Sabbati
|
|
« Új üzenet #465 Dátum: 2011. November 28. - 13:41:40 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #466 Dátum: 2011. November 28. - 13:48:07 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #467 Dátum: 2011. November 28. - 13:50:40 » |
|
Na jó később leszek Ezek még az enyhébbek... És ne offoljál, mert visszafeketíttetem a nevedet a Nagy Pirosnevű Varázslóval...
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9919
|
|
« Új üzenet #468 Dátum: 2012. Január 14. - 20:14:38 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #469 Dátum: 2012. Január 14. - 22:21:39 » |
|
Az ő bajuk! Aki spárgából, meg medvehagymából főz pálinkát, az csak szenvedjen vele, ha nincs jobb dolga. Én maradok a jó kis hagyományos gyümölcsöknél.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16598
|
|
« Új üzenet #470 Dátum: 2012. Január 14. - 22:34:12 » |
|
Az ő bajuk! Aki spárgából, meg medvehagymából főz pálinkát, az csak szenvedjen vele, ha nincs jobb dolga. Én maradok a jó kis hagyományos gyümölcsöknél. Citromból készült pálinkát ittam már. Kellemes volt.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #471 Dátum: 2012. Január 15. - 08:04:27 » |
|
Nagyapám azt mondta, hogy amiből lekvárt lehet főzni, abból lehet pálinkát is. Volt neki egy hold spárgája de nagyanyám soha nem főzött spárga lekvárt csak levest meg főzeléket. Szerintem ebben a nagy pálinkázásban már egyesek nem tudják, hogyan tegyenek túl a másikon, minden baromságot kitalálnak. A végén még gumicsizmából, meg traktor belsőből is fognak pálinkát főzni! Haza megy a székely gyerek a katonaságból, az anyja levág egy csirkét ennek örömére. -Ídesfiam mit főzzek a csírkéből neked? -Pálinkát idesanyám!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #472 Dátum: 2012. Január 15. - 08:21:15 » |
|
Szerintem ebben a nagy pálinkázásban már egyesek nem tudják, hogyan tegyenek túl a másikon, minden baromságot kitalálnak. A végén még gumicsizmából, meg traktor belsőből is fognak pálinkát főzni!
Igen, valami ilyesmi lehet mögötte. Azért ellentmondásos ez a dolog, mert egyébként meg komoly nevű, terméküket méregdrágán áruló főzdék, tradicionális gyümölcsökből készült párlatai között is találkozom nagyon gyenge produkciókkal. Bizony lenne javítani való körte, szilva, vagy barackfronton is.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #473 Dátum: 2012. Január 15. - 08:55:21 » |
|
Igen, valami ilyesmi lehet mögötte. Azért ellentmondásos ez a dolog, mert egyébként meg komoly nevű, terméküket méregdrágán áruló főzdék, tradicionális gyümölcsökből készült párlatai között is találkozom nagyon gyenge produkciókkal. Bizony lenne javítani való körte, szilva, vagy barackfronton is.
Akkora "fizetőképes" kereslet van a prémium párlatokra, hogy azt egyszerűen nem bírják kielégíteni...sumákban vásárolnak fel "egyéb" főzeteket is, kevergetnek. A "fizetőképes" kereslet meg szidja a jó pálinkát...és issza a whiskey-t...mert azt hiszi, hogy az főzött. Maradok a jól bevált házi főzésnél... Egy barackpálinka, ha 4500 Ft/l alatt eladó, akkor nem lehet jó. Ennyi alatt nem lehet normális gyümölcsöt venni, kifőzni, palackozni. De a vadkörte persze ingyen hullik a fáról...
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #474 Dátum: 2012. Január 15. - 09:14:44 » |
|
Azért a spárga meg a medvehagyma cefrézésére kíváncsi volnék! Szegény gombáknak jó sokat kell gyalogolni mire egy-egy cukor molekulát találnak!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16598
|
|
« Új üzenet #475 Dátum: 2012. Január 15. - 10:45:59 » |
|
Szerintem ebben a nagy pálinkázásban már egyesek nem tudják, hogyan tegyenek túl a másikon, minden baromságot kitalálnak. A végén még gumicsizmából, meg traktor belsőből is fognak pálinkát főzni! Még nem védetted le? Igyekezz vazze, a gyümölcscefrék lassan elfogynak, az eper még odébb van, előkerülnek a traktorbelsők hamarosan...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #476 Dátum: 2012. Január 15. - 16:23:52 » |
|
Akkora "fizetőképes" kereslet van a prémium párlatokra, hogy azt egyszerűen nem bírják kielégíteni...sumákban vásárolnak fel "egyéb" főzeteket is, kevergetnek. Peti, az árképzéssel nem is lenne probléma, ma néztem végig kíváncsiságból az Interspar kínálatát, literenként 10 e Ft alatt nem nagyon van pálesz, az is 35-40 fok közötti. Az a baj, hogy egyik-másik főzde még ennyiért is képes valami szutykot rád sózni. 10-12 kiló barack kell egy liter pálinkához. Tavaly 350 Ft-ért vettem kilóját, nem nehéz kiszámolni, mennyibe van az alapanyag. Segédanyagokkal, energiaköltséggel, üveggel, dugóval nagyjából 5000 Ft az önköltség. És ezen nincs jövedéki adó, Áfa, kereskedelmi árrés, meg a főzőmester is azért üldögélt mellette, mert éppen nem volt jobb dolga. Szóval a vásárolt alapanyagból főzött minőségi gyümölcspálinka bizony drága cucc. Szerencsére a többi gyümölcsért nem kellett fizetnem, csak össze kellett szedni, ez azért helyreállítja kissé az átlagos alapanyagköltséget.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #477 Dátum: 2012. Január 27. - 14:58:06 » |
|
Tegnap lejött a Tompival a Fórumtalira megtekintésre főzött naspolya pálinkánk. Meglepő eredmény született, amin még a legöregebb pálinka szakértő barátaim is csodálkoztak. 450 kg naspolya, 24 kg cukor, eredmény 78 liter 51 fokos nedü. A főzés előtt kiszedtem a magját, ami min. 50 kg lehet. A 450 kg gyümölcshöz annyi vizet kellett hozzáadni, hogy 800 liter cefre lett, és a főzéskor még hozzátettek 200 litert. Szinte szívta magában a vizet. A minősége az előzetes kóstolgatások szerint kiváló, amelyről a Fórumtalin meggyőződhettek /szaglással/.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
S.Fox
Vendég
|
|
« Új üzenet #478 Dátum: 2012. Január 27. - 14:58:50 » |
|
Tapintással nem lehet?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #479 Dátum: 2012. Január 27. - 15:04:55 » |
|
Esetleg az ujjatok között egy cseppet szétmorzsogathattok.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
|