Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #7545 Dátum: 2018. November 14. - 12:50:39 » |
|
Ez valóságos merénylet , csorog a nyálam !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #7546 Dátum: 2018. December 19. - 13:46:36 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7547 Dátum: 2018. December 25. - 20:33:11 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7548 Dátum: 2018. December 25. - 22:13:36 » |
|
Pont ma néztem tök' véletlenül. Már az elkészítés mikéntje okán megenném bármelyik japán street foodot.
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7549 Dátum: 2018. December 25. - 22:29:43 » |
|
Hát tudja a fene, nekem egy jó vaddisznósült gombamártással, vagy áfonyaszósszal valahogy jobban tetszik! Azt a rizses angolnát szívesen megkóstolnám, csak az a fránya édes melasz (vagy mi a fene) ne lenne rajta.
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #7550 Dátum: 2018. December 25. - 23:11:30 » |
|
Az angolna tisztítás, zseniális. A végeregmény nálam is hasonló volt, csak kb. 10x ennyi időbe került. Viszont 3 szép angolnából és egy szép csontozott mangalica karajból ( mert szrintem ez az), magyar gyomornak sokkal jobb kaját készítettem volna, sokkal kevesebb idő alatt.
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7551 Dátum: 2018. December 26. - 10:42:23 » |
|
A karajnál azzal kezdeném, hogy szépen levágom a zsír 80%-át és kisütöm töpörtyűnek. Az angolnán szerintem rajt maradt a bőre...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7552 Dátum: 2018. December 26. - 11:48:17 » |
|
Viszont 3 szép angolnából és egy szép csontozott mangalica karajból ( mert szrintem ez az), magyar gyomornak sokkal jobb kaját készítettem volna, sokkal kevesebb idő alatt. Egyébként a parázson sült angolna nagyon finom. Mivel zsíros, frankón felveszi a füstízt. De én ott be is fejezném a folyamatot, onnantól rontják el a japánok...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #7553 Dátum: 2018. December 26. - 12:13:12 » |
|
Egyébként a parázson sült angolna nagyon finom. Mivel zsíros, frankón felveszi a füstízt. De én ott be is fejezném a folyamatot, onnantól rontják el a japánok... Kicsit felemelni a rácsot, hogy legyen ideje füstölődni is ne csak süljön. Semmi pác, csak só. Esetleg a parázsra fél marék borókabogyó.
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7554 Dátum: 2018. December 26. - 12:24:31 » |
|
Egyébként a parázson sült angolna nagyon finom. Mivel zsíros, frankón felveszi a füstízt. De én ott be is fejezném a folyamatot, onnantól rontják el a japánok... Finom bizony! valamikor Balatonmáriafürdőn szabad tűzön sült angolnát ettünk éjszakánként. A Birkacsárdában dolgoztam éjfélig, utána irány a part és sütöttük a halat. Szerencsére az angolnától a csajok viszolyogtak, így az mindég megmaradt nekem. Rég volt (1969) azóta talán egy angolnát fogtam összesen.
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7555 Dátum: 2018. December 26. - 12:36:38 » |
|
Megihletett az a videó. Meg kedvem is támadt a konyhához, habár ez “csak” bárány:
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7556 Dátum: 2018. December 26. - 13:25:41 » |
|
Megihletett az a videó. Meg kedvem is támadt a konyhához, habár ez “csak” bárány: Két bordára hagytad?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7557 Dátum: 2018. December 26. - 13:31:19 » |
|
Két bordára hagytad?
Igen, finom szaftos maradt. Egyben kezdtem sütni, mint a steaket. Kéreg mindkét oldalra majd a tányéron fúszereztem: só, bors, rozmaring. Nem volt rossz, de Adri még kérte sütni érthető okokból. Így jött a dupla borda. Kapott körbe kérget, majd rövid utánfűszerezést üvegtál alatt történő pihentetéssel. Jó lett, most a rostélyos várja a serpenyőt, de esélye sem lesz a bárányborda után.
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7558 Dátum: 2018. December 26. - 13:31:57 » |
|
Finom bizony! valamikor Balatonmáriafürdőn szabad tűzön sült angolnát ettünk éjszakánként. A Birkacsárdában dolgoztam éjfélig, utána irány a part és sütöttük a halat. Szerencsére az angolnától a csajok viszolyogtak, így az mindég megmaradt nekem. Rég volt (1969) azóta talán egy angolnát fogtam összesen.
Egyetemista koromban fogtunk pár angolnát a Fertőn de javarészt a halászoktól vettem. Amikor beindult a szezon, megjelent az olasz hűtőkamion a parton és ott dekkoltak amíg bőven jött a hal. De ők csak egy bizonyos méretig vették át, az igazán nagyok nem kellettek nekik, így azokat bagóért meg tudtuk venni a halászoktól. Aztán hol pörkölt, hol rántott, hol parázson sült angolna lett belőle. Rántva mondjuk nem volt valami jó, ezek az óriások túl zsírosak voltak. Egyszer kiszökött egy pecázott példány a szatyorból és elbújt a kölcsönlada csomagtartójában. Számolgattuk, hogy mintha kevesebb lenne de aztán túltettük magunkat a dolgon. Aztán jött egy meleg, nyáreleji hétvége...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16601
|
|
« Új üzenet #7559 Dátum: 2018. December 26. - 13:35:32 » |
|
Igen, finom szaftos maradt. Egyben kezdtem sütni, mint a steaket. Kéreg mindkét oldalra majd a tányéron fúszereztem: só, bors, rozmaring. Nem volt rossz, de Adri még kérte sütni érthető okokból. Így jött a dupla borda. Kapott körbe kérget, majd rövid utánfűszerezést üvegtál alatt történő pihentetéssel. Jó lett, most a rostélyos várja a serpenyőt, de esélye sem lesz a bárányborda után.
Két, olyan félkiló körüli érlelt rostélyos szelet nálam is pihen a hűtőben de most nincs indíttatásom megsütni, majd szilveszterre. Amúgy is eleget bénáztam, amit egy halászléfőzésnél el lehet cseszni azt én elcsesztem. Amikor kész lett, legszívesebben kiborítottam volna a francba mert semmi ízét nem éreztem de most már azért ízlik.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
|