dobbasszus
|
|
« Új üzenet #5535 Dátum: 2014. Augusztus 08. - 15:23:35 » |
|
Uraim! Köszönöm a segítséget! Hát tényoeg nincs mit:-) De megpróbáltam.
|
|
|
Naplózva
|
,,Körülállják valamennyien, mustrálják, dícsérik, gyászolják. Mert gyász ez, bár vidám gyász. Győzelmesen örvendenek rajta, mert öröm is egyben. De valami furcsa szomorkás öröm. Szép. Akár hiszik, akár nem: szeretet.,, Zs.F.
|
|
|
Hazelwood
|
|
« Új üzenet #5536 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 07:44:04 » |
|
Sziasztok! Létezik még az a fajta szilvalekvár, amit üstben, szinte cukor nélkül főznek? Tudjátok, ami egész kemény lesz és szinte fekete és a 70-es években gyerekeskedő generáció a nagyinál rendszeresen ezt kapta kenyérre kenve. A bolti kínálatban egyszerűen nem találok ilyet, de nagyon szeretnék! Nos, ha valaki tud ilyet, akkor szeretnék megvásárolni belőle 1-2 üveggel. Fizetem a postaköltséget meg az árát vagy Pest megyében el is mennék érte! Tudom, hogy apróság, de nagyon örülnék neki! Előre is köszönöm a segítséget!
|
|
|
Naplózva
|
A városi élet egy aberráció!
|
|
|
Lkarcsi
Vendég
|
|
« Új üzenet #5537 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 08:56:41 » |
|
Sziasztok! Létezik még az a fajta szilvalekvár, amit üstben, szinte cukor nélkül főznek? Tudjátok, ami egész kemény lesz és szinte fekete és a 70-es években gyerekeskedő generáció a nagyinál rendszeresen ezt kapta kenyérre kenve. A bolti kínálatban egyszerűen nem találok ilyet, de nagyon szeretnék! Nos, ha valaki tud ilyet, akkor szeretnék megvásárolni belőle 1-2 üveggel. Fizetem a postaköltséget meg az árát vagy Pest megyében el is mennék érte! Tudom, hogy apróság, de nagyon örülnék neki! Előre is köszönöm a segítséget! Létezik, persze szerintem csak otthoni gyártásban. Magam is készítek így néha lekvárt. Elég macerás órákat állni és kevergetni, de van egy olyan íze ami visszahozza a gyermekkori emlékeket. Az idén még nem csináltam, de megszervezhető egy lekvár nap :-) ( dolgozz meg érte ) Azért az egy-két üvegen gondolkodj el, mert baromi kevés. Nálunk ha rácuppan a család ( fánk, palacsinta, gofri, bukta ) egy egy üvegnek ( barack, szilva, meggy ) gyorsan heló lesz.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hazelwood
|
|
« Új üzenet #5538 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 09:32:55 » |
|
Az idén még nem csináltam, de megszervezhető egy lekvár nap :-) ( dolgozz meg érte ) Rendben! Az ilyesmit nekem nem kell kétszer mondani. Némi szilvával, valamint szilva ó pálinkával tudok hozzájárulni az eseményhez. A lekvárt inkább a feleségem kavarja, mert a szakmai utasítások nehéz terhe mellett én nehezen szakítok erre időt!
|
|
|
Naplózva
|
A városi élet egy aberráció!
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #5539 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 09:42:37 » |
|
Sziasztok! Létezik még az a fajta szilvalekvár, amit üstben, szinte cukor nélkül főznek? Tudjátok, ami egész kemény lesz és szinte fekete és a 70-es években gyerekeskedő generáció a nagyinál rendszeresen ezt kapta kenyérre kenve. A bolti kínálatban egyszerűen nem találok ilyet, de nagyon szeretnék! Nos, ha valaki tud ilyet, akkor szeretnék megvásárolni belőle 1-2 üveggel. Fizetem a postaköltséget meg az árát vagy Pest megyében el is mennék érte! Tudom, hogy apróság, de nagyon örülnék neki! Előre is köszönöm a segítséget! Sógorom kemencében csinált cserépedényben,a részleteket nem tudom,de az eredmény (ízre,színre és állagra) ua.,mint a nagyanyáink által készített!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #5540 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 10:20:05 » |
|
Sógorom kemencében csinált cserépedényben,a részleteket nem tudom,de az eredmény (ízre,színre és állagra) ua.,mint a nagyanyáink által készített!
Légy szíves, derítsd ki azokat a részleteket! Kollégám, ha vendégei vannak, egy menetben készít el 6-8 féle kaját a kemencében, pl. csülökpörköltet. Beteszi cserépedényben, aztán 2-3-4 óra múlva kiveszi. Közben fröccsözés, nem a sparhelt mellett álldogálás. Ha ugyanez működik lekvárral is, az jó buli lehetne. A végén még rákapnék a lekvárra. Tavaly szedtem két vödör félvad cseresznyét. Valami magról kelt fa, a madárcseresznyénél nagyobb, a nemes oltványoknál kisebb szemű, amikor érett szinte fekete, ízét keserédesnek mondanám. Kimagoztam, lett egy erős vödörrel, nem volt kedvem összekenni vele a cefréshordót, elvittem egy ismerősnek, hogy főzzön belőle lekvárt. Igen finom cucc lett belőle, a Sparban aranyáron kapható francia lekvár (a neve nem jut eszembe, de mindjárt megnézem) csak messziről jelenthet neki.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #5541 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 10:24:31 » |
|
Na, ez az: http://bionaturagaleria.hu/termek/st-dalfour-lekvar-sargabarack-284-g/Többféle kereskedelmi forgalomban lévő lekvárt megkóstoltam már, ez volt az, ami szerintem megüti azt a szintet, hogy egyáltalán élelmiszernek lehessen nevezni. A fekete áfonyáját szoktam rántott "kanember" sajtra kenegetni.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #5542 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 10:32:19 » |
|
Légy szíves, derítsd ki azokat a részleteket! Kollégám, ha vendégei vannak, egy menetben készít el 6-8 féle kaját a kemencében, pl. csülökpörköltet.
Ez is együtt (egy légtérben) készült a húslevessel,töltöttkáposztával,ha már fel volt fűtve a rendszer.Persze az elkészülési idő különböző,a szilva volt bent legtovább,talán 6 órán át...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #5543 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 10:38:11 » |
|
Többféle kereskedelmi forgalomban lévő lekvárt megkóstoltam már, ez volt az, ami szerintem megüti azt a szintet, hogy egyáltalán élelmiszernek lehessen nevezni. A fekete áfonyáját szoktam rántott "kanember" sajtra kenegetni.
Nekem a Pacific termékek is ízlenek,különösen a fekete áfonya és az erdei gyümölcs.Ha saját magad készíted (és felszámolod az alapanyagot,időt,energiát) sem olcsóbb,mint a bolti,de legalább tudod,hogy mit eszel!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9520
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #5544 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 11:16:33 » |
|
Így van, ez működik sütőben is. Este beteszed, reggel kiveszed Minden évben készül pár üveggel, amikor sikerül megfelelő minőségű szilvához jutni. Tepsi, szilva, 1 dl ecet, sok idő alacsony hőfokon.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11250
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #5545 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 11:30:04 » |
|
Sziasztok! Létezik még az a fajta szilvalekvár, amit üstben, szinte cukor nélkül főznek? Tudjátok, ami egész kemény lesz és szinte fekete és a 70-es években gyerekeskedő generáció a nagyinál rendszeresen ezt kapta kenyérre kenve. A bolti kínálatban egyszerűen nem találok ilyet, de nagyon szeretnék! Nos, ha valaki tud ilyet, akkor szeretnék megvásárolni belőle 1-2 üveggel. Fizetem a postaköltséget meg az árát vagy Pest megyében el is mennék érte! Tudom, hogy apróság, de nagyon örülnék neki! Előre is köszönöm a segítséget! Szatmár a szilvalekvár Mekkája. Panyolán és szerte a megyében rendszeresen főznek szilvalekvárt. Valamelyik kollégám is szokott,illetve szülőfalumban a hagyományőrzők. Ha nem jutsz hozzá autentikushoz jelezd.(a nagyüzemi szilvalekvár nem olyan mint az üstben főzött,de azt is kisüvegben,hagyományos jelleggel árulják)
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #5546 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 12:44:25 » |
|
Van. Csörögj rám.
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #5547 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 12:47:15 » |
|
Szatmár a szilvalekvár Mekkája. Panyolán és szerte a megyében rendszeresen főznek szilvalekvárt. Valamelyik kollégám is szokott,illetve szülőfalumban a hagyományőrzők. Ha nem jutsz hozzá autentikushoz jelezd.(a nagyüzemi szilvalekvár nem olyan mint az üstben főzött,de azt is kisüvegben,hagyományos jelleggel árulják)
Tarpa. Gondolj bele...vannak olyan elvetemült emberek, akik pálinka helyett lekvárt főznek.
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9520
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #5548 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 12:48:48 » |
|
Van. Csörögj rám. Na, de mi?
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Lkarcsi
Vendég
|
|
« Új üzenet #5549 Dátum: 2014. Augusztus 12. - 13:01:22 » |
|
Tarpa. Gondolj bele...vannak olyan elvetemült emberek, akik pálinka helyett lekvárt főznek. Ó az a tarpai szilva! Még van két deci volt két deci
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|