Oldalak: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadszalámi, kolbász, sonka, füstölés.  (Megtekintve 215567 alkalommal)
uzbence
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2149



« Új üzenet #480 Dátum: 2015. December 01. - 15:44:22 »

Ha van hozzá bevizsgált vd húsod, hajrá?

Pár éve összehozott a sors egy csabai Balaton-felvidékre elszármazott emberkével, aki azóta minden évben "összekutyulja" nekünk a leszállított mangalica + szarvas vegyes anyagot...persze mi is aktívan részt veszünk benne, nem győzünk inni... Piál  A receptet nem árulta el, de amíg megcsinálja nekem/nekünk, addig nem is érdekel  Vigyorog Mindenesetre mentem  Ördög
A töltőgépe viszont nem a legtutibb, ugyanis a vastagkolbász (szalámi) egy része sajnos megpenészesedett középen...
Naplózva
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #481 Dátum: 2015. December 01. - 15:51:46 »

Vastagbél, kuláré felétek nem divat?  Wave

Nem.  Vállat von

Nekünk bevált a műbél.
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Makkmarci
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3149



« Új üzenet #482 Dátum: 2015. December 01. - 15:53:28 »

Pár éve összehozott a sors egy csabai Balaton-felvidékre elszármazott emberkével, aki azóta minden évben "összekutyulja" nekünk a leszállított mangalica + szarvas vegyes anyagot...persze mi is aktívan részt veszünk benne, nem győzünk inni... Piál  A receptet nem árulta el, de amíg megcsinálja nekem/nekünk, addig nem is érdekel  Vigyorog Mindenesetre mentem  Ördög
A töltőgépe viszont nem a legtutibb, ugyanis a vastagkolbász (szalámi) egy része sajnos megpenészesedett középen...

Az sajnos nem a töltőgép, hanem aki kezeli (nem vicc). Levegős maradt a közepe, és ott aztán óhatatlanul elkezdődik a barnulás, savanyodás. A vastagnál mindig egy picit "ellen kell tartani" és körbe körbe mozgatni a vastagbelet, hogy kimenjen a levegő, és a töltelék hézagmentesen kitöltse a belet, mert a bél mindig (akár jóval) nagyobb átmérőjű, mint a legvastagabb töltőcső.
Naplózva
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4147


TSP


« Új üzenet #483 Dátum: 2015. December 01. - 17:34:20 »

Nem.  Vállat von

Nekünk bevált a műbél.

Be bizony, a cellulóz alapú a legjobb szerintem. (ahogy szárad a kolbász, szárad rá ez is) Nem olcsó, de az utóbbi 6-7 évben 1 deka vastagkolbászt nem kellett kidobni penészesedés miatt. Mondjuk az is igaz, hogy ezt jó keményre meg lehet tölteni, nem durran el, mint a disznóbél.
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #484 Dátum: 2015. December 01. - 17:51:58 »

Nem.  Vállat von

Nekünk bevált a műbél.
Sok helyen a ló vékonybelét istenítik, beszerezhetőség, tapasztalat?
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #485 Dátum: 2015. December 01. - 17:57:52 »

Sok helyen a ló vékonybelét istenítik, beszerezhetőség, tapasztalat?

A klasszikus recept : Végy egy lovat !

Van egy másik recept : Lopj egy lovat !          Röhög
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #486 Dátum: 2015. December 01. - 19:12:17 »

A klasszikus recept : Végy egy lovat !

Van egy másik recept : Lopj egy lovat !          Röhög
Cíp öcém egyre gyanúsabb vagy,hogy nem vennéd fel fordítva a hegedűt az árokpartról. Vigyorog
Naplózva
kalcsob
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 667



« Új üzenet #487 Dátum: 2015. December 08. - 08:08:18 »

Sziasztok.

Lassan összeáll nekem is minden a szarvaskolbászhoz. A legfőbb hozzávaló is eldőlt szerencsére.
Egyszer ettem vörösboros szarvaskolbászt, ami nekem nagyon ízlett.
Van valaki aki szokott hozzáönteni az alapanyaghoz (és nem magába és mellé  Vigyorog) és ha igen mennyit?

 Emelem
Naplózva

Üdv: Bence
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #488 Dátum: 2015. December 08. - 17:34:19 »

Sziasztok.

Lassan összeáll nekem is minden a szarvaskolbászhoz. A legfőbb hozzávaló is eldőlt szerencsére.
Egyszer ettem vörösboros szarvaskolbászt, ami nekem nagyon ízlett.
Van valaki aki szokott hozzáönteni az alapanyaghoz (és nem magába és mellé  Vigyorog) és ha igen mennyit?

 Emelem

És 12 kg kolbászhoz szoktam beletenni 2 dl vörösbort és 1 dl konyakot.
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #489 Dátum: 2015. December 08. - 19:17:06 »

És 12 kg kolbászhoz szoktam beletenni 2 dl vörösbort és 1 dl konyakot.
A szalámi,kolbi-tól be görcsöl az epéd, de a konyak majd oldja???? Vigyorog
Kötelező ezeket együtt fogyasztani? Ördög
Nagyon remélem. Röhög
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #490 Dátum: 2015. December 09. - 07:54:40 »

És 12 kg kolbászhoz szoktam beletenni 2 dl vörösbort és 1 dl konyakot.

Tökéletes a recept !  Emelem  Hét deciliteres űrmértékkel számolva is marad  "töltőkbe való" nedű . Szgorúan a kóstoláshoz !      Piál  Röhög
Naplózva
kalcsob
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 667



« Új üzenet #491 Dátum: 2015. December 09. - 09:28:27 »

És 12 kg kolbászhoz szoktam beletenni 2 dl vörösbort és 1 dl konyakot.

Én is hasonló arányra gondoltam borból. Köszönöm Attila.
És a konyak milyen ízt ad neki???  Vállat von
Naplózva

Üdv: Bence
vadász84
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 131


« Új üzenet #492 Dátum: 2015. December 10. - 11:28:13 »

Üdv mindenkinek.
Érdeklődni szeretnék,hogy Unicumot lehet-e,szabad-e szarvaskolbászba rakni nem lesz valami baja tőle.Olvastam a konyakot,a vörösbort előszeretettel alkalmazzák de az Unicumról nem hallottam még.Válaszokat köszönöm Emelem
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #493 Dátum: 2015. December 10. - 11:41:21 »

Én is hasonló arányra gondoltam borból. Köszönöm Attila.
És a konyak milyen ízt ad neki???  Vállat von


 Általában aki eszik belőle észreveszi, hogy egy kissé pikánsabb íze van!  Sajnos  Vigyorog nagyon szeretik, minden évben hamarabb elfogy mint kellene. :Mosolyog
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
kalcsob
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 667



« Új üzenet #494 Dátum: 2015. December 10. - 12:55:51 »

Általában aki eszik belőle észreveszi, hogy egy kissé pikánsabb íze van!  Sajnos  Vigyorog nagyon szeretik, minden évben hamarabb elfogy mint kellene. :Mosolyog

Attila.
Válaszodat nem volt időm megvárni, de bíztam és végül beletöltöttem egy üveg minőségi konyakot. Most hagyom összeérni, majd szombaton töltés.  Táncol
Köszönöm  Emelem
Naplózva

Üdv: Bence
Oldalak: 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: