Oldalak: 1 ... 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 [358] 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646788 alkalommal)
optica2
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 318



« Új üzenet #5355 Dátum: 2011. Június 20. - 04:50:37 »


....en szivesen nekilatnek, eskuszom nem kene hozza kicsavard a karomat !!... gyozo

Egyszer osszehozhatnank egy ilyet,vagy valami hasonlot.
Naplózva
stukker
Liget
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16


« Új üzenet #5356 Dátum: 2011. Június 20. - 17:41:23 »

Köszi az ötleteket. Majd összehozom valahogy.
Szerencsére lesz tapasztalt szakács, úgyhogy nincs gáz. A végére meg úgy is berúgok tehát oly mindegy. Majd beszámolok a történtekről!  Nyihi
Naplózva
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #5357 Dátum: 2011. Június 21. - 00:07:39 »

A megtisztított malacot a hasán végigvágom, a nyakáig felnyitom. Egy éles, vékony pengéjű késsel belülről eltávolítom a gerinc-, az oldal- és a combcsontokat
úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont. A kissé zsíros sertéstarját a májjal és a beáztatott, jól kicsavart zsemlékkel együtt ledarálom. Sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezem, és a tojásokat
hozzáadva jól összedolgozom. A malacot megtöltöm a masszával, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrom. Külső felületét hideg zsírral bekenem, füleire, farkára sütőpapírt csavarok, és mérsékelten meleg sütőbe tolva lassan, türelmesen órákig sütöm. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetem úgy, hogy a szalonnát előtte mindig sörbe mártogatom. Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetem,
majd a fejét levágom. Hoszszában kettészelem és feldarabolom. Reszelt tormát vagy almakompótot, esetleg párolt káposztát tálalok hozzá.

Ehhez mit szoltok?

Ez eszméletlenül jól hangzik.
Szólj, ha már majdnem készen van,indulunk a haverokkal... Nyihi
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
optica2
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 318



« Új üzenet #5358 Dátum: 2011. Június 21. - 14:23:53 »

Ez eszméletlenül jól hangzik.
Szólj, ha már majdnem készen van,indulunk a haverokkal... Nyihi

Rendben. Az italt ti hozzatok. Vigyorog
Naplózva
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #5359 Dátum: 2011. Június 27. - 20:17:18 »

Üdv!
A mai vacsora képei.


Naplózva
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #5360 Dátum: 2011. Június 27. - 20:36:24 »

Üdv!
A mai vacsora képei.

Jó-jó...csak azt nem értem, hogy miért kellett a szalonna alá az a zöld valami? Vállat von
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5361 Dátum: 2011. Június 28. - 08:54:57 »

A megtisztított malacot a hasán végigvágom, a nyakáig felnyitom. Egy éles, vékony pengéjű késsel belülről eltávolítom a gerinc-, az oldal- és a combcsontokat
úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont. A kissé zsíros sertéstarját a májjal és a beáztatott, jól kicsavart zsemlékkel együtt ledarálom. Sóval, törött borssal, majoránnával fűszerezem, és a tojásokat
hozzáadva jól összedolgozom. A malacot megtöltöm a masszával, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrom. Külső felületét hideg zsírral bekenem, füleire, farkára sütőpapírt csavarok, és mérsékelten meleg sütőbe tolva lassan, türelmesen órákig sütöm. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetem úgy, hogy a szalonnát előtte mindig sörbe mártogatom. Amikor a malac megsült, a sütőből kivéve egy órát pihentetem,
majd a fejét levágom. Hoszszában kettészelem és feldarabolom. Reszelt tormát vagy almakompótot, esetleg párolt káposztát tálalok hozzá.

Ehhez mit szoltok?

Jól hangzik, de ez - gondolom - perzselt, vagy forrázott házimalac bőröstül.
A nyúzott vaddisznóval kicsit más a helyzet.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #5362 Dátum: 2011. Június 28. - 10:13:38 »

Jó-jó...csak azt nem értem, hogy miért kellett a szalonna alá az a zöld valami? Vállat von

 Röhög
Naplózva
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #5363 Dátum: 2011. Június 28. - 17:15:35 »

A nyúzott vaddisznóval kicsit más a helyzet.




 Ördög Vigyorog Wave
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #5364 Dátum: 2011. Június 28. - 17:45:54 »

Karcsi! Emelem

A kicsik tengeri malacok?
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #5365 Dátum: 2011. Június 28. - 17:53:02 »

Igen ! Ördög
Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #5366 Dátum: 2011. Június 28. - 19:48:27 »

Kis aranyos ropogósak!  Vigyorog  Ördög
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5367 Dátum: 2011. Június 28. - 19:51:41 »

 Röhög Röhög Röhög Röhög Röhög Röhög Emelem
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5368 Dátum: 2011. Június 28. - 23:35:12 »


 Ördög Vigyorog Wave


Élek a gyanúperrel, hogy ez bizony olyan száraz, mint a 100 éves csizmatalp.
Egyébként is, valahogy én jóízű nyárson sült húst még nem ettem. Már ilyen "egybeállatból" lekerítettet.
Ettem már drágát, "erősen angolosat", szénné égettet, íztelent, mócsingosat és még sorolhatnám, de olyat amire azt mondanám, hogy tényleg finom volt, még nem sikerült.
Pedig próbálkozom mindig, mert nagyon jól néz ki így karóba húzva a parázs fölött, de eddig csak csalódás ért. Sokkal inkább hiszek a sparheltben meg a kemencében.
« Utoljára szerkesztve: 2011. Június 29. - 10:08:25 írta St.Girgesz » Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #5369 Dátum: 2011. Június 29. - 08:45:41 »

Ettem már drágát, "erősen angolosat", szénné égettet, íztelent, mócsingosat és még sorolhatnám, de olyat amire azt mondanám, hogy tényleg finom volt, még nem sikerült.

 Vigyorog Vigyorog Igazad van Lajos ! Van rajta egy háromcentis kemény kéreg, alatta meg bugyog a vér, meg a nyirok...!  Nyihi
... és a fák közül neander-völgyi hangulat leskelődik ...!  Ördög Vigyorog
 Wave
Naplózva
Oldalak: 1 ... 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 [358] 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: