|
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4589
|
|
« Új üzenet #7276 Dátum: 2017. Február 03. - 20:36:46 » |
|
Még sosem csináltam tatár beefsteak-et, most viszont eszembe jutott és megvettem hozzá a bélszínt. Sok receptet elolvastam, igazából nagy vonalakban egyformák voltak.
Érdeklődnék olyan olvtárstól, aki járatos e témában, hogy mire kell figyelni, esetleg teljes receptet szívesen olvasnék Tőletek.
Köszönöm.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bferi
|
|
« Új üzenet #7277 Dátum: 2017. Február 03. - 20:42:50 » |
|
Még sosem csináltam tatár beefsteak-et, most viszont eszembe jutott és megvettem hozzá a bélszínt. Sok receptet elolvastam, igazából nagy vonalakban egyformák voltak.
Érdeklődnék olyan olvtárstól, aki járatos e témában, hogy mire kell figyelni, esetleg teljes receptet szívesen olvasnék Tőletek.
Köszönöm.
Szia! Sok recept van fenn a neten, én is készítettem már több félét (Worchester szósszal pl.). Ami nálam fontos, hogy nem eszünk belőle azonnal, egy fél napra a bekeverés után visszateszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, így még finomabb lesz.
|
|
|
Naplózva
|
-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram? -Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #7278 Dátum: 2017. Február 05. - 19:06:57 » |
|
Ledarálod kétszer. Apróra vágott vöröshagyma, nyers tojás. só, bors, pirospaprika, mustár, egy kanál konyak. Jól összekevered villával, aztán állni hagyod pár óráig.
Ha nem ízlik, csinálsz belőle micshurkácskákat, aztán forró olajban kisütöd. Én jártam így Viszkok Bandival két éve, megcsináltam a bifszteket, aztán nem ette meg, mert hogy ő nyers húst nem eszik. Kisütöttük olajban, úgy megette. Finom volt úgy is, nekem is ízlett.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #7279 Dátum: 2017. Február 05. - 19:10:49 » |
|
Ledarálod kétszer. Apróra vágott vöröshagyma, nyers tojás. só, bors, pirospaprika, mustár, egy kanál konyak. Jól összekevered villával, aztán állni hagyod pár óráig.
Ha nem ízlik, csinálsz belőle micshurkácskákat, aztán forró olajban kisütöd. Én jártam így Viszkok Bandival két éve, megcsináltam a bifszteket, aztán nem ette meg, mert hogy ő nyers húst nem eszik. Kisütöttük olajban, úgy megette. Finom volt úgy is, nekem is ízlett.
Amikor még volt hajam, a Wernesgrüner-sörözőbe jártunk tatárt enni, alig 40 éve ennek!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #7280 Dátum: 2017. Február 05. - 20:24:09 » |
|
Ledarálod kétszer. Apróra vágott vöröshagyma, nyers tojás. só, bors, pirospaprika, mustár, egy kanál konyak. Jól összekevered villával, aztán állni hagyod pár óráig.
Ha nem ízlik, csinálsz belőle micshurkácskákat, aztán forró olajban kisütöd. Én jártam így Viszkok Bandival két éve, megcsináltam a bifszteket, aztán nem ette meg, mert hogy ő nyers húst nem eszik. Kisütöttük olajban, úgy megette. Finom volt úgy is, nekem is ízlett.
Vajat és ketchupot nem raksz bele?
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #7281 Dátum: 2017. Február 05. - 21:10:33 » |
|
Vajat és ketchupot nem raksz bele?
Ketchupot? És nutellát?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #7282 Dátum: 2017. Február 05. - 21:31:26 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4589
|
|
« Új üzenet #7283 Dátum: 2017. Február 06. - 07:31:11 » |
|
Ledarálod kétszer. Apróra vágott vöröshagyma, nyers tojás. só, bors, pirospaprika, mustár, egy kanál konyak. Jól összekevered villával, aztán állni hagyod pár óráig.
Ha nem ízlik, csinálsz belőle micshurkácskákat, aztán forró olajban kisütöd. Én jártam így Viszkok Bandival két éve, megcsináltam a bifszteket, aztán nem ette meg, mert hogy ő nyers húst nem eszik. Kisütöttük olajban, úgy megette. Finom volt úgy is, nekem is ízlett.
Köszönöm a tippeket. Szombaton megcsináltam. Késsel vágtam jó apróra. El lehet vele tökölni, de megérte, mert az állaga így éppen jó lett. Konyakot legközelebb feltétlenül teszek bele. Ketchupot tettem bele, de kihagyható lett volna. Amúgy összességében jó lett és hamar elfogyott.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #7284 Dátum: 2017. Február 06. - 07:37:21 » |
|
Vajat és ketchupot nem raksz bele?
Egyiket sem szoktam.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7285 Dátum: 2017. Február 07. - 18:31:58 » |
|
Rutintalanok... balzsamecet kell abba,nem ketchup, meg ilyenek
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #7286 Dátum: 2017. Február 07. - 21:36:38 » |
|
Rutintalanok... balzsamecet kell abba,nem ketchup, meg ilyenek
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #7287 Dátum: 2017. Február 08. - 12:50:48 » |
|
Amikor még volt hajam, a Wernesgrüner-sörözőbe jártunk tatárt enni, alig 40 éve ennek! Ez volt az Astoriánál ? Három jó helyet tudtunk Budapesten de a nevekre már nem emlékszem .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7288 Dátum: 2017. Február 08. - 15:02:48 » |
|
A szezonban talán utoljára...
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #7289 Dátum: 2017. Február 08. - 15:50:15 » |
|
A szezonban talán utoljára... A látványtól is égni kezd a gyomrom..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|