|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #2086 Dátum: 2010. Szeptember 01. - 16:35:13 » |
|
Vazze, nézzél már rá, az ősz fejére, a vörös színére, a tartására, az agancsára, meg az egészre, aztán gyere azzal a csehszlovák terkó dumával, hogy "jó", meg "habitus", meg "ígéretes", meg "elsőrendű", meg"derék", meg satöbbi. Én ránézek, oszt azt mondom, szép. És nem Jolán. (Hú, mit kapok ezért... )
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #2087 Dátum: 2010. Szeptember 01. - 17:32:50 » |
|
Szerintem is Jolán.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #2088 Dátum: 2010. Szeptember 01. - 17:33:40 » |
|
Remek akkor lenne, ha én lőttem volna.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
svferi
|
|
« Új üzenet #2089 Dátum: 2010. Szeptember 01. - 21:23:12 » |
|
Akkor most azt mondjátok ez Jolika néni, amint éppen Karcsi bácsitól' jön álruhában?
|
|
|
Naplózva
|
" Nemcsak a jó pap, de a jó vadász is holtig tanul..."
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #2090 Dátum: 2010. Szeptember 01. - 21:26:04 » |
|
Szarrá offoljuk az összes topicKot... Majd jön Pipacs bácsi a konyhakéssel... Kéremszépen törölni innen az összes agymenésemet, de tényleg szép az a bak... Köszönömszépen!!
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
svferi
|
|
« Új üzenet #2091 Dátum: 2010. Szeptember 01. - 21:34:42 » |
|
Szarrá offoljuk az összes topicKot...
Holnap hajnalban megyek "keretteljesíteni" bakunkból... Ha sikerül, akkor jelentkezem "idevaló" témával.
|
|
|
Naplózva
|
" Nemcsak a jó pap, de a jó vadász is holtig tanul..."
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #2092 Dátum: 2010. Szeptember 01. - 21:37:41 » |
|
Holnap hajnalban megyek "keretteljesíteni" bakunkból... Ha sikerül, akkor jelentkezem "idevaló" témával. Kalappal! :S.Petike
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
Ansch
Sportlövész-VPM
Modi
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 723
Sportlövész
|
|
« Új üzenet #2093 Dátum: 2010. Szeptember 02. - 06:42:30 » |
|
Sziasztok! Egy értelmezési kérdésem lenne őzbak bírálattal kapcsolatban. Mit számítanak pontos trófeasúlynak a bírálati lapon? A 24 órás tömeget, vagy a nagykoponyás tömeg mínusz 90-100g-ot? ( UI: lehet, hogy lehurrogtok érte, de nekem nem egyértelmű.....) Köszönöm. Ansch
|
|
|
Naplózva
|
"Bátornak lenni annyit jelent, hogy csak te tudod, hogy félsz." (David Hackworth)
|
|
|
Hegedűs Sándor
|
|
« Új üzenet #2094 Dátum: 2010. Szeptember 02. - 08:53:51 » |
|
Szia Ansch! A birálati lapon szerepel a nagykoponyás súly is és a 24h tömeg is. A fizető súly mindig a 24h tömeg után kell meg állapitani. Ez addig igy lesz mig esetleg be nem vezetik a CIC pont utáni értéket. Üdv:HSanyi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
svferi
|
|
« Új üzenet #2095 Dátum: 2010. Szeptember 02. - 10:07:47 » |
|
Sziasztok! Egy értelmezési kérdésem lenne őzbak bírálattal kapcsolatban. Mit számítanak pontos trófeasúlynak a bírálati lapon? A 24 órás tömeget, vagy a nagykoponyás tömeg mínusz 90-100g-ot? ( UI: lehet, hogy lehurrogtok érte, de nekem nem egyértelmű.....) Köszönöm. Ansch A 24 órás nagykoponyás tömeg mínusz 90-100 g-ot.
|
|
|
Naplózva
|
" Nemcsak a jó pap, de a jó vadász is holtig tanul..."
|
|
|
Ansch
Sportlövész-VPM
Modi
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 723
Sportlövész
|
|
« Új üzenet #2096 Dátum: 2010. Szeptember 02. - 10:21:11 » |
|
A 24 órás nagykoponyás tömeg mínusz 90-100 g-ot.
HAli. A 24 órás tömeg az kiskoponyás, (330) a bírálatkor mért nagykoponyás az pedig 409g És nem jön össze ez a 90-100 levonás sehogy azért érdeklődök. KÖszi Norbi
|
|
|
Naplózva
|
"Bátornak lenni annyit jelent, hogy csak te tudod, hogy félsz." (David Hackworth)
|
|
|
svferi
|
|
« Új üzenet #2097 Dátum: 2010. Szeptember 02. - 11:14:59 » |
|
HAli.
A 24 órás tömeg az kiskoponyás, (330) a bírálatkor mért nagykoponyás az pedig 409g És nem jön össze ez a 90-100 levonás sehogy azért érdeklődök.
KÖszi
Norbi
Igazából ez úgy van, hogy 70-110 g között lehet levonni, ami függ a koponya nagyságától, a kikészítés módjától, illetve, hogy a lefőzés után mennyi idővel került el a bírálókhoz a bak. Van erre egy számítógépes program, amibe beírod, hogy mikor esett el a bak, beírod a mai dátumot, és az már ki is dobja neked, hogy ez a bak ennyi meg ennyi gramm lett volna, hogyha 24 órával vitted volna a lefőzés után... Üdv!
|
|
|
Naplózva
|
" Nemcsak a jó pap, de a jó vadász is holtig tanul..."
|
|
|
Genfi
|
|
« Új üzenet #2098 Dátum: 2010. Szeptember 03. - 11:18:46 » |
|
Igazából ez úgy van, hogy 70-110 g között lehet levonni, ami függ a koponya nagyságától, a kikészítés módjától, illetve, hogy a lefőzés után mennyi idővel került el a bírálókhoz a bak. Van erre egy számítógépes program, amibe beírod, hogy mikor esett el a bak, beírod a mai dátumot, és az már ki is dobja neked, hogy ez a bak ennyi meg ennyi gramm lett volna, hogyha 24 órával vitted volna a lefőzés után... Üdv! Ez igaz is volna. Kiveve, ha a lefozes utan a "tisztelt" vadasztato nem teszi hutoszekrenybe a koponyat, mert akkor gyakorlatilag nincs 24 oras beszaradas...
|
|
|
Naplózva
|
Magyarország dús ország volt, Van termése, kincse, vadja, De amit a bús nép szerzett, Víg uraság zsebre rakja. (Ady Endre)
|
|
|
Karácsony Károly
|
|
« Új üzenet #2099 Dátum: 2010. Szeptember 03. - 12:01:42 » |
|
Szia Genfi ! Ez csak "nemes" ellensúlyozása a szintén "nemes" hajszárítózós és kályha fölé rakós fizető-vendég praktikáknak...! Üdv !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|