uzbence
|
|
« Új üzenet #480 Dátum: 2015. December 01. - 15:44:22 » |
|
Ha van hozzá bevizsgált vd húsod, hajrá?
Pár éve összehozott a sors egy csabai Balaton-felvidékre elszármazott emberkével, aki azóta minden évben "összekutyulja" nekünk a leszállított mangalica + szarvas vegyes anyagot...persze mi is aktívan részt veszünk benne, nem győzünk inni... A receptet nem árulta el, de amíg megcsinálja nekem/nekünk, addig nem is érdekel Mindenesetre mentem A töltőgépe viszont nem a legtutibb, ugyanis a vastagkolbász (szalámi) egy része sajnos megpenészesedett középen...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #481 Dátum: 2015. December 01. - 15:51:46 » |
|
Vastagbél, kuláré felétek nem divat? Nem. Nekünk bevált a műbél.
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Makkmarci
|
|
« Új üzenet #482 Dátum: 2015. December 01. - 15:53:28 » |
|
Pár éve összehozott a sors egy csabai Balaton-felvidékre elszármazott emberkével, aki azóta minden évben "összekutyulja" nekünk a leszállított mangalica + szarvas vegyes anyagot...persze mi is aktívan részt veszünk benne, nem győzünk inni... A receptet nem árulta el, de amíg megcsinálja nekem/nekünk, addig nem is érdekel Mindenesetre mentem A töltőgépe viszont nem a legtutibb, ugyanis a vastagkolbász (szalámi) egy része sajnos megpenészesedett középen... Az sajnos nem a töltőgép, hanem aki kezeli (nem vicc). Levegős maradt a közepe, és ott aztán óhatatlanul elkezdődik a barnulás, savanyodás. A vastagnál mindig egy picit "ellen kell tartani" és körbe körbe mozgatni a vastagbelet, hogy kimenjen a levegő, és a töltelék hézagmentesen kitöltse a belet, mert a bél mindig (akár jóval) nagyobb átmérőjű, mint a legvastagabb töltőcső.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #483 Dátum: 2015. December 01. - 17:34:20 » |
|
Nem. Nekünk bevált a műbél. Be bizony, a cellulóz alapú a legjobb szerintem. (ahogy szárad a kolbász, szárad rá ez is) Nem olcsó, de az utóbbi 6-7 évben 1 deka vastagkolbászt nem kellett kidobni penészesedés miatt. Mondjuk az is igaz, hogy ezt jó keményre meg lehet tölteni, nem durran el, mint a disznóbél.
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #484 Dátum: 2015. December 01. - 17:51:58 » |
|
Nem. Nekünk bevált a műbél. Sok helyen a ló vékonybelét istenítik, beszerezhetőség, tapasztalat?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #485 Dátum: 2015. December 01. - 17:57:52 » |
|
Sok helyen a ló vékonybelét istenítik, beszerezhetőség, tapasztalat?
A klasszikus recept : Végy egy lovat ! Van egy másik recept : Lopj egy lovat !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #486 Dátum: 2015. December 01. - 19:12:17 » |
|
A klasszikus recept : Végy egy lovat ! Van egy másik recept : Lopj egy lovat ! Cíp öcém egyre gyanúsabb vagy,hogy nem vennéd fel fordítva a hegedűt az árokpartról.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kalcsob
|
|
« Új üzenet #487 Dátum: 2015. December 08. - 08:08:18 » |
|
Sziasztok. Lassan összeáll nekem is minden a szarvaskolbászhoz. A legfőbb hozzávaló is eldőlt szerencsére. Egyszer ettem vörösboros szarvaskolbászt, ami nekem nagyon ízlett. Van valaki aki szokott hozzáönteni az alapanyaghoz (és nem magába és mellé ) és ha igen mennyit?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv: Bence
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #488 Dátum: 2015. December 08. - 17:34:19 » |
|
Sziasztok. Lassan összeáll nekem is minden a szarvaskolbászhoz. A legfőbb hozzávaló is eldőlt szerencsére. Egyszer ettem vörösboros szarvaskolbászt, ami nekem nagyon ízlett. Van valaki aki szokott hozzáönteni az alapanyaghoz (és nem magába és mellé ) és ha igen mennyit? És 12 kg kolbászhoz szoktam beletenni 2 dl vörösbort és 1 dl konyakot.
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #489 Dátum: 2015. December 08. - 19:17:06 » |
|
És 12 kg kolbászhoz szoktam beletenni 2 dl vörösbort és 1 dl konyakot.
A szalámi,kolbi-tól be görcsöl az epéd, de a konyak majd oldja???? Kötelező ezeket együtt fogyasztani? Nagyon remélem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #490 Dátum: 2015. December 09. - 07:54:40 » |
|
És 12 kg kolbászhoz szoktam beletenni 2 dl vörösbort és 1 dl konyakot.
Tökéletes a recept ! Hét deciliteres űrmértékkel számolva is marad "töltőkbe való" nedű . Szgorúan a kóstoláshoz !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kalcsob
|
|
« Új üzenet #491 Dátum: 2015. December 09. - 09:28:27 » |
|
És 12 kg kolbászhoz szoktam beletenni 2 dl vörösbort és 1 dl konyakot.
Én is hasonló arányra gondoltam borból. Köszönöm Attila. És a konyak milyen ízt ad neki???
|
|
|
Naplózva
|
Üdv: Bence
|
|
|
vadász84
|
|
« Új üzenet #492 Dátum: 2015. December 10. - 11:28:13 » |
|
Üdv mindenkinek. Érdeklődni szeretnék,hogy Unicumot lehet-e,szabad-e szarvaskolbászba rakni nem lesz valami baja tőle.Olvastam a konyakot,a vörösbort előszeretettel alkalmazzák de az Unicumról nem hallottam még.Válaszokat köszönöm
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #493 Dátum: 2015. December 10. - 11:41:21 » |
|
Én is hasonló arányra gondoltam borból. Köszönöm Attila. És a konyak milyen ízt ad neki??? Általában aki eszik belőle észreveszi, hogy egy kissé pikánsabb íze van! Sajnos nagyon szeretik, minden évben hamarabb elfogy mint kellene. :
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
kalcsob
|
|
« Új üzenet #494 Dátum: 2015. December 10. - 12:55:51 » |
|
Általában aki eszik belőle észreveszi, hogy egy kissé pikánsabb íze van! Sajnos nagyon szeretik, minden évben hamarabb elfogy mint kellene. : Attila. Válaszodat nem volt időm megvárni, de bíztam és végül beletöltöttem egy üveg minőségi konyakot. Most hagyom összeérni, majd szombaton töltés. Köszönöm
|
|
|
Naplózva
|
Üdv: Bence
|
|
|
|