Hát, ha minden áron gyomorrontást akarsz, ám legyen.
Tessék a recept:
Először is csinálsz a kacsából egy jó húslevest. Mikor kész a leves, az aprólékot meghagyod a leveshez, a mellet és a combokat viszont kiveszed belőle.
Bedörzsölöd "vadak" fűszerkeverékkel és "ropogós sült csirke" vagy "szárnyas fűszerkeverék"-el. (Én úgy szoktam, hogy mindezt egy tálkában összekeverem és a keverékkel dörzsölöm be a húst.)
A mellet mindkét oldalán megvágod és a vágásba ügyesen beledugsz egy kis darab füstölt szalonnát, mellé egy kis füstölt kolbászt, és egy gerezd fokhagymát.
Az összes húst beleteszed egy alkalmas lábosba, tepsibe, jénaiba,stb..., teszel mellé gazdagon fokhagymát,1-2-3 hagymát(lehetőleg kicsi fejet kettévágva), a tetejére f.kolbászt, f.szalonnát, bacon-t és almát, nektarint (tetszés szerint is-is, esetleg vagy-vagy), és mellé dobsz néhány szem boróka bogyót.
A hús alá öntesz 2dl száraz vörösbort (Jót, nem kannást!
) és lefeded alufóliával, vagy a tál, edény... tetejével.
A művet betolod a sütőbe, és kis lángon párolod kb 90 percig.(Ha kicsit több, az sem baj, pláne ha öreg volt a ruca.) Közben a maradék vörösbort lehet tesztelni a haverokkal, vagy ha irigy vagy akkor egyedül!
Ezután leveszed a fedőt, vagy alufóliát, és közepes lángon sütöd tovább 30-40 percet. (Gyakran ránézel ilyenkor már, és ha nagyon pirul kiveszed.)
Lehet hogy a "vadak" keveréktől(szürkés lesz) nem lesz szép piros, de az íze kárpótolni fogja a vizuális élményveszteséget!!!
A hozzávalók mennyiségét szabadon és ízlés szerint variálhatod...
Jó étvágyat!