" Ezt is kipróbálhatod,többen így finomítják.
"elsütőbillentyű laprugója és a tömb közé rak 4es alátétet 2db-bal nagyon jó az elsütése 3-al már gyorsítós 4-el ütögetésre elsül.De 2 az úgy kb:800-1000g-os elsütés körül van és sem összecsukástól sem leejtéskor nem sül el."
"Két Izs-18-as golyóspuskám van.
Az elsőt (.222 Rem) akkor vettem, amikor az első széria beérkezett az országba.
Elsütését a rugó polírozásával és egy db. alátéttel tettem lágyabbá.
Több, mint ezer lövés ment el belőle és soha nem volt vele probléma. "
Megfigyeltem,hogy mindkettő hozzászólás ugyanarról a tipusról ,annak sütéséről és finomításáról ír,amelyet egy db alátéttel és némi polírozással javítanak /nem reszelnek!!! / és mégis micsoda külömbség van a két reakció közt .Az elsőt én írtam és többen nekem ugrottak mint bolond tehén az anyjának ,tisztelet a kivételnek,pedig csak tovább adtam amit egy vadászfórumon olvastam ,és nem mintha más még nem nyúlt volna hozzá kis reszelőcskéjével sufnituningolva a cimborával
láttam sok ilyet.... Mindezek után a barom szaladgált a puskaműveshez,hogy csinálni kéne valamit mert összecsukáskor korai magömlése van...Nem ezeknek adtam tanácsot de sokan magukból indulnak ki .Hiába a tapasztalat.
A másikat meg Galoscsabus írta teljesen korrekten
bevállalva ,hogy így oldotta meg,és most ezért őt széjjelszedik ,úgy látszik nem olvasott vissza nyolc oldalt.
Na de ez nem történt meg ismeretlen okok miatt ,egyébként nem érdemelné meg mert őszintén megosztotta a tapasztalatát másokkal,hogy azok se rángassák kifehéredett ujjakkal az elsütő billentyűt
midőn a nagy nehezen becserkelt hőn áhított vadat elhibázzák a gyári sütés miatt.... ami mondjuk ki őszintén,-nem a legjobb.
Való igaz,hogy miután megvettem a vadi új IZS puskámat,azt írtam,hogy nagyon jóóó . De utólag hozzáteszem,hogy most már....tényleg nagyon jó.
Azért köszönöm az építő kritikát mindazoknak akik ezért letámadtak ,tanultam belőle .