Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #5400 Dátum: 2011. Július 04. - 12:14:09 » |
|
Nem is az ízével van a legnagyobb gondom, hanem az állagával.
A csiga állaga zúzaszerű, nincs azzal gond. A polip és a tintahal elkészítésének meg pont az a rákfenéje, hogy ha rosszul csinálod, gumiszerű rágós lesz. Görögországban ettem nagyon finom grillezett polipot vendéglőben, azt az állagot nem sikerült reprodukálni. Főzik valameddig, utána sütik ki, de nagyon el kell találni a főzést mert akár túl sokáig, akár túl rövid ideig csinálod, az eredmény siralmas lesz. Másrészt a polipot a helyiek fogás után vagy százszor a sziklához vágják, közben szorgalmasan mossák tengervízzel, így fellazul, puhább lesz. a boltban kapható fagyasztott polippal viszont tutira nem vacakolt ennyit a halászhajó legénysége, tehát eleve hátránnyal indul a mérkőzésen...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5401 Dátum: 2011. Július 04. - 12:17:58 » |
|
A csiga állaga zúzaszerű, nincs azzal gond. A polip és a tintahal elkészítésének meg pont az a rákfenéje, hogy ha rosszul csinálod, gumiszerű rágós lesz. Görögországban ettem nagyon finom grillezett polipot vendéglőben, azt az állagot nem sikerült reprodukálni. Főzik valameddig, utána sütik ki, de nagyon el kell találni a főzést mert akár túl sokáig, akár túl rövid ideig csinálod, az eredmény siralmas lesz. Másrészt a polipot a helyiek fogás után vagy százszor a sziklához vágják, közben szorgalmasan mossák tengervízzel, így fellazul, puhább lesz. a boltban kapható fagyasztott polippal viszont tutira nem vacakolt ennyit a halászhajó legénysége, tehát eleve hátránnyal indul a mérkőzésen...
Zúzát sem gyakran tömök az arcomba A fagyasztott polipot hengerek közt lazítják-a legtöbb esetben. De olyan nekem, mint a pacal. Sokaknak ízlik, mégis van olyan, akinek kifordul a szájából. Én ezzel is az utóbbiak közé tartozom.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5402 Dátum: 2011. Július 04. - 12:22:50 » |
|
Nézzétek meg ezeket a japánokat . Mind alacsony, vékonyhangú, szőrtelen, kispöcsű ! Méghogy tofu, meg halszósz ...! Sült kacsát a Magyar Vadásznak, meg vörösbort ! - - - - - utána egy kis Coverex...! Sokáig élt a monda állítólag a törökök között, hogy a magyarok azért olyan bátor vitézek, mert sok bort isznak és a testes magyar borok feltüzelik a vérüket, a sok hús és a szalonna pedig erőt adnak nekik a harchoz... Aztán a németek is megérezték a magyar virtust 1703. 1711. között, majd 1848-49-ben. Rá is szoktattak minket a sörre, mert az nyugtató hatású. Állítólag
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5403 Dátum: 2011. Július 04. - 12:23:02 » |
|
St.Girgesz A polip roston , olyan mint a sült burgonya Keresek fotót . A tinta hal is jó , ha jól van elkészítve
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5404 Dátum: 2011. Július 04. - 12:24:21 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5405 Dátum: 2011. Július 04. - 12:25:14 » |
|
St.Girgesz A polip roston , olyan mint a sült burgonya Keresek fotót . A tinta hal is jó , ha jól van elkészítve Tudom-tudom: a bikahere is finom tojással és fokhagymával, mégsem eszem meg... Van épp elég étel, amit szeretek, úgyhogy ami nem jön be elsőre, azt nem nagyon erőltetem.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5406 Dátum: 2011. Július 04. - 12:27:05 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5407 Dátum: 2011. Július 04. - 12:36:04 » |
|
1 kg prima Kolozsvári a piacon 2000 Ft.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5408 Dátum: 2011. Július 04. - 12:36:34 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #5409 Dátum: 2011. Július 04. - 13:28:51 » |
|
Sült kacsát a Magyar Vadásznak, meg vörösbort !
Úgy-úgy! Még a kutyájának is. Az sem szereti a francia konyhát.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Kun Gábor (Gaben85)
|
|
« Új üzenet #5410 Dátum: 2011. Július 04. - 16:52:24 » |
|
Nem csak a garum vagy a thai hal szósz készüól rohasztott halból. Worchester szósz gyártás is úgy készül, hogy a a halat külön hordóban, hagymát külön hordóban hetekig rohasztják. Utána összeöntik őket és darálják, ízesítik...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5411 Dátum: 2011. Július 05. - 09:00:24 » |
|
Nem csak a garum vagy a thai hal szósz készüól rohasztott halból. Worchester szósz gyártás is úgy készül, hogy a a halat külön hordóban, hagymát külön hordóban hetekig rohasztják. Utána összeöntik őket és darálják, ízesítik...
Hasonló módon, de nem teljesen így készül... a hozzávalókat összekeverik, majd fahordóba téve több évig érlelik-meghatározott körülmények között. A hordót felbontva már kész a szósz-az összetevők pedig titkosak, csak pár alkotóról derült ki az évek folyamán, hogy mi van benne-de a halat nem említik. (Ha érdekel, bemásolom a teljes írást erről a szószról a Fűszerlexikon c. könyvből.)
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5412 Dátum: 2011. Július 05. - 11:38:28 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5413 Dátum: 2011. Július 05. - 12:09:29 » |
|
...meg a tejföl, meg a túró, meg a sajt, meg penészes szalámi, meg a bor, stb.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #5414 Dátum: 2011. Július 05. - 12:16:24 » |
|
Nekem van egy olyan süllő receptem, ahol a rántott süllőfiléket egy edényben fűszerzett tejfölre (só,bors) kell rakni, majd tejföl, süllő, tejföl rétegezés. Egy napig melegen, sőt a recept szerint kint a napon kell érlelni, még 2 napig utána hűtőben. Ekkor kész, és fantasztikusan finom!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
|