Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 224   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Hullott Agancs  (Megtekintve 801745 alkalommal)
agancsvadasz
Vendég
« Új üzenet #285 Dátum: 2010. Február 22. - 21:42:28 »

"Nekik lehet mindent, jogszabályok tömkelegét megkerülve? "
Ember! Miről beszélsz?
Ha tudsz konkrétumot, lépjél! Ha pedig nem, akkor ne vádaskodj!
 
 Ha feltennék pár érdekes felvételt a vadászfegyverek szállításáról, közterületen történő "viseléséről", valószínűleg az FBI lépne! gyozo
 
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14842



« Új üzenet #286 Dátum: 2010. Február 22. - 21:50:19 »

Javaslom, rakd le azt a "szutyok vadászvizsgát", hátha lesz egy kis rálátásod a vadászatra! Talán akkor rájössz arra is, hogy nem azt csinálhatsz amit akarsz!  Sőt!
Alapvető dolgokkal sem vagy tisztában. Egy terület bérletének alapfeltétele a bérleti díj, és a vadkár megtérítése, a vadgazdálkodás, a vadállomány védelme. Ahol ez nem így van, ott a tulajdonos szerződést bonthat! Van is rá példa nem is egy! Nem az állam, a földtulajdonos!  Ettől még nem kerül a vadászati jog a "megyei államiba", mert a vad az állam tulajdona, nem a vadászati jog! Az a föld tulajdonosáé, és annak adja, akinek akarja!
Száz éve a csendőr úgy zavart volna ki az erdőből barátom, hogy a lábad sem érte volna a földet! Főleg a magán, és állami erdőkből!

Csak azt nem tudom, minek jössz egy ilyen fórumra, ha ilyen véleményed van a vadászokról?

"Ha feltennék pár érdekes felvételt a vadászfegyverek szállításáról, közterületen történő "viseléséről", valószínűleg az FBI lépne!  gyozo"
Ide ne tedd fel, mert senkit sem érdekel! Ha akarod, tedd meg a feljelentésedet - névvel, bizonyítékokkal -ott ahol kell, de itt névtelen "jóakarókra" nincs szükség! Javaslom keressél egy másik Fórumot, ahol ebéli hajlamaidat kiélheted!
De tudod mit? Inkább írj az FBI-nak!
 
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
agancsvadasz
Vendég
« Új üzenet #287 Dátum: 2010. Február 22. - 21:54:41 »

"Ha már törvényi idézetet tettél ide, ugyan idézd már azt is, mi írja azt elő, hogy a hullott agancsot össze KELL szedni. "
Az erdőtörvény sem azt írja, hogy a fát ki kell vágni, hanem gazdálkodni kell vele. Az erdész ezek szerint nem köteles elszállítani a kitermelt fát? Dolgoztak vele, mert kivágták. A vadgazdálkodó dolgozik egész éven át a vaddal (vagy vadakkal Ördög), csak nem foglalkozik munkájának minden eredményével. Szerinte boldogítóbb egy-néhány szép agancsot bevinni, mint pár kilőtt tehenet, disznót. A jogszabályi rendszer írja elő az összeszedést, értsd meg. A vadgazdálkodó vagyona a földön fekvő agancs is, és az állam kötelezi annak kezelésére törvények formájában.
Naplózva
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #288 Dátum: 2010. Február 22. - 21:56:25 »

"Nekik lehet mindent, jogszabályok tömkelegét megkerülve? "
Ember! Miről beszélsz?
Ha tudsz konkrétumot, lépjél! Ha pedig nem, akkor ne vádaskodj!
 
 Ha feltennék pár érdekes felvételt a vadászfegyverek szállításáról, közterületen történő "viseléséről", valószínűleg az FBI lépne! gyozo
 


Nekm meg az a véleményem, hogy rossz helyre jöttél........bármi is vezérel...
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #289 Dátum: 2010. Február 22. - 22:01:17 »

Nekm meg az a véleményem, hogy rossz helyre jöttél........bármi is vezérel...
Gondolkodjál egy napot...
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Sziju
Vendég
« Új üzenet #290 Dátum: 2010. Február 22. - 22:02:07 »

Kedves Agancsvadász!

FBI az Egyesült Államokban van, itthon mint hatóság nem létezik.  Bár ez lehet, hogy kimaradt a Jogi Kar tananyagából.  Fejvakarás

Nem biztos, hogy a vadászokról alkotott negatív véleményeddel itt bárki is azonosulni tudna, vagy szívesen olvasná, mivel ez egy vadászfórum.

A Te igazságod nem mindenki igazsága, és nem biztos, hogy érdekel bárkit. A vádaskodás szintén nem.

