Rííí
Valakinek van ötlete hogy kell főzni JÓL rizst . Mai is szinte ehetetlen , a fele szét főtt a másik fele kemény és
tört rizs lett ?  Fejvakarás Hova lett a szép kövér dagi nem összeragadó szép rizs ! Kezdem a termelőket NEM szeretni  Türelmetlenül Türelmetlenül
A másik egyáltalán termelnek még petrezselymet Magyarországon ? ? ? 
Nélküle egy finom orja , bab , gulyás és tyúkhúsleves stb. , csak egy félkarú óriás  Türelmetlenül  Rííí Rííí  Emelem


Lacóka, "A", vagy "B" rizst kotyvasztasz?
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5556 Dátum: 2011. November 20. - 20:48:49 »

Sabbati  Emelem Emelem ! Megnéztem most "B" , 3 hete meg "A" -t   Emelem
Tényleg  Röhög Röhög Röhög , hogy nem jutottál eszembe ,. Pár zsákkal főztök hetente  Igen .
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5557 Dátum: 2011. November 20. - 20:59:25 »

Ehhez hasonló fajtát  szeretem ,  a rántott szelettől a lecsóig .
http://m.blog.hu/mi/mindennapramese/image/2011/rizs.jpg
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #5558 Dátum: 2011. November 20. - 21:03:08 »

Te vagy még egy tudatos vásárló... Tasli
Ha fos bés rizst főzöl, ne csodáld, ha törmelékes, szemetes, kavicsos szart kapsz.
Az jó a hurkába, meg ilyenekbe, de nem jó köretnek, meg embernek való kajába.
Kiváló a SOS "A" rizs, egyenértékű a favorizált jázminnal.

A technológiákkal sem nagyon értek egyet, nekem idegen a háromszoros víz, a konyharuhával beburkolt fedővel meg a szakmunkás-inasokat szokták szivatni.

Én CBA "A"-t használok a csumiba, a víz aránya 1.8, nem forró, hanem csak csapmeleg, magas lángon való üvegesre pirítás után felöntöm, addig főzöm- és Uram bocsá', kevergetem-, míg híg tejeberizs állagú nem lesz, aztán fedőt rá és haladjunk tovább.
Cca. negyed óra múlva fel kell keverni egy húsvillával, és lehet majszolni.
Ja, hagymafejet sem teszek bele(ld. tankönyvek), mert ki szereti a sós vízben főtt hagyma ízét? Vállat von

 Effendi Emelem
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5559 Dátum: 2011. November 20. - 21:18:19 »

Sabbati 2008 - ban még volt dagi rizs  Rííí mindenütt és csak feltettem hideg vízben mosás nélkül 15 perc útán elzártam a gázt
pikk pakk  Igen Igen Igen Egyszer sem égett oda . Megnézem a CBA-st  Igen
Köszönöm !  Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #5560 Dátum: 2011. November 20. - 21:21:49 »

 Emelem
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5561 Dátum: 2011. November 20. - 22:44:08 »

Végre valaki aki tudja mi a petrezselyem ,mert piacon így kérdezte a műparasztot  a vevő és az nem tudta .

Biztosan nem járt bálba.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #5562 Dátum: 2011. November 21. - 12:56:32 »

"Ha fos bés rizst főzöl, ne csodáld, ha törmelékes, szemetes, kavicsos szart kapsz.
Az jó a hurkába, meg ilyenekbe, de nem jó köretnek, meg embernek való kajába." Effendi Tasli

Én mindig Kispesten a Kossuth téri piacon veszek kimért rizs. Nem tudom honnan származik /állítólag szarvasi/  azt se, hogy milyen fajta, de mindig
jó szokott lenni. Legutóbb tegnap főztem, nagyon jó lett.
A tegnapi recept:

12 kg rizs, 20 dkg só, 5 dkg bors, 5 dkg majoránna, 18 liter abalé /nem volt több/, 6 liter víz.
kb 20 percig főztem, utána le a tűzről, rá a fedőt és negyed óra múlva kész is.
Nem tudom egy rizs főzésen mit lehet elcseszni? Ördög
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5563 Dátum: 2011. November 21. - 12:59:12 »

Én is először fehérre pirítom, majd mehet rá másfélszer-kétszer annyi víz,m mint a rizs. Ezután addig forralom, amíg a víz szintje el nem éri a rizsét a lábasban, megkeverem, majd megy rá a tető. 10-15perc pihentetés(addig átpárolódik, megpuhul a rizs), még egy keverés és ehető is. A jázmin rizs szerintem csak divat, meg a "béna háziasszonyok" kedvence -bocs Gaben Ördög Ördög Ördög-, mert a sima A rizst is ugyanolyan jól el lehet készíteni, mint a jázmint, csak kb. negyede áron. Lásd Sábi írása  Figyelmes olvasás Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #5564 Dátum: 2011. November 21. - 13:04:39 »

Még jó, hogy nem vagyok háziasszony!  Ördög
Ettől függetlenül, szeretem a jázmint.  Kacsint
Naplózva
Oldalak: 1 ... 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 [371] 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: