St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Dátum: 2008. április 16. - 11:54:06 » |
|
Ezt a rovatot azért nyitottam meg, hogy legyen hely megírni, ki mivel várja a haverokat, rokonságot, barátokat, milyen meglepetéssel, étellel, itallal kínálja őket... és hátha közben egy-két új fogásra, receptre, "nagymama titkára" is fény derül.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1 Dátum: 2008. április 26. - 15:25:55 » |
|
Igaz nem vigasság lesz a holnapi galambozás, deazért készülök rá egy kis finomsággal...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2 Dátum: 2008. április 27. - 18:44:25 » |
|
Mivel már túl vagyunk a galambvadászaton , ezért elárulom a kis összeállítást: Mangalica kolbász, fokhagymás- és borsos pácban érlelt füstölt sonka és -hasaaljaszalonna, főtt fürj- és fácántojással meg újhagymával. Remélem mindenkinek tetszett,aki megkóstolta!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Hegedűs Sándor
|
|
« Új üzenet #3 Dátum: 2008. április 27. - 19:34:14 » |
|
Szia Girgesz! Nagyon kösszönjűk a figyelmességet és a sokk finomságot.És egyben nagyon szégyelem magam mert nem tudtam,hogy te hoztad.A csonakos képen nincs szemüveged.Üdv HSanyi
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4 Dátum: 2008. április 27. - 22:32:24 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5 Dátum: 2008. Május 29. - 12:22:18 » |
|
Hegyi koktél: Shakerbe(vagy befőttesüvegbe ) öntsünk 1,5dl 3 puttonyos tokaji aszút-vagy badacsonyi édes muskotályost-, hozzá 2cl körtepálinkát,1dl mustot(vagy szőlőlevet és 3cl konyakot.Alaposan rázzuk össze, majd töltsük ki előhűtött, nagy méretű, öblös boros pohárba. Szőlőszemekkel, és lime karikákkal díszítsük.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #6 Dátum: 2008. Június 08. - 18:51:32 » |
|
Hegyi koktél: Shakerbe(vagy befőttesüvegbe ) öntsünk 1,5dl 3 puttonyos tokaji aszút-vagy badacsonyi édes muskotályost-, hozzá 2cl körtepálinkát,1dl mustot(vagy szőlőlevet és 3cl konyakot.Alaposan rázzuk össze, majd töltsük ki előhűtött, nagy méretű, öblös boros pohárba. Szőlőszemekkel, és lime karikákkal díszítsük. A harmadik poharat, már felesleges díszíteni!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7 Dátum: 2008. Június 08. - 19:02:43 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #8 Dátum: 2008. Június 30. - 08:22:26 » |
|
A hétvégi László-nap menüje: Pacal füstölt bőrrel, pikánsan Majd magyaros fűszerezésű sült malac oldalas És végül olaszos malac lapocka és hasa-alja hagymás sült krumplival
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #9 Dátum: 2008. Június 30. - 08:58:55 » |
|
Ez igen Girgesz! : A börös pacal ,hogy készül?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #10 Dátum: 2008. Június 30. - 09:28:06 » |
|
Ez igen Girgesz! : A börös pacal ,hogy készül? Nem hagyományosan készítettem, hanem úgy kezdtem, mintha pörkölt lenne. Füstölt szalonnán hagymát piriítottam, majd hozzákevertem a lebőrözött paradicsomot és a vékony karikákra vágott zöldpaprikát, majd addig pirítottam, amíg a paradicsom el nem kezd kicsit barnulni(így intenzívebben kiadja az ízét). Ezután mehet bele a felcsíkozott pacal és a szintén csíkokra vágott füstölt bőr. 1Kg pacalhoz egy bő tenyérnyi bőrdarabot mértem.Felöntöttem annyi vízzel, hogy a húst bőven ellepje, majd beletettem a a pirospaprikát, kevés sót, majoránnát bőven és egy kevés kakukkfüvet, meg őrölt köményt és borsot.Mikor már elkezdett puhulni,akkor hozzáöntöttem fél liter bikavért meg bepaprikáztam rendesen,majd beletettem az egész csípős paprikát és a maradék fél liter bort és roppanósra főztem a pacalt. 10kg-ot főztem, de nem sok maradt belőle(pedig én nem is eszem meg)
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #11 Dátum: 2008. Június 30. - 10:19:52 » |
|
Köszönm Girgesz.Ezt én is elkészitem.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #12 Dátum: 2008. Június 30. - 10:37:02 » |
|
Köszönm Girgesz.Ezt én is elkészitem. Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #13 Dátum: 2008. Július 03. - 08:29:33 » |
|
Tegnap átjött az egyik jóbarátom és csak úgy spontán felavattuk a múlt héten elkészül diófa asztalom egy kis sörözéssel, és chillis bab főzéssel. Kicsit fáj még a fejem. Fő az étek: A kukta: Látkép:
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #14 Dátum: 2008. Július 16. - 08:58:25 » |
|
A hétvégén tartjuk az eljegyzést a b.nőmmel és bevállaltam, hogy malacot fogok sütni és őzet főzni. Van valakinek valami jó tippje mit csináljak-nem akarom a szokásos ételeket készíteni, de muszáj maradnom a tárcsánál(esetleg grill)és a bográcsnál. Várom az ötleteket!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|