Bammeg!
Nem az volt a kérdés, hogy milyen jóízűt szoktatok enni belőle!
Hogy a bánatba kell megcsinálni?
Az volt a kérdés, hogy foglalkozott-e már valaki vele... a válasz: igen, és télen szoktuk elfogyasztani
Én úgy szoktam csinálni, hogy először is kiválogatom a legszebb, legnagyobb, teljesen érett bogyókat, megmosom őket, négybe vágom, kivágom a magházat, majd a héjával lefelé egy gyümölcsös rekeszbe teszem. A tetejére egy hálót feszítek-hogy a nap érje, de a legyek, rovarok ne férjenek hozzá, és mehet ki a tűző napra. Ha kell, akkor az egyenletes száradás érdekében néha átforgatom(amikor a teteje már megszáradt) és teljesen kiszárítom. Ezután mehet egy vászonzacsiba és a kamrába beakasztva télig eláll. Az íze zamatos, fűszeres.
(Tovább gondolva a dolgok, azon agyalok, hogy a spanyolokat követve kipróbálom, hogy milyen lehet a szárított paradicsomot is megfüstölni egy kicsit, mint a fűszerpaprikát...