Oldalak: 1 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646788 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #945 Dátum: 2008. Június 11. - 12:07:07 »

Sajnos fürjem nincs itthon, így ma,  maradok a velővel töltött rántott gombánál! Nyami Koccint

De szívesen látom a fürj recepteket!
Ha jó, átsétálok a szomszédhoz a légpuskával egy kis fürjhúsért! Vadász Vadász :GR
Manapság már nem nehéz fürjet, fürjtojást beszerezni, csak akarni kell... érdemes kipróbálni. Mióta nagyobb mennyiségben tartom,azóta jut az asztalra is -lassacskán eladásra is- és eddig még nem panaszkodott a fürjhúsra senki Bion Bion Bion Nyami
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Viktor
Vendég
« Új üzenet #946 Dátum: 2008. Június 11. - 12:11:12 »

Sajnos fürjem nincs itthon, így ma,  maradok a velővel töltött rántott gombánál! Nyami Koccint

De szívesen látom a fürj recepteket!
Ha jó, átsétálok a szomszédhoz a légpuskával egy kis fürjhúsért! Vadász Vadász :GR
Manapság már nem nehéz fürjet, fürjtojást beszerezni, csak akarni kell... érdemes kipróbálni. Mióta nagyobb mennyiségben tartom,azóta jut az asztalra is -lassacskán eladásra is- és eddig még nem panaszkodott a fürjhúsra senki Bion Bion Bion Nyami

Hát én panaszkodok: nincs otthon... Vigyorog
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #947 Dátum: 2008. Június 11. - 12:36:38 »


Hát én panaszkodok: nincs otthon... Vigyorog

De az ínyencségeket szereted mi? Nyihi
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #948 Dátum: 2008. Június 11. - 13:37:00 »

Te Girgi!  Most, hogy már tudom mi a lestyán, áruld el :mi a csombor ? Lehet azt is másként ismerem Fejvakarás Bion
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #949 Dátum: 2008. Június 11. - 14:32:59 »

Te Girgi!  Most, hogy már tudom mi a lestyán, áruld el :mi a csombor ? Lehet azt is másként ismerem Fejvakarás Bion
Ördög Ördög Ördög

Egy rövid ismertető:

A borsikafű (Satureja hortensis L.) egy fűszernövény. Népies nevei: borsfű, bécsi rozmaring, csombor, csombord, csomborbors, hurkafű, kerti izsópfű, kerti méhfű, pereszlén.

Már a 16. századi füvészkönyvek is említik mint fűszer-, és gyógynövényt. Jellegzetes, borsra emlékeztető, fűszeres illatú és ízű növény. Kedvelt aromája miatt általánosan elterjedt. A bazsalikomhoz és a majoránnához hasonlóan morzsolt állapotban (Satureiae herba) kerül forgalomba, de zölden is használják. Manapság már csak főként Erdélyben használják, de újra kezd népszerűvé válni, mivel a hagyományos magyar ételek egyik fő fűszere volt a bors elterjedése előtt, így jobban passzol a magyar konyha ízeihez.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #950 Dátum: 2008. Június 11. - 14:35:14 »

Aha, a borsikafű, így ismerem. Wave
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #951 Dátum: 2008. Június 11. - 14:43:52 »

Aha, a borsikafű, így ismerem. Wave

Az első fűszerek között volt ez is, amiket újra felfedeztem magamnak(ilyenek voltak a rozmaring, a kakukkfű, a bazsalikom, a lestyán, a csombor, a tárkony, a borókabogyó, zsálya, a méz és a köménymag) Sokan azt hiszik, hogy a magyar konyha fűszerei csak a borsból, vöröshagymából, paprikából és a fokhagymából állnak...pedig ha valaki jobban utánaolvas, akkor rádöbben, hogy milyen hihetetlenül gazdag ízvilágot alakítottak ki eleink a kertben is megtermeszthető fűszerekből(mint pl. az előzőeken még az édeskömény, kapor, ánizs, üröm,lestyán, torma, menta,... és a gyömbér).
« Utoljára szerkesztve: 2008. Június 11. - 15:04:42 írta Girgesz » Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Steve
Vendég
« Új üzenet #952 Dátum: 2008. Június 11. - 16:08:21 »

Kár, hogy nincs itt Kriszti és Steve, mert így elég egyhangú a szavazás. Vigyorog

Néhány napot nem tudok lönni, és má' is égyhangúságba süllyedtök.... Mosolyog

Még egy darabig ez lesz pedig... Dühös  Wave
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #953 Dátum: 2008. Június 12. - 08:07:43 »

Mai hármas:

Fürjtojás kocsonya
Fácán és fürj gyümölcsökkel
Serpenyős galamb
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #954 Dátum: 2008. Június 12. - 08:14:02 »

Serpenyős galamb

Voldi
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Sziju
Vendég
« Új üzenet #955 Dátum: 2008. Június 12. - 08:26:50 »

Girgesz! Nem tudom, merrefelé laksz, de ha naponta felteszed a menüt a netre, előfordulhat, hogy néhány hívatlan vendéged akad.  Foez
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #956 Dátum: 2008. Június 12. - 08:36:02 »

Girgesz! Nem tudom, merrefelé laksz, de ha naponta felteszed a menüt a netre, előfordulhat, hogy néhány hívatlan vendéged akad.  Foez

?-ezt nem értem. Neked most baj, hogy naponta lehet választani 3 recept közül, vagy jó? Fejvakarás
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #957 Dátum: 2008. Június 12. - 09:25:54 »

fácán és fürj gyümölcsökkel
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #958 Dátum: 2008. Június 12. - 09:56:27 »

Fácán és fürj gyümölcsökkel
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #959 Dátum: 2008. Június 12. - 10:24:53 »

Fácácn és fürj gyümölcsökkel. Igen
Naplózva
Oldalak: 1 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: