Oldalak: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 222036 alkalommal)
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #465 Dátum: 2011. November 28. - 13:41:40 »

khm  Röhög Röhög Stoel de megvesztegethető vagyok  Röhög

Mondtam, hogy ne fessétek a falra ezt az ördögöt...

 Nyihi Effendi Nyihi
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #466 Dátum: 2011. November 28. - 13:48:07 »

Mondtam, hogy ne fessétek a falra ezt az ördögöt...

 Nyihi Effendi Nyihi

Reá gondoltál?





 Ördög
Na jó később leszek  Kacsint
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #467 Dátum: 2011. November 28. - 13:50:40 »


Na jó később leszek  Kacsint

Ezek még az enyhébbek...
És ne offoljál, mert visszafeketíttetem a nevedet a Nagy Pirosnevű Varázslóval... Tasli
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9919



« Új üzenet #468 Dátum: 2012. Január 14. - 20:14:38 »

www.blikk.hu/blikk_aktualis/bananbol-keszul-a-palinka-2077440
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #469 Dátum: 2012. Január 14. - 22:21:39 »


Az ő bajuk!  Röhög

Aki spárgából, meg medvehagymából főz pálinkát, az csak szenvedjen vele, ha nincs jobb dolga. Én maradok a jó kis hagyományos gyümölcsöknél.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16599



« Új üzenet #470 Dátum: 2012. Január 14. - 22:34:12 »

Az ő bajuk!  Röhög

Aki spárgából, meg medvehagymából főz pálinkát, az csak szenvedjen vele, ha nincs jobb dolga. Én maradok a jó kis hagyományos gyümölcsöknél.
Citromból készült pálinkát ittam már. Kellemes volt.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #471 Dátum: 2012. Január 15. - 08:04:27 »

Nagyapám azt mondta, hogy amiből lekvárt lehet főzni, abból lehet pálinkát is. Volt neki egy hold spárgája de nagyanyám soha nem főzött spárga lekvárt csak levest meg főzeléket. Szerintem ebben a nagy pálinkázásban már egyesek nem tudják, hogyan tegyenek túl a másikon, minden baromságot kitalálnak. A végén még gumicsizmából, meg traktor belsőből is fognak pálinkát főzni!  Stoel

Haza megy a székely gyerek a katonaságból, az anyja levág egy csirkét ennek örömére.
-Ídesfiam mit főzzek a csírkéből neked?
-Pálinkát idesanyám!
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #472 Dátum: 2012. Január 15. - 08:21:15 »

Szerintem ebben a nagy pálinkázásban már egyesek nem tudják, hogyan tegyenek túl a másikon, minden baromságot kitalálnak. A végén még gumicsizmából, meg traktor belsőből is fognak pálinkát főzni! 

Igen, valami ilyesmi lehet mögötte. Azért ellentmondásos ez a dolog, mert egyébként meg komoly nevű, terméküket méregdrágán áruló főzdék, tradicionális gyümölcsökből készült párlatai között is találkozom nagyon gyenge produkciókkal. Bizony lenne javítani való körte, szilva, vagy barackfronton is.   
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #473 Dátum: 2012. Január 15. - 08:55:21 »

Igen, valami ilyesmi lehet mögötte. Azért ellentmondásos ez a dolog, mert egyébként meg komoly nevű, terméküket méregdrágán áruló főzdék, tradicionális gyümölcsökből készült párlatai között is találkozom nagyon gyenge produkciókkal. Bizony lenne javítani való körte, szilva, vagy barackfronton is.   
Akkora "fizetőképes" kereslet van a prémium párlatokra, hogy azt egyszerűen nem bírják kielégíteni...sumákban vásárolnak fel "egyéb" főzeteket is, kevergetnek. Ördög
A "fizetőképes" kereslet meg szidja a jó pálinkát...és issza a whiskey-t...mert azt hiszi, hogy az főzött. Röhög
Maradok a jól bevált házi főzésnél... Igen Piál
Egy barackpálinka, ha 4500 Ft/l alatt eladó, akkor nem lehet jó.
Ennyi alatt nem lehet normális gyümölcsöt venni, kifőzni, palackozni.
De a vadkörte persze ingyen hullik a fáról... Piál

 S.Peti

Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #474 Dátum: 2012. Január 15. - 09:14:44 »

Azért a spárga meg a medvehagyma cefrézésére kíváncsi volnék! Szegény gombáknak jó sokat kell gyalogolni mire egy-egy cukor molekulát találnak!  Ördög
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16599



« Új üzenet #475 Dátum: 2012. Január 15. - 10:45:59 »

Szerintem ebben a nagy pálinkázásban már egyesek nem tudják, hogyan tegyenek túl a másikon, minden baromságot kitalálnak. A végén még gumicsizmából, meg traktor belsőből is fognak pálinkát főzni!  Stoel

Még nem védetted le?
Igyekezz vazze, a gyümölcscefrék lassan elfogynak, az eper még odébb van, előkerülnek a traktorbelsők hamarosan... Tasli
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #476 Dátum: 2012. Január 15. - 16:23:52 »

Akkora "fizetőképes" kereslet van a prémium párlatokra, hogy azt egyszerűen nem bírják kielégíteni...sumákban vásárolnak fel "egyéb" főzeteket is, kevergetnek. Ördög

Peti, az árképzéssel nem is lenne probléma, ma néztem végig kíváncsiságból az Interspar kínálatát, literenként 10 e Ft alatt nem nagyon van pálesz, az is 35-40 fok közötti. Az a baj, hogy egyik-másik főzde még ennyiért is képes valami szutykot rád sózni.
10-12 kiló barack kell egy liter pálinkához. Tavaly 350 Ft-ért vettem kilóját, nem nehéz kiszámolni, mennyibe van az alapanyag.
Segédanyagokkal, energiaköltséggel, üveggel, dugóval nagyjából 5000 Ft az önköltség. És ezen nincs jövedéki adó, Áfa, kereskedelmi árrés, meg a főzőmester is azért üldögélt mellette, mert éppen nem volt jobb dolga. Szóval a vásárolt alapanyagból főzött minőségi gyümölcspálinka bizony drága cucc. Szerencsére a többi gyümölcsért nem kellett fizetnem, csak össze kellett szedni, ez azért helyreállítja kissé az átlagos alapanyagköltséget.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #477 Dátum: 2012. Január 27. - 14:58:06 »

Tegnap lejött a Tompival a Fórumtalira megtekintésre főzött naspolya pálinkánk.
Meglepő eredmény született, amin még a legöregebb pálinka szakértő barátaim is csodálkoztak.
450 kg naspolya, 24 kg cukor, eredmény 78 liter 51 fokos nedü. A főzés előtt kiszedtem a magját,
ami min. 50 kg lehet. A 450 kg gyümölcshöz annyi vizet kellett hozzáadni, hogy 800 liter cefre lett,
és a főzéskor még hozzátettek 200 litert. Szinte szívta magában a vizet.
A minősége az előzetes kóstolgatások szerint kiváló, amelyről a Fórumtalin meggyőződhettek /szaglással/. Ördög
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #478 Dátum: 2012. Január 27. - 14:58:50 »

Tapintással nem lehet?  Kacsint
Naplózva
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #479 Dátum: 2012. Január 27. - 15:04:55 »

Esetleg az ujjatok között egy cseppet szétmorzsogathattok.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Oldalak: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: