Oldalak: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 225914 alkalommal)
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #75 Dátum: 2011. Január 31. - 15:06:41 »

Elméleti szakember vagyok. E témában is nagyon sok könyvet kiolvastam, sőt a kis nyomdámban sok ilyen témájú könyvet nyomtattam.
Tudomásom szerint a kultúra ápolása nem volt tiltva.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #76 Dátum: 2011. Január 31. - 15:09:45 »

Elméleti szakember vagyok. E témában is nagyon sok könyvet kiolvastam, sőt a kis nyomdámban sok ilyen témájú könyvet nyomtattam.
Tudomásom szerint a kultúra ápolása nem volt tiltva.

Igen, de mi azt firtatjuk, hogy a kis nyomdádban mit keres egy ipari teljesítményű bio-iratmegsemmisítő?

 Effendi
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9996



« Új üzenet #77 Dátum: 2011. Június 06. - 22:38:42 »

Lassan érik a cseresznye.
Nem tudom, másfelé mi a helyzet, de nálunk roskadoznak a fák a terméstől.
Érdemes átnézni, kiöblíteni a cefrés hordókat.
Úgy tervezem, én is a lovak közé csapok és megpróbálok idén értékelhető mennyiséget lecefrézni ebből a kellemes gyümölcsből. Ízéből ugyan kevéssé érződik, de nagyon jó cukorfokot tud produkálni, úgyhogy csak biztatni tudok minden vállalkozó kedvű olvtársat, hogy ne hagyja seregélyek harmincadjára ezt a nemes alapanyagot.

Jók a terméskilátások sárgabarackból és szilvából is.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Vinczelehel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 761


« Új üzenet #78 Dátum: 2011. Június 07. - 08:42:08 »

Lassan érik a cseresznye.
Nem tudom, másfelé mi a helyzet, de nálunk roskadoznak a fák a terméstől.
Érdemes átnézni, kiöblíteni a cefrés hordókat.
Úgy tervezem, én is a lovak közé csapok és megpróbálok idén értékelhető mennyiséget lecefrézni ebből a kellemes gyümölcsből. Ízéből ugyan kevéssé érződik, de nagyon jó cukorfokot tud produkálni, úgyhogy csak biztatni tudok minden vállalkozó kedvű olvtársat, hogy ne hagyja seregélyek harmincadjára ezt a nemes alapanyagot.

Jók a terméskilátások sárgabarackból és szilvából is.

   Szevasz  Lajos !
 Boldog  ember  vagy , hogy ilyet tudsz mondani !  Sajnos  nállunk szinte  mindent vitt  a  kései fagy.  A  cseresznye  igazán  az egyik  legfinomabb alapanyag ,   főleg a puha húsuak, Isten  ellen  való vétek veszni  hagyni ! Igaz  macerás  a  szedés  de  nagyon  megéri .
Naplózva

Erdész  vadász  üdvözlettel    Lehel
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #79 Dátum: 2011. Június 07. - 08:43:04 »

Nálunk a májusi cseresznye már a vége felé közeleg.
A hétvégén szedtem 30kg-t, gondoltam jó lesz pálinkának, mert azt mondják lekvárnak jellegtelen az íze.
Ebből aztán semmi nem lett mert az asszony kitalálta, hogy 10-20% eperrel feljavítva az íze megközelíti az eperlekvárét.
Végül sikerült 5kg-epret összeszedni, így potom 35kg(!!) gyümölcsből csodálatos ízű lekvár lett!
Naplózva
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #80 Dátum: 2011. Június 25. - 15:49:57 »

Bár elvből nem iszom semmiféle alkoholt szeretek a pálinkákkal pepecselni.
Van egy hatalmas cseresznyefánk amin az idén különösen jó termés lett, és rászántam magam, hogy lecefrézek amennyit csak tudok szedni.
Ilyen a termés:



Ide kellet érte felmászni:



Jól nézett ki:



Majd jött a "turmix"

A kínai ipar terméke is előkerült



És a végeredmény 170l cefre amibe nem tettem semmi cukrot, de ha kellene bele szóljatok még nem késő!




Naplózva
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2661


« Új üzenet #81 Dátum: 2011. Június 25. - 16:27:38 »

Úgylátom jó lett az alapanyag! A cukorral lehet patkolni a cefrét de csak nagyon módjával. Bár az a cefre a legjobb ami nics patkolva. A forráskor a cefrét illik kóstolgatni néha néha, s ha kifórt akkor lefújtani és várni az időpontot a főzdébe. Kacsint Piál Taps Igen
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #82 Dátum: 2011. Június 25. - 17:23:07 »

"Bár elvből nem iszom semmiféle alkoholt.........."

Szeretettel várunk a következő fórumtalálkozón!! Ördög
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Jager74
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #83 Dátum: 2011. Június 25. - 17:25:15 »

A magot nem szedted ki belőle? Türelmetlenül
Naplózva
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2661


« Új üzenet #84 Dátum: 2011. Június 25. - 17:33:16 »

Bíz a magot jó lenne ha kiszednéd belőle mindet, vagy legalábbis csökkentenéd a magok számát!!!! Nem fogod megbánni!!!!!! Kacsint Wave Emelem
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #85 Dátum: 2011. Június 25. - 17:39:49 »

Aztán a magokat szépen beáztatod Domestos-os vízbe, pár nap múlva lemosod és napon szépen kiszárítod!
Ragyogó "babzsák készülhet belőle puskabelövéshez! Lő Lő Lő
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Jager74
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #86 Dátum: 2011. Június 26. - 08:37:54 »

...vagy mehet a szóróra,télen.Szemes kukoricával vetekszik!
Naplózva
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #87 Dátum: 2011. Június 26. - 08:55:19 »

Ja ! Az emésztéskor képződő cián meg jót tesz a vehemnek ...!  Nyihi
Naplózva
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #88 Dátum: 2011. Június 26. - 20:00:44 »

A magot nem szedted ki belőle? Türelmetlenül

Mindenképpen még a főzés előtt valamilyen rostán átengedem, ahol a magot ki lehet választani. Wave
Naplózva
Steve
Vendég
« Új üzenet #89 Dátum: 2011. Június 27. - 10:04:11 »

"Bár elvből nem iszom semmiféle alkoholt.........."

Szeretettel várunk a következő fórumtalálkozón!! Ördög

Desztillált cefréstől.... Röhög
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: