Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9920
|
|
« Új üzenet #660 Dátum: 2016. Június 09. - 18:21:36 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #661 Dátum: 2016. Június 09. - 23:08:19 » |
|
Olyat még nem hallottam tehát nem is próbáltam,de nem is fogok, ugyanis hibátlan az illata is és az íze is. Hogy őszinte legyek még lefagyasztva is határozottan érezhető az illata.
Én nem hagymás zsíron hanem olivaolajon vagy étolajon pirítom le. Természetesen nem áll el annyi ideig mint a szárított(azt is szoktam csinálni), de ha ezt használom, ez "gomba" marad, a szárított meg "csak" ételízesítő-magyarán a szárított vargánya csak az ízét adja, a fagyasztott meg az állagát is. . Pörköltbe, mártásba, levesbe, gombás rizsnek kiváló. Egészbe is szoktam fagyasztani, bedobom a fejeket a mikróba pár percre"blansírozás" gyanánt, kiadnak egy kis lét és kevesebb helyet is foglalnak. Mosni viszont nem szoktam, nagyon sok vizet felvesz, nem tesz jót az állagának.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #662 Dátum: 2016. Június 10. - 01:02:57 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #663 Dátum: 2016. Június 10. - 08:52:22 » |
|
Én nem hagymás zsíron hanem olivaolajon vagy étolajon pirítom le. Természetesen nem áll el annyi ideig mint a szárított(azt is szoktam csinálni), de ha ezt használom, ez "gomba" marad, a szárított meg "csak" ételízesítő-magyarán a szárított vargánya csak az ízét adja, a fagyasztott meg az állagát is. Mosni viszont nem szoktam, nagyon sok vizet felvesz, nem tesz jót az állagának.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #664 Dátum: 2016. Június 10. - 09:36:18 » |
|
Ez az aszalás szerintem. Hát igazából nem szárítjuk,hanem kinn hagyjuk a levegőn,míg a mosásnál rákerült víz elpárolog, megszikkad. Ha meg sietős,akkor törlőruhával rásegítünk. Nem egy nagy kaland.
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #665 Dátum: 2016. Június 10. - 09:45:20 » |
|
Ha már itt tartunk mondanék egy receptet is, nem tudom mennyire ismerős.
A tepsibe egészben kell beletenni a tinóra (vargánya) fejeket v lábakat. Előtte mindet bedörzsölni ételízesítő,bors és majoranna keverékkel,majd minden gombára egy kiskanálnyi zsírt tenni,aztán be a sütőbe.
Utolérhetetlen. Legalábbis nekem. Jó étvágyat!
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #666 Dátum: 2016. Június 10. - 21:13:29 » |
|
Ha már itt tartunk mondanék egy receptet is, nem tudom mennyire ismerős.
A tepsibe egészben kell beletenni a tinóra (vargánya) fejeket v lábakat. Előtte mindet bedörzsölni ételízesítő,bors és majoranna keverékkel,majd minden gombára egy kiskanálnyi zsírt tenni,aztán be a sütőbe.
Utolérhetetlen. Legalábbis nekem. Jó étvágyat!
Mondjuk az az én mániám, hogy aki ételízesítőt használ, azt hatóságilag kellene leüttetni mint a takonykóros lovat, de ettől eltekintve is, vargányát így agyonfűszerezni? Akkor minek a vargánya, szeletelj óriás pöfit. A vargányára csak só, bűn azt a csodálatos ízét fűszerezéssel agyonvágni.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #667 Dátum: 2016. Június 11. - 12:37:20 » |
|
Mondjuk az az én mániám, hogy aki ételízesítőt használ, azt hatóságilag kellene leüttetni mint a takonykóros lovat, de ettől eltekintve is, vargányát így agyonfűszerezni? Akkor minek a vargánya, szeletelj óriás pöfit. A vargányára csak só, bűn azt a csodálatos ízét fűszerezéssel agyonvágni. Próbáld ki előbb. Garantálom megtérsz.
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #668 Dátum: 2016. Június 11. - 17:37:27 » |
|
Próbáld ki előbb. Garantálom megtérsz.
Garantálom hogy soha !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #669 Dátum: 2016. Június 12. - 13:24:23 » |
|
Garantálom hogy soha ! Ugyan személyeskedésnek szántad, de igazad van. Herótom van a mindent "egyenízűsítő" ételízesítőktől. Attól meg pláne, hogy némely recept már alapértelmezettként kezeli őket. A silány alapanyagokat persze "fel kell javítani" valamivel de úgy gondolom, mindennek megvan a saját fűszere ami igazán jó hozzá. Másrészt a vargányára sokmindent el lehet mondani, de azt, hogy silány alapanyag lenne, na azt nem. Lehelletnyi bors a maximum amit "elbír", illetve ha gombás tojást csinálunk pirított vargányával, az hálás egy kis petrezselyemzöldért.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #670 Dátum: 2016. Június 12. - 13:29:40 » |
|
Ugyan személyeskedésnek szántad, de igazad van. Herótom van a mindent "egyenízűsítő" ételízesítőktől. Attól meg pláne, hogy némely recept már alapértelmezettként kezeli őket. A silány alapanyagokat persze "fel kell javítani" valamivel de úgy gondolom, mindennek megvan a saját fűszere ami igazán jó hozzá. Másrészt a vargányára sokmindent el lehet mondani, de azt, hogy silány alapanyag lenne, na azt nem. Lehelletnyi bors a maximum amit "elbír", illetve ha gombás tojást csinálunk pirított vargányával, az hálás egy kis petrezselyemzöldért.
Én azt "szeretem", mikor halászlé receptet tesz közzé valaki video-val szemléltetve, és a hozzávalók között első helyen szerepel a "halászlé kocka"!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #671 Dátum: 2016. Június 12. - 13:54:04 » |
|
Én azt "szeretem", mikor halászlé receptet tesz közzé valaki video-val szemléltetve, és a hozzávalók között első helyen szerepel a "halászlé kocka"! Utána meg az, hogy napraforgóolajban jól pirítsuk meg a hagymát...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #672 Dátum: 2016. Június 12. - 13:56:20 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #673 Dátum: 2016. Június 12. - 14:17:00 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #674 Dátum: 2016. Június 12. - 14:20:01 » |
|
Ilyenkor hol vannak a léhűtő moderátorok?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
|