Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #90 Dátum: 2009. Február 18. - 13:13:20 » |
|
Ne bajsza már meg! Feri! Hogy hangzik az, hogy Szent Girgesz?
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #91 Dátum: 2009. Február 18. - 13:26:34 » |
|
Ne bajsza már meg! Feri! Hogy hangzik az, hogy Szent Girgesz? Pontosítok: Szent Girgesz (a dinnyefej a karikával kötelező! ) de rövidíthettek St. Girgi -re is
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #92 Dátum: 2009. Február 19. - 09:47:16 » |
|
Ma tovább tárcsázok, a saját, kicsi kút fejemből válogatva: Tárcsában sült bab, hagymával, füstölt kolbásszal, Tárcsás tarja sajttal, pirított zöldségekkel, Sörben pácolt nyúl tárcsán.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Karcsi
|
|
« Új üzenet #93 Dátum: 2009. Február 19. - 09:53:50 » |
|
Sörben pácolt nyúl.
|
|
|
Naplózva
|
A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #94 Dátum: 2009. Február 19. - 10:06:43 » |
|
Sör magában
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #95 Dátum: 2009. Február 19. - 10:08:49 » |
|
Válság van, úgyhogy: Tárcsás bab
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #96 Dátum: 2009. Február 19. - 10:09:52 » |
|
Tarja Szent módra.
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #97 Dátum: 2009. Február 19. - 10:17:46 » |
|
Sörben pácolt nyúl tárcsán.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #98 Dátum: 2009. Február 19. - 11:38:33 » |
|
Úgy látom nyert a sörös nyúl.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #99 Dátum: 2009. Február 19. - 11:45:31 » |
|
Az a tárcsán sült bab hogyan készül? Megtudhatnánk a receptet?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #100 Dátum: 2009. Február 19. - 11:52:17 » |
|
Sörben pácolt nyúl tárcsán sütve Egy konyhakész üreginyulat(vagy egy közepes házi nyulat) daraboljunk fel főbb részeire, majd alaposan dörzsöljük be negyed-negyed evőkanál só, fehérbors, rozmaring, csombor és egy kevés őrölt gyömbér keverékével (egy csipet kurkumát is tehetünk hozzá), majd tegyük egy nagyobb tálba szórjunk rá egy közepes vöröshagymát felcsíkozva, tegyünk rá 2 babérlevelet és öntsük le annyi sörrel, hogy pont ellepje. Meg-megforgatva a húsokat, hagyjuk pácolódni 3-5 napot, majd csöpögtessük le és tárcsán, közepes mennyiségű zsírban,először nagy lángon/bő parázson pirítsuk meg(ez max. 5 perc), majd kis lángon(kis parázson), sűrűn megforgatva óvatosan süssük készre. Akkor jó, ha a hús kívülről barnás-piros, de a hús könnyen lefordul a csontról. Kínálhatunk hozzá friss zöldségeket, friss kenyérrel, vagy a korábban leírt tárcsán sült hagymás krumplit és persze barnasört -bőséggel.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #101 Dátum: 2009. Február 19. - 11:54:13 » |
|
Az a tárcsán sült bab hogyan készül? Megtudhatnánk a receptet?
Igen-két másik receptért cserébe... Amúgy kevés zsírral, sokat kevergetve, fedő alatt, kevés vízzel felengedve. Kicsit olyan, mint Bud Spencer sült babja
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Karcsi
|
|
« Új üzenet #102 Dátum: 2009. Február 19. - 12:19:49 » |
|
Na a hétvégén beüt a nyulak közé a vész otthon.Ezt ki kell próbálni,de inkább bent csinálom wokba.Felénk nem éppen szabadtéri,tárcsázós idő van.Vagy jó nagy tüzet kell rakni.
|
|
|
Naplózva
|
A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #103 Dátum: 2009. Február 19. - 12:29:35 » |
|
Na a hétvégén beüt a nyulak közé a vész otthon.Ezt ki kell próbálni,de inkább bent csinálom wokba.Felénk nem éppen szabadtéri,tárcsázós idő van.Vagy jó nagy tüzet kell rakni.
Most is jó a tárcsázás, de ilyenkor tényleg jobb parazsat használni.Más a hangulata és melegebb is Amúgy én szeretek ilyenkor is kint sütögetni. Teljesen más a hangulata(és az ízek is ) egy forralt boros-havas sütögetésnek,mint egy nyáresti haverokkal összeülős, sörözős gasztro-éjnek.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Karcsi
|
|
« Új üzenet #104 Dátum: 2009. Február 19. - 13:15:29 » |
|
Én azért maradok a nyárnál.A hidegből és a fázásból elég az erdőbe és a lesen.Teszek fel egy nyári képet.Tudom ez izgatás annak aki szereti a halat,de bocs.
|
|
|
Naplózva
|
A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
|
|
|
|