St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5295 Dátum: 2011. Június 03. - 10:46:20 » |
|
Megvan a büntetésetek! A következő fórumtalálkozón a menü salátafőzelék lesz? Jó a saláta, ha sok hús van mellé
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #5296 Dátum: 2011. Június 03. - 11:08:32 » |
|
Jó a saláta, ha sok hús van mellé Koncentráltan is ér salátát enni? Mondjuk egyből a nyulat?
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #5297 Dátum: 2011. Június 03. - 11:45:29 » |
|
Csak hogy a zizi után kicsit megnyugodjanak a kedélyek: Girgi! Ezt a két receptet leírhatnád!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5298 Dátum: 2011. Június 03. - 11:47:23 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5299 Dátum: 2011. Június 03. - 12:00:49 » |
|
Az első húsvéti csülkös kenyér a második meg tényleg babos csülkös káposzta
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #5300 Dátum: 2011. Június 03. - 12:07:19 » |
|
Attila fogyókúrázik ki fog tiltani minket Ja kész van csavart tésztával körítve....
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5301 Dátum: 2011. Június 03. - 12:24:25 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5302 Dátum: 2011. Június 03. - 13:09:58 » |
|
Ki mondta, hogy a zsenge csirke hizlal? De bezzeg a lisztből készült tészta!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #5303 Dátum: 2011. Június 11. - 10:51:01 » |
|
Senki nem főz?
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5304 Dátum: 2011. Június 14. - 19:55:17 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5305 Dátum: 2011. Június 15. - 09:22:19 » |
|
Az én változatomat feltettem-próbáld ki egyszer!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5306 Dátum: 2011. Június 15. - 09:28:42 » |
|
St.Girgesz ! Jó és köszönöm ! Most káposztás lángos kel , mert kell .
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5307 Dátum: 2011. Június 16. - 20:08:11 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #5308 Dátum: 2011. Június 16. - 21:22:41 » |
|
Hozzávalók 1 kg finomliszt + 5 dkg élesztő + 1 ek. só + víz + Minden hozzávaló a bevásárló listámra
Kenyér recept! Elkészítés 1Kovászt elkészítem: az élesztőt kevés langyos vízben felolvasztom, a liszt egyharmadát beleöntöm és összekeverem, annyi vizet öntök hozzá, hogy galuska sűrűségű, simára kidolgozott legyen. Letakarom ruhával, még egy párnát is teszek rá, minimum 6 órát pihentetem. Kenyér tészta készítése: kevés langyos vízbe beleteszem a sót és hozzáöntöm a kovászhoz, a kovászt széjjelszedem, hogy ne legyen egybe és hozzáöntöm a maradék lisztet. Összegyúrom és annyi langyos vizet öntök még hozzá, hogy a kelt tésztánál keményebb állagú legyen. Ha összeállítottam a tésztát nekilátok dagasztani, mindaddig dagasztjuk, míg a tészta a kezünktől és a táltól kezd elválni. Liszttel gyengén megszórjuk és letakarjuk, legalább 2 óráig kell meleg helyen keleszteni. Ha félig megkelt a tészta, begyújtunk a kemencében. Ha elégett a tűz, akkor szakajtóba ruhát teszek és megszórom liszttel, ebbe teszem a kiszakajtott cipókat, letakarom ruhával és még fél óráig kelni hagyjuk. Addig előkészítjük a kemencét, a parazsat kihúzzuk, a kemence alját kipemeteljük. A szakajtóból a kenyereket sütőlapátra tesszük, a tetejét bevágom, hogy sütés közben szépen kinyíljon, és gyorsan megmosdatom langyos vízben és a kemencében egymás mellé sorba berakom. A kemenceajtót és a huzatot elzárom, 1 órát sütöm. Ha megsült, kiszedem, az alját leseprem és megmosdatom vízzel. Kihűlés után szeleteljük. TIPP: A kovásznak nem szabad megfázni. Melegen ne szeleteljük mert a kenyér szalonnás lesz.
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5309 Dátum: 2011. Június 16. - 21:31:32 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
|