Oldalak: 1 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 876   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Céltávcsövek  (Megtekintve 1454481 alkalommal)
Bandi
Vendég
« Új üzenet #840 Dátum: 2008. Augusztus 26. - 23:53:43 »

Már nem azért a két fillérért, de csak itt Magyarországon olyan ismert a Kaps, ahol az embereknek nincs annyi pénzük a biztos választáshoz (értsd: Zeiss)... a világ nyugati végén egyáltalán nem olyan ismert sem a Nickel, sem a Kaps, nevetni fogsz, még Németországban sem.

Mellesleg nem rejtem véka alá azt a véleményemet, hogy a SB Zenithet nem épp a legjobb piacon levő high-end céltávcsőnek tartom. A Zeiss Victory, vagy a Swarovsky PVI-2 High Grid magasan veri szerintem. Persze tudom, hogy a Bendernek itt túl sok híve van, de talán épp ez volt a baj ezekkel a finnekkel is: nem magyarázták el nekik a teszt előtt, hogy a Bender a legjobb... Kacsint Wave

Az tény, a 7x56 Meoptát rommá verte a 6x42 Bender szürkületben, és ezt nem csak én láttam így.

Nyilván jobb a S&B meg a Zeiss a Meoptánál,ez nem is kérdés és egy percig sem tagadom,de ezt a mondatodat azért nem nagyon tudom elhinni.Én az elnökünk 1,5-6x42-es Victoryjával hasonlítottam össze a Meostart,hát nem azt tapasztaltam amit te írtál,közel sem.Természetesen egy 8x56-os Zeiss-el más lenne a gyerek fekvése,de így,ezt  saját tapasztalatom alapján nem tudom elhinni.Remélem nem sértődsz meg,nem ez volt a célom.
Naplózva
Marksman
Aladdin
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4220



« Új üzenet #841 Dátum: 2008. Augusztus 26. - 23:59:10 »

Azért ítélem el, mert a szálkeresztje egy nagy sz.r, ennyi pénzért elvárhatná joggal az ember, hogy ne nőjön a nagyításkor, főleg ne ilyen bumsztlin.

Az árkérdésben igazad van, egy Zeiss úgy 50-nel drágább mint a többi, de egy négyszázezres cső esetében ez már nem lényegi különbség annyira.

"És nyomatékosan kijelentem, nem haragszom Rád" hát okod az nem is nagyon lenne... Mosolyog Wave

Ezért is mondtam, mindenkinek más tetszik, más a fixa ideája... De nem konkrétan csak a Zenith-el élcelődtél, hanem a S&B optikával úgy alles zusammen, ezért bátorkodtam megjegyezni, hogy azért 140ezerért nem sok más prémium csövet adnak idehaza (kivéve, mikor a KAPS is akciós volt).
Ez a szálkereszt takarás érdekes momentum, van akit a hideg ráz tőle - engem nem zavar annyira, a 8x56 Swaro jóval többet takart ki 100 m-en, mint a Zenith 10x-es nagyításon takar.
Naplózva

"és hosszan kígyózó libasorban - útra kél a szafári"
Viktor
Vendég
« Új üzenet #842 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 00:00:44 »

Nyilván mindenki némi prekoncepcióval néz a távcsövébe. Jó lenne ha az ilyen összehasonlításokat valami teljesen laikusra bíznánk, aki nem azzal kezdi: "hű ez ám a Zeiss/Bender/stb., ezzel aztán majd milyen jól fogok látni mingyá'"!
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #843 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 06:44:48 »


Na tessék.

Én is találtam egy éve valamelyik német fórumon egy összehasonlítást, ahol a Meopta Meostar az élmezőnyben végzett a szürkületi használhatóságban. Egy éve keresem azt a tesztet, hülye fejjel nem mentettem le.

Előrebocsátom, hogy én továbbra sem vagyok Meopta-párti, valahogyan ENGEM nem győztek meg teljesen, de azt igenis elismerem, hogy a Meostar generációs ugrás az Artemisekhez képest. Továbbra sem a legjobb a színhűsége, stb., de a képe világos, este jól használható.
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #844 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 07:03:22 »

Azért ítélem el, mert a szálkeresztje egy nagy sz.r, ennyi pénzért elvárhatná joggal az ember, hogy ne nőjön a nagyításkor, főleg ne ilyen bumsztlin.

Az árkérdésben igazad van, egy Zeiss úgy 50-nel drágább mint a többi, de egy négyszázezres cső esetében ez már nem lényegi különbség annyira.

"És nyomatékosan kijelentem, nem haragszom Rád" hát okod az nem is nagyon lenne... Mosolyog Wave

Ezért is mondtam, mindenkinek más tetszik, más a fixa ideája... De nem konkrétan csak a Zenith-el élcelődtél, hanem a S&B optikával úgy alles zusammen, ezért bátorkodtam megjegyezni, hogy azért 140ezerért nem sok más prémium csövet adnak idehaza (kivéve, mikor a KAPS is akciós volt).
Ez a szálkereszt takarás érdekes momentum, van akit a hideg ráz tőle - engem nem zavar annyira, a 8x56 Swaro jóval többet takart ki 100 m-en, mint a Zenith 10x-es nagyításon takar.

Te Balázs!

Teljesen igazad van abban, ogy ennyi pénzért a Bender a legjobb választás (mondjuk egy 7x50-es  Ördög ), ezt a máglyára menet is énekelni fogom - ha csak addig nem történnek ármozgások a piacon.

Mindemellett a piacon vannak szintén jó választások, szerintem hiba lenne a saját identitásunkat valamilyen márkához kötni (mondom én egy nagy Mauser-logoval a nickemben Vigyorog ), nekem pl. a Benderek valamiért nem jönnek be, de szerintem ez olyasmi, mint amikor a Merci-tulajok azt mondják a BMW-seknek, hogy semmi pénzért nem ülnének be az új M5-ösbe....

A szálkereszt-problémámhoz: az előző témával szoros összefüggésben úgy gondolom, hogy ennyi pénzért joggal lenne elvárható, hogy a szálkereszt ne vastagodjon az erőseb nagyításon, ezt érdekes módon a legutolsó Leupold is tudta már sok évvel ezelőtt, a német pémiumok pedig még mindig nem méltóztatnak megemelni a valagukat - tisztelet a kivételnek...

Jó is hogy szóba került a Leupold, szerintem ha egyszer ez a cég nekidurálná magát, hogy egy igazi európai szürkületi távcsövet csináljon (mondjuk a VX-7-es alapjain egy nagy okuláros sínes, - esetleg nappali - világítópontos 56-ost), esetleg még európai összeszerelő partnert is találna, akkor joggal reszketne a vén Európa az összes Zeiss-eivel, SB-ivel és Swaroival...
Naplózva
Steve
Vendég
« Új üzenet #845 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 08:52:33 »

Vihar a bilibe....

Nekem bárki bizonygathatja, pedigrés tesztetekkel támaszthatja alá, hogy a Meostar a Meoptához képest már(!) mennyivel jobb meg stb.
Az a cső amelyik nem bír ki egy belövést, az nekem még a lengyelpiaci Tasco gazdaságos cső szintjét sem éri el, mert az legalább nem esik szét 5000 Ft-ér. A nagyobbik gáz az az, hogy a garanciába adott másik cső sem bírta ki a 7x64 belövését..... No comment.

Szálkereszt...Emberek mindenki vegyen olyan szálkereszes csövet amelyikbe belenézve BOLDOGAN tud lőni. Mert aztán később a hibázást a zavaró szálkereszt vastagodásra, meg színre, meg a t..köm tudja mire fogja. Ameddig nem voltak a világítópontos paraszt ámítások, addig hű de fasza volt a hagyományos szálkeresztek akármelyike. Senkinek nem okozott törést az életében, hogy "csak" ilyen, vagy olyan szálkereszttel kellett meglőni a disznót, a nagyítás tekergetve vastagodik a szálkereszt és egyebek.

A mundér becsületéről....Az ilyen tesztek csak izgalom keltésre jók. Akinek lehetősége van az igen is szánja rá az időt a többi hasonló paraméterekkel(!) rendelkező távcső tulajdonossal együtt, és hasonlítsák össze a csöveket. A személyes, területen szerzett tapasztalatot nem pótolhatja bármely nagytekintélyű - vagy tekintély nélküli - teszt sem.

Az ilyen beollózott teszteknek mindig ilyen előkelő sárkenegetés vagy rosszabb esetben bunkó sz.r dobálás a vége. Azon felül nem látom bizonyítottnak, hogy mitől kellene makulátlanul hitelesnek tekintenem bármely beollózot tesztet. Ki rendelte meg, és milyen céllal, milyen feltételekkel ????
Ez különösen azért érdekes, mert ezek a tesztek a legritkábban találkoznak az én, illetve a közülünk akárki által elvégzett összehasonlítások eredményével. Vállat von
Naplózva
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #846 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 09:10:53 »

Szia Viktor!

Két dolog, amihez hozzá szólnék.
Az egyik, a Swaro PVI-2 -est előtérbe helyezet a S&B Zenith-tel szemben, mert a szálkereszt a Zenith-nek nagyot nől a nagyításkor.
Kérdem én, mindenféle élcelődés nélkül, néztél már bele egy PVI-2 -be? Hát én majdnem kiejtettem az Attachét a kezemből, amire fel volt téve. Egy 8 L.-es diszperzites vödröt tettünk ki 90-100 méterre, célbalövés céljaként. Hát a Swaro éjjel-nappali vil.pontja teljesen kitakarta a vödröt.
Megnéztem a Kaps-sal, annak a pontocskája 8-as nagyításon csak a vödörre ragasztott címkén pár betüt takart ki. Ég és föld.
Kérdeztem a Swaro tulaját, hogy ezzel hogy tud egy szép, kicirkalmazott, pontos lövést tenni, olyat ahol kinéz egy pontos helyet a vad testén és oda akar lőni? Azt monta, hogy egyszerűen, oda teszi a bika vagy a disznó oldalára és meghúzza a ravaszt.
Hát ez igen! Ez ám a jó kis távcső meg a jó vadász! Nem

A másik téma a Kaps ismertsége.
Mielőtt én megvettem volna, nagyon utána jártam, hogy miféle szerkentyű ez a Kaps, mert előtte én sem hallottam róla.
Megnéztem a honlapjukat, megnéztem egy jó pár fegyver aukcíós portált, főként osztrákot és nagyon sok fegyveren, Blaser, ferlachi stb. láttam Kaps-ot, ekkor nyugodtam meg és vettem meg. Ha már ezeken a drága fegyvereken ilyen cső van, akkor nem lehet az rossz.

Egy harmadik téma a Zeiss.
Na itt viszont nagyon egyet értek veled, mert számomra is a Zeiss Viktory Diavari a csúcs.
Naplózva
Steve
Vendég
« Új üzenet #847 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 09:30:57 »

Ne haragudj, de hol látsz sárkenegetést? Azonkívül azt sem értem, hogy mi a gond a beollózott tesztekkel? Ha valaki kíváncsi rá elolvassa, ha nem, akkor nem. Nincs Meopta távcsövem és vásárlását sem tervezem. ha utolsó lenne a Meostar az sem érdekelne különösebben, hidd el. Azonkívül a  wildundhund gondolom megfelelő szakmai színvonalat képvisel és nem hiszem, hogy bárki megrendelésére készítene teszteket. Nekem elég autentikus forrásnak tűnik és azért ollóztam be, hogy aki érdekel, esetleg belenézhessen, mivel a neten elég nehéz megtalálni

Óóóó...bocsáss meg, hogy szólni mertem...
Ennyire naív azért te sem vagy?!?!
Az meg, hogy neked mi tűnik(!) autentikus forrásnak engem nem érint meg. Amit Én megtapasztalok(!) azt tudom.

Egyébként meg fejeket a homokba és, tátott szájjal igyuk a felénk áradó autentikus adat katyvaszt.... Majd ezt a katyvaszt sz.rrá rágva vonjunk le, mitöbb, véssük kőbe a valóságtól elrugaszkodott következtetéseinket,.... itt a Fórumon.  Kacsint
Naplózva
jan
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2626



« Új üzenet #848 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 09:46:51 »

Vihar a bilibe....


Úgy ám!
Alábbiakat olvasva megint eszembejut öreg hivatásosunk Szabó Feri bácsi, akire már nagyon sokat hivatkoztam a fórumokon. Csak azért, mert kb 35 éve ugyanaz a 4x32 Zeiss van a 8x57 Mauserén. De valahogy mégis elejtett 800 körüli disznót, meg úgy 5-600 tarvadat... nem is értem hogy történhetett ez a malőr ultraszuper-variábel-reddot-überprémium távcső nélkül???

Ilyenkor szokták mondani hogy hát igen, a '70-es '80-as években más volt. Ez igaz is lenne, ha a szuper optikák megjelenése óta a Feri bá nem tudna disznót lőni. De ő még most is tud... Vállat von
Naplózva
Steve
Vendég
« Új üzenet #849 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 09:52:48 »

Egy dologban valóban egeytértünk, felesleges erről így vitázni. Azt mondjuk továbbra sem értem, mi a gond a tesztek beollózásával, de ha zavar, akkor a jövőben mellőzöm. Kérlek írd meg valamilyen formában a vadászati tapasztalataidat, hogy a jövőben tudjam, hogy mihez tartsam magam.

Már meg írtam. Ha nem itt akkor máshol. Ha érdekel, akkor megkeresed. De borítékolom (annyira) nem érdekel... Kacsint
A beollózást ne mellőzd, mert itt elolvasni mégis csak kényelmesebb mint összeszervezni egy összehasonlítást... ??? Kacsint
Inkább Én kérem a bocsánatodat - na meg Vikorét-, hogy az Én pórias tapasztalatom nem találkozik a nagy, és talán még mindenki számára(?) mérvadó wildundhund "maúgyébredtemhogycsinálokegytesztetcsakúgykielégülésből" tesztjével. Wave
Naplózva
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #850 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 09:55:46 »

Vihar a bilibe....


Úgy ám!
Alábbiakat olvasva megint eszembejut öreg hivatásosunk Szabó Feri bácsi, akire már nagyon sokat hivatkoztam a fórumokon. Csak azért, mert kb 35 éve ugyanaz a 4x32 Zeiss van a 8x57 Mauserén. De valahogy mégis elejtett 800 körüli disznót, meg úgy 5-600 tarvadat... nem is értem hogy történhetett ez a malőr ultraszuper-variábel-reddot-überprémium távcső nélkül???

Ilyenkor szokták mondani hogy hát igen, a '70-es '80-as években más volt. Ez igaz is lenne, ha a szuper optikák megjelenése óta a Feri bá nem tudna disznót lőni. De ő még most is tud... Vállat von

Szia Jan!
Igazad van, de végül is távcső nélkül is lehet disznót lőni, sőt ijjal is.
Itt arraól van szó, mint ahogy minden, a céltávcső minősége, tecnológiája is fejlődik és nagyon sokan, köztük én is, érdekli és használja az új technikát.
Na most, jönnek itt a különböző összehasonlítások, némelyek valósághűnek is tünnek, de mindegyik szubjektív, személy és szem függő, tehát fenntartással kell kezelni ezeket is.
Viszont vannak, mint ahogy Steve is írja, megrendelésre, egy bizonyos gyártó által támogatott összehasonlítások és vannak olyanok, amiket egy kicsit is hozzáértő vagy csak egy kicsit tapasztalt ember sem tud elfogadni, pl. jobb vagy egyforma minőségű a MEOSAR egy Benderrel, na itt már gyanús megint a dolog.
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #851 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 10:06:23 »

Jesszusom mi van itt... na majd ha időm lesz, meg Pityu is lehiggad, akkor írok egy pár dolgot... Mosolyog Wave
Naplózva
Steve
Vendég
« Új üzenet #852 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 10:11:19 »

Vihar a bilibe....


Úgy ám!
Alábbiakat olvasva megint eszembejut öreg hivatásosunk Szabó Feri bácsi, akire már nagyon sokat hivatkoztam a fórumokon. Csak azért, mert kb 35 éve ugyanaz a 4x32 Zeiss van a 8x57 Mauserén. De valahogy mégis elejtett 800 körüli disznót, meg úgy 5-600 tarvadat... nem is értem hogy történhetett ez a malőr ultraszuper-variábel-reddot-überprémium távcső nélkül???

Ilyenkor szokták mondani hogy hát igen, a '70-es '80-as években más volt. Ez igaz is lenne, ha a szuper optikák megjelenése óta a Feri bá nem tudna disznót lőni. De ő még most is tud... Vállat von

Jan!

A '70-'80-as évek óta a a vaddisznó törzsfejlődése radikális változáson ment át. Egyes területeken már csak infrakeresővel lehet véletlenszerűen megpillantani, más területeken csak a világítópont min. 1-es fokozatba kapcsolásakor válik láthatóvá. Természetesen a fokozat felfelé történő váltásával egyenes arányba válik egyre jobban láthatóvá a vad. A hagyományos távcsövekben észlelt "tünemény" minden alkalommal -később bizonyítást nyert- csak illúzió volt, ezért egyes szaktekintélyek már fontolgatják, hogy erősen hallucinogén eszközöknek minősítsék őket...

No meg Feri bának volt (és van) annyi esze, hogy nem ezt a sz.rakodást olvassa, hanem kimegy és vadászik az itt napvilágra került tények ellenére hatékonyan, a szintén itt napvilágot látott tények szerint már működésképtelen eszközökkel.... Vigyorog
« Utoljára szerkesztve: 2008. Augusztus 27. - 10:15:51 írta Viktor » Naplózva
Steve
Vendég
« Új üzenet #853 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 10:21:07 »

Jesszusom mi van itt... na majd ha időm lesz, meg Pityu is lehiggad, akkor írok egy pár dolgot... Mosolyog Wave

Viktor!
Én nem is vagyok ideges....még. Mosolyog Ergo nyugodt vagyok...
A moderálást meg köszönöm! Wave
Próbálok odafigyelni, de néha még átsiklok ezeken. Vigyorog
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #854 Dátum: 2008. Augusztus 27. - 10:31:07 »

Jesszusom mi van itt... na majd ha időm lesz, meg Pityu is lehiggad, akkor írok egy pár dolgot... Mosolyog Wave

Viktor!
Én nem is vagyok ideges....még. Mosolyog Ergo nyugodt vagyok...
A moderálást meg köszönöm! Wave
Próbálok odafigyelni, de néha még átsiklok ezeken. Vigyorog
Igen Igen Igen ÖrömNeked
Naplózva
Oldalak: 1 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 876   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: