Oldalak: 1 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 [77] 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646762 alkalommal)
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #1140 Dátum: 2008. Június 24. - 09:43:55 »

Egybesült malac
(ezt nem csak kemencében lehet?)

Mi utoljára télen sütöttünk nyárson malacot egy erdő mélyén lévő méhészháznál. Ittunk hozzá igen nagy mennyiségű mézes, narancsos forraltbort.  Nyami
Ja, és a malac mellett főtt a bográcsban a szarvas pörkölt!
Csodálatos hétvége volt!
Nyárson mi is sütöttünk egyszer, még legénykoromban Bion, hát nem sült meg igazán, kívül ropogós volt ugyan, belül meg nyers. Három órás vacakolás után befűttettük a kemencét egy öreg szakival a faluban, na akkor megvolt elég hamar. Addig is meg kellett inni még pár sört. Elég gyászos lett a vége, nem a malac maradt meg emlékül....

Nyárson csak úgy lehet sütni, hogy a külső részeket folyamatosan leszeled és adod is fogyasztásra egy jó ágyas pálinka után.
Naplózva
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #1141 Dátum: 2008. Június 24. - 09:55:48 »


Nyárson csak úgy lehet sütni, hogy a külső részeket folyamatosan leszeled és adod is fogyasztásra egy jó ágyas pálinka után.
Ja, az ökröt is úgy sütik.
Nemrég egy céges rendezvényen sütöttek ökröt. A külső levágott darabokat még lobogó zsírban át is sütötték néhány percig.
Nagyon jó volt.
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #1142 Dátum: 2008. Június 24. - 09:56:36 »

Girgesz jónak tünik ez is ,de én elfelejtettem melyik szőlő levél kell hozzá?
Egy arab srác csinált szarvason ,csak nincs meg a recept.Nagyon finom! Wave

Az összes csemegeszőlő és a legtöbb borszőlő levele jó hozzá. A lényeg, hogy(természetesen) ne legyen vegyszerrel kezelve, fiatal(ált. fényesebb, világosabb a levél felülete) és nagy levél legyen. A fiatal levél íze jobban kijön, nincs benne kesernyés íz(még) és gyorsan puhára fő.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #1143 Dátum: 2008. Június 24. - 10:14:22 »


 Girgesz köszönöm ezt én is elkészítem . Wave
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Steve
Vendég
« Új üzenet #1144 Dátum: 2008. Június 24. - 11:19:11 »

Egybesült malac
Naplózva
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #1145 Dátum: 2008. Június 24. - 11:22:14 »

Egybesült malac


Mostanában kezd az ízlésünk hasonlítani! Wave
Naplózva
Steve
Vendég
« Új üzenet #1146 Dátum: 2008. Június 24. - 11:25:26 »

Egybesült malac


Mostanában kezd az ízlésünk hasonlítani! Wave

Teccett a kapros juhtúrós jércemellesnadrág is, de azt az életem értelme is tud csináni....ha akar Nyihi
Naplózva
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #1147 Dátum: 2008. Június 24. - 11:28:24 »

Egybesült malac


Mostanában kezd az ízlésünk hasonlítani! Wave

Teccett a kapros juhtúrós jércemellesnadrág is, de azt az életem értelme is tud csináni....ha akar Nyihi

 Nyihi
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #1148 Dátum: 2008. Június 24. - 11:33:16 »

Úgy nézem, hogy akkor ma malac-recept lesz ebédre Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #1149 Dátum: 2008. Június 24. - 12:12:32 »

Girgi!
Mekkora malacot szoktál sütni? A sütő nem túl nagy.
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #1150 Dátum: 2008. Június 24. - 12:59:53 »

Girgi!
Mekkora malacot szoktál sütni? A sütő nem túl nagy.

Én ha sütök,akkor kicsit(az egyik hentes ismerősöm szokott Karácsony tájékán szerezni apumnak malacot. Kb. választásiakat, de lehet, hogy még kisebb is volt már köztük). De volt már, hogy negyed malacot sütöttem, mert nem fért be máshogy a sütőbe. Ha nagyobb a malac, akkor a bőre alá szoktam szúrkálni még szalonnát, mert a saját zsírja még kevés.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #1151 Dátum: 2008. Június 24. - 15:05:46 »

Besenyő M. István szerint:
"A malac a hűtőszekrénnyel szembesül."
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Steve
Vendég
« Új üzenet #1152 Dátum: 2008. Június 24. - 15:09:27 »

Besenyő M. István szerint:
"A malac a hűtőszekrénnyel szembesül."
Igen Mosolyog
Naplózva
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #1153 Dátum: 2008. Június 25. - 10:42:51 »

Gergő!  :EH
Naplózva
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #1154 Dátum: 2008. Június 25. - 10:49:42 »

Gergő!  :EH

Libát akarok          Ördög
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Oldalak: 1 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 [77] 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: