Oldalak: 1 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... 108   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Emlékezetes utánkeresések  (Megtekintve 303156 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #960 Dátum: 2013. Június 03. - 14:53:19 »



 Lőni kell a szarvast, napos borjút, tavalyi bika és ünő borjút, vagyis a másodfű szarvasokat.

Nabazdmeg...
Azzal a vadászati felügyelővel is el tudnék beszélgetni, aki erre utasítást ad...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Győző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 301


« Új üzenet #961 Dátum: 2013. Június 03. - 18:13:23 »

Szerintem ez a szarvasborjú lövési engedély megadása az erős vadkár és elfiatalodás végett vezették. Mivel azokon a mezőgazdasági területeken ahol a szarvas tavasztól-őszig csinálja a vadkárt és bőgési időszakban pedig elvonul nincs mód gazdálkodni vele, de a kárt ott hagyja. Így a döntően mezőgazdasági kártétel megakadályozásánál ez az engedély nagy előny és így hogy kilövik az első korosztály nagy részét azt hiszem a "túlszaporodást" és elfiatalodást is megállítják.
Naplózva

A róka, sakál és a farkas az erdész és mezőgazdász legjobb barátja.
Jager74
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #962 Dátum: 2013. Június 03. - 18:15:45 »

Bár Soma eltakarja a "lényeget", a szem fölötti dudor nekem gyanús... Fejvakarás
Ha az ott dudor,akkor OK...az új idény szerint ápr.01-től lőhető a borjú (előző évi szaporulat),tehát akkor ez egy csapos bikaborjú. Viszont én nem dudornak,hanem a jobb fülének nézem. Vállat von
Dani! Napos (idei) borjú lövéséről szó sincs a környékben! Az viszont tény,hogy az áprilisban jóváhagyott lelövési tervet májusban cca.+30%-kal űberelték,ráadásul az éves terv 60%-át szept.30-ig teljesíteni kell,különben 2M Ft-ig terjedő vadgazdálkodási bírság a "jutalom"! Nem Na meg is támadtuk a májusi Határozatot kollektíven a környékbeli 4-5 vadászatra jogosult,mert ez az előírás egyenlő a törzsállomány totális kiírtásával!!!
Naplózva
Jager74
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #963 Dátum: 2013. Június 03. - 18:16:44 »

Nabazdmeg...
Azzal a vadászati felügyelővel is el tudnék beszélgetni, aki erre utasítást ad...

Ő csak végrehajtó...a szél a Minisztériumból fúj...
Naplózva
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9917



« Új üzenet #964 Dátum: 2013. Június 05. - 16:20:47 »

Van egy dolog amit nem értek! (vagyis van több, de most csak egyet osztok meg Röhög)
Hogyan lehet az, hogy olvasom, hogy ki van adva, hogy kötelező lőni,  a szarvast, meg a disznót, és már már úgy veszem észre, hogy ez komoly terhet jelent.
Akkor hogyan lehet, hogy ha én mint egyszerű vadász ilyen lehetőséghez viszont nem jut csak 100ezer forintos összegekért.
Valahol ellentmondást érzek, vagy hogy is mondjam. Stoel


Pedig a magyarázat nagyon egyszerű és emberi.
1: Tudod ami kötelező az már nyűg...
2: Ha el is jutsz akkor kísérni kell és az megint nyűg, egyszerűbb a vadőrre bízni..
3: Irigység...
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
maxi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 390


« Új üzenet #965 Dátum: 2013. Június 06. - 09:17:39 »

Pedig a magyarázat nagyon egyszerű és emberi.
1: Tudod ami kötelező az már nyűg...
2: Ha el is jutsz akkor kísérni kell és az megint nyűg, egyszerűbb a vadőrre bízni..
3: Irigység...
3.  Stoel
Naplózva
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #966 Dátum: 2013. Június 13. - 22:23:34 »

Ígértem valamit. Remélem nem baj, hogy nem fért bele kisebb terjedelembe:

