Bentshaft
|
|
« Új üzenet #1890 Dátum: 2015. április 25. - 01:07:37 » |
|
Kepekrol meg ne feledkezz Csaba (telefon is jo) !
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #1891 Dátum: 2015. április 25. - 06:22:11 » |
|
Az első dévérre nem kellett többet várni 15 percnél, utána megállás nélkül támadtak, ha nekik való csalit tettem fel. Gilisztára, fenéken őrült módon jöttek a gardák, amin igen elcsodálkoztam, mert régen csak úgy fogtam belőlük, ha elkapták menet közben a könnyű úszóst bedobás után a felsőbb rétegben.
Azt hiszem én is elcsábultam volna ! Nagyon szeretem a gardát "ressre sütve" - sajnos a Dunán nagyon ritkán jön , igaz akkor mint egy handzsár akkorák ! Többet is fogtam a woblerrel is és nem kabátba hanem szabályosan rávágott a műcsalira. Horgász Hölgyek és Urak ! Május elsején nyílik Madocsán a régi hajóállomás felújított épületében tucatnyi kövezés - rugany központjában közvetlen vízparton a Viza Vendégház. Pályázatok útján az ökoturizmus jegyében épült újjá a sokat látott állomás. Mögötte vezet az új elvileg Bölcskétől - Gemencig vezető A Duna töltésén ívelő burkolt kerékpár út . A közelben "subrintó" az az betonozott csónak leeresztő található . A másik nevezetesség hogy kb 400 -re lejjebb Paks irányába Stefi tanyája található amit "lórumtársaknak" nem illik elkerülni. Információ : www.vizavendeghaz.hu -n A honlap részben még feltöltés alatt
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Szmöre
|
|
« Új üzenet #1892 Dátum: 2015. április 26. - 14:35:43 » |
|
Habár a krézigránátos tarisznyámat itthon felejtettem, azért egész jól sikerült a tegnapi peca Reggel kissé megkéstem (nem sikerült interneten napijegyet vennem, mert elszállt előző este a netünk és Siófokon 8-kor kezdenek a központban), mire kiértem fél 9 után, már tele volt a nyugati móló vége. A közepére tudtam lepakolni, egy éppen távozó spori helyére, aki tömött szákkal hagyta el a pályát, zömmel dévért fogott, de volt a szákban pár garda is (ami elég gáz, mert tilalmi idő védi éppen a "látott halat"). Kiakasztott zsinórral csináltam két etetett helyet 10-10 dobással a két feedernek (nem is vittem mást magammal) és elkezdtem girnyóval és csemege kukoricával a pecát. Az első dévérre nem kellett többet várni 15 percnél, utána megállás nélkül támadtak, ha nekik való csalit tettem fel. Gilisztára, fenéken őrült módon jöttek a gardák, amin igen elcsodálkoztam, mert régen csak úgy fogtam belőlük, ha elkapták menet közben a könnyű úszóst bedobás után a felsőbb rétegben. Közben új szomszédom akadt egy idős helyi bácsi személyében, aki szintén gátlások nélkül pakolta el a gardákat a drótszákba. Mikor szóltam neki, hogy nem lesz-e ebből baj, akkor igen csúnyán nézett.....de nem változott semmi. Délután kis méretű lebegő pelletre beköszönt két ponty is, de nem volt kedvem méregetni őket (amúgy itt is változás van a Balcsin, mert a ponty mérete 35 cm!), így mentek is egyből vissza. A szomszéd szeme olyan szikrákat vetett a látványtól, azt hittem megüti a guta A 8 db hazahozott másfél tenyeres dévérből most sütöttem meg 5-öt, amit be is termeltünk a gyerekkel kettesben, hármat Édesanyám kapott, mert igen kedveli a balatoni keszeget Mivel tegnap reggel elkapott az ihlet és mindjárt éves parti jegyet vettem, ezért idén úgy hiszem az eddigieknél sűrűbben elő fogok fordulni valahol a Balaton partján.....de legközelebb éjjel indulok és a hajnali első fénysugarak már a parton találnak "Petri Heil!" Legközelebb éjjelre gyere! Gtatula!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #1893 Dátum: 2015. április 29. - 18:36:32 » |
|
Azt hiszem én is elcsábultam volna ! Nagyon szeretem a gardát "ressre sütve" - sajnos a Dunán nagyon ritkán jön , igaz akkor mint egy handzsár akkorák ! Többet is fogtam a woblerrel is és nem kabátba hanem szabályosan rávágott a műcsalira. Horgász Hölgyek és Urak ! Május elsején nyílik Madocsán a régi hajóállomás felújított épületében tucatnyi kövezés - rugany központjában közvetlen vízparton a Viza Vendégház. Pályázatok útján az ökoturizmus jegyében épült újjá a sokat látott állomás. Mögötte vezet az új elvileg Bölcskétől - Gemencig vezető A Duna töltésén ívelő burkolt kerékpár út . A közelben "subrintó" az az betonozott csónak leeresztő található . A másik nevezetesség hogy kb 400 -re lejjebb Paks irányába Stefi tanyája található amit "lórumtársaknak" nem illik elkerülni. Információ : www.vizavendeghaz.hu -n A honlap részben még feltöltés alatt Szia Stefi! - Nagyon szeretem a gardát "ressre sütve" - Milyen az a "resstre" sutes?
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #1894 Dátum: 2015. április 29. - 18:41:53 » |
|
Szia Stefi! - Nagyon szeretem a gardát "ressre sütve" - Milyen az a "resstre" sutes?
A ressre sütött garda úgy készül, hogy a garda mindkét oldalán ejtesz minimum 72 vágást egy éles késsel, ezzel a sűrű irdalással felaprítod a temérdek Y szálkát. Enyhén besózod, majd beforgatod fűszeres lisztbe ( én borsos kukorica lisztet használok felesben rétesliszttel) majd jó forró olajban szép pirosra sütöd. A bordái ropognak, teljesen átsül, szinte ropogós az egész hal.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #1895 Dátum: 2015. április 29. - 20:12:41 » |
|
A ressre sütött garda úgy készül, hogy a garda mindkét oldalán ejtesz minimum 72 vágást egy éles késsel, ezzel a sűrű irdalással felaprítod a temérdek Y szálkát. Enyhén besózod, majd beforgatod fűszeres lisztbe ( én borsos kukorica lisztet használok felesben rétesliszttel) majd jó forró olajban szép pirosra sütöd. A bordái ropognak, teljesen átsül, szinte ropogós az egész hal. Kosz Voldi! Mar olvasasatol is osszefutott a nyal a szamban
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #1896 Dátum: 2015. április 29. - 20:16:55 » |
|
Kosz Voldi! Mar olvasasatol is osszefutott a nyal a szamban Akkor még rásegítek egy kicsit: Autentikusan parázs felett kell sütni, földbe szúrt fa nyársakon, időnként megforgatva, hogy minden oldala piruljon:
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #1897 Dátum: 2015. április 30. - 06:06:32 » |
|
Ez nem autentikus, mert csak 50-55 vágást látok..... Amúgy az irdalás és sózás után nem szoktad állni hagyni a halat? Én minimum egy napot adok neki, berétegezve egy tálba, vöröshagyma karikákkal és utána jön a paprikás-borsos kukoricaliszt.....
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #1898 Dátum: 2015. április 30. - 07:06:49 » |
|
Ez nem autentikus, mert csak 50-55 vágást látok..... Amúgy az irdalás és sózás után nem szoktad állni hagyni a halat? Én minimum egy napot adok neki, berétegezve egy tálba, vöröshagyma karikákkal és utána jön a paprikás-borsos kukoricaliszt..... Nem, nem szoktam, és szerintem hiba is, mert a sótól nagyon sok ízletes nedv távozik egy nap alatt. Mondom szerintem. Lesózom az egészet, majd az elejét már forgatom is a fűszeres lisztbe. Mindig csak annyit panírozok, - hogy ne ázzon el a panír, mert akkor már másképp sül -, ami éppen belefér a serpenyőbe. Nagyon fontos a megfelelő hőmérsékletű olaj, ha nem elég forró, - vagy nagyon hideg a hal és visszahűti a zsiradékot, ha sok kerül bele egyszerre, - akkor nem sülni fog, hanem főni.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #1899 Dátum: 2015. április 30. - 07:45:00 » |
|
Ami még nagy kedvenc, az a "sneci chips". Amikor találok vállalkozó szellemű cimborákat, akik besegítenek a tisztításba, akkor nagy mennyiséget szoktunk sütni. Én simán bevállalom a pikkelyezést egyedül. ( Vödör, kevés víz bele, sok sneci, akksis fúró, egy erre a célra fenntartott WC-kefe, néhány pörgetés a vödörben, és máris "fémtiszta" az összes hal. A belezés macerásabb, arra kell a több szorgos kéz. A snecit nem kell irdalni, csak sót kap, viszont pihen utána egy fél órát, majd szárazra itatom törlőpapírral, és megy a forró olajba. Tényleg szárazra, roppanósra kell sütni. Muzsdéjt szoktam csinálni mellé, abba tunkolva fenomenális. Azt mondom, piacképes termék lenne a balatoni strandokon! 8-10 sneci chips (mondjuk darabos dunai sneciből), egy jó adag muzsdéj papírtálcán, leverné a hamburgert!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #1900 Dátum: 2015. április 30. - 11:11:17 » |
|
Ami még nagy kedvenc, az a "sneci chips". Amikor találok vállalkozó szellemű cimborákat, akik besegítenek a tisztításba, akkor nagy mennyiséget szoktunk sütni. Én simán bevállalom a pikkelyezést egyedül. ( Vödör, kevés víz bele, sok sneci, akksis fúró, egy erre a célra fenntartott WC-kefe, néhány pörgetés a vödörben, és máris "fémtiszta" az összes hal. A belezés macerásabb, arra kell a több szorgos kéz. A snecit nem kell irdalni, csak sót kap, viszont pihen utána egy fél órát, majd szárazra itatom törlőpapírral, és megy a forró olajba. Tényleg szárazra, roppanósra kell sütni. Muzsdéjt szoktam csinálni mellé, abba tunkolva fenomenális. Azt mondom, piacképes termék lenne a balatoni strandokon! 8-10 sneci chips (mondjuk darabos dunai sneciből), egy jó adag muzsdéj papírtálcán, leverné a hamburgert! Te ! Horgászínyenc ! Tartozol egy sörrel mert a gardák és snecik ressre sütés leírásával nagyon beindultak a gyomornedveim. Hát ha még a tenyeres karika, kárász, kaszakő csuka kősüllő vagy SÜGÉR hasonló elkészítéséről is beszámoltál volna .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #1901 Dátum: 2015. április 30. - 11:25:56 » |
|
Tartozol egy sörrel mert a gardák és snecik ressre sütés leírásával nagyon beindultak a gyomornedveim.
Még mit nem! A sörtől, sok lesz a savad, innod kell egy, pálinkát, amitől meg "semmi savam nem volt", így hát inni kell 5 liter bort. (a'la Bödőcs) Róka fogta csuka ez! Ezt a sügér elkészítést a Duna-Deltában tanultam: A sügér hasát felvágod, pikkelyesen, kiveszed a kopoltyú lemezeket, eltávolítod a beleket, ha ügyesen sikerül, kimosni sem kell. Picit megsózod, teszel a hasüregbe egy csík szalonnát, de nem azt a szuperhibrid hús disznóét, hanem azt a finom fehér puha olvadósat! Betekered a sügeret több réteg alufóliába és parázsba veted. Időnként fordítasz rajta. negyed óra, húsz perc (parázstól és hal mérettől függően) elkészül. Picit pihenteted, majd kibontva, belülről a hasüreg felől szétnyitod és kieszed az ízletes halat a bőréig.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #1902 Dátum: 2015. április 30. - 11:37:55 » |
|
Még mit nem! A sörtől, sok lesz a savad, innod kell egy, pálinkát, amitől meg "semmi savam nem volt", így hát inni kell 5 liter bort. (a'la Bödőcs)
Róka fogta csuka ez!
Ezt a sügér elkészítést a Duna-Deltában tanultam:
A sügér hasát felvágod, pikkelyesen, kiveszed a kopoltyú lemezeket, eltávolítod a beleket, ha ügyesen sikerül, kimosni sem kell. Picit megsózod, teszel a hasüregbe egy csík szalonnát, de nem azt a szuperhibrid hús disznóét, hanem azt a finom fehér puha olvadósat!
Betekered a sügeret több réteg alufóliába és parázsba veted. Időnként fordítasz rajta. negyed óra, húsz perc (parázstól és hal mérettől függően) elkészül.
Picit pihenteted, majd kibontva, belülről a hasüreg felől szétnyitod és kieszed az ízletes halat a bőréig.
Tényleg jártál a Duna-Deltába. Stefi meg kihagyta a törpeharcsát!
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #1903 Dátum: 2015. április 30. - 12:39:55 » |
|
Ami még nagy kedvenc, az a "sneci chips". Amikor találok vállalkozó szellemű cimborákat, akik besegítenek a tisztításba, akkor nagy mennyiséget szoktunk sütni. Én simán bevállalom a pikkelyezést egyedül. ( Vödör, kevés víz bele, sok sneci, akksis fúró, egy erre a célra fenntartott WC-kefe, néhány pörgetés a vödörben, és máris "fémtiszta" az összes hal. A belezés macerásabb, arra kell a több szorgos kéz. A snecit nem kell irdalni, csak sót kap, viszont pihen utána egy fél órát, majd szárazra itatom törlőpapírral, és megy a forró olajba. Tényleg szárazra, roppanósra kell sütni. Muzsdéjt szoktam csinálni mellé, abba tunkolva fenomenális. Azt mondom, piacképes termék lenne a balatoni strandokon! 8-10 sneci chips (mondjuk darabos dunai sneciből), egy jó adag muzsdéj papírtálcán, leverné a hamburgert! Nagyon jól hangzik!!! 1090,-- HUF vagy 4 ajró és mehetne a büfébe. 😀😀😀
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #1904 Dátum: 2015. április 30. - 12:40:28 » |
|
Nagyon jól hangzik!!! 1090,-- HUF vagy 4 ajró és mehetne a büfébe. 😀😀😀
De mi az a muzsdéj?
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
|