Gondold át a célodat, miért is jöttél erre a fórumra. Ha van értelmes mondanivalód, és beszélgetni akarsz, szívesen fogadjuk. Ha csak az a szándékod, hogy jól megmondd a magadét, keress más netes felületet magadnak, ahol hasonló gondolkodású emberek vannak.
Naplózva
agancsvadasz
Vendég
« Új üzenet #291 Dátum: 2010. Február 22. - 22:03:48 »

Mi rosszat írtam a vadászokról? Honnan veszed hogy éppen nem csendőr vagyok? Miből gondolod hogy éppen nincs pár hektár erdőm?
Úgy gondoltam, hogy ezen a szakmai fórumon meg lehet beszélni bizonyos dolgokat, de sajnos a vadász nem ért szót. Egyébként az erdőből nem lehet kizavarni senkit, csak ha épp vadászat van, ajánlom figyelmedbe az erdőtörvényt is. A magán és állami erdőben egyaránt mindenki saját felelősségére szabadon tartózkodhat, néhány feltételell. Nagyanyám 84 éves, járókerettel közlekedik, sok erdőt telepített, gondozott, aztán nem kapott semmit, mert a kárpótlási jegyekkel az újgazdag "üzletemberek" mindent elvettek. Nem játszaná az eszét egyik sem, ha a paraszt nem lett volna együgyü. Nem igen tudnám értékelni, ha akárki is megpróbálna kizavarni az erdőből. Leteszem a vizsgát, akkor vadász leszek, mehetek az erdőbe.
Naplózva
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #292 Dátum: 2010. Február 22. - 22:10:19 »

Agancsvadász!

Olyan jó,hogy ilyen emberek is vannak! Épp most jöttem be a vadászatból és marha jót röhögök! /Rajtad/ Ördög
Naplózva
wetzlar
Vendég
« Új üzenet #293 Dátum: 2010. Február 22. - 22:12:44 »

No egy önjelölt jogász.
Kérlek alássan hol van az leírva, hogy a hullott agancsot a vadgazdálkodónak kötelessége begyűjteni.
Akkor boncolgassunk jogász barátom.

A vadászatra jogosult NEM MINDIG az állami cég, sőt a legtöbb esetben NEM AZ.
Egy vadásztársaságot, meg az Etv. szabályoz, ahol SEMMI nem kötelezi a hullott agancs begyűjtésére.
Az alaptörvény a Vtv. ezt követi az ASZ. és a HSZ.
A vad az államé, de a jogosult hasznosítja sajáét boldogulására.
Így van ez az aganccsal is, ha nem hasznosítja lelke rajta, elesik némi pénztől.
Ergo te mint magyar állampolgár nem esel el pénztől, hanem a VT a saját bevételétől, érted?
Egy VT-nek nem kötelessége az összes adózó magyar állampolgár érdekében az hullott agancsot összeszedni, a Vt vezetősége a TAGSÁGnak tartozik elszámolni, akik tagdíjukkal (is) működtetik a Vt.-t.

De meg ne haragujd ezt a tv.-i tényállást nagyon kár volt idézned, mert fogalmad sincs miről beszélsz, nem tudod, nem ismered a gyakorlatot, csak a száraz passzusokat.
Tessék letenni a vadászvizsgát, elmenni vadásznak, netán vezetőségi tagnak és akkor majd meg fogod látni mit is jelent ez az egész.

Szerintem neked túlságosan beleverték a fejedbe a tv.-i tényállásokat és cseppet sem tudsz elvonatkoztatni.
Mivel nem vagy vadász, így ez elnézhető neked, de azért az erős, hogy idejössz és pik-pak kiosztasz minket vadászokat, mert te a jogi karon ücsörögtél.
A fenti példával igazolva egy kicsit több BH-t, meg kommentárt kellett volna forgatni vadászat és Vtv. ügyében...és tán az sem ártana ha valami közig. ügyésszel beszélgetnél, hogyan is néz ki egy VT működése...stb.
Nomeg részt venni a vadászat társadalmi életében, nem csak az agancsokat szedegetni. Wave
Naplózva
agancsvadasz
Vendég
« Új üzenet #294 Dátum: 2010. Február 22. - 22:20:02 »

Részt veszek a vadászati társadalmi életben Kedves Wetzlar! Többet mint hinnéd. Sajnos időm nincs az agancsokat szedegetni, mivel még az utánkereséssel fellelt bikák trófeáit készítem ki a vadőröknek. Azt nem érted meg, hogy nem lehet csak úgy elesni egy kis pénztől. Ha vadgazdálkodó gyűjtetné az agancsot el lehetne kerülné a hajtásokat, vagy fel lehetne jelenteni szépen az összeset. Lábod környékén alig lehet lövetni érmes dámbikát, mivel nagy részük tősérült. Nem csak azért, mert állandóan verekednek - a vadkerítésnek hajtogatják őket, aztán törik az agancs. Arra nics keret, hogy a vadőrők állandóan járőrőzzenek, de pár megbízható emberrel meg lehetne oldani a vad védelmét mindenhol. Bár milyen emberek vannak, lehet hogy jól elvernék őket.
Naplózva
agancsvadasz
Vendég
« Új üzenet #295 Dátum: 2010. Február 22. - 22:24:07 »

Én nem mondtam, hogy mint állampolgár elesek bármilyen pénztől, de a Vt. igen, és nincs joga hozzá. A tagok saját maguk is megoldhatnák a gyűjtést.
Nem vagyok jogász. Szakterületen az igazságügy.
Naplózva
wetzlar
Vendég
« Új üzenet #296 Dátum: 2010. Február 22. - 22:25:27 »

Azt nem érted meg, hogy nem lehet csak úgy elesni egy kis pénztől. Ha vadgazdálkodó gyűjtetné az agancsot el lehetne kerülné a hajtásokat.

Nem látom továbbra sem az idézett tv.-t, ami előírja a vadászatra jogosultnak, hogy KÖTELEZŐ az agancs gyűjtése és ő nem teheti meg azt, hogy ettől a horribilis bevételtől megfosztja magát.
Szóval?

Hát azért én csak beszélgetnék hozzáértő vadászokkal, mert ha szerinted a hullott agancs értéke felér egy Vt mondjuk 3-4 disznóhajtásával, riglijével... Vállat von
Naplózva
Virágkoszorú
Erdőkerülő
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 477



WWW
« Új üzenet #297 Dátum: 2010. Február 22. - 22:26:26 »

 Jó hosszú elbeszélgetésetek volt, az biztos... Nem akarok állást foglalni senki mellett, de mindkét félnél, vadásznál és "erdőkerülőnél" is van igazság. Én is erdőkerülőnek minősíteném magam, mivel még nem vagyok vadász, a vizsgát azonban le fogom tenni. Viszont ez a sok törvény és hasonló eléggé bonyolulttá tesz mindent.
 Az agancsgyűjtés kérdését meg akárhogy is nézzük nem mi oldjuk meg. Bár szívem szerint a "megbízható egyének"-nek adnék engedélyt, no és az erdőtulajnak is. A vadászok meg sajnos, eltekintve a ritka kivételektől, tényleg nem azt teszik, ami a dolguk.... Nálunk például a vadászok 90%-a ahelyett, hogy az erdőben  dolgát végezné, iszik, részeg és lövöldözik össze - vissza, ott is ahol törvény tiltja azt! Persze ez nem mindenkire és nem mindenhol igaz. Azt azért ismerjük be, hogy ha kint járunk az erdőn és találunk egy agancsot, nem szívesen hagyjuk ott... Mondjuk azt teljes mértékben elutasítom, hogy kihajtsák a vadból a lelket egy pár agancsért, az ilyet én is addig hajtanám, míg össze nem esik! És igen, büntessék is meg! De abban viszont egyet értek, hogy az agancsot megtalálni nehéz, és sokkal több "munkával" , élménnyel fáradtsággal jár megkeresni, mivelhogy "civil" ember nem ismeri a helyeket, és ez nem zavaró a vadnak se, no meg az örömről nem beszélve ha egyáltalán talál valamit. És még azért meg is büntessék?? Az mondjuk kicsit abszurd szerintem... bár ez megint terültei kérdés, mert ahol ismerik a vadászok az illetőt ott ugye ezt normális keretek közt is el lehet rendezni.....
Naplózva

"Az emberek többsége beszél az állatokhoz, de csak kevesen értik, mit is mondanak."
wetzlar
Vendég
« Új üzenet #298 Dátum: 2010. Február 22. - 22:26:31 »

Én nem mondtam, hogy mint állampolgár elesek bármilyen pénztől, de a Vt. igen.

No erre a passzusra is kíváncsi lennék... Kacsint
Naplózva
agancsvadasz
Vendég
« Új üzenet #299 Dátum: 2010. Február 22. - 22:27:37 »

"Egy VT-nek nem kötelessége az összes adózó magyar állampolgár érdekében az hullott agancsot összeszedni, a Vt vezetősége a TAGSÁGnak tartozik elszámolni, akik tagdíjukkal (is) működtetik a Vt.-t."
Elég szomorú, hogy nem kell elszámolniuk senkinek sem.

Törölhettek gyozo

Nagy igazság: az illegális gyűjtő nem érti meg, hogy nem szedheti össze az agancsot, a vadgazdálkodó nem érti meg, hogy gazdálkodni kéne vele.
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 224   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: