Oldalak: 1 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 [126] 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 ... 570   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Lőszer márkák, típusok, tapasztalatok  (Megtekintve 1147409 alkalommal)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #1875 Dátum: 2010. Január 23. - 20:30:03 »

Gomba!

A moderátorok nem tesznek különbséget két fórumozó között, még akkor sem, ha közvetlen baráti viszonyba vannak is. Ha figyelnél, látnád, hogy ahogy elolvasunk egy hozzászólást, javítjuk ha kell.  Az, hogy figyelmeztettünk a helyesírás betartására, azon ne csodálkozz. Ez alapvető ezen fórumon. (csak úgy mellesleg említem meg, előző hozzászólásodban sem vagy képes a kérésnek eleget tenni.)
Az, hogy valaki göbecset ír lövedék helyett, lapátcsövet dupla cső helyett, stb. az magát jellemzi, és nem feladatunk, hogy minden hozzászólást átírjunk. Nem mondhatja senki, hogy nem kezeljük rugalmasan a moderálás alapelveit, de azt  ne várd el Te sem, és senki sem, hogy egész nap itt üljünk, és javítgassunk.

A szlengel kapcsolatosan a saját véleményem az, hogy vannak dolgok, amelyek jobban kifejeznek egy gondolatot, egy érzést, mint a megszokott irodalmi megfogalmazás. Természetesen nem a szakmai dolgokra gondolok.
Vannak olyan kifejezések, melyek egy összejövetel, egy baráti találkozó alkalmával hangzottak el, és igazából csak azoknak jelent valamit akik ott voltak, de semmi olyat nem tartalmaznak, amit bárki ne érthetne, vagy sértené a vadászat nyelvezetét. Nem hinném, hogy a vadászok között ezek a szlengek nagy megbotránkozást okoznának, az egyéb, nem vadász fórumlátogatók pedig nem biztos, hogy kevésbé értik mint  a szakkifejezéseket.

Nem hinném azt sem, hogy itt bármi nemű sértődésekről lenne szó, mert akik itt Veled vitába szálltak, nagyrészt régi Vadászok, és igen csak edződtek már vitákban.  Mosolyog
Nem a vitával van itt a gond, hanem, hogy napok óta szinte belekötsz minden hozzászólásba, és minden válaszba.
Nem azzal van a  baj, hogy észreveszel dolgokat, és szóvá teszed, hanem az a stílus ahogy megteszed. Mivel régóta vadászol, és gondolom több vadászt is "neveltél" már, én elvárom Tőled a nagyobb toleranciát. Gondolom eddig sem pofonnal neveltél!
Mert ugye Te is ismered a mondást: a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve!

 Wave






Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
gomba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 157


« Új üzenet #1876 Dátum: 2010. Január 23. - 20:42:02 »

Nem kötöttem én bele semmibe,de az igazamért kiállok,kiálltam mindig.Amibe belekötöttem az úgyhiszem helyén való.Egyébként már bánom,hogy kinyitottam a számat.Ami miatt felháborodtam. olvasd el Steve faszozásait.pics.-be küldését.


Utólagos engedelmeddel egy kicsit kijavítottam! Erről is beszéltem! Ördög
Nem kötöttem én bele semmibe, de az igazamért kiállok, kiálltam mindig. Amibe belekötöttem az úgy hiszem helyén való. Egyébként már bánom, hogy kinyitottam a számat. Ami miatt felháborodtam, olvasd el Steve f@..zásait,pics.-be küldését.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Január 23. - 20:56:35 írta Erdőjáró (Molnár Attila) » Naplózva
BErik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1812



« Új üzenet #1877 Dátum: 2010. Január 23. - 21:11:39 »

Nem kötöttem én bele semmibe,de az igazamért kiállok,kiálltam mindig.Amibe belekötöttem az úgyhiszem helyén való.Egyébként már bánom,hogy kinyitottam a számat.Ami miatt felháborodtam. olvasd el Steve faszozásait.pics.-be küldését.

Gomba!

A vita ott kezdődött, hogy Te azt feltételezted, hogy Steve .223 Rem. kalibert használ disznóra. Erre hivalkodva kezdted Neki osztani az észt, hogy Nálatok bezzeg megtanulna vadászni, ergo holmi zöldfülű kezdőnek állítottad ki (legalább is nekem így jött ez le).
Az igazság valóban az, hogy ha Stevet meghívják valahova disznóra, szarvasra vadászni, akkor oda nem a meggymagköpködőt viszi. Van neki nagyobb kaliberű puskája is  Kacsint
Az más hogy ha otthon kimegy vadászni mondjuk őzre .223-al, és történetesen összefut egy disznóval akkor megpróbálja elejteni azzal ami éppen Nála van. Rácserkel, belopja közelre, majd megfontoltan engedi útjára azt a meggymagot. Közelről, jó helyre (pl. fültő), ha nem biztos a dolgában akkor inkább ráhagyja. Nem piszkolja meg a vadat. Kövezz meg érte, de én is megpróbálnám, mint szerintem sokan mások is.

Ezt a bizalmat ugye megszavazzuk Stevenek? Merthogy Te azt írtad hogy Neked a vadászat bizalomról (is) szól. Én még nem találkoztam élőben Steve-vel, nem beszéltem még vele, de azért a hozzászólásaiból (is) feltételezem hogy jó Vadászember, nem piszkolná meg a vadat, akkor inkább elengedi.

Az hogy így kikelt magából, teljesen érthető. Sokszor nekem sem tűnt egyenesnek a válaszod. Lehet azért volt mindez, mert annyira egybefolyó volt az egész. Erre én is megkérnélek -ha lehet- hogy ügyelj az elkövetkező hozzászólásaidban.
Szlenget használni -ha jól tudom- bizonyos mértékben lehet ezen a fórumon. A chat-ből átvett, undorító rövidítéseket, a helyesírási hibákat, és a tagolatlanságot nem szokták értékelni, teljesen jogosan. A káromkodást kijavítják ha azt a hozzászóló nem tette meg (valami okból kifolyólag).

 Emelem
Naplózva

"Amit csinálunk, ahhoz érteni kell. Amit mondunk, abban hinni kell. És akivel beszélünk -akit tanítunk- azt egyrészt szeretni kell, másrészt komolyan kell venni." Sz.L.
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #1878 Dátum: 2010. Január 23. - 21:39:31 »

Na!
Most, hogy már  mindenki elmondhatta a véleményét, így vitát befejezzük, vagy jön  Tasli Fa testápoló Korbács !
Jöhet a  KAP ÖrömNeked és a témához tartozó bájcsevely!

Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
gomba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 157


« Új üzenet #1879 Dátum: 2010. Január 23. - 22:01:30 »

Fejezzük be! Azért zárszónak elmondanám, hogy  a 223-nál szó sem volt becserkelem közelre vagy hasonló.Bele lövök a kazánba és kész.Ami elhangzott nem kell szépíteni.Egyébként a vita a 250m-es 243-nál kezdődött,amit megszóltam. Ezt kezdték néhányan megmagyarázni, csak védtem a mundért,de látom nincs értelme!Ja! BErik,ha cserkelés közben látsz olyan vadat amire nem ildomos rálőni,hát ne tedd meg!Önfegyelem kérdése az egész.Remélem ezzel senkit nem oktattam ki.Ha van nagyobb fegyver ,esély is van pl.disznóra akkor a fegyelmezett vadász a nagyobbat viszi vagy nem lő.A vadászat a mutató új görbüléséig tart,a többi már más.Nagyon sok disznót el kellett engednem,de azok voltak az igazi vadászatok.
Másnap ismát volt ami motiváljon, mert, ha hiszed, ha nem az év 80%-át vadászattal töltöm,mégsem rogyadozik a falam a trófeak alatt.Nem sok vadat lövök,de az nálam másodlagos kérdés. Nem töltök kolbászt,a hűtőm mindig üres..én ilyen vadász vagyok.Lehet megkövezni, és röhögni! Most sajnos  tüdőgyúlladásom van és pihennem kell, de a hold már kezd alakulni és ismét indulok. Azért nincs nap, hogy a golyósom ne lenne kézben, szeretem és bízom benne, de a kisördög még nála sem alszik, igaz sosem hagyott cserben.
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #1880 Dátum: 2010. Január 23. - 22:22:49 »

"Most sajnos  tüdőgyúlladásom van és pihennem kell,"

Megvan a magyarázat a paprikás hangulatra! Ördög
Jobbulást kívánok! Igen
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
wetzlar
Vendég
« Új üzenet #1881 Dátum: 2010. Január 23. - 22:59:59 »

Nem is cseh lőszert lövök.Képet nem fogok feltenni,hiszed vagy nem ez az igazság.Nem is mondta senki,hogy Sako csővel van szerelve. A vadászat egyik alapja a bizalom,tehát ha akarod elhiszed , ha nem nekem úgy is jó!

Figyelj Gomba!

Ki állította, hogy te cseh töltényt lősz???

...hamár ennyire otthon vagy az etikában, meg a tradíciókban, tudod-e, hogy a lőszert katonák használnak, a vadászok golyós töltényt, illetőleg sörétes patront?
Tudod-e hogy a göbecs és a ravasz szavak IGAZI MAGYAR kifejezések, amik már akkor megvoltak, amikor te meg én még sehol sem.
Tudod-e hogy áll a hátamon a szőr amikor a mai műmájer kikéri magának a "ravasz" szót és helyette elsütőbillentyűt "követel"?
...és tudod-e hogy nekem megnyugvás, ha egy tisztességes, igazi vadászember a patinásra kopott puskáját markolva azt mondja: ravasz.

Pellengérre állítasz itt embereket, hogy bizalom, meg leírt mondandó...stb.

Erre most kinyögöd, hogy a te sakod tulajdonképpen nem is Sako csöves...
Kérlek alássan ezek szerint te is meglehetősen felületes voltál, mert azt kifelejtetted a mondandódból, hogy nem egy tucat vadászpuskád van, amivel állítólag 150 m-en összeszakítasz 4-5 lövést.

Ha azt az apróságot, hogy nem tucatpuskád van leírod, talán nem kérdezek rá.
Mindezt ráadásul én tisztességes hangnemben tettem, amire te a szokásos lekicsinylő és egoista hsz.-oddal reagáltál.
Képzeld, Steve nekem barátom.
... de ha tényleg odafigyeltél volna én voltam az aki moderáltam és szóltam neki - tudod a csomó zöld iromány - hogy ne használjon ilyen kifejezéseket.
(Ennél többet nem tudok tenni bármennyire is hihetetlen.)

A fentiek tekintetében úgy érzem meglehetősen ellentmondásos személyiség vagy, aki nem tűr semmilyen más igazat a sajátján kívül és 3 mondatból - melyeket felületesen olvasott és ahhoz szubjektumokat tesz - "kitalálja" ki milyen ember.

Feküdd ki jól azt a tüdőgyulladást, aztán gyere vissza. Wave
Naplózva
sauer
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 49


« Új üzenet #1882 Dátum: 2010. Január 24. - 10:46:35 »

Hello még új vagyok a fórumon, érdeklődni szeretnék van e valakinek tapsztalata Sako Arrowhead tipusú lőszerrel 7x64 be 9,7g pont

Az após ilyet használ a 30-06 ba 11,7-est, meg van vele elégedve, ezért én is szeretném kipróbálni pont

Üdv a Fórumon!

Nagybetű, írásjelek, chat jellegű hsz.-t légy oly kedves kerülni.

Üdv. w.
« Utoljára szerkesztve: 2010. Január 24. - 10:56:53 írta wetzlar » Naplózva
jan
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2626



« Új üzenet #1883 Dátum: 2010. Január 24. - 11:47:48 »

Hello még új vagyok a fórumon, érdeklődni szeretnék van e valakinek tapsztalata Sako Arrowhead tipusú lőszerrel 7x64 be 9,7g pont

Az após ilyet használ a 30-06 ba 11,7-est, meg van vele elégedve, ezért én is szeretném kipróbálni pont

Üdv a Fórumon!

Nagybetű, írásjelek, chat jellegű hsz.-t légy oly kedves kerülni.

Üdv. w.


Pont az Arrowhead típussal nincs, de egy hivatásos cimborám nagy megelégedéssel használta a Hammerheadet 7x64-es puskájához.
Én pedig a 308-as, és 30-06-os puskámból is SuperHammerheadet lőttem, és nagyon szerettem.

Alapjában véve a Sako jó lőszereket készít, egyikkel sem lehet nagyon mellényúlni, szerintem.
Naplózva
gomba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 157


« Új üzenet #1884 Dátum: 2010. Január 24. - 11:48:45 »

Nem a betegség miatt vagyok "paprikás",sőt nem vagyok az. A Sako milyen csővel van csövezve teljesen mindegy,attól még Sako marad.A GV-n walter cső van akkor onnéttől waltar mauser lesz,ha igen akkor sok ilyen van. Kioktatásról szó sincs,de én "felveszem a kesztyűt",ha  cseszegetnek.A stílus lehet,hogy van akiket nem nyer meg ,engem sem mindenkié ,de
ez mindegy.Ami mellet kiáltam jogos stílus ide vagy oda. Nagyon sok bér vadászt vadásztattam már,alegkissebb kalibar Őzre 22-250 illetve 6mmPPC volt.Hangsúlyozom őzre és nem vadddisznóra.Itt van a probléma,de a fej a homokba dugva van a legjobb helyen.A göbecs,ravasz... csak egy dolog,de a kis tömeg és kaliber határait aki nem ismeri fel,hát...nem tudom eldönteni vadász ember vagy csak simán puskás.Most lehet szidni ,védeni a mundért ,de ismétlem: én csak szóvá tettem valamit és kész.Ha emlékeznél szóvá tettem a hóban lőtt esti dámbikát is még valamikor tavaly,nem lett felfújv, mint ez a f..-ság.
Naplózva
gomba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 157


« Új üzenet #1885 Dátum: 2010. Január 24. - 11:49:44 »

Superhammerhead!
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16605



« Új üzenet #1886 Dátum: 2010. Január 24. - 11:50:15 »

Ugye befejeztétek? Türelmetlenül
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
jan
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2626



« Új üzenet #1887 Dátum: 2010. Január 24. - 12:01:41 »

Superhammerhead!

Üdv gomba!

Biztos van több hozzászólásomban is hiba. Megtennéd hogy átnézed az összeset, és kijavítod? Köszi! Wave
Naplózva
gomba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 157


« Új üzenet #1888 Dátum: 2010. Január 24. - 12:13:47 »

A befejezésről annyit,hogy valaki mindig elkezdi a cseszegetést.
Jan! Jó fej ember lehetsz, de neharagudj nem értem a gúnyt írásodon.Ha érdemben valaki nem tud hozzászólni valamihez,vagy nem akar, akkor ne piszálódjon!
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16605



« Új üzenet #1889 Dátum: 2010. Január 24. - 12:30:13 »

A befejezésről annyit,hogy valaki mindig elkezdi a cseszegetést.
Jan! Jó fej ember lehetsz, de neharagudj nem értem a gúnyt írásodon.Ha érdemben valaki nem tud hozzászólni valamihez,vagy nem akar, akkor ne piszálódjon!
Valaki mindig elkezdi, de ha én fejezem be helyettetek, akkor egy darabig csak nézni fogjátok a fórumot.
Vagy azt se...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Oldalak: 1 ... 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 [126] 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 ... 570   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: