Oldalak: 1 ... 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 [361] 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646809 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #5400 Dátum: 2011. Július 04. - 12:14:09 »

Nem is az ízével van a legnagyobb gondom, hanem az állagával.
A csiga állaga zúzaszerű, nincs azzal gond.
A polip és a tintahal elkészítésének meg pont az a rákfenéje, hogy ha rosszul csinálod, gumiszerű rágós lesz. Görögországban ettem nagyon finom grillezett polipot vendéglőben, azt az állagot nem sikerült reprodukálni. Főzik valameddig, utána sütik ki, de nagyon el kell találni a főzést mert akár túl sokáig, akár túl rövid ideig csinálod, az eredmény siralmas lesz.
Másrészt a polipot a helyiek fogás után vagy százszor a sziklához vágják, közben szorgalmasan mossák tengervízzel, így fellazul, puhább lesz. a boltban kapható fagyasztott polippal viszont tutira nem vacakolt ennyit a halászhajó legénysége, tehát eleve hátránnyal indul a mérkőzésen...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5401 Dátum: 2011. Július 04. - 12:17:58 »

A csiga állaga zúzaszerű, nincs azzal gond.
A polip és a tintahal elkészítésének meg pont az a rákfenéje, hogy ha rosszul csinálod, gumiszerű rágós lesz. Görögországban ettem nagyon finom grillezett polipot vendéglőben, azt az állagot nem sikerült reprodukálni. Főzik valameddig, utána sütik ki, de nagyon el kell találni a főzést mert akár túl sokáig, akár túl rövid ideig csinálod, az eredmény siralmas lesz.
Másrészt a polipot a helyiek fogás után vagy százszor a sziklához vágják, közben szorgalmasan mossák tengervízzel, így fellazul, puhább lesz. a boltban kapható fagyasztott polippal viszont tutira nem vacakolt ennyit a halászhajó legénysége, tehát eleve hátránnyal indul a mérkőzésen...

Zúzát sem gyakran tömök az arcomba Ördög

A fagyasztott polipot hengerek közt lazítják-a legtöbb esetben. De olyan nekem, mint a pacal. Sokaknak ízlik, mégis van olyan, akinek kifordul a szájából. Én ezzel is az utóbbiak közé tartozom. Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5402 Dátum: 2011. Július 04. - 12:22:50 »

Nézzétek meg ezeket a japánokat . Mind alacsony, vékonyhangú, szőrtelen, kispöcsű ! Méghogy tofu, meg halszósz ...!
Sült kacsát a Magyar Vadásznak, meg vörösbort ! - - - - -  utána egy kis Coverex...!
 Ördög Vigyorog

Sokáig élt a monda állítólag a törökök között, hogy a magyarok azért olyan bátor vitézek, mert sok bort isznak és a testes magyar borok feltüzelik a vérüket, a sok hús és a szalonna pedig erőt adnak nekik a harchoz... Aztán a németek is megérezték a magyar virtust 1703. 1711. között, majd 1848-49-ben. Rá is szoktattak minket a sörre, mert az nyugtató hatású. Állítólag Nyihi
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5403 Dátum: 2011. Július 04. - 12:23:02 »

St.Girgesz  Wave A polip roston , olyan mint a sült burgonya  Igen Keresek fotót . A tinta hal is jó , ha jól van elkészítve  Igen
 Wave
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5404 Dátum: 2011. Július 04. - 12:24:21 »

 Fejvakarás Fejvakarás Fejvakarás Nahát ! Akkor ezért emelték fel a szalonna árát  Türelmetlenül
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5405 Dátum: 2011. Július 04. - 12:25:14 »

St.Girgesz  Wave A polip roston , olyan mint a sült burgonya  Igen Keresek fotót . A tinta hal is jó , ha jól van elkészítve  Igen
 Wave

Tudom-tudom: a bikahere is finom tojással és fokhagymával, mégsem eszem meg... Van épp elég étel, amit szeretek, úgyhogy ami nem jön be elsőre, azt nem nagyon erőltetem. Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5406 Dátum: 2011. Július 04. - 12:27:05 »

Fejvakarás Fejvakarás Fejvakarás Nahát ! Akkor ezért emelték fel a szalonna árát  Türelmetlenül

Fejvakarás Emelték? Itthon csak én emelem a szalonnát -le a rúdról Ördög  Nyami
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5407 Dátum: 2011. Július 04. - 12:36:04 »

 1  kg prima  Igen Igen Kolozsvári a piacon 2000 Ft.
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5408 Dátum: 2011. Július 04. - 12:36:34 »

Ja és nem mangócica  Röhög Röhög Röhög
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5409 Dátum: 2011. Július 04. - 13:28:51 »


Sült kacsát a Magyar Vadásznak, meg vörösbort !


Úgy-úgy! Még a kutyájának is. Az sem szereti a francia konyhát.

Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Kun Gábor (Gaben85)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 806


« Új üzenet #5410 Dátum: 2011. Július 04. - 16:52:24 »

Nem csak a garum vagy a thai hal szósz készüól rohasztott halból. Worchester szósz gyártás is úgy készül, hogy a a halat külön hordóban, hagymát külön hordóban hetekig rohasztják. Utána összeöntik őket és darálják, ízesítik...
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5411 Dátum: 2011. Július 05. - 09:00:24 »

Nem csak a garum vagy a thai hal szósz készüól rohasztott halból. Worchester szósz gyártás is úgy készül, hogy a a halat külön hordóban, hagymát külön hordóban hetekig rohasztják. Utána összeöntik őket és darálják, ízesítik...

Hasonló módon, de nem teljesen így készül... a hozzávalókat összekeverik, majd fahordóba téve több évig érlelik-meghatározott körülmények között. A hordót felbontva már kész a szósz-az összetevők pedig titkosak, csak pár alkotóról derült ki az évek folyamán, hogy mi van benne-de a halat nem említik. (Ha érdekel, bemásolom a teljes írást erről a szószról a Fűszerlexikon c. könyvből.) Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5412 Dátum: 2011. Július 05. - 11:38:28 »

  Emelem  Wave   Röhög Röhög Azért Ne felejtsük el , tulajdonképem a kovászos  Hány uborka is rohasztással készül !
  Pfuj és pfuj és pfuj  csak hamarabb megeszik  Hány  Röhög Röhög Röhög  Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5413 Dátum: 2011. Július 05. - 12:09:29 »

  Emelem  Wave   Röhög Röhög Azért Ne felejtsük el , tulajdonképem a kovászos  Hány uborka is rohasztással készül !
  Pfuj és pfuj és pfuj  csak hamarabb megeszik  Hány  Röhög Röhög Röhög  Emelem
...meg a tejföl, meg a túró, meg a sajt, meg penészes szalámi, meg a bor, stb. Ördög
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #5414 Dátum: 2011. Július 05. - 12:16:24 »

Nekem van egy olyan süllő receptem, ahol a rántott süllőfiléket egy edényben fűszerzett tejfölre (só,bors) kell rakni, majd tejföl, süllő, tejföl rétegezés. Egy napig melegen, sőt a recept szerint kint a napon kell érlelni, még 2 napig utána hűtőben. Ekkor kész, és fantasztikusan finom!
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Oldalak: 1 ... 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 [361] 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: