Oldalak: 1 ... 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 [281] 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 655699 alkalommal)
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #4200 Dátum: 2009. Június 23. - 10:06:16 »

Al-dunai halászlé
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #4201 Dátum: 2009. Június 23. - 10:42:11 »

Al-dunai halászlé
Naplózva
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #4202 Dátum: 2009. Június 23. - 10:53:23 »

Szolnoki ponty
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9997



« Új üzenet #4203 Dátum: 2009. Június 23. - 11:10:50 »

Attila kérdésére: pityókának a krumplit hívják, leginkább Erdélyben. A székelyek többnyire csak értetlenül néztek, amikor krumpliról beszéltem, aztán azért csak megértettük egymást. Abban is megállapodtunk, hogy a vinete (remélem jól emlékszem a kifejezésre) az a padlizsán.
 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #4204 Dátum: 2009. Június 23. - 11:16:17 »

Köszönöm a felvilágosítást!
Rosszul emlékeztem.
Úgy látszik, rám már csak a hülyeség és a kosz ragad! Fejvakarás
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #4205 Dátum: 2009. Június 23. - 11:26:46 »

Volt már, de ismétlés a tudás.....

Székely nyelvlecke magyaroknak:


Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9997



« Új üzenet #4206 Dátum: 2009. Június 23. - 11:53:47 »

Eszembe jutott első, Illyefalván /Erdély, Kovászna megye/ történt látogatásunk.
A falut megtaláltuk, de a lakáscímet, éjjel 10 órakor, töksötétben meg sem kíséreltük keresni. Irány  a kocsma, tán csak kapunk valami útbaigazítást.
Hárman darvadoztak ott is csupán, a szóvívőnek látszó (mint utóbb kiderült egyik vendéglátónk testvére) egy szál klottgatyában és szandálban, csutka részegen támasztotta a pultot.
Próbáltunk beszédbe elegyedni vele, ami nehezen ment, mert értettük minden szavát, csak azt nem, hogy mit mond.
Aztán Feri barátomnak eszébe jutott a  fordítókulcs: behozott a kocsiból egy üveg homokkomáromi Királyleánykát. Barátunk rátapadt a szájára (mármint az üvegére), egy hosszú slukkra lehúzta a felét, - ment bele, mintha kútba öntené - majd levette és megszólalt:
- Én a pájinkát folyamatosan iszom, de eből a jó borból  egy viderrel meg tudnék inni egy este.
Tíz perc múlva már a tervezett úticélnál voltunk.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 4591



« Új üzenet #4207 Dátum: 2009. Június 23. - 12:29:54 »

Ma is halászlé lesz.
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16606



« Új üzenet #4208 Dátum: 2009. Június 23. - 20:56:00 »

Al-dunai halászlé
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke
Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert tojássárgájával. Ecettel ízesítem és csipetkével tálalom.

Forrás: DPG Recepttár
Nem tudom, mi az a DPG Recepttár, de ennek a levesnek semmi köze a halászléhez. Gyanítom, az al-dunához se sok.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #4209 Dátum: 2009. Június 23. - 21:00:59 »

Helyesebb lenne a neve hallevesként. A lipovánok főzik hasonlóan. Ez a recept a csorba, és a lipován halleves ötvözetének tűnik.
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16606



« Új üzenet #4210 Dátum: 2009. Június 23. - 21:28:38 »

Helyesebb lenne a neve hallevesként. A lipovánok főzik hasonlóan. Ez a recept a csorba, és a lipován halleves ötvözetének tűnik.
Igen, a csorbák a savanyú levesek, ecettel, babérlevéllel.
Akkor az al-duna stimmel, bár nem vagyok biztos benne, hogy a lipovánok használnak tejfölt...
Voldi?
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #4211 Dátum: 2009. Június 23. - 22:42:56 »

Igen, a csorbák a savanyú levesek, ecettel, babérlevéllel.
Akkor az al-duna stimmel, bár nem vagyok biztos benne, hogy a lipovánok használnak tejfölt...
Voldi?

Hogy tejfölt, abban nem vagyok biztos, de amit én a lipován halásznál ettem abban volt valami, amitől kicsit sűrübb volt a sima levesnél, de inkább joghurtnak saccoltam ott. Eszméletlen finom levest főzött egyébként, pedig "csak" dévér, meg pár kárász volt benne. Mondjuk a csapatból nem mindenki vállalta be  :Mosolyog
Mondjuk amikor először messziről megláttam, gondoltam milyen frankó bőrdzsekiben dolgozik. Aztán közlebbről kiderült, hogy egy pufajka van rajta, amin évtizedes halzsír fénylett...
Minden évben találkoztunk, de mindig azt láttam csak rajta....

Egyébként meg szép lassan, de keverednek a receptek, a készítési eljárások. Ettem sült halhoz ugyanitt olyan finom muzsdét, hogy na!, pedig az meg tisztán román étel. Ami jó, és finom, azt átveszik egymás konyhájából, mint ahogy mi is ezt tesszük itt a fórumon!  Wave
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4212 Dátum: 2009. Június 26. - 08:19:49 »

Mára hoztam három receptet kútfőből Bion
Tárkonyos sügérleves,
Fűszeres rakott hal,
Gévagombás fácánmell tejszínes mártással.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #4213 Dátum: 2009. Június 26. - 08:31:24 »

Gévagombás fácánmell tejszínes mártással.
A gévagomba miatt   Igen
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #4214 Dátum: 2009. Június 26. - 10:10:03 »

Gévagombás fácánmell tejszínes mártással.
A gévagomba miatt   Igen

Úgy látom, hogy ma senki nem akar ellenszegülni neked Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 ... 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 [281] 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: