St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4425 Dátum: 2009. Augusztus 12. - 11:51:25 » |
|
Mi, parasztok, ugyebár imádjuk az összeesküvés elméleteket, ezért gyorsan kitaláltuk, hogy ez gabonaárak esését volt hivatott felgyorsítani.
Nem csak ti hiszitek így... a Tiszántúlon szinte mindenki így érzi, mert ott a legmagasabb a fertőzöttség. Normális növényvédelemnél (csávázás, gombaölőszer használata) nem nagyon fordulhat elő, mint írtam, emiatt még soha nem volt értékesítési problémánk. Ezer más ok miatt igen.
Sajnos ezek mellett is előfordult már-főleg, ha egy fertőzött tétel bekerül a tiszta közé. Elég, ha csak egy kicsit is nedvesebb a kelleténél az újbúza és már át is terjed az egész garmadára, raktárra a fertőzés. Elég mintát kellett vennem az idén hozzá, hogy megtanuljam milyen gyorsan lesz a malmi minőségű kenyér búzából takarmány vagy fűtőanyag...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4426 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 08:53:31 » |
|
Kicsit elhanyagoltam a recepteket, de mára igazi ínyencségeket kerestem:
Füstölt libamell, Sólet füstölt vadkacsával Különleges bableves gazdagon.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #4427 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 08:58:33 » |
|
Sólet
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 4589
|
|
« Új üzenet #4428 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 08:59:21 » |
|
bableves
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Eb
|
|
« Új üzenet #4429 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 09:02:01 » |
|
Különleges bableves gazdagon.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #4430 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 09:19:15 » |
|
Sólet.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7949
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #4431 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 09:23:12 » |
|
Bableves!
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Steve
Vendég
|
|
« Új üzenet #4432 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 10:11:15 » |
|
Különleges bableves gazdagon
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #4433 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 10:24:57 » |
|
Különleges bableves gazdagon. Szárnyakat ad...
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #4434 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 11:12:00 » |
|
Bableves gazdagon
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4435 Dátum: 2009. Szeptember 02. - 13:27:45 » |
|
Úgy látom, hogy bableves lesz.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #4436 Dátum: 2009. Szeptember 03. - 10:58:26 » |
|
Úgy látom, hogy bableves lesz.
Gergő, hamár tegnap leszavaztak, azt a sólet receptet feldobhatnád. az a bableves egy kicsit olyan se füle-se farka történet volt, olyan, mintha egy számítógépes receptgenerátor dobta volna össze.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4437 Dátum: 2009. Szeptember 03. - 11:01:04 » |
|
Gergő, hamár tegnap leszavaztak, azt a sólet receptet feldobhatnád. az a bableves egy kicsit olyan se füle-se farka történet volt, olyan, mintha egy számítógépes receptgenerátor dobta volna össze.
Az a baj azzal a recepttel,hogy nem tudtam rendesen megfogalmazni-pedig finom ám!(saját találmány és én általában csak úgy szemre teszem bele a hozzávalókat) De legyen meg az akaratod (balzsamecet kelljen bele? )
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #4438 Dátum: 2009. Szeptember 03. - 11:31:26 » |
|
Az a baj azzal a recepttel,hogy nem tudtam rendesen megfogalmazni-pedig finom ám!(saját találmány és én általában csak úgy szemre teszem bele a hozzávalókat) De legyen meg az akaratod (balzsamecet kelljen bele? ) Jó jó, csak a bablevesnél egyik sarkalatos pont, hogy mit milyen állapotban és mikor teszünk bele. Konkrétan a babra gondolok, hogy beáztatod vagy nem, ha nem akkor lehet, kemény marad míg a hús már szétfő... Meg azon csodálkoztam, hogy a zöldfűszereket nem a végén tetted bele.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4439 Dátum: 2009. Szeptember 03. - 11:38:50 » |
|
Jó jó, csak a bablevesnél egyik sarkalatos pont, hogy mit milyen állapotban és mikor teszünk bele. Konkrétan a babra gondolok, hogy beáztatod vagy nem, ha nem akkor lehet, kemény marad míg a hús már szétfő... Meg azon csodálkoztam, hogy a zöldfűszereket nem a végén tetted bele.
Írtam, hogy előre beáztatott, aprószemű fehér (un. csillag bab) kell hozzá. A zöldfűszereket meg elég gyakran teszem bele az legelején, hogy az étel többi összetevője már átvegye az ízét mire megpuhul-és a főzésvégén csak utánaízesítek, karaktert adva a fűszerekkel az ételnek.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|