optica2
|
|
« Új üzenet #5355 Dátum: 2011. Június 20. - 04:50:37 » |
|
....en szivesen nekilatnek, eskuszom nem kene hozza kicsavard a karomat !!... Egyszer osszehozhatnank egy ilyet,vagy valami hasonlot.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
stukker
|
|
« Új üzenet #5356 Dátum: 2011. Június 20. - 17:41:23 » |
|
Köszi az ötleteket. Majd összehozom valahogy. Szerencsére lesz tapasztalt szakács, úgyhogy nincs gáz. A végére meg úgy is berúgok tehát oly mindegy. Majd beszámolok a történtekről!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #5357 Dátum: 2011. Június 21. - 00:07:39 » |
|
A megtisztított malacot a hasán végigvágom, a nyakáig felnyitom. Egy éles, vékony pengéjű késsel belülről eltávolítom a gerinc-, az oldal- és a combcsontokat úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont. A kissé zsíros sertéstarját a májjal és a beáztatott, jól kicsavart zsemlékkel együtt ledarálom. Sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezem, és a tojásokat hozzáadva jól összedolgozom. A malacot megtöltöm a masszával, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrom. Külső felületét hideg zsírral bekenem, füleire, farkára sütőpapírt csavarok, és mérsékelten meleg sütőbe tolva lassan, türelmesen órákig sütöm. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetem úgy, hogy a szalonnát előtte mindig sörbe mártogatom. Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetem, majd a fejét levágom. Hoszszában kettészelem és feldarabolom. Reszelt tormát vagy almakompótot, esetleg párolt káposztát tálalok hozzá.
Ehhez mit szoltok?
Ez eszméletlenül jól hangzik. Szólj, ha már majdnem készen van,indulunk a haverokkal...
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
optica2
|
|
« Új üzenet #5358 Dátum: 2011. Június 21. - 14:23:53 » |
|
Ez eszméletlenül jól hangzik. Szólj, ha már majdnem készen van,indulunk a haverokkal... Rendben. Az italt ti hozzatok.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #5359 Dátum: 2011. Június 27. - 20:17:18 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #5360 Dátum: 2011. Június 27. - 20:36:24 » |
|
Üdv! A mai vacsora képei.
Jó-jó...csak azt nem értem, hogy miért kellett a szalonna alá az a zöld valami?
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #5361 Dátum: 2011. Június 28. - 08:54:57 » |
|
A megtisztított malacot a hasán végigvágom, a nyakáig felnyitom. Egy éles, vékony pengéjű késsel belülről eltávolítom a gerinc-, az oldal- és a combcsontokat úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont. A kissé zsíros sertéstarját a májjal és a beáztatott, jól kicsavart zsemlékkel együtt ledarálom. Sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezem, és a tojásokat hozzáadva jól összedolgozom. A malacot megtöltöm a masszával, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrom. Külső felületét hideg zsírral bekenem, füleire, farkára sütőpapírt csavarok, és mérsékelten meleg sütőbe tolva lassan, türelmesen órákig sütöm. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetem úgy, hogy a szalonnát előtte mindig sörbe mártogatom. Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetem, majd a fejét levágom. Hoszszában kettészelem és feldarabolom. Reszelt tormát vagy almakompótot, esetleg párolt káposztát tálalok hozzá.
Ehhez mit szoltok?
Jól hangzik, de ez - gondolom - perzselt, vagy forrázott házimalac bőröstül. A nyúzott vaddisznóval kicsit más a helyzet.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
S.Fox
Vendég
|
|
« Új üzenet #5362 Dátum: 2011. Június 28. - 10:13:38 » |
|
Jó-jó...csak azt nem értem, hogy miért kellett a szalonna alá az a zöld valami?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Karácsony Károly
|
|
« Új üzenet #5363 Dátum: 2011. Június 28. - 17:15:35 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5364 Dátum: 2011. Június 28. - 17:45:54 » |
|
Karcsi! A kicsik tengeri malacok?
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Karácsony Károly
|
|
« Új üzenet #5365 Dátum: 2011. Június 28. - 17:53:02 » |
|
Igen !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9527
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #5366 Dátum: 2011. Június 28. - 19:48:27 » |
|
Kis aranyos ropogósak!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5367 Dátum: 2011. Június 28. - 19:51:41 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #5368 Dátum: 2011. Június 28. - 23:35:12 » |
|
Élek a gyanúperrel, hogy ez bizony olyan száraz, mint a 100 éves csizmatalp. Egyébként is, valahogy én jóízű nyárson sült húst még nem ettem. Már ilyen "egybeállatból" lekerítettet. Ettem már drágát, "erősen angolosat", szénné égettet, íztelent, mócsingosat és még sorolhatnám, de olyat amire azt mondanám, hogy tényleg finom volt, még nem sikerült. Pedig próbálkozom mindig, mert nagyon jól néz ki így karóba húzva a parázs fölött, de eddig csak csalódás ért. Sokkal inkább hiszek a sparheltben meg a kemencében.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. Június 29. - 10:08:25 írta St.Girgesz »
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Karácsony Károly
|
|
« Új üzenet #5369 Dátum: 2011. Június 29. - 08:45:41 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|