Oldalak: 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 108   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Emlékezetes utánkeresések  (Megtekintve 305376 alkalommal)
pbence93
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 562



WWW
« Új üzenet #555 Dátum: 2012. Február 21. - 15:32:14 »

Nekem nagyon bejön a ZKK gyorsítója, de csak akkor ha bevan húzva. Az első vadamnál amit ezzel a puskával lőttem úgy éreztem, hogy már húztam "2cm-t" de nem akart elsülni, háát mondom mi van, nincs betöltve, vagy felhúzva, aztán még egy "pár centi" és csak elsült. Ez gondolom emiatt az osztott billentyű miatt van. Azóta aztán csak snellerrel használom. A Cz rückstekkerjét még élesben nem próbáltam, csak láttam olyat így arról nem tudok véleményt mondani, de ha ez a hatalmas holtjáték nincs a sneller nélküli elsütésnél akkor elhiszem, hogy sokkal jobb.
Naplózva

Stefi
Vendég
« Új üzenet #556 Dátum: 2012. Február 21. - 15:42:06 »

Tényleg fontos a biztonságos szállíthatóság a sűrűben ! Az elsütőszerkezetekkel valahogy szerencsés vagyok mert a ZKK-m Cz-m stekkeres szerkezete sem okozott gondot se más fegyverek direkt elsütése vagy a ZH és Brno gyorsítója sem,sőt a sokat szidott orosz fegyverek kemény "ravaszát " is hamar meg tudom szokni . Ennél a Savage 111 Euro  fegyvernél reklámoznak egy elsütőszerkezetet ami az utánkeresésnél (is) nagyon biztonságos idézem :
"Accu-Trigger™"-Abzug: absolut tockenes, einstellbares, stoß- und unfallsicheres Abzugssytem"
Valami rajzot is találtam Googlen hozzá de nem igazán értem. Valaki elmondaná a lényegét ? Szerintem a Marlin SX -eken is valami ilyen van .   
Naplózva
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #557 Dátum: 2012. Február 21. - 16:31:52 »

Gratulálok nektek!  Emelem

Nincs esetleg képed a duplagolyósodról, szívesen megnézném?

Kösz szépen. Majd keresek valami képet a puskáról
Naplózva

Stefi
Vendég
« Új üzenet #558 Dátum: 2012. Február 21. - 16:39:20 »

Egy kis keresés is legyen azért:

Béllövött malac, valami gallyon eltért a lövedék, mint később kiderült, át se ütötte a 30-06 kaliber. Kb 4-500 méteren át a sebző hajkurászta, többször felkeltve a sebágyból. A vérzés szinte meg is szűnt ezen a távon  Fejvakarás Majd kb 400m vezeték munka, közben egy sebágy, és itt-ott csepegő vér. Soma nagyon izgatottan ment, de a viszonylag nagy hó miatt nem akartam elengedni, csak ha biztos vagyok a dologban. A vége felé már hájdarabok voltak a gallyakon felakadva és érezni lehetett a jellegzetes bél szagot is. Ekkor a sebző, aki velem párhuzamosan haladt, előttünk vélte látni a disznót, de a lövést elügyetlenkedte. Somát engedtem, kb 200 méter hajsza után állította a malacot. Egy nagyobb sűrű közepén voltak, de csak Somát láttam, ahogy ugat egy leborult nagy csipkebokor felé. Oda szorította be a sebzettet. Ahogy meglátott elém jött és szinte oda vezetett a bokorhoz. A malac a bokor alatt állt egy gödörben. A lépések zajára kilépett a sűrű nyílása felé, én meg 5 lépésről homlokon lőttem szerencsétlent. Utána már csak a vonszolás maradt hátra.


 Emelem

Dani , Soma ! Emelem
Naplózva
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #559 Dátum: 2012. Február 21. - 16:39:51 »

ZKK-t semmiképpen nem javaslok utánkereső fegyvernek.

Egyrészt irgalmatlan hosszú a csöve, másrészt (és ez a fontosabb) a többi típushoz képest fordítva működik a biztosítója. tehát előre van elzárva, és hátrahúzva biztosítod ki.
Párszor bebújtam vele anno ide-oda, ez-az után, és bizony többször előfordult, hogy egy ág hátrahúzta a biztosítót.
Még úgy is, hogy szinte betegesen sokszor ellenőrzöm a fegyver biztosítottságát.

Szóval ilyen célra szerintem a ZKK veszélyes.
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Topi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 475



« Új üzenet #560 Dátum: 2012. Február 21. - 18:11:10 »

Sziasztok!

Nekem a Naganttal gyűlt meg a bajom sokszor. Rövid cső, kézreálló, meg minden, csak néha felnyitotta a zárdugattyút a bokros! (nem a Lajos...)  Ördög Na! Úgy gyorsan lőni se piskóta! Zászlós Mauser! Szerintem az a tuti! Táncol
Naplózva

Szeretnék olyan jó ember lenni, mint amilyennek hisz a kutyám.........
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16606



« Új üzenet #561 Dátum: 2012. Február 21. - 20:31:19 »

Szerintem nincs gond az első lövéssel. Keresztbe fordul a disznó, nagyobb találati felületet biztosítva és ki tudja, hogy három másodperc múlva hol lesz...? Eltűnik a sűrűben, vagy az utánkeresőt cincálja. A kutya sem volt veszélyben a lövésnél, utána oldalra is ugrott. Vagy neked azzal van bajod, hogy ült a disznó, amikor az első lövést tette?
Nem. Csak a magyarázó szövegben azt írja a csávó, hogy rögtön nekifordult a disznó. Az első lövésnél szerintem még csak nézett, mint a lukinyúl...
Azt az első lövést kellett volna rendesen "elhelyezni" a disznó fültövére, akkor nem kellett volna puffogtatni...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
pbence93
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 562



WWW
« Új üzenet #562 Dátum: 2012. Február 21. - 21:12:13 »

akkor nem kellett volna puffogtatni...

Mondjuk az első lövés után tényleg nagy háborút zavart le a kolléga. És azt írta, hogy 6ból 5 talált, tehát tényleg nem lehet egy bivalyb@szó ez a pisztolykaliber.
 Emelem
Naplózva

Silvestris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 734



« Új üzenet #563 Dátum: 2012. Február 21. - 21:37:22 »

Idézet
Azt az első lövést kellett volna rendesen "elhelyezni" a disznó fültövére, akkor nem kellett volna puffogtatni...
Igen
Puskából ráadásul, nem ilyen játékfegyverből. Anno erdész kollégáim is pisztollyal jelentek meg pár hajtáson, aztán szépen leszoktak róla...
Naplózva

Erdő az én templomom...
Horváth Dániel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 587



WWW
« Új üzenet #564 Dátum: 2012. Február 21. - 21:39:11 »

Most, hogy megnéztem ezt a felvételt, kb annyit tudok mondani, hogy érdekes. Szerintem nem annyira sűrű ez a hely, hogy puskával ne lehetne boldogulni, és mivel a kutya kiválóan tette a dolgát,  bőven lett volna idő egy cirkalmazott fültőlövésre, ahogy Boar is írta. A másik az, hogy nekem bárki mondhat bármit, hogy már biztos dög a disznó, stb. Én mindig mindenre készülök. Hogy még egy kés sincs náluk azért az gáz. Percekig nézni, ahogy agonizál szerencsétlen disznó. A vadásznak az a dolga, hogy minél előbb véget vessen a szenvedésnek, nem hogy ott beszélgessenek felette.

Persze csak a partvonal mellől kiabálok be, nem a pályán... Lehet, hogy helyben másként látta volna az ember a dolgokat.
Naplózva

Vadász35
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 229



« Új üzenet #565 Dátum: 2012. Február 22. - 06:06:38 »

Dani, Soma!

Gratulálok nektek az ismételten sikeres munkához!  Emelem Emelem

Üdv: Karcsi
Naplózva

„Nem a szarvas megy át az úton, az út megy át az erdőn.”
Stefi
Vendég
« Új üzenet #566 Dátum: 2012. Február 22. - 08:19:51 »

                                                                                                            Oda szorította be a sebzettet. Ahogy meglátott elém jött és szinte oda vezetett a bokorhoz. A malac a bokor alatt állt egy gödörben.

Dani ! Nem a Somát akarom fikázni de nekem valahogy nem passzol hogy otthagyta a vadat ,pláne a még élő sebzettet ! Szerintem az ilyen vadotthagyás egy vérebes versenyen hiba ! Két okból is rossz ha téged meglátva visszamegy . Az addig leugatott vad kereketoldhat illetve rád csalhatja a sebzett disznót . Tudom hogy minden kutyának van valami hibája amit ismernie kell a vezetőjének. Csipetkével ilyen még nem fordult elő ,legfőképpen azért nem is fordulhatott elő mert vezetéken kerestetek és most hogy terjed ez az "álveszettség" még inkább csak így fogok kerestetni. Lehet hogy az én kutyámnál meg az a baj hogy a nyomon kívül egyáltalán semmi nem érdekli vagyis se lát se hall . ( na meg ezért is nem engedem szabadon csak ha már a közelben a sebzett ) Attól félek hogy ha elengedem nem tudom visszahívni. Ennek aztán kiabálhatok hívhatom csak megy a saját feje után. Ha már befejeztük a keresést és visszamegyünk az autóhoz akkor is nagyon figyelnem kell rá mert képes egy óvatlan pillanatban megszökni és visszamegy a vadhoz..  Emelem
Naplózva
galoscsabus
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #567 Dátum: 2012. Február 22. - 08:45:20 »

Dani ! Nem a Somát akarom fikázni de nekem valahogy nem passzol hogy otthagyta a vadat ,pláne a még élő sebzettet ! Szerintem az ilyen vadotthagyás egy vérebes versenyen hiba ! Két okból is rossz ha téged meglátva visszamegy . Az addig leugatott vad kereketoldhat illetve rád csalhatja a sebzett disznót .
Szia Stefi!
Volt egy nagyon rámenős szálkásszőrű tacskó szukám.
Két évig dolgoztunk együtt, amíg a diszplázia nem nyugdíjazta le szegényt, onnan 9 éven át volt családi kedvenc.
Neki volt az a szokása, hogy amikor kellőképpen feldühítette a még aktív disznót, akkor felém vette az irányt, szabályosan rám hozva a sebzettet.
Én nagyon hálás voltam neki ezért, mert rengeteg sűrűben való bújkálást és menetelést takarított meg ezzel nekem.
Nagybeteg vadat soha nem hagyott ott, azt addig ugatta, amíg oda nem értem hozzájuk.
A félelemre nem foghatom (amúgy sem félt semmitől), mert ugyan úgy járt el ha egy süldőcske volt a sebzett, mint ha egy nagy koca, vagy kan.
Sokkal inkább tudatos együttműködés szaga volt a dolognak. Amikor elfeküdt a keresett vad, akkor többször odaszaladt hozzám , majd vissza a vadhoz és a végén ráállva ugatott felém, szinte azt kommunikálva, hogy "Na látod, mire mentél volna nélkülem?!"  Tacsi
Ha újból területen kellene aktívan dolgoznom, nagyon szeretném ha még egy ilyen vadásztársam lehetne   Emelem
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Stefi
Vendég
« Új üzenet #568 Dátum: 2012. Február 22. - 09:00:57 »


Hallottam egy "csodakutyáról" Gyönki vagy Kölesdi területen dolgozott és valami ok miatt sánta is volt.
Az "öregeknek" ha valami sátoros ünnepre vadhús kellett csak odamentek vele az ismert disznós sűrűkhöz és beengedték. Nagyon ügyesen a vadat ugatva addig mesterkedett míg ki nem terelte a vadász ,vadászok elé akik könnyedén meglőtték. Nyugdíjba vonulása után próbáltak hasonlót nevelni de nem sikerült. Ez az ösztön valahogy jókor jó időben jött ki a kutyán ami sikerélményt adhatott neki és aztán tudta mit kell csinálni. Vagy ki tudja ? Hej ha elmesélhetnék hogy mit csinálunk jól mit rosszul !  Emelem
Naplózva
galoscsabus
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #569 Dátum: 2012. Február 22. - 09:39:42 »

Nagyon ügyesen a vadat ugatva addig mesterkedett míg ki nem terelte a vadász ,vadászok elé...... Hej ha elmesélhetnék hogy mit csinálunk jól mit rosszul !  Emelem
Gyakornok koromban sokat vadásztunk mezei "zöldhajtásban" a Lengyel melletti, mozaikosan erdősült mg-területeken. A teveli mezőőrnek volt egy németjuhásza, amelyik ugyan ezt tudta. Ha akár csak egyetlen disznó is volt a megzörgetett erdőtagban, az nagy eséllyel a mezőőr elé keveredett. A kutya úgy intézte, hogy a gazdának jó legyen Igen. Ha vendég is volt a vadászaton, nem is hozhatta magával a kutyát, mert a meghívottnak általában nem termett babér Ördög!
Sok szálkás tacsit neveltem az alapokra, volt olyan időszak, amikor 15 volt otthon belőlük Vigyorog, majd amelyikek reményteljesek voltak, közülük párat megtartottam magamnak és sokat dolgoztunk együtt. Volt is alkalmuk belejönni, mert éves szinten bő 300 napot vadásztam, mindig velem volt az aktuális négylábú vadásztársam.
De azt a fajta együttműködési hajlamot, sőt kényszert, amit Tücsök (ösztönből, vagy tudatosan-e, nem tudni) mutatott, hasonló mértékben nem tapasztaltam sem tacskónál, sem hannoverinél.
Szerintem a leges legfontosabb egy kutya nevelésénél és bevezetésénél azt elérni, hogy a bizalma abszolút feltétlen legyen a gazda iránt. Ha ez megvan és találkozik a kivételes adottságokkal, akkor (és csakis akkor) lehet minden tucatból egy "csodakutyája" a vadásznak. Talán nem véletlen, hogy minden vadászéletre jó, ha egy ilyen bajtárs kerül.
Tücsök egyébként úgy kezdte, hogy még "zsebkutya" korában kivittem egy csapos dámbika sebzéséhez, hogy megnézzem mit csinál az erdőben. A kis piszok kibújt a nyakörvből és mint egy gőzegér, elrohant a kétórás vérnyomon. Bele egy rudli bikába, akik egy darabig csodálkozva nézték a kis morcos törpét, majd elkocogtak egy irányba. A nagyon beteg sebzett, meg a másikba. Tücsök persze ment a rudli után, már a hangját sem hallottam. Ott álltam és vertem a fejem, