Oldalak: 1 ... 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 [356] 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646762 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16600



« Új üzenet #5325 Dátum: 2011. Június 17. - 10:16:33 »

Megtörtént. Bion

Nekem most a vajas-lekváros feltét jön be a legjobban hozzá Wave
Zöldhagymával...és libazsírral... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5326 Dátum: 2011. Június 17. - 10:19:26 »

Zöldhagymával...és libazsírral... Ördög

Úgy se rossz, de akkor finomabb, ha nem magvasnak csinálod a kenyeret.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #5327 Dátum: 2011. Június 17. - 10:35:32 »

Kitartás és egy kis idő múlva mind sikerülni fog! Bion
Lisztet nem is olyan nehéz kapni, csak szét kell nézni... Szinte minden nagyobb áruházban van több fajta kenyérliszt(és még kenyérkeverék is), de ha nem szeretsz multiba járni, akkor egy ügyes kisboltos is beszerzi. Kemence?-igaz, nem olyan tökéletes, de egy sima sütő is megteszi...

Én már abba hagytam a kenyérsütést.  Rííí
Pár évig kedvenc időtöltésem volt, de azért, amit alább írtam, meg mert ugye legalább 3 óra mire megvan, már csak sátoros ünnepeken állok neki! Mosolyog
Tudom, hogy vannak kenyérlisztek a boltban, de én láttam 380 Ft/kg árat, és ezt pimaszságnak tartom! Egy rendes Bl-80-ast, meg bányászlánykával se találni egyszerű boltban. Szomorú
Naplózva
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5328 Dátum: 2011. Június 17. - 10:37:16 »

A JÓ kenyér magában is finom  OOO Táncol Táncol Táncol  
Kár hogy még nincs Rendes paradicsom  Rííí / A múltkor vettem a piacon hazait só helyett cukor kellett hozzá  Röhög Röhög /

Más . Voltam több vizsgálaton , mert nem tudok hízni ,. 3 gasztrós is mondta a kenyér nem hizlal  Igen Igen Igen
szegények majdnem rosszul lettek mikor mondtam néha megiszom 2-3 dl étolajat  Röhög Röhög Röhög Röhög
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #5329 Dátum: 2011. Június 17. - 11:02:14 »

OFF
Most dobtam ki fél kiló paprikás szalonnát, TELJESEN MEGPENÉSZEDETT a hűtőben! (multinál vettem, vákumfóliás  Nem )
Régen a szalonna legfeljebb megavasodott, de penészedni???
ON
Naplózva
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #5330 Dátum: 2011. Június 17. - 11:02:51 »

A macesz nem ilyen macerás ...!  Nyihi Ördög Vigyorog
Naplózva
optica2
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 318



« Új üzenet #5331 Dátum: 2011. Június 17. - 11:08:48 »

A JÓ kenyér magában is finom  OOO Táncol Táncol Táncol  
Kár hogy még nincs Rendes paradicsom  Rííí / A múltkor vettem a piacon hazait só helyett cukor kellett hozzá  Röhög Röhög /

Más . Voltam több vizsgálaton , mert nem tudok hízni ,. 3 gasztrós is mondta a kenyér nem hizlal  Igen Igen Igen
szegények majdnem rosszul lettek mikor mondtam néha megiszom 2-3 dl étolajat  Röhög Röhög Röhög Röhög

Ne keseredj el testverem! En meg nem tudok fogyni. Mindegy mit mondanak a viz is hizlal. Rííí
Naplózva
optica2
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 318



« Új üzenet #5332 Dátum: 2011. Június 17. - 11:11:51 »

OFF
Most dobtam ki fél kiló paprikás szalonnát, TELJESEN MEGPENÉSZEDETT a hűtőben! (multinál vettem, vákumfóliás  Nem )
Régen a szalonna legfeljebb megavasodott, de penészedni???
ON
Lehet,hogy tevedek,de a fustolt,vagy sos szalonna avasodik. A paprikas szalonna az fozott ezert peneszedik. (a multikat en sem szeretem)
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5333 Dátum: 2011. Június 17. - 11:29:31 »

Sanyooo-ha multiban vetted, akkor ne csodálkozz rajta  Figyelmes olvasás
Menj ki egy piacra és vegyél a kofától!-tavasszal az egyik pesti cimborám kikísértem egy budai piacra és elcsodálkoztam, hogy mennyi termelő jár fel árulni. A srác már név szerint ismeri az árusokat, és tök jó házi cuccokat vett(néha sajnos a pult alól, mert a törvény az törvény... Tasli Tasli Tasli) elfogadható áron- sós szalonnát, füstölt csülköt, házi tojást és lekvárokat vásárolt). Na, ennek az iránynak kellene erősödnie szerintem!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5334 Dátum: 2011. Június 17. - 11:33:05 »

Lehet,hogy tevedek,de a fustolt,vagy sos szalonna avasodik. A paprikas szalonna az fozott ezert peneszedik. (a multikat en sem szeretem)

Elméletileg a jól kiszikkasztott, megpaprikázott, fokhagymázott és sózott abált szalonnának sem szabad megpenészednie, mert mind a paprika, mind a só, mind a fokhagyma fertőtlenítő-, baktérium és gombaölő hatású(egyetemen, mikrobiológián próbáltuk ki, hogy egy darab nyers húst, egy darab zúzott fokhagymába mártott húst és egy darab sózott nyers húst tettünk szellős helyre, majd egy hét múlva megvizsgáltuk. Az első tönkrement, a két kezelt viszont rendben volt, csak a sózott szárazabb lett Bion)
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
optica2
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 318



« Új üzenet #5335 Dátum: 2011. Június 17. - 11:43:35 »

Elméletileg a jól kiszikkasztott, megpaprikázott, fokhagymázott és sózott abált szalonnának sem szabad megpenészednie, mert mind a paprika, mind a só, mind a fokhagyma fertőtlenítő-, baktérium és gombaölő hatású(egyetemen, mikrobiológián próbáltuk ki, hogy egy darab nyers húst, egy darab zúzott fokhagymába mártott húst és egy darab sózott nyers húst tettünk szellős helyre, majd egy hét múlva megvizsgáltuk. Az első tönkrement, a két kezelt viszont rendben volt, csak a sózott szárazabb lett Bion)
Igy van! Mint ahogy irtad szellos helyre teve,na de foliaba csomagolva...

En nem jartam egyetemre,de videki leven eleg sokat talalkoztam a hagyomanyos tartositasi eljarasokkal.Nem veletlenul akasszak fel a szalonnat,es egyeb hustermeket.
Naplózva
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #5336 Dátum: 2011. Június 17. - 11:47:35 »

A JÓ kenyér magában is finom  OOO Táncol Táncol Táncol  
Kár hogy még nincs Rendes paradicsom  Rííí / A múltkor vettem a piacon hazait só helyett cukor kellett hozzá  Röhög Röhög /

Más . Voltam több vizsgálaton , mert nem tudok hízni ,. 3 gasztrós is mondta a kenyér nem hizlal  Igen Igen Igen
szegények majdnem rosszul lettek mikor mondtam néha megiszom 2-3 dl étolajat  Röhög Röhög Röhög Röhög

Lacóka!
Adok én neked 30-40 kilót, viszed?  Vigyorog
Mindketten jól járnánk!
Naplózva
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #5337 Dátum: 2011. Június 17. - 12:50:27 »

Köszi a receptet Gergő!  Emelem
Nagyon finom és ízletes lett a 3x sült malackaraj.

Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16600



« Új üzenet #5338 Dátum: 2011. Június 17. - 13:08:57 »

Lacóka!
Adok én neked 30-40 kilót, viszed?  Vigyorog
Mindketten jól járnánk!
Ha kell Lacusnak, én levagdalom rólad szívesen Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #5339 Dátum: 2011. Június 17. - 13:18:13 »

Ha kell Lacusnak, én levagdalom rólad szívesen Ördög


Egyem a kis szívedet, csak ne szeretnél ennyire! Meghatódom!  Vigyorog
Naplózva
Oldalak: 1 ... 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 [356] 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: