Oldalak: 1 ... 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 [532] 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 646784 alkalommal)
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4588



« Új üzenet #7965 Dátum: 2022. Február 09. - 11:23:43 »

Úgy kezdődik, hogy kell hozzá egy nyúl vagy legalábbis egy macska... Stoel

Az megvan, azért is kértem a receptet.

De ha nem lesz jó, jöhet a macska.  Ördög
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #7966 Dátum: 2022. Február 09. - 15:55:49 »

Méltóságos tiszteletem!

A nyúl hússal én is hadilábon álltam, mind addig amíg egy kedves Barátomtól nem kaptam Nyúl pástétom receptet!
Na azóta nem tudok elég nyúl húst szerezni, mert fél óra alatt elfogy akármennyit készítek!. Rííí


 Emelem

Erről jutott eszembe, Édesanyám anno a mezeiből sokszor készített Stefánia vagdaltat és az tényleg finom volt!
« Utoljára szerkesztve: 2022. Február 09. - 16:27:26 írta St.Girgesz » Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #7967 Dátum: 2022. Február 09. - 17:45:29 »

De ha nem lesz jó, jöhet a macska.  Ördög

Una mattina...
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
bird0
Tudásra éhes, tanuló Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 927



« Új üzenet #7968 Dátum: 2022. Február 09. - 18:32:32 »

Sziasztok!
Tehát a Nyúlpástétom recept:
50 dkg kicsontozott nyúlhús
2 db tojás sárgája
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál konyak
szeletelt húsos szalonna
50 gr fenyőmag
50 gr aszalt szilva
50 gr aszalt áfonya

A hús felét nyersen 2x ledarálom, a másik felét felszeletelem,  só+bors, forró zsírba kérget sütök rá.
Sütés után ha egy kicsit meghűlt, akkor 1 x 1 cm darabokra (vagy ahogy sikerül) vágom.
A tojás sárgáját, tejszínnel, konyakkal, fenyőmaggal és az összevágott aszalt gyümölcsökkel összekeverem, majd ezt az egészet a darált hússal légvégül a darabolt sült húst keverem bele.
Őzgerinc formát kibélelek alufóliával, majd azt sűrűn a húsos szalonnával, úgy hogy kilógjon az oldalán, amit majd a tetejére rá tudok hajtani.
A szalonnával kibélelt formát megtöltöm a masszával, majd ráhajtom a szalonnát, majd az alufóliát is.
Az egészet alufóliába még egyszer becsomagolom, 180 C' sütőbe 40 perc alatt megsütöm, majd kicsomagolom és a szalonnát megpirítom.
Pihentetés után felszeletelem, ééééééés..... már el is fogyott.
Nagyon jó étvágyat hozzá...

Ui.:
Egyébként biztos macskából is.... kifogástalan lehet. Legközelebb nem pörkűtöt csinyákolok belűle, hanem ezt a verziót Piál

 Emelem Laci
Naplózva

"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
táborilelkész
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3506



« Új üzenet #7969 Dátum: 2022. Február 09. - 20:57:35 »

Gyerekkoromban felénk az öreg vadászok azt mondták, hogy a lőtt nyulat ki kell akasztani a budiba és addig otthagyni míg meg nem zöldül a hasa. Akkor lesz jóízű, porhanyós a húsa.
Naplózva

Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7970 Dátum: 2022. Február 09. - 21:20:11 »

Gyerekkoromban felénk az öreg vadászok azt mondták, hogy a lőtt nyulat ki kell akasztani a budiba és addig otthagyni míg meg nem zöldül a hasa. Akkor lesz jóízű, porhanyós a húsa.
Csak előtte a belsőséget kiszedték belőle.... (Különben már másnapra zöld lesz Bion )

A fácánnak is használ az érlelés, csak ott is a zsigerelést felejtik el megemlíteni! (A nagypapám egy direkt erre faragott, horog-szerű fapálcával kihúzta a beleket belőle úgy, hogy kívülről alig látszódott a művelet. Kár, hogy meghalt, mire eltanulhattam volna a technikát! )
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #7971 Dátum: 2022. Február 09. - 22:29:48 »

Csak előtte a belsőséget kiszedték belőle.... (Különben már másnapra zöld lesz Bion )

A fácánnak is használ az érlelés, csak ott is a zsigerelést felejtik el megemlíteni! (A nagypapám egy direkt erre faragott, horog-szerű fapálcával kihúzta a beleket belőle úgy, hogy kívülről alig látszódott a művelet. Kár, hogy meghalt, mire eltanulhattam volna a technikát! )

Nagyon egyszerű!  Ezt csináljuk mi is a nyáron elejtett tőkésekkel!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7972 Dátum: 2022. Február 10. - 07:19:00 »

Nagyon egyszerű!  Ezt csináljuk mi is a nyáron elejtett tőkésekkel!
Na, akkor nincs màs hátra, tőled kell majd eltanulnom ezt a módszert! Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9527


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7973 Dátum: 2022. Február 10. - 07:24:36 »

Na, akkor nincs màs hátra, tőled kell majd eltanulnom ezt a módszert! Wave

Kezdésnek kell építeni egy budit! Bejáratni, és akkor működni fog!   Röhög
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7974 Dátum: 2022. Február 10. - 07:40:45 »

Kezdésnek kell építeni egy budit! Bejáratni, és akkor működni fog!   Röhög
A budi már megvan a kert végében, de ez béllel együtt érlelés nem jön be...
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Borzgróf
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 673


« Új üzenet #7975 Dátum: 2022. Február 10. - 09:07:09 »

Sziasztok!
Tehát a Nyúlpástétom recept:
50 dkg kicsontozott nyúlhús
2 db tojás sárgája
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál konyak
szeletelt húsos szalonna
50 gr fenyőmag
50 gr aszalt szilva
50 gr aszalt áfonya

A hús felét nyersen 2x ledarálom, a másik felét felszeletelem,  só+bors, forró zsírba kérget sütök rá.
Sütés után ha egy kicsit meghűlt, akkor 1 x 1 cm darabokra (vagy ahogy sikerül) vágom.
A tojás sárgáját, tejszínnel, konyakkal, fenyőmaggal és az összevágott aszalt gyümölcsökkel összekeverem, majd ezt az egészet a darált hússal légvégül a darabolt sült húst keverem bele.
Őzgerinc formát kibélelek alufóliával, majd azt sűrűn a húsos szalonnával, úgy hogy kilógjon az oldalán, amit majd a tetejére rá tudok hajtani.
A szalonnával kibélelt formát megtöltöm a masszával, majd ráhajtom a szalonnát, majd az alufóliát is.
Az egészet alufóliába még egyszer becsomagolom, 180 C' sütőbe 40 perc alatt megsütöm, majd kicsomagolom és a szalonnát megpirítom.
Pihentetés után felszeletelem, ééééééés..... már el is fogyott.
Nagyon jó étvágyat hozzá...

Ui.:
Egyébként biztos macskából is.... kifogástalan lehet. Legközelebb nem pörkűtöt csinyákolok belűle, hanem ezt a verziót Piál

 Emelem Laci
Lenne pár kérdésem:
A szalonna füstölt? vagy nyers?
A fenyőmagot lepirítod vagy nyersen megy bele?
Naplózva
Snipe
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 222


« Új üzenet #7976 Dátum: 2022. Február 10. - 11:14:43 »

Gyerekkoromban felénk az öreg vadászok azt mondták, hogy a lőtt nyulat ki kell akasztani a budiba és addig otthagyni míg meg nem zöldül a hasa. Akkor lesz jóízű, porhanyós a húsa.

Öreg vadászoktól hallottam, hogy egy ehhez hasonló módszert fácánnál is használtak az érleléshez. A zsigerelt fácánkakast az egyik faroktollánál fogva felfüggesztették a kamrában, és akkor lett jó, és konyhakész, ha leesve találták.
 Emelem
 
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16601



« Új üzenet #7977 Dátum: 2022. Február 10. - 11:23:34 »

Öreg vadászoktól hallottam, hogy egy ehhez hasonló módszert fácánnál is használtak az érleléshez. A zsigerelt fácánkakast az egyik faroktollánál fogva felfüggesztették a kamrában, és akkor lett jó, és konyhakész, ha leesve találták.
 Emelem
 
Ez egy elterjedt babona. Valószínűleg így akarták megszívatni a fiatal vadászokat... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Snipe
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 222


« Új üzenet #7978 Dátum: 2022. Február 10. - 11:36:32 »

Ez egy elterjedt babona. Valószínűleg így akarták megszívatni a fiatal vadászokat... Ördög

Lehet.
A nyúllal kapcsolatban a pörzsölést is ajánlották...  Ördög
Naplózva
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #7979 Dátum: 2022. Február 10. - 11:52:18 »

Ez egy elterjedt babona. Valószínűleg így akarták megszívatni a fiatal vadászokat... Ördög
Meg látta a Shogun című filmet-sorozatot…. Kacsint
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Oldalak: 1 ... 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 [532] 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: