Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 69   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Így írunk mi...  (Megtekintve 162924 alkalommal)
Örkény
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 34



« Új üzenet #120 Dátum: 2008. Augusztus 08. - 17:53:16 »

No, kedves Mindenki!

Én mostan kiveszem az évi rendes és rendetlen szabadságomat, nekiindulok, mint Zrínyi az M7-esnek, aztán 2 hétig áztatom azt a bizonyosat a Balaton vizében... Addig álmodok nektek folytatást, ha meg találok a Balcsi mellett valahol free Wi-Fi-t, akkor meg is írom Néktek, Böhmék újabb kalandjait...

Addig is vigyázkodjatok magatokra, mert aztán jön a Budmill kutyám!!! :-)) /ahogyan az acsai kocsmában a cigány hívta a pitbullt/....

Üdv: Örk...
Naplózva
Örkény
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 34



« Új üzenet #121 Dátum: 2008. Augusztus 12. - 11:03:10 »

Éljen a Balaton-parti Free Wi-Fi!  Táncol

No, nesztek nektek, folytatás!  Mosolyog Mosolyog Mosolyog


4.

 Verkmannak nem sokat kellett várnia az őrnagyra, kb. egy jó negyed óra múlva meg is jelent,  ahogyan megállt a kocsival a parkolónak kialakított murvával felszórt területen.
Körbenézett, aztán megállapította, hogy ez a kis Volkswagenből hadicélokra átalakított bádogdoboz tényleg elbújhat a rútságával, no meg a koszosságával a fényesre kisuvickolt Adlerek, Mercedesek mellett. A többi sofőr is csak bámulta, ahogyan „pofátlanul” beparkolt két 180-as Mercedes-Benz közé, de nem nagyon merték leszólni, tudja Isten, kinek a sofőrje ez a középkorú emberfia.
 Jöttek is kifelé, szép sorjában a katonatisztek, sokuknak a hóna alatt akták lógtak, volt, aki éppen akkor csatolta fel az antant-szíját, no meg a jó öreg Luger P12-esét.
 Korrekt kézfogások, némi halk beszélgetés még, aztán mindenki megkereste a saját kocsiját.
 Verkman kinyitotta a jobb hátsó ajtót, az őrnagy belépett, majd lehuppant az ülésre. Az arcára valami érthetetlen, kérdésekkel teli ábrázat ült ki, de azonnal, és finoman szaglászni kezdett…
- Verkman! Minek van ilyen bődületesen erős füstölt kolbász szaga!?
- Őrnagy Úrnak jelentem, otthonról hoztam egy kis hazait, aztán abban a zsákban van a kolbász, szalonna, no meg a füstölt sonka, ami mellett ül. Bocsánatot kérek, ha kellemetlenséget okoztam ezzel az Őrnagy Úrnak! – szabadkozott Verkman.
- Dehogyis, hadd nézzem, valami frenetikusan jó az illata! - kiáltott fel Drinhaus.
Szétnyitotta a kenyeres zsákot, amibe Anna és Liszka belepakolta a füstölt árut, nyelt egy nagyot, aztán óvatosan visszakötötte a száját. Nagyon régen nem érzett már ilyen isteni, földöntúli illatokat…
Verkman látta az Őrnagy ábrázatán, hogy enne belőle szívesen egy falatkával.
- Őrnagy Úr, ha visszaérkezünk a szállásra, levágok mindből egy darabot, aztán csaphat egy jó vacsorát, ma este végre, nem kell azt a förtelmes konzerv húst ennie!
 Drinhaus megpróbált erőt venni magán, erősen szabadkozott, hogy hát ő ilyet nem szokott csinálni, de egy-két magyarázkodó mondat után belátta, hogy Verkman átlát rajta, és szépen, elfogadta az „ajándékot”.
A Sperr-diffi szokás szerint reccsent egy nagyot, mikor Verkman gázt adott, aztán a hátsó kerekek még „megkövezték” a csodaszép fekete úrikocsikat, mintha csak azt mondták volna, le vagytok ti szarva, azt sem tudjátok, milyen az igazi élet, majd a parkolóból kikanyarodtak és elindultak a tiszti szállás felé.

- Verkman, ha beérünk Nagyatád központjába, keressük meg azt a fürdőt, hallottam, hogy itt van egy valamire való gyógyforrás, ahol meg lehetne mártózni, no meg nem ártana rendesen lemosakodni sem! – szólt oda Verkmannak, Drinhaus.
- Őrnagy Úr, az a víz olyan büdös, hogy aki abból iszik egy kortyot is, rögtön halottnak nyilvánítják, mert azt hiszik róla, hogy már 5 napja rohad! – szólt vissza Verkman.
- De ha nem veszi rossz néven, én tudok egy helyet, ahol a Rinyában lehet egy jót mártózni, aztán nekem meg van itt szappanom, most hoztam otthonról, frissen főzte az asszony.
Drinhaus nem állt ellen, gondolta, ez a helybéli, csak ismeri a környéket…
Verkman lekanyarodott Nagyatád után a köves útról, mentek a frissen learatott búzatáblák mellet egy darabig, aztán megállt, és mondta az őrnagynak, hogy innen már csak gyalogosan tudnak menni, mert a kocsi már ezt nem bírja ki.
Szinte száz lépést sem kellett gyalogolni, máris ott voltak a part mellett. Verkman leült a parton, várta, hogy az őrnagy elintézze, amit akart.
- No, Verkman, csak maga után!
- Őrnagy úr, én otthon kimosakodtam, én nem szeretnék bemenni!
- Nem képzeli, hogy én bemegyek, maga meg itt kint fogja tátani a száját, amíg én lubickolok!?
- Na, gyerünk, befelé a vízbe! Los, Los!!!

No, nem volt mit tenni, Verkmanunk, levetkőzött, aztán szép lassan belemászott a Rinyába. Azt sem tudja, mikor fürdött utoljára a folyóban, tán még kölyök volt.
Az őrnagy is levette az uniformist, a Lugert szépen berakta a szürke zubbonya alá, aztán ő is belépdelt a vízbe. Verkman már nyakig benne volt, hamar belemártózott, nem volt olyan hideg a víz, hogy sokáig kellett volna vacakolni. Nézte az őrnagyot, ahogyan a sáson keresztül beleereszkedik. Kicsit meglepődött, nem gondolta volna, hogy a galambszürke egyenruha alatt egy ilyen kidolgozott, izmos test lakozik. Az őrnagy bal mellén egy 15 – 20 centiméteres erős forradást látott. Nem tudta, hogy megkérdezze – e, hogy az mitől van, hamar el is felejtette a dolgot, mert Drinhaus megkérdezte, hogy hol hagyta a Mauserét.
- Jelentem, bent van a sásban, ráhúztam a csizmáimat, az egyiket a csőre, a másikat a tusra! – prüszkölte, mert a víz belement a szájába az úszás közben.
- Helyes, Verkman, helyes, reméltem is, hogy nem hagyta kint a kocsiban, mert különben anyaszült meztelenül futott volna ki érte! – nevetett az őrnagy, aztán lebukott a víz alá, és a víz alatt úszva csak a másik part szélén jött újra a felszínre.
Körülbelül egy fél órát lubickoltak, az őrnagy lemosta magáról a több hetes koszt, aztán kimásztak szárítkozni. Drinhaus ekkor vette észre Verkman jobb mellén a heget, amit még a Nagy Elsőben szerzett.
- Hát az ott micsoda!? – kérdezte.
- Meglőttek, Isonzónál, az első világháborúban, szerencsére túléltem, de a golyó bent van, nem merték a fronton bántani, mire aztán foglalkoztak volna vele, betokosodott. 19 éves voltam akkor, éppen, hogy felnőtt lettem, aztán már vitt is a Monarchia háborúzni. Az asszony otthon a 2 gyerekkel, a kis Hansival, no meg a csepp lányommal, Liszkával. Hála Istennek, itt vagyok és élek, és remélem, hogy majd amikor ezek a harcok is befejeződnek, ismét visszatérhetek a családomhoz! Képzelje, már unokám is van, a kis Jucika, ma volt a karjaimban is,nagyon kis csepp lányka, épphogy csak most múlt egy éves!
- Szóval, maga harcolt Isonzónál!?
- Ronda egy helyzet volt az, kérem, nagyon sokan ottmaradtak, és sokan belerokkantak… - mondta Verkman.
- Az ottani katonai szituációt, még mi is tanultuk a kadét iskolában! – válaszolt Drinhaus.
- Ha meg nem sértem, Őrnagy Úr, és Ön hol szerezte azt a gyönyörű sebhelyet? – mutatott Verkman a felettese bal mellére. Azért a kíváncsiság csak ott volt benne, no meg ha már az őrnagy kiszúrta a golyó által ütött heget, akkor már visszakérdez ő is.
- Á, Verkman, én nem szolgálhatok ilyen „kimagasló” magyarázattal, párbajban szereztem, - tudja, nőügy volt, első vérig ment a dolog, sajnos vesztettem… Régen volt már, de egy örök emlék marad…
- Hát, nőügyek, nálunk a faluban is voltak, főleg búcsúkor, akkor átjöttek a szomszéd falukból a legények, nem kellett sok, már csattogtak is a pofonok, aztán volt, akik előkapták a bicskát is, de a csendőrök hamar szétkaptak minket… Persze, aztán, amikor Csökölyön, Nagyatádon volt búcsú, mi mentünk át „emberkedni”! – mondta nevetve Verkman.

Drinhaus elővette a cigaretta tárcáját, kivett belőle egy szálat, megkínálta Verkmant is.
Szótlanul elpöfékelték a dohányt, aztán magukra kapták a ruhájukat, visszasétáltak a kocsihoz,beültek, és nekiindultak.
- Jézusom, Verkman, nincsen meg a kenyeres zsák! – kiáltott fel az őrnagy, amikor észrevette, hogy hiányzik mellőle a csomag.
- Megvan az Őrnagy Úr, csak én jól eldugtam, rajta ül, mert a hátsó ülés alá rejtettem! Ha nem dugtam volna el, már hűlt helye lenne csak, mert a rókák réges-régen elszaladtak volna vele!
- Álljon meg, meg akarom nézni!
Verkman, lefékezett, megállt… Bár csak ne tette volna… Drinhaus feltépte az ülést, megnyugodva látta, hogy a vacsorája rendben van, de kiszúrt egy nem odaillő palackot is… Verkman elfelejtette, hogy oda dugta az otthoni bort…
Az őrnagy előkapta az üveget, kinyitotta, majd beleszagolt és belekortyolt…
- Látom, hozott mást is!!!
Verkman megszégyenülten ült a kormány előtt, nem is mert hátrafordulni.
- Ne féljen, nem csinálok balhét, de a vacsorámhoz kérek belőle!!! Viszont, ha észreveszem, hogy piásan vezet, megfenyíttetem, megértette!!!
- Igenis Őrnagy Úr! – válaszolta Verkman, egy kicsit fellélegzett, bár dühös is volt, hogy Drinhaus megtalálta a dugi bort.
Szótlanul mentek tovább, már visszakanyarodtak a köves útra. Az őrnagy a tájat figyelte, aztán odaszólt a sofőrjéhez:
- Verkman, nem tud itt egy jó vadászt, akivel lehetne vadászni? Azt hallottam, hogy ez a környék nagyon gazdag vadban, szívesen lőnék itt valamit, Magyarországról még úgy sincsen trófeám, kiraknám otthon a kastély vadásztermében!
- Őrnagy Úr, ezek a birtokok, a mikei Schomsich Grófé, ő rendelkezik az itteni vadászatokkal, szívesen elviszem hozzá, ha fogadja. Ismerem személyesen is, hiszen ott lakik, abban a faluban, ahol én is! Van neki egy öreg, osztrák vadászmestere is, hát nem egy egyszerű ember, de vadászni azt tud!
- No, akkor holnap meglátogatjuk, rendben!? – kérdezte Drinhaus.
- Mehetünk, de akkor had ugorjak be megint a családomhoz!? – szintén kérdezte kicsit kihívóan Verkman.
- Az üzlet megköttetett, de csak, ha hozunk egy kis kolbászt is! – alkudozott az őrnagy.
- Rendben, a család megér egy pár szál kolbászt! – nevetett vissza Verkman.

Csak a kocsi zúgását lehetett hallani, mind a ketten már a holnapi „kalandra” gondoltak. A maga 65 Km/h-s sebességével a Kübelwagen „repesztett”, a lenyugvó Nap komótosan elérte a magasabb fák tetejét, és mintha huncutkodva, bújócskázva játszott volna még egy kicsit az őrnagy tányérsapkáján, hogy felhívja magára a figyelmet…

De Drinhausnak az esze már csak a holnapi találkozáson, no és a vacsoráján járt, mert az ülés alól megint megcsapta azaz isteni, nyálcsorgató, földöntúli illat, mit emberfia sosem felejthet el, ha egyszer az életben a Jó Isten megadja a lehetőséget, hogy egy füstölőbe beleszagoljon…
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #122 Dátum: 2008. Augusztus 12. - 11:32:01 »

 Igen Folyt köv?
Naplózva
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #123 Dátum: 2008. Augusztus 12. - 11:33:19 »

Éljen a Balaton-parti Free Wi-Fi!  Táncol

No, nesztek nektek, folytatás!  Mosolyog Mosolyog Mosolyog




Jöhet a következő... Taps Igen
Naplózva
Örkény
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 34



« Új üzenet #124 Dátum: 2008. Augusztus 12. - 11:54:17 »

Természetesen, folyt. köv. !!! Mosolyog
Csak egy kis türelem, a "farkas kölyköket" nem egyszerű terelgetni a parton, no meg a vízben!  Mosolyog

Ja, meg tovább kell álmodni a történetet, az meg csak a délutáni közös nagy alváskor megy, mert ejszaka az emberfia olimpiázik!!!  Mosolyog Mosolyog

Urak, hogy itt mennyi réce van, az döbbenetes....
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #125 Dátum: 2008. Augusztus 12. - 11:58:47 »

Természetesen, folyt. köv. !!! Mosolyog
Csak egy kis türelem, a "farkas kölyköket" nem egyszerű terelgetni a parton, no meg a vízben!  Mosolyog

Ja, meg tovább kell álmodni a történetet, az meg csak a délutáni közös nagy alváskor megy, mert ejszaka az emberfia olimpiázik!!!  Mosolyog Mosolyog

Urak, hogy itt mennyi réce van, az döbbenetes....

Akkor ne egyen sokat Kee, hogy könnyű legyen az álma! A récéket is tessék beleálmodni! Vigyorog
Naplózva
Örkény
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 34



« Új üzenet #126 Dátum: 2008. Augusztus 12. - 20:27:13 »

Jót aludtam, szépet álmodtam, míg én szundiztam, addig a gyerekeim természetesen nem, szétkaptak egy asztali fúrógép állványt, összetörtek 2 poharat és sikerült a hinta kötélzetét is leszanálni... Dühös Dühös Dühös

Vikor! Lesz neked nemulass, kapsz a nyakadba annyi kacsát nem sokára, hogy csak na!!!!  Nyihi Nyihi Nyihi

No, itt a délutáni álom...:  Bion Bion Bion

5.

 ...... főhadnagy a tenyerébe temette az arcát, majd masszírozni kezdte az ujjaival a homlokát…
Eltelt vagy egy jó hosszú perc, mire kimenekítette a kezei szorításából az arcát, ránézett az íróasztalán heverő Magyarország-térképre…
A térkép 1942-es kiadású volt, már újra a Szent Korona alá estek a Felvidék egyes részei, no meg Észak Erdély, a Székelyfölddel.
Felállt, elsétált a diófa szekrényhez, kinyitotta, majd elővett egy üveg bort. Komótosan visszament az asztalhoz, töltött a zamatos Hajósi Kadarkából, amit még otthonról hozott.
- Bevégeztetett… - mondta halkan.
- Hogyan fogok én ezekkel elindulni, fel Máramarosba vasúti pályát építeni…!? Alig húsz éves mind, fogalmuk sincsen a háborúról, Isten tudja, mennyit dolgozhattak… Komolyabb fegyverzet nélkül, hogyan fognak meglenni, csak a saját kézifegyvereik vannak, nehéz tüzérség nélkül, biztosítás nélkül, szinte a halálba menetelnek… A Mannlicherek nem sokat érnek az oroszok ellen…

Tegnap hozta a futár a parancsot, hogy az alakulatot elvezénylik, még nem mondta meg az utászoknak.
Kikiabált a legényének: - Heckenberger, menjen a századhoz, mondja meg nekik, 9-re parancs kihirdetésre álljanak fel!!!
- Igenis, Főhadnagy Úr, már itt sem vagyok! – válaszolta Heckenberger, és már csak a port lehetett látni utána, amit a 43-as mintájú utászcsizma hagyott.
Heckenberger, szakmája szerint kádár volt, nagyon szépen dolgozott, Nemesnádudvaron élt. Ő is a fiatal, tapasztalatlan katonák közé tartozott, 20 éves sem volt még. ......... régről ismerte a családját, az apja tőlük vásárolta a hordókat, no és persze a szürethez, borkészítéshez szükséges dolgokat. Aztán, mikor Heckenbergert behívták, szólt, ........... ő elintézte, hogy itt maradjon mellette.

- No, katonák, parancs érkezett Budapestről, hogy elvezényelnek minket innen a Duna-partról, fel Máramarosba, a visszacsatolt területekre, vasúti pályát építeni! – zengett ..........
- Holnapután indulunk, kapunk egy külön vonatot, rendes kocsikban utazunk, a szerszámok, alkatrészek, anyagok teherkocsikban lesznek utánunk csatolva! A személyes málhája mindenkinek maga mellett lesz, a fegyvere is természetesen, a lőszerekkel együtt! Menjenek, kezdjenek neki a pakolásnak, nem sok időnk maradt, hogy szakszerűen becsomagoljanak! Írjanak levelet a szeretteiknek, a tábori posta még elviszi, természetesen, azok még biztosan megérkeznek majd! Aztán, hogy mikor és hogyan fogunk hírt adni majd magunkról, még én sem tudom! Akinek van valami kérdése, most tegye fel, mert legközelebb már csak a vonat indulásakor fognak velem találkozni!

Diósi, aki Budapestről került le Bajára, éppen feltette a kezét, hogy kérdezzen, mikor rettenetes robajjal egy  ponyvás Steyr teherautó kanyarodott be és állt meg oltári nagy porfelhőt csinálva a század előtt.
Az egész csapat köpködött, prüszkölt, ......... mondta a magáét, aztán kifújta az orrát.
Nyílt a teherkocsi ajtaja, és a gépjármű parancsnoki oldaláról leugrott egy ember. Korom fekete csizmája, teljesen új egyenruhája, nagyon mutatós volt, még a leereszkedő por ellenére is. Odalépett .......... elé, vigyázzba vágta magát, majd jelentett:

- ................. Magyar Királyi Utász Főhadnagy Úrnak, alázatosan jelentem, Csernák Roland, Magyar Királyi Csendőr Hadnagy szolgálatra jelentkezem!!!
............. nézte a figurát, aki a semmiből elépottyant, piszkosul nem értette a dolgot, majd fogadta a tisztelgést, és megkérdezte:
- Hát magát, honnan szalasztották ide a Duna partjára, ember!?
Csernák óvatosan leengedte a tisztelgő karját és értetlenül pislogott, majd visszakérdezett:
- A Főhadnagy Urat nem értesítették az érkezésünkről!!?
- Nem hát, de árulja már el végre, hogy kicsodák is valójában maguk, mert már piszkosul kíváncsi vagyok!
- Jelentem, parancsot kaptunk, hogy 15 fő csendőrrel, a jánoshalmi kapitányságról, - akik jól tudnak lőni, - jelenjünk meg a Bajai Utászoknál, mert mi fogjuk a munkálatok alatt adni a biztosítást!
- Aztán, miféle fegyverekkel, mert ha csak a Mannlicherjeikkel jöttek, az olyan, mint az elveszett fejsze nyele! Aztán tudja-e, hogy hova vezényeltek minket? – kérdezte a főhadnagy.
- Jelentem, a platón ülőknek mind Király-féle gépkarabélya van, no és persze egy rendes pisztoly is, de kapunk még golyószórókat is, kézi gránátok is lesznek szép számmal, és jómagam birtoklok egy távcsöves pontlövő 8x57-es oberndorfi eredeti Mausert is.
- Hát, a semminél több, de fogalmam sincsen, hogyan fognak maguk megvédeni minket, például, amikor talpfákat raknak le az embereim, aztán a szekercéken kívül talán egy-két talpfa kulcs lesz a kezük ügyében!?
- Ne féltsen minket, Főhadnagy Úr, nem olyan rég mi nyertük meg a megyében a csendőr-bajnokságot, aztán, amíg ez a mordály a kezem ügyében lesz, - azzal meglengette Csernák a Mausert – nem kell félni! Ilyen fegyverrel vadászom már jó ideje, jobban kiismertem már, mint a hites feleségemet! – mondta kajánul Csermák.
- Hadnagy, nem magukat féltem, hanem magunkat! A Jó Isten ujja érintse meg Önöket, remélem minden rendben lesz! – válaszolt ..........

 A tudatáig csak most ért el, hogy mit is mondott a hadnagy…
- Jól értettem, vadászik!? – kérdezett vissza.
- Igen, Jánoshalmán vagyunk egy páran, összeszervezkedtünk, aztán sikerült egy jó kis csapatot összeverbuválni.
- Na, katonák, most már ne szórakozzanak velem, kilépni, aki vadászik, vagy a vadászathoz van valami köze!!! – kiáltotta el magát a főhadnagy.
- Csernák, maga is, meg szóljon, hogy sorakozzanak fel a platón lévők is, és azokból is lépjenek elő a jágerek!!
........... nem hitt a szemének, mikor megszámolta a kilépett csapatot… A századnak, kiegészülve a csendőr-lövészekkel, majdnem a fele űzte a vadat…
A főhadnagy egy pár percig még beszélt a századhoz, aztán oszoljt rendelt, de Csernáknak odaszólt:
- Hadnagy, ha már így hozta a sors, jöjjön velem, van mit megbeszélnünk, no, meg van egy kis kadarkám is, majd az eszmecsere alatt elszopogatjuk! Az osztagának pedig elrendelem, hogy az enyémeim között keressenek maguknak kvártélyt, erre a pár napra! – majd felgyorsította a lépteit és eltűnt a tisztiszállás felé.

Csernák megrántotta a vállát, fogta a Mausert, dörmögött valamit a fogai között, odaszólt Kovácsnak, hogy tegyék a dolgukat, majd elindult a főhadnagy után…



Folytatjuk…



Kedves Örkény!

Mint írtam a történet parádés, sajnos a "másik fél" valamiért nem ezt gondolja, mailben - mint moderátort - keresett meg, hogy nem járul hozzá nevének közléséhez, így azt töröljem.
Én megtettem, kitöröltem, de nagyon nehezemre esett, hidd el.

Szóval a kipontozott helyre gyorsan találj ki valakit, mert én már nagyon várom, hogy hová visz a sorsom a II. VH.-ban.  Kacsint Mosolyog

Üdvözlettel: wetzlar.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Augusztus 14. - 12:55:27 írta wetzlar » Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #127 Dátum: 2008. Augusztus 12. - 21:11:47 »

Jujj... Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #128 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 08:53:34 »

Jujj... Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog

Még a végén lesz egy Viktor nevű, Forestfan becenevű jogásza is Allaga főhadnagynak! Bion Bion Bion
Naplózva
St.Girgesz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #129 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 09:38:39 »

Jujj... Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog

Még a végén lesz egy Viktor nevű, Forestfan becenevű jogásza is Allaga főhadnagynak! Bion Bion Bion

Marksman nevű mindenes ezermestere... Bion Taps
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #130 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 09:44:40 »

Jujj... Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog

Még a végén lesz egy Viktor nevű, Forestfan becenevű jogásza is Allaga főhadnagynak! Bion Bion Bion

Marksman nevű mindenes ezermestere... Bion Taps

és egy Girgesz nevű szakácsa!
Naplózva
St.Girgesz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #131 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 09:55:08 »

Jujj... Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog

Még a végén lesz egy Viktor nevű, Forestfan becenevű jogásza is Allaga főhadnagynak! Bion Bion Bion

Marksman nevű mindenes ezermestere... Bion Taps

és egy Girgesz nevű szakácsa!
Hadtápos
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #132 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 10:02:16 »

Jujj... Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog

Még a végén lesz egy Viktor nevű, Forestfan becenevű jogásza is Allaga főhadnagynak! Bion Bion Bion

Marksman nevű mindenes ezermestere... Bion Taps

és egy Girgesz nevű szakácsa!
Hadtápos

Valóban, így helyes! Igen
Naplózva
Örkény
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 34



« Új üzenet #133 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 10:04:05 »

Szép napot, Mindenkinek!  Mosolyog

 No, úgy látom, hogy sokan igényt tartanak a történetben való szerplésre, ám legyen, végülis a grófnak van testvére is, no meg egy jó hadtápos mindig jól jön...    Bion Bion Bion

 Viktor! Légyszi nézd meg a privátodat, fogalmam sincsen hogy elment-e az üzenetem!

Üdv: Örk...
Naplózva
St.Girgesz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #134 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 10:26:46 »

Szép napot, Mindenkinek!  Mosolyog

 No, úgy látom, hogy sokan igényt tartanak a történetben való szerplésre, ám legyen, végülis a grófnak van testvére is, no meg egy jó hadtápos mindig jól jön...    Bion Bion Bion

 Viktor! Légyszi nézd meg a privátodat, fogalmam sincsen hogy elment-e az üzenetem!

Üdv: Örk...

Nem én kezdtem, csak egy jelöltet adtam Bion Bion Bion Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 69   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: