Rendben, és köszönöm. Remélem, itt tudok még lenni akkor, mire beérnek..
Üdv dobbasszus!
Köszönöm ismételten, a gesztust!
A részemre felajánlott paprikádat, felajánlom, a fórumtalira.
..
Úgy gondolom, tartozom egy magyarázattal, az érthetőség kedvéért..
A tegnapi napon, egy kicsit utána néztem az erőspaprikáknak a googlén..
Meglepődve tapasztaltam, hogy a Gewehr által említett scorpiót, kb. 2. éve ismerem és nemkeveset fogyasztottam is már belőle.
Tegnap Édesapámnál voltam a szokásos látogatásom keretében. Ahol igen érdekes dolgokra derült napfény.
A történet érthetőségének kedvéért, el kell mondjam, az évi erőspaprika adagunkat a saját kertemben szoktam megtermelni.
Miután beérnek, felfűzöm őket, és felviszem Apámhoz, akinél szakszerű tárolásra kerül a felhasználásig, darálásig, ami szintén az Ő asztala.
A múlt év végén is ugyanígy történt minden. Február végén, megkértem, hogy daráljon már nekem, mert készletem igencsak fogyóban van.
A készletfeltöltés első kipróbálása után éreztem, hogy valami "történt".., mintha erősebbnek tűnne a portéka. De nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget neki, mert "kiváló árut" vittem fel ( gyönyörű, mélyvörös, egészséges paprikát).
Tegnap aztán a beszélgetésünk kapcsán, szóba került ez a paprikadolog is.
Elmondta, hogy kapott egyik jóismerősétől, kuncsaftjától, egy fűzér paprikát abból amit 2 évvel ezelőtt már megkóstoltatott velünk, és azt is beledarálta a többi közé ( kb. 20 % ban).
..
Nekem abban a pillanatban leesett a tantusz! ( figyelsz, Boar..
) Azért éreztem "picit" csípősebbnek,mert a skorpió is belekerült :
..
El kell mondjam, egyre nagyobb mennyiséget kell szórjak a ételeimhez.
Lehet, hogy egyre immunisabb leszek, a kapszaicinre?!
..
..
Amennyiben így haladok, lassan király-vizet kell használnom szájöblögetésre is..
..