Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #660 Dátum: 2013. Február 24. - 18:46:22 » |
|
Nem egy villányi bor készül olcsó olasz mustsűrítményes "tuning"-al... Lehetséges. Az is igaz viszont, hogy a Kárpát-medencei szélsőséges kontinentális éghajlat mellett a mustsűrítmény teljes hazai tilalma egyes évjáratok termésének teljes megsemmisülését is eredményezheti bizonyos vidékeken. Nagyon könnyen előfordulhat, hogy a természetes mustfok megáll 16-17 fokon. Ilyenkor muszáj felemelni a cukorfokot, különben májusban ki lehet önteni a megcsiccsent lőrét. Persze ez is egy olyan lehetőség, amivel szükség esetén élni kell, és nem indokolatlanul visszaélni.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #661 Dátum: 2013. Február 24. - 18:56:16 » |
|
"Emlékezetem szerint a bortörvény nálunk sem tiltja a mustsűrítmény használatát."----Én határozottan emlékszem, hogy hallottam a tiltást, de forrásadatom nincs!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #662 Dátum: 2013. Február 24. - 20:44:43 » |
|
Lehetséges.
Nem "lehetséges", tény. Láttam... (Igaz, láttam több raklap cukrot is, de az biztos a befőzéshez kellett)
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #663 Dátum: 2013. Február 24. - 20:47:04 » |
|
Nem "lehetséges", tény. Láttam... (Igaz, láttam több raklap cukrot is, de az biztos a befőzéshez kellett) "Édesen szeressük a kávét!" (Fábry)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #664 Dátum: 2013. Február 24. - 20:56:34 » |
|
"Emlékezetem szerint a bortörvény nálunk sem tiltja a mustsűrítmény használatát."----Én határozottan emlékszem, hogy hallottam a tiltást, de forrásadatom nincs!
A must és a mustsűrítmény használata fajtaazonosság esetén engedélyezett...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #665 Dátum: 2013. Február 24. - 21:08:13 » |
|
Üdv Mindenkinek!
Kitakarítottam a rovatot, mert a Gasztro-rovatban sem politizálunk! Legyetek szívesek ezt betartani!
Köszönettel:
Gergő
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #666 Dátum: 2013. Február 24. - 21:16:53 » |
|
Nem "lehetséges", tény. Láttam... (Igaz, láttam több raklap cukrot is, de az biztos a befőzéshez kellett) Elhiszem. Mármint hogy láttad. Amit el lehet baszni, azt mi azért üzembiztosan el szoktuk. Az is biztos viszont, hogy egy ilyen feltuningolt mustból igazán jó bor nem lesz. A cukorfok az csak egy tényező. Savat, tannint, földből felvett elemeket nem tud beletenni a mediterrán sűrítménnyel. A déli borokkal pont az a probléma, hogy a sok napfénytől elégnek a savak, lesz egy bivalyerős szeszfok, de üres, mondanivaló nélküli a bor. Szemben, mondjuk egy Bock Ermitage küvével.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #667 Dátum: 2013. Február 24. - 21:19:53 » |
|
"Szemben, mondjuk egy Bock Ermitage küvével." Az meg milyen?
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #668 Dátum: 2013. Február 24. - 21:23:46 » |
|
"Szemben, mondjuk egy Bock Ermitage küvével." Az meg milyen?
Egymás fölött van a csöve és üt kegyetlenül!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #669 Dátum: 2013. Február 24. - 21:34:00 » |
|
"Szemben, mondjuk egy Bock Ermitage küvével." Az meg milyen?
Coca-colával isteni.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #670 Dátum: 2013. Február 25. - 11:48:59 » |
|
A must és a mustsűrítmény használata fajtaazonosság esetén engedélyezett... Pontosabban: a javítás során a minőségi kategória nem változhat! (asztali,táj,minőségi,különleges minőségi,stb...)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #671 Dátum: 2013. Február 25. - 17:01:50 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #673 Dátum: 2013. Március 22. - 19:12:16 » |
|
Margit minden évben készít akácvirágból szörpöt. Előfordult már, hogy megcsiccsent, kicsit murcis lett. Simán kiforrna. Az a gond, hogy a szörp cukortartalma zömmel répacukor. Azt pl. el tudnám képzelni, hogy cukor helyett akácmézzel édesíted a szörpöt, az végül is csak némi méhenzimmel dúsított akácnektár, aztán úgy forralod ki.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #674 Dátum: 2013. Március 22. - 19:19:00 » |
|
Lajos! A gumicsizma pálinkája is cukorból van. A csizma csak a szagát adja!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
|