Oldalak: 1 ... 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 [296] 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 651920 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4425 Dátum: 2009. Augusztus 12. - 11:51:25 »

Mi, parasztok, ugyebár imádjuk az összeesküvés elméleteket, ezért gyorsan kitaláltuk, hogy ez gabonaárak esését volt hivatott felgyorsítani.
Nem csak ti hiszitek így... a Tiszántúlon szinte mindenki így érzi, mert ott a legmagasabb a fertőzöttség.

Normális növényvédelemnél (csávázás, gombaölőszer használata) nem nagyon fordulhat elő, mint írtam, emiatt még soha nem volt értékesítési problémánk. Ezer más ok miatt igen.

Sajnos ezek mellett is előfordult már-főleg, ha egy fertőzött tétel bekerül a tiszta közé. Elég, ha csak egy kicsit is nedvesebb a kelleténél az újbúza és már át is terjed az egész garmadára, raktárra a fertőzés. Elég mintát kellett vennem az idén hozzá, hogy megtanuljam milyen gyorsan lesz a malmi minőségű kenyér búzából takarmány vagy fűtőanyag...

Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4426 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 08:53:31 »

Kicsit elhanyagoltam a recepteket, de mára igazi ínyencségeket kerestem:

Füstölt libamell,
Sólet füstölt vadkacsával
Különleges bableves gazdagon.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4147


TSP


« Új üzenet #4427 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 08:58:33 »

Sólet
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 4589



« Új üzenet #4428 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 08:59:21 »

bableves
Naplózva
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #4429 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 09:02:01 »

Különleges bableves gazdagon.
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #4430 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 09:19:15 »

Sólet.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7949


Generalbakter


« Új üzenet #4431 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 09:23:12 »

Bableves!
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Steve
Vendég
« Új üzenet #4432 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 10:11:15 »

Különleges bableves gazdagon gyozo Táncol
Naplózva
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #4433 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 10:24:57 »

Különleges bableves gazdagon. Szárnyakat ad... Ördög
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #4434 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 11:12:00 »

 Bableves gazdagon
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4435 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 13:27:45 »

Úgy látom, hogy bableves lesz.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #4436 Dátum: 2009. Szeptember 03. - 10:58:26 »

Úgy látom, hogy bableves lesz.
Gergő, hamár tegnap leszavaztak, azt a sólet receptet feldobhatnád. az a bableves egy kicsit olyan se füle-se farka történet volt, olyan, mintha egy számítógépes receptgenerátor dobta volna össze.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4437 Dátum: 2009. Szeptember 03. - 11:01:04 »

Gergő, hamár tegnap leszavaztak, azt a sólet receptet feldobhatnád. az a bableves egy kicsit olyan se füle-se farka történet volt, olyan, mintha egy számítógépes receptgenerátor dobta volna össze.
Az a baj azzal a recepttel,hogy nem tudtam rendesen megfogalmazni-pedig finom ám!(saját találmány és én általában csak úgy szemre teszem bele a hozzávalókat)

De legyen meg az akaratod Bion (balzsamecet kelljen bele? Nyihi)
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #4438 Dátum: 2009. Szeptember 03. - 11:31:26 »

Az a baj azzal a recepttel,hogy nem tudtam rendesen megfogalmazni-pedig finom ám!(saját találmány és én általában csak úgy szemre teszem bele a hozzávalókat)

De legyen meg az akaratod Bion (balzsamecet kelljen bele? Nyihi)
Jó jó, csak a bablevesnél egyik sarkalatos pont, hogy mit milyen állapotban és mikor teszünk bele. Konkrétan a babra gondolok, hogy beáztatod vagy nem, ha nem akkor lehet, kemény marad míg a hús már szétfő... Meg azon csodálkoztam, hogy a zöldfűszereket nem a végén tetted bele.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4439 Dátum: 2009. Szeptember 03. - 11:38:50 »

Jó jó, csak a bablevesnél egyik sarkalatos pont, hogy mit milyen állapotban és mikor teszünk bele. Konkrétan a babra gondolok, hogy beáztatod vagy nem, ha nem akkor lehet, kemény marad míg a hús már szétfő... Meg azon csodálkoztam, hogy a zöldfűszereket nem a végén tetted bele.

Írtam, hogy előre beáztatott, aprószemű fehér (un. csillag bab) kell hozzá.
A zöldfűszereket meg elég gyakran teszem bele az legelején, hogy az étel többi összetevője már átvegye az ízét mire megpuhul-és a főzésvégén csak utánaízesítek, karaktert adva  a fűszerekkel az ételnek.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 ... 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 [296] 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: