Tomek
|
|
« Új üzenet #1125 Dátum: 2008. Június 23. - 11:41:26 » |
|
Legyen a tüskés hús.
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1126 Dátum: 2008. Június 23. - 11:42:12 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1127 Dátum: 2008. Június 23. - 11:42:48 » |
|
Ma Steve nyert és az Alföldi tüskés hús Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #1128 Dátum: 2008. Június 23. - 11:49:32 » |
|
Máskor tudatosan, de most tényleg nem volt az...
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
Steve
Vendég
|
|
« Új üzenet #1129 Dátum: 2008. Június 23. - 12:35:59 » |
|
Ufff!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1130 Dátum: 2008. Június 24. - 09:12:48 » |
|
Mai választás:
Egybesült malac Szőlőlevélben töltött ízesített darált hús Kapros juhtúróval töltött jércemell
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2008. Június 24. - 09:27:56 írta Girgesz »
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #1131 Dátum: 2008. Június 24. - 09:15:40 » |
|
Egybesült malac száármával körberakva!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #1132 Dátum: 2008. Június 24. - 09:17:29 » |
|
Egybesült malac (ezt nem csak kemencében lehet?)
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #1133 Dátum: 2008. Június 24. - 09:22:06 » |
|
Üdv Girgesz! A szárma =töltöttkáposzta + kolbásztöltelékből a legjobb,
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #1134 Dátum: 2008. Június 24. - 09:23:34 » |
|
Egybesült malac (ezt nem csak kemencében lehet?)
Mi utoljára télen sütöttünk nyárson malacot egy erdő mélyén lévő méhészháznál. Ittunk hozzá igen nagy mennyiségű mézes, narancsos forraltbort. Ja, és a malac mellett főtt a bográcsban a szarvas pörkölt! Csodálatos hétvége volt!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kriszta
|
|
« Új üzenet #1135 Dátum: 2008. Június 24. - 09:24:17 » |
|
kapros juhtúróval töltött jércemell (ha nem ez lesz, nem fogok haragudni, csak kicsit, , mert Erdőjáró csülkös palacsintája igen figyelemreméltó )
|
|
|
Naplózva
|
...akié a gép, azé az ember...
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1136 Dátum: 2008. Június 24. - 09:27:32 » |
|
Üdv Girgesz! A szárma =töltöttkáposzta + kolbásztöltelékből a legjobb, Sejtettem, de nem voltam benne biztos. Kijavítom. Van a magyar konyhában is szőlőlevélben főtt darálthúsból készült étel, ami leginkább a töltött káposztához hasonlít(a különbség, hogy szőlőlevélbe van bugyolálva a gombóc, aminek a fűszerezése egy kicsit eltér a káposztatöltelékétől és vörösbort öntenek hozzá a főzés közben.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #1137 Dátum: 2008. Június 24. - 09:36:05 » |
|
Egybesült malac (ezt nem csak kemencében lehet?)
Mi utoljára télen sütöttünk nyárson malacot egy erdő mélyén lévő méhészháznál. Ittunk hozzá igen nagy mennyiségű mézes, narancsos forraltbort. Ja, és a malac mellett főtt a bográcsban a szarvas pörkölt! Csodálatos hétvége volt! Nyárson mi is sütöttünk egyszer, még legénykoromban , hát nem sült meg igazán, kívül ropogós volt ugyan, belül meg nyers. Három órás vacakolás után befűttettük a kemencét egy öreg szakival a faluban, na akkor megvolt elég hamar. Addig is meg kellett inni még pár sört. Elég gyászos lett a vége, nem a malac maradt meg emlékül....
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7947
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #1138 Dátum: 2008. Június 24. - 09:43:30 » |
|
Ittunk hozzá igen nagy mennyiségű mézes, narancsos forraltbort. Éppen tegnap szűrtem le az utolsó adag mézes pálinkámat. Kerek két hónapig áztatta a gesztenyemézes hordó alját. Jó évjárat ez is.
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #1139 Dátum: 2008. Június 24. - 09:43:44 » |
|
Girgesz jónak tünik ez is ,de én elfelejtettem melyik szőlő levél kell hozzá? Egy arab srác csinált szarvason ,csak nincs meg a recept.Nagyon finom!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
|