A Bicska-völgy Ura

Soma álmosan ébredt szokásos délutánban nyúló alvásából. Testét elnyújtva bal, aztán jobb hátsó lábát megfeszítve is pózolt egyet, miközben hangosan ásított. Majd következett a szokásos, hangos csattogással járó fülrázás. Erről a világért se volt hajlandó leszokni. Az előszobában végigtipegve megállapította, hogy a család aprónépe még alszik, úgyhogy biztos, ami biztos – még egyszer megrázta a füleit. Erre lassan ébredni kezdett mindenki.
Aztán, ahogy öregedett a délután, Somán valami nyugtalanság vett erőt. Odacövekelt a bejárati ajtóba, mert a Gazdinak lassan érkezni kellett. Még a gyerekek simogatása elől is kitért, nem akar már játszani se. Valami volt a levegőben. Tagjai még kissé fáradtak voltak a legutóbbi igen hosszú hajsza miatt, de akár azonnal is indult volna.

– Hol van már a Gazdi? – aztán végre! Ismerős hangú autó állt meg a ház előtt, megszokott léptek közeledtek a lépcsőház kövén, majd belépett az ajtón gazdája. – Vu-vu-vu-vu, vak-vak. De jó, de jó! Megjöttél végre – ugrálta körül a kis tacskó.
– Megyünk, ugye megyünk? Érzem, érzem rajtad. Egy ideje mindig megérzem már, ha megyünk – aztán a nyomába szegődött és nem is tágított onnan már. Sőt, biztos, ami biztos ráfeküdt a földre tett fegyvertokra. Ha vadászatról volt szó, a világért se lehetett otthon hagyni, különben azok bánhatták, akik vele maradtak. Kibírhatatlan jelenetet rendezett olyankor ugyanis. Most erről persze szó sem volt, a főszerep várt ugyanis rá ismét. Egy nagyobb disznó keresésében kellett jeleskednie – a kiskutya legnagyobb örömére.

Lihegve foglalta el helyét a szállítódobozában és izgatottan figyelt kifelé a rácson, de aztán mégis félénken lapult le, amikor felgyorsult alattuk az autó. Az ezzel járó zúgást, főleg nagyobb sebességnél, sehogy se tudta megszokni. Szerencsére hamar megérkeztek. Már várta őket a fiatal vadász, aki a disznót sebezte. Soma hangos ugatással jelezte, hogy ő is kiszállna, azonnal engedje ki valaki! A jelenlévőket gyorsan körbeszimatolta, de egyikük nadrágszáránál hosszabban időzött. Ismerős szagok áradtak belőle, sebzett vadkan illata járta át nedves kis orrát. Örömmel üdvözölte a másik ismerős vadászt és  kutyáját Ronit, a jagd terriert is.
– Aha, szóval többen leszünk. Akkor itt valami nagydolog készülődik. Csak ritkán vadászunk másokkal – mérte fel a helyzetet okos kis tekintetével.
A rozoga terepjáróval már csak rövid utat kellett megtenniük a lucernatáblán keresztül vágó földútig. Ott volt megjelölve a menekülő disznó csapája. Soma, szokása szerint mancsait a műszerfalra téve figyelte az utat, és alig várta, hogy megállás után végre kinyíljon az ajtó. Tudta ő már nagyon is jól, hogy mi készül. Elég volt hozzá a fiatal vadász nadrágját végig szagolnia. Amint földet értek rövid lábai, máris nyomozni kezdett.

– Hm, érzem, érzem, itt jött, gyerünk, gyerünk – feszült bele a hosszú vezetékbe, s nekivágott a csizmaszár fölé nőtt lucernának. Szöcskemód ugrálva követte a nyomot, ami nem volt túl nehéz, olyan váltót taposott benne – a minden bizonnyal tisztességes méretű – disznó. Az elmosódott nyomok a földút sarában és a vadász elmondása legalábbis erre utaltak.
Horzslövésre gyanakodott a sebző, s a ritkán jelentkező világos vércseppek, kenések is ezt igazolták, de biztosat előre tudni nem lehetett. A disznó miden esetre egyenesen a régi bányának vette az irányt, ami nem épp a legkellemesebb terep a meredek domboldalaival, és a puha talajba mosott alattomos gödreivel.
Soma nagy kedvvel és lendülettel verekedte magát keresztül a lucernán, és hamar a ligetes akácerdő szélére értek. Ott veszett el a nyom a hajnali keresés során. Roni, a jagd, gazdájával együtt hátrébb maradt, ők csak a hajszában voltak hivatottak segíteni, ha úgy alakulna esetleg a dolog. A sort pedig a fiatal vadász zárta.

Soma még az akácos füvében is könnyedén haladt a nyomon, amikor alig száz méter megtétele után egyszer csak kiszaladt a lába alól a talaj és elsötétült a világ. Gazdája kezében megrándult a vezeték, de Soma sehol! A vezeték vége a fű alatt tűnt el.
– A fene vinné el ezeket a gödröket! – húzta ki a megszeppent ebet egy jókora üregből. Még belegondolni is rossz, hogy mi történne, ha hajsza közben esne egy ilyen verembe. Akkor még a rádiós nyakörv se igen segíthetne.
Szerencsére Somát nem nagyon hatotta meg ez a kis közjáték. Töretlen kedvvel haladt tovább, és a sebző nyugtázhatta, hogy itt bizony ő már rossz irányban keresgélt. A disznó ugyanis nem balra, hanem jobbra fordult és a bányagödör peremén halad tovább a nagy fűben. A kis tacskó időről időre megtorpant, és egy-egy apró kenést jelzett feltartott orral, nagyokat fújtatva.
– Itt ment, én érzem. Látjátok? – bökdöste orrával a vérfoltos növényi szárakat.
Jó szem kellett hozzá nagyon, mert a vékony fűszálakon nehéz észrevenni a néhány milliméternyi beszáradt vérkenést. Soma nélkül ez aligha ment volna.

A bánya gödör peremén túl olajfüzes, sásos mocsár húzódott. Majdnem biztos volt, hogy a kan oda vette be magát, ami nem túl jó dolog. A mély sárban, vízben a rövid lábú kis tacskó nagy veszélyben van. Ám a disznó nyoma csak kerülgette az ingoványos helyet. Többször is nekifordult, de aztán visszakapaszkodott a meredek, sáros domboldalon, és folytatta útját valami távoli cél felé.
Soma meglassult, egyre jobban kellett már koncentrálnia. Nagy ritkán azért, néhány száz méterenként, mindig akadt egy-egy megerősítő vércsepp vagy kenés a lehajló fűszálakon, szeder leveleken. Egy nádas, vizes részen majdnem el is mentek rossz irányba, de a kiskutya észbe kapott és saját nyomán visszakeresve megtalálta, hogy a kis dagonyánál, hol ment el balra a rafinált disznó.
Már bőven egy kilométer felett jártak, amikor a sebzett kiváltott egy földútra és egy darabon azon haladt a teljesen nyílt terepen.

– Hú, mekkora a nyoma! És milyen magabiztosan megy. Ennek valami határozott célja van az biztos – hüledeztek a jelenlévők.
Soma ezzel mit sem törődött, csak a nyomra koncentrált, ami rövid tekergést követően egy sűrűn benőtt akácosba vezetett. A társaság megállt, rendezték soraikat, mert ilyen helyen már bármi lehet. Soma rövidre fogott vezetékén növekvő vehemenciával húzott előre. A véres kenésnyomok kezdtek szaporodni, a disznó néhány helyen már meg is túrta a puha sáros földet. Most már az Ő birodalmában jártak. Az ehhez hasonló sűrű, csalános, gazos, bedőlt fákkal borított helyen a disznó könnyen okozhat meglepetést, jobb az óvatosság. Erre még akkor is szükség van, ha eleinte egy jól kitaposott váltón volt követhető a kan tiszteletet parancsoló méretű nyoma. Ez afféle közös főváltó lehetett, számtalan szarvas és őz nyomával tarkítva. Szerencsére a máskor izgató szagok most mellékesek volta a kis tacskónak. Ő azt az egyet akarta utolérni és jól megcibálni! Csakis azt az egyet!
Aztán helyzet kezdett valóban komolyodni. Soma váratlanul meglassult, a vadszilva fák alatt már csak nagyon lassan, komótosan szimatolva lépegetett. A csapa be is kanyarodott egy ledőlt csipkebokor alá, de a kan ott még nem találta helyét, abból a vacokból felkelt már régen. Derékig érő szederindás fű következett:
– Jobb, ha vigyázunk – torpant meg Soma, s vizsla módjára vizsgálta a domboldalon lehúzó légáramlatot. – Ez a disznó még él, érzem. És nagy is – borzolta a szőrét, remélem a Gazdi résen lesz.
A nagy füvön csak lassan araszoltak keresztül, mert a sebzett disznó meglapulhat, kivár, sokszor majd rálép az ember és mindig Ő van előnyben, mert már tudja, hogy jön Vahur és a Simabőrű. Ám most nem így történt. A nagy fűből kis ligetes, olajfűzzel benőtt elhagyott szőlőbe értek. A gondatlan gazdák által otthagyott drótrengeteg nem kis kínlódást okozott, de nem volt idő sopánkodni. Már a harmadik kilométer felét is lábukban tudhatták, mikor a kis tacskó antennája jelezni kezdett. A gazos szőlősorok sűrűjében több teknőszerűen kitúrt vacokra bukkantak és Soma már nem csak a szőrét borzolta, égnek álló farka is rezgett.
– Érzem, érzem, itt lesz már, közel van! Figyelj Gazdi, figyelj! – nyüszített halkan.

Azok az átkozott drótok viszont nagyon nehezítették a bujkálást. Ahol Soma még átfért, ott a gazdája csak hason kúszva nagy nehezen, zörögve haladt előre a számtalan vargabetűt mintázó csapán. A többiek pedig egészen lemaradtak. Az utolsó szőlősor alatt átbújva kicsit ritkult a növényzet, fel is lehetett már állni, de látni csak alig néhány métert. Soma is két lábra állt, mint annyiszor, mikor már a vad közelében voltak, és úgy szimatolt előre. Aztán halk zörrenés, a kan felkelt előttük. Az utána ugró Somát a vezeték rántotta vissza:
– Vau, vau, húúú, hujujuj, engedj, engedj, itt van, itt van, megfogom! – s a hámot már húzta is le a kiskutya nyakáról gazdája, mire az vágtatva tűnt el a sűrű növényzetben. Kisvártatva felhangzott nyifogó, hajszázó ugatása, majd egy helyből a jól ismert állóra csaholása.
– Nyiff-nyiff-nyiff! Vak-vak-vak, grrrr vak-vak-vak! Itt van, erre, erre. Gyere Gazdám gyorsan! Itt megy, itt megy, de nem bírok vele. Nagyon nagy. Gyere, gyere! Vak-vak-vak!

– Engedjétek Ronit! – kiáltott Soma gazdája, de a lemaradt jagd kissé célt tévesztve futott el mellettük. Az addig lapuló gímszarvas ünő épp az orra előtt pattant fel, s azt vette üldözőbe.

Eközben Soma vívta a harcot a sebzett kannal. Ugatása már egy ideje egy helyből, a völgyfenék tisztásának túl oldaláról hallatszott. A szél épp kedvező volt, így két oldalról is lehetett közelíteni feléjük. A sebző pedig hátra maradt a rét szélén. Jobb, ha ilyenkor csak összeszokott vadászok cserkelnek a kiszámíthatatlanul viselkedő vadhoz. Persze a kannak nagyon is megvolt a számítása. Egy vadszőlővel földig takart akáccsoport alá húzódott be. Onnan jött Soma kitartó ugatása:
– Vak-vak. Megállj, megfoglak, megfoglak! Megrángatom én még ma a csuhádat! Állj meg! Vak-grr-vak! – csaholt folyamatosan a disznó felé. Az sem volt rest védeni magát, s néha az üldöző üldözötté vált. Ezt világosan lehetett hallani a kiszűrődő hangokból, mert olyankor a tacskó hangot váltott:
– Vak-vak. Húú, ujujjíí, hogy az a… Engem akarsz megfogni? Te! Húíííí, ez tényleg megfog, futás! – s farkát maga alá csapva iszkolt el, de kisvártatva újra fordult a helyzet, s amint a disznó hátat fordított, Soma felbátorodott. – Vak-vak, megfoglak, megfoglak. Erre Gazdi, erre! Jön már, jön már, és segít nekem. Vak-vak.

No, de a helyzet nem volt egyszerű. A sűrűben még néhány méterről sem látszott a csatatér szereplőiből semmi, még arrébb kellett kerülni és onnan újra belopni őket. A neszes kan viszont a közeledő zörejekre elugrott. Épp a rét szélén álló sebző felé, de az a váratlanul és villámgyorsan felbukkanó disznót duplára elhibázta. Egy pillanat alatt el is tűnt a vadszilvásban, nyomában a nyifogó Somával.

Nem volt mit tenni, futni kellett utánuk. A disznó visszament a vacka felé, de rövid ideig maradt csak ott, nekivágott egy távoli, még nem sejthető célnak. A GPS-en félelmetes gyorsasággal pörögtek a méterek, és a jel szerint a szőlősorok közti takarást kihasználva, több sűrűn keresztül egy távoli völgyet vett célba. Neki persze nem jelentett akadályt a sok keresztben feszített szőlődrót, nem úgy a követőinek. Nagyokat kellett kerülni, ha nem akart az ember százmétereken át négykézláb haladni.
Két kilométerrel arrébb állapodtak meg végül. Szerencsére úgy tűnt, hogy a kan nem vállalja be a forgalmas úton való átkelést, visszahúzódott a Bicska-völgy sűrűjébe. Ott forogtak egy helyben. Időközben Roni visszatért és megszületett a második számú haditerv, melynek első része lélekszakasztó futásból állt a szőlőültetvények között. A sebző itt már hátra maradt, mert a terepjárótól igen messze jártak. Visszafordult érte, és jobb is volt, ha távolabb kerül.

Két igen meredek árkon kellett átmászni, mire sikerült valamennyire a sebzett és a tacskó közelébe jutni.
– 450 méterre vannak, egy helyben forog Soma, sokszor meg is áll. Egész biztos megállt a kan valahol a völgyben – mondta Soma gazdája.
– Mi megyünk Ronival alulról, még inkább lefoglaljuk a disznót, te így felülről odacsúszhatsz hozzájuk – szólt a válasz.
– Rendben, egy kalappal!
Ezzel szétváltak. Már csak percek kérdése volt elérni a szőlőültetvény szélén kezdődő sűrűt. Soma ütemes ugatása onnan jött a völgyből.

– Vak-vak-vak. Meg ne mozdulj, mert megharaplak. Grrr-vak-vak. – szólt a szigorú csaholás – Vak-vak, megtépem még ma a csuhád, csak érjen ide a Gazdi. Vak-vak!
A kan ügyet se vetett a bogáncsként ráragadó kiskutyára. Néha nekifordult, de csak ijesztgette. Nem látott bene ellenfelet, így le is feküdt szokásos nappali pihenőhelyén, a sűrű csipkebokor alatt. Egyébként is csak hátulról ugatta a kis jószág, az meg nemigen zavarta.
Aztán egyszer csak, szapora léptek közeledtek, és visítás szerű csaholással előtte termett Roni. A vakmerő jagd szemből érkezett és azonnal támadott is. A két kutya felbátorította egymást, erre a kan csattogó agyarakkal vetette magát feléjük, de azok sikerrel tértek ki előle. Egészen belemelegedtek az adok-kapokba.

A lejtős domboldalt akáccal, csipkével és kökénnyel sűrűn benőtt, elhanyagolt szőlősorokon keresztezték. Nagyon lassan ugyan, de a nagy zajnak köszönhetően mégis gond nélkül mindkét irányból a közelükbe jutott a két vadász. Kőhajításnyira álltak a kan vackának két oldalán. Részút felettük zajlott a harc. A két kutya egymástól öt-hat lépésnyire megállás nélkül fogta a fogait nyikorgató, felbőszült disznót. Suttogva beszélték meg a lehetőségeket és egyikük előre óvatoskodott pár lépést. A kan épp nekilódult és egy lendülettel maga alá gyűrte a Ronit, majd messzire dobta. Sziluettje néhány lépésnyire feketedett át a sűrűn, ám a hirtelen odadobott lövés nem érte el a testét.
Erre még nagyobb felfordulás kerekedett és csörtetve ugrott néhány sornyit felfelé a sebzett vad. A Soma nyifogva utána.
– Nyiff-nyaff, nyiff-nyiff. Megállj! Nyiff-nyiff – vetette magát utána.
Roni az ütéstől kissé megszédülve kapott lábra, de keményfából faragták őt. Kisvártatva a nyomukban volt, és a száz méterrel arrébb ugató Somához csatlakozott.

– A francba, megvágta Ronit. Csupa vér a fű – nézett szét a gazdája. – Óvatosak legyünk! Ez nem viccel.
Aztán lassan ismét a közelükben voltak, miközben mindkét kutya kitartóan ugatott.
– Soma egy sorral feljebb van, mint Roni. Ő biztos a hátuljánál ugat, Roni pedig szemből. Maradj itt, én rájuk megyek balról, Soma felől – szólt halkan a tacskó gazdája.
Valamivel kisebb volt erre a sűrűség, látni lehetett az eget is, de a kan megint egy olyan ledőlt csipkebokor alá bújt, ahová a fény se igen jutott be.
– Tarts ki Soma, jövök már, ne félj – suttogta csak úgy magának a vadász. – Na, még egy sort valahogy halkan, a következőben már ott van a kan.
Ám még egy szőlősornyi távolságról se látszott semmi. Nem volt mit tenni, kis kerülővel, csendesen át kellett lépni a következőbe. A szél még mindig jó volt, így lassanként oda lehetett araszolni egészen a közelükbe. Már négy-öt méternyire csökkent a távolság, de még a földre hasalva sem látszott egyetlen szőrszála sem a disznónak. Csupán Soma narancs nyakörve villant meg néha, és Roni dereka látszott ki a bokor alól. Eközben kan vészjóslóan csámcsogta a habot a szájában, s néha meg-megijesztette a kutyákat.
– Az eleje ott lesz valahol Roninál, Soma biztos nem ugatja szemből, onnan kellene benézni – cikáztak a gondolatok. – Másként ez a kan nem kerül meg. Na, még néhány lépés és talán, igen ott az orra. Roni, lépj már arrébb!

– Vak-vak! Grrr, fogjad Roni, itt a gazdám, fogjad! Jön már, ott áll mögötted. Grrr, vak-vak – bátorodott fel gazdája közelségétől Soma.
Tudta ezt a kan is, de nem mozdult. Aztán a puska irányzéka megkereste a bokor alól kilátszó széles disznó orrot, majd végigkúszott odáig, ahol a homloka volt  sejthető és: Bumm! Ugrott a disznó, szólt a másik cső is, de már repült is a vadász, sőt még a két sorral lejjebb álló társa is kapott egy jókora ütést szinte ugyan abban a pillanatban.

– Gyere Roni! Ez elmegy! Vu-vu-vu! Fogjuk meg! – eredt futásnak a tacskó és a jagd is. Nagy kört írtak le, de a disznó már jelentős előnyre tett szert.

– A francba, ez felborított, de nincs gond, csak a nadrágom vágta szét! Te jól vagy?
– Semmi bajom, csak félre lökött.
– Jól van. Megáll ez ismét hamar.
– Most már figyeljünk, csak két lőszerünk maradt.
– Hallod?
– Mit?
– Jön! Hallom a lihegését.

A zörgés erősödött, egyedül jött. A kutyák tőle még mindig messze lemaradva. A két vadász mozdulatlanul várta, hogy felbukkanjon a kan. Épp abban a sorban közeledett, ahol álltak.

– Ott jön. Nézd, átmegy a mellettünk lévő sorba – súgták egymásnak
– Várj még, egészen ide jön, most! Bumm!

S az előttük néhány méterre elhaladó kan oldalába vágott a lövedék. A vér kibuggyant, de a disznó rezzenés nélkül kocogva tűnt el a bokrok mögött. Aztán halk zörgés és a szuszogásba hörgés vegyült. Megállt a sebzett és egy helyben zilált.

– Menjünk! Adjuk meg neki a kegyelemlövést.
– Ne, várjuk meg, amíg odaérnek a kutyák. Még akármi lehet és már csak egy lőszerünk van.

A beteg disznó akkora előnyt szerzett ez alatt a rövid kör alatt, hogy csak ezután ért oda a lemaradt két kutya. Óvatosan közelítették meg a már oldalán fekvő, de még lélegző kant. Aztán mindketten belemartak és tépni kezdték.
– Grrr, él még? Grrr, vigyázz Roni! Jól van, ez már nem kel föl többé. Vak-vak! Vuvuvu, megfogtuk! – s akkor kapta a füle mögé az utolsó lövést.

Ott feküdt előttük Ő, a Bicska-völgy Ura, aki megmutatta, hogy mire képes, ha megszorítják. Tisztelet a Vadnak, zúgjon neki az erdő odaát!

Üdv, Dani
Naplózva

Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11252


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #967 Dátum: 2013. Június 13. - 22:54:56 »

Megérte végigolvasni,vártam már ezt a történetet. Szép volt!
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #968 Dátum: 2013. Június 14. - 10:20:35 »

Dani!

Ismételten a legnagyobb elismerésem. Emelem
Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #969 Dátum: 2013. Június 14. - 10:21:59 »

Ahóóóó, ez igen, szeretem olvasni, szinte ott vagyok...  Igen Emelem Emelem Emelem
Naplózva

Üdv End
P Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 371


« Új üzenet #970 Dátum: 2013. Június 14. - 12:40:21 »

Nagyon jó volt olvasni!! Van szív ezekben a négylábú vadásztársakban! Gratulálok az utánkereső CSAPATNAK.(Milyen sebzése volt?)
Naplózva

"Azt szeretném hát,hogy elsősorban hazai erdőszaga legyen ennek az írásnak.Gyantás fenyőszaga,frissen kaszált szénaszaga,eső utáni gombaszaga!"Gr Sz.Zs
Kaktusz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36


« Új üzenet #971 Dátum: 2013. Június 14. - 13:00:14 »

Dani gratulálok a szép és eredményes munkához.  Emelem
Naplózva
Dzsi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 517


« Új üzenet #972 Dátum: 2013. Június 14. - 13:41:34 »

Dani gratulálok a szép és eredményes munkához.  Emelem
A maga story-jait merre kell olvasgatni?  Türelmetlenül  Tasli  Fejvakarás  Vállat von  Wave  Emelem
Naplózva
Kaktusz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 36


« Új üzenet #973 Dátum: 2013. Június 14. - 14:54:14 »

A maga story-jait merre kell olvasgatni?


Tetem fel az egyikről képeket, az őzbak topikba, és téged is ilyennel hozzon össze Diana.  Emelem
Naplózva
Dzsi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 517


« Új üzenet #974 Dátum: 2013. Június 14. - 15:13:53 »

A maga story-jait merre kell olvasgatni?


Tetem fel az egyikről képeket, az őzbak topikba, és téged is ilyennel hozzon össze Diana.  Emelem

Aha, azt láttam, nem semmi.
Hol esett, ki fogta?
Naplózva
Oldalak: 1 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... 108   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: