Oldalak: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Haditechnika  (Megtekintve 119528 alkalommal)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #630 Dátum: 2016. Január 04. - 12:03:53 »

Fényképen valóban lenyűgöző, csak élőben ne lássam soha.
Se a gépet, se a használóit.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #631 Dátum: 2016. Január 04. - 12:14:01 »

hát így pottyant le anno a leszedhetetlen F-117 is.
Egy elavult orosz radarral Mosolyog
De csak lepottyant Nevet


Azt a radart is egy "magyar" hackelte meg... Kacsint
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Lorka
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1671


Koma


« Új üzenet #632 Dátum: 2016. Január 04. - 12:21:51 »

Azt a radart is egy "magyar" hackelte meg... Kacsint

Pontosan!! Igen
Egy hozzáértő, képzett magyar.
Naplózva

Nem az a lényeg, hogy mire vadászik az ember hanem hogy kivel.
forester73
Vendég
« Új üzenet #633 Dátum: 2016. Január 04. - 13:14:50 »

A pontos történet :

http://www.jetfly.hu/regi-jetfly/5824-mitoszrombolo
Naplózva
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7949


Generalbakter


« Új üzenet #634 Dátum: 2016. Január 06. - 12:56:08 »

Fényképen valóban lenyűgöző, csak élőben ne lássam soha.
Se a gépet, se a használóit.
Valóban lenyűgöző, volt szerencsém ülni benne, sajnos repülni nem... A hangja félelmetes, fülvédő nélkül nem is lehetne bírni. Ahogy OGRE nagyon helytállóan megfogalmazta, a szembenforgó 6,5 méter átmérőjű turbopropellerek valami brurtálisak!! Ugyanakkor ez az 50-es évek technikája, nyilván faceliftingelve, mégis csodálatos. Egyébként Lajos, kevés eséllyel láthatod, ha éppen erre járnak 10000 mléteren közlekednek.
Egyébként meg osztom véleményedet, én is csak légibemutatókon lássam......
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #635 Dátum: 2016. Január 07. - 07:39:31 »

"Isten dolga, hogy megbocsásson a terroristáknak, az enyém pedig, hogy elküldjem hozzá őket"

Nem semmi mondás, nem semmi tagtól... (Kapcsolódva az alanti témához... Ördög)


Denzel Washington mondta ezt egy 2004-es filmbe (Man on Fire) elotte meg Al Capone.  Sem Schwarzkopf, sem Putyin nem mondta ezt.

"“Forgiveness is between them and God. It’s my job to arrange the meeting.”.....igy szol az idezet eredetibe  "terrorista" nelkul.
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Lorka
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1671


Koma


« Új üzenet #636 Dátum: 2016. Január 07. - 07:53:16 »

A "poén" azé aki elsüti Kacsint

Jó film volt, az csak Putyin szájából nagyobbat üt Mosolyog
 Emelem
Naplózva

Nem az a lényeg, hogy mire vadászik az ember hanem hogy kivel.
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #637 Dátum: 2016. Január 08. - 02:21:41 »

 Tom McHale nyomán:
 Bemutatás vagy a M1 Carbine.



Teljesen uj 1945-es tipusú M1 Carbine a Szigeten (Anglia) gyártottakból.

A téma ebből az article-ból, az U.S. Carbine, Caliber .30, M1 (ez volt az eredeti neve a fegyvernek) egyépként a M1 Carbine, elérte a totúl production a 6 milion db. fegzver mindössze 38 honap időtartam alatt.  Az egyedüli termék ami elérte ezt a termellési mennyiséget a II.VH. és a megközelitett idő alatt az a vassisak volt.   

Nos, az M1 Garand .30-06 már bemutatkozott honvédségnél mit elsödleges gyalogsági fegyver, a könnyüre épitett fegyverről már bebizonyosodott 1942-ben hogy jobb  a védekezési és támadási képessége egy első vonalas csapatnak vagy másoknak is akik nem kényszerülnek  egy teljes méretű csatafegyvert és ahhoz való lőszermennyiséget szállitani.  Egy másik a speciális fegyver és ellátó csapat, olyan mint sofőr, tank kezelő, és tüzér, általában elfogadott  és rendszeresitett önvédelmi oldalfegyvere vol a pisztoly. A pisztolyt lecserélni egy könnyű és mégis nagyobb tüzerejű carbinra, nemcsak hogy növeli az önvédelmi képességet, de a szuportolt csapatoknál még pszihikálisan is, kételyeloszló szerepet is játszik a várt utánpotlás biztonságosabb megérkezése terén.

Szo. hogy miért  az M1 Carbine készült gyártásra és többen miért választották ugy mint egy első vonalas fegyver, az a fentiekben  felsoroltak hüen tükpözik. Repülőn szálitott csapatok és regulár gyalogos katona csak hálás tud lenni egy könnyű fegyver és löszer kompozicioónak. Bevezetésül el kell mondani hogy a fegyver kapacitása, egy könnyen ujratölthető “doboz” tár 15 löszer befogadására képes , persze – a gyors és könnyű között azért számitásba kell venni hogy, 30-06 cal.-hoz képest  azért lövedékenergiában feladás történik viszont a gyorsaság és a fent emlitett  okok kompenzálják egymást, söt a carbine oldalára billentik a mérleg nyelvét.




Ez a rövid löketű fegyvernek azért van más hasonlósága is az igazi fegyverhez, mintsem csak ugynevezni hogy “the baby Garand”   

Mi is a M1 Carbine?

Mindamellett hogy először is egy érdekes fegyver, ez a hordozható kis karbin csak kicsivel tobb mint a hagyományos M1 Garand, az M1 ött paund-al megveri a carbine-t. Ez egy nagy dolog,  de az ammo. sujja is besyámitható.  Egy .30mm sujjú (.44 ounces) lőszer félszer kevesebb mint egy .30-06 lőszer sujja (.91 ounces)vagyis a vál el tud vinni kétszer annyi lősert ha ugyan ollyan sujjal számolunk.



A  standard M1 Carbine-nál használatos 15 löszert befogadó “doboz” tár. 

A fegyver rövid löketű gázdugattyú müködteti, a visszavezetett gáznyilása és az egéssz dugattyú apparátus a csö alsó részén hellyezkedik el. Egy megjegyezhető diferencia a tervezésben hogy a csőből visszaömlő gáz nyilása sokkal közelebb van a töltényürhöz mint a többi fegyvernél. Azon ötletből kifolyolag hogy, a forro gázok kevésbé okoznak elszenesedett szennyeződést a szerkezetben ami kevesebb karbantartást is eredményez.

Az eredeti tar 15 lőszer befogadására gyártott “doboz” tár, de diferent befogadású, kevesebb vagy több, tárakkal löttek vele az évek folyamán.Mindamelett hogy nem monjuk, a fegyver egy meglehetösen stabil célzószerkezettel bir.  Az első nézőke egy stabil oszlopos, amit egy fémpalástal  védtek. A hátsó nézőke egy átnézős kivitel, felhajthatós megoldással a közeli és távoli lövésekre, majd késöbb kap egy felujjitott vátozatot ahol jobbra balra, fel és le állitás is megoldott.



A hátsó nézőke egy átnézős kivitel, felhajthatós megoldással a közeli és távoli lövésekre, majd késöbb kap egy felujjitott vátozatot ahol jobbra balra, fel és le állitás is megoldott. 


A .30 Carbin Lőszer

Az eredeti .30 Carbine lőszernél használatos volt az egyenes falú hüvely ami tartott egy 110-grain, .30 caliber (.308) lovedéket. Nos, nincs üvegnyak, a huvely maga keveset vékonyodik a hüvelyszaj felé. Az atlag kezdősebesség olyan 1900 feet per pec ami az átlagot illeti, habár modern töltéssel följebb is meg lejjebb is mehetünk annál. Ez a töltés generál egy csőtorkolati 881 foot-paunds energiát. Ezekkel a számokkal  és a könnyű sujjával az M1 Carbine, visszarugása beszámitottan nagyon enyhe. Hangja, az M1-nek kicsit hangosabb mint egy .22, de majdnem ugyan olyan hangzású. Vas tusaboritó lemez vagy nem, te lőhetsz evvel a fegyverrel egéssz nap anélkül hogy éreznél bármi negativ egészségi behatást.



M1 Carbine lőszer rövidebb  egy nyolcaddal (1/8) mint egy .30-06 springfield lőszer.

M1A1, M2 és M3 Modelek

1942-ben mutatták be őket, a legnagyobb igenyt rájuk az ejtőernyős deszantok (82.  101. Airborne Divisions) mutattak. Az Angol tervezőgárda elő is jöt egy “drót” és behajlithatós tusú nodellel amit később M1A1.- nek kereszteltek.  Az Angol ezekből megegyezésre csinált 140, 591-et. A még létező darabok ezekből a modelekből a kolektorok igen innyenc darabjai, még a hasonlitos dikoy-ok is. Mi sem igazolja a tényt jobban mit az hogy sokkal több épitett M1A1 létezik a nyitott piacon mint amennyi  a rendes originál.
A II VH. Vegefele az M2 model let bemutatva. Az M2 nem sokban külömbözik az elödjétől, kis tüzelési sebesség let hozzáadva és a tár befogadóképességet 30-ra emelték. A tüzgyorsaság az M2-nél olyan 850-900 lövés per perc.
Az M2 kijötte után nem sok időtartalmon  belül az M3 is gyártásra került. Ez a model kapott egy infrared Sniper Scope-t  és annak szerelékét amit eredményesen lehetett használni éjszakai célokra.  “Scope” nem nagyon illik bele a fent emlitett könnyű fegyver (30 pound) összeállitásba, beszámitva a távcső, receiver, a lámpát ami mind a csö alatt csüngött, az elem meg a hátizsákban. Viszont a riportokat alapul véve az M3 model remek szolgálatokat tett az Okinawa hadjáratban éjszaka, gyalogsági támadásban.

Akarsz vadanat ujjat, olyat mint egy originál?

Nos, még mindig található M1 Carbin a hejji fegyverkiállitásokon minden további nélkül, és venni is lehet tiszta ujjat, gyártanak ugyan olyat mint az originál volt. Az ez évi Shooting Indusztry Masters pénzgyüjtő akcióján nekem lehetőségem adodott lőni egyel, egy tiszta uj de mégis régi, Angol gyártmányú M1 Carbine-vel. Lehet venni  a legutobbi  (1945) model szerint gyártottat, vagy a hitelt érdemlő példányok közül is (1944) leszámitva a vele járó bajonett és anak tartoját.

Nos, lehet hogy elitélendő tény hogy én érdeklődöm a régi fegyverek után, az M1 Carbine talán csak az én kedvenc fegyverem. A történelem megragadó, de leginkább, ezzel a fegyverrel kivételesen öröm lőni. Olyan érzés mint egy kezes .22 fegyver csak egy kevéske “gorilla juice” hozzáadásával.



Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11253


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #638 Dátum: 2016. Március 11. - 22:18:12 »

http://m.mult-kor.hu/elkepeszto-mennyisegu-ii-vilaghaborus-ereklyere-lehet-bukkanni-a-keleti-fronton-20160307?fbrkMR=detect
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #639 Dátum: 2016. Július 02. - 18:32:22 »

Urak, aki jobban hozzáértő, mint én, legyen szíves elmagyarázni, hogy a tegnapi, négy halottat követelő bomba-hatástalanítást nem lehetett volna másként csinálni? Azon a terepen, ahol sem emberélet, sem vagyontárgy nem forgott veszélyben, mi szükség volt csesztetni azt a bombát? Az ilyeneket nem lenne egyszerűbb helyben, hozzányúlás, azaz kockázat nélkül, valami külső eszközzel felrobbantani, és kész? Fel nem foghatom, hogy miért kell emberéleteket kockáztatni feleslegesen?
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #640 Dátum: 2016. Július 02. - 18:39:12 »

Urak, aki jobban hozzáértő, mint én, legyen szíves elmagyarázni, hogy a tegnapi, négy halottat követelő bomba-hatástalanítást nem lehetett volna másként csinálni? Azon a terepen, ahol sem emberélet, sem vagyontárgy nem forgott veszélyben, mi szükség volt csesztetni azt a bombát? Az ilyeneket nem lenne egyszerűbb helyben, hozzányúlás, azaz kockázat nélkül, valami külső eszközzel felrobbantani, és kész? Fel nem foghatom, hogy miért kell emberéleteket kockáztatni feleslegesen?

Peti véleményem szerint ha helyben robbantják akkor a környkén ha akad még akkor az is elmüködik vagy kirepül és ott tesz kárt.
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #641 Dátum: 2016. Július 02. - 18:49:38 »

Azt mondta a fő-katona, hogy TÖBB TÍZEZER robbanószer van ott, ők sem tudják hol, mi! Én nem értek hozzá hála istennek, de gondolom a tűzszerészeknél komolyabb szakember nincs ebben a témában, bízzuk rájuk, mit hogy csinálnak! Meg gondolom ők sem akarnak mindenáron meghalni! Szomorú
 Emelem
Naplózva
zsolt65
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 365


« Új üzenet #642 Dátum: 2016. Július 02. - 19:40:27 »

Higgyétek el tudták mit csinálnak. Ez egy hatalmas terület több mint két éve csinálják és még ők se tudják mikor végeznek. Sajnos ez egy ilyen gusztustalan szakma hiába vagy felkészült hiába vagy nagy gyakorlattal rendelkező az éveken át földben lévő robbanó anyag hihetetlen dolgokra képes.
Legyen nekik könnyű a föld.
Naplózva
pistuka
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 63


« Új üzenet #643 Dátum: 2016. Július 02. - 19:40:38 »

Sajnos aki tűzzel dolgozik,az könnyen megégeti magát!Nagyon sajnálom őket!Én is kiváncsian várom a fejleményeket,főleg a "főkatona"sajtótájékoztatója után,:"A tragédiát egy szovjet gyártmányú, OFAB-250 típusú repeszbomba okozta. A robbanószerkezet már hatástalanítva volt, a „maradékok” megsemmisítését végezték – mondta a vezérőrnagy"!A Magyar tűzszerészek tudása elismert a Nato-n belül,nem véletlenül kérik őket ha valahova kiküldetésbe kell menni,illetve szerintem sokan emlékeznek rá amikor 2008-ban,Afganisztánban több is meghalt,mert állítólag vadásztak rájuk az Afgánok!
Naplózva
zsolt65
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 365


« Új üzenet #644 Dátum: 2016. Július 02. - 19:56:10 »

Azt te a "főkatonától" aki a légkondis szobába ül soha nem fogod megtudni. Azt se milyen körülmények között dolgoznak milyen a szállás helyük milyen a kajájuk és mennyi fizetésért haltak meg, ma béke időben Magyarországon. Ha emlékeztek itthon is történt már tragédia pont egy bemutatón régen hatástalanított többször bemutatót  robbanó eszközzel, akkor is tűzszerészek haltak meg.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: