Oldalak: 1 ... 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 [338] 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646775 alkalommal)
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #5055 Dátum: 2010. November 27. - 13:02:46 »

Troja-tettem fel két receptet, hátha megtetszik valamelyik. Én a másodikat próbáltam ki,amit a nagypapámtól megörökölt szakácskönyvből néztem ki-egyszerű és finom  Nyami

Köszi jól hangzik, a másodikat fogom elkészíteni! Foez
Naplózva
Guszti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 298


« Új üzenet #5056 Dátum: 2010. November 29. - 20:51:29 »

Hétvégén a feleségemet születésnapja alkalmából megleptem egy epres-narancsos Charlotte-tortával.  Mosolyog

Naplózva

"Szorgalmasan gyűjtögessed a hajnalpír melegét, hogy életed hűvösödő alkonyára is elég legyen."
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5057 Dátum: 2010. November 29. - 21:43:03 »

Kedves Guszti !   
Igen szép ajándék !  Hogy finom-e azt sajnos nem tudjuk , pedig elküldhetted volna vasárnap Vasadra . Igen Igen
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5058 Dátum: 2010. December 05. - 21:44:01 »

No, szóval lesütött hús, kemencében.

A héten összefutottam egy kicsit túlsúlyos süldővel. A jó makktermést szépen felrakott szalonnával nyugtázta, amitől megszabadítottam és ezt üstben kisütöttük.
A húst néhány nemesebb rész kivételével (szűzpecsenye, két karajdarab) fél kézfejnyi darabokra aprítottuk, este alaposan besóztuk és másnap ezzel az alapanyaggal és némi folyékony italneművel megérkeztünk kedves kollégámhoz, akinek az udvarában egy nemrég rakott kemence áll.
Ő ekkorra már eltüzelt egy kosár fát a kemencében, úgyhogy a hőmérséklet odabent 350 fok körül volt.
A húsokat  tepsibe raktuk, tetejére alufólia, aztán vagy két óra hosszan pároltuk odabent. Ezután a fóliát levettük, majd még jó 3/4 óráig pirult az ekkorra 220 fokra lehült sütödében.
Két tepsi nem fért a kemencébe, ezeket odaben a gáztüzhely sütőjében készítettük el, hasonló technológiával.
A végén összekóstoltuk, hát bizony a kemencés mutatvány sokkal jobbra sikeredett.
A kész sülthúsdarabokat jó szorosan egymás mellé raktuk egy zsírosbödönbe, majd a felmelegített zsírral nyakon öntöttük az egészet, hogy ellepje. Innéttől nincs más dolga az éhes polgárnak, mint időnként beletúrni a zsírba, kimelegíteni, lecsöpögtetni a kivett finomságot és puha kenyér kíséretében benyomni a ködmönnyak mögé.
A bödönben maradó húst a guberálás után zsírral vissza kell takarni, így hónapokig eláll minőségromlás nélkül.
Ismétlem: egyetlen fűszer a só, de az bőven!

 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5059 Dátum: 2010. December 06. - 09:29:49 »

No, szóval lesütött hús, kemencében.

Feltettem a Receptgyűjteménybe is!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #5060 Dátum: 2010. December 06. - 10:10:27 »

Régen, amikor még nem volt hűtési lehetőség, Anyám mindig lesütött egy bödönnel! Hú de finom is volt az! Kajat
Na, de van egy havernak kemencéje, és ezt kipróbáljuk!
Naplózva
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #5061 Dátum: 2010. December 06. - 16:24:29 »

B@zmeg, Lajos, vagyok olyan éhes, leesik a fejem...
Te meg jössz a kis békebeli sütögetéssel... Rííí Rííí Rííí

 Effendi
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #5062 Dátum: 2010. December 06. - 17:09:09 »

Üdv ! Egy fotó azért jó lett volna a sütögetésről  Wave
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #5063 Dátum: 2010. December 06. - 18:10:02 »

Hát Lajos még egyszer elolvastam és még mindig csorog a nyálam!
Azt kérdezném, hogy a vaddisznó zsírját öntöttétek rá?  És mit csináltatok a töpörtyűvel? Fejvakarás  Kidobtátok? Nyihi
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #5064 Dátum: 2010. December 06. - 20:57:19 »

Kidobták?? Fejvakarás
A legjobb ízű töpörtyű! Nyami Nyami Nyami
Még nem kóstoltad? Érdemes!!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #5065 Dátum: 2010. December 07. - 07:40:56 »

Hát Lajos még egyszer elolvastam és még mindig csorog a nyálam!
Azt kérdezném, hogy a vaddisznó zsírját öntöttétek rá?  És mit csináltatok a töpörtyűvel? Fejvakarás  Kidobtátok? Nyihi

Igen, a saját zsírjában várja a sorsát.
A töpörtyű puha kenyérel, lila hagymával nagyon finom eledel.

A kemence egy csoda dolog. Kollégám meséli, hogy mióta megépítették, az összes nagyobb vendégjárást kemencés sütéssel kötik össze.
Csülök vagy körömpörkölt, sült hús mind itt készül. Többnyire cseréptálban.
Felfűti egy kosár fával, parázs ki, aztán megy bele a hús. 2-2,5 óráig rotyog benne anélkül, hogy megnéznék (közben pálinkás-boros "komázás") aztán mehet a kész étel az asztalra.  Amíg megeszik, még pirosra sül benne a rétes.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #5066 Dátum: 2010. December 07. - 08:08:07 »

Kidobták?? Fejvakarás
A legjobb ízű töpörtyű! Nyami Nyami Nyami
Még nem kóstoltad? Érdemes!!

Kóstoltam, sőt túl sokat is kóstolgattam, aminek jó kis gyomorfájás lett a vége! Tasli
Újabban mindig kisütöm a vaddisznó zsírját,és a töpörtyűt egy müanyag tálban magam mellé tettem az autóba, és csak úgy kenyér nélkül, megsózva, fokhagymázva,  elrágtam mint a csipszet!
Naplózva
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #5067 Dátum: 2010. December 07. - 08:10:51 »

Igen, a saját zsírjában várja a sorsát.
A töpörtyű puha kenyérel, lila hagymával nagyon finom eledel.

A kemence egy csoda dolog. Kollégám meséli, hogy mióta megépítették, az összes nagyobb vendégjárást kemencés sütéssel kötik össze.
Csülök vagy körömpörkölt, sült hús mind itt készül. Többnyire cseréptálban.
Felfűti egy kosár fával, parázs ki, aztán megy bele a hús. 2-2,5 óráig rotyog benne anélkül, hogy megnéznék (közben pálinkás-boros "komázás") aztán mehet a kész étel az asztalra.  Amíg megeszik, még pirosra sül benne a rétes.

A sógorommal már terveztetem a kemencét/építsen Ő, én majd megyek vendégségbe/ !  Ördög
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #5068 Dátum: 2010. December 07. - 09:24:06 »

Kóstoltam, sőt túl sokat is kóstolgattam, aminek jó kis gyomorfájás lett a vége! Tasli
Újabban mindig kisütöm a vaddisznó zsírját,és a töpörtyűt egy müanyag tálban magam mellé tettem az autóba, és csak úgy kenyér nélkül, megsózva, fokhagymázva,  elrágtam mint a csipszet!

Te is tudsz élni Ördög

Apropó-vaddisznózsír: máshol is olyan kövérek az idei disznók, mint felénk? Az egyik ismerősöm lőtt egy 30kg-os süldőt nemrég és 11cm vastag volt a szalonnája... Meglepődött
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #5069 Dátum: 2010. December 07. - 21:34:59 »

Te is tudsz élni Ördög

Apropó-vaddisznózsír: máshol is olyan kövérek az idei disznók, mint felénk? Az egyik ismerősöm lőtt egy 30kg-os süldőt nemrég és 11cm vastag volt a szalonnája... Meglepődött

Az nem mangalica volt?
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Oldalak: 1 ... 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 [338] 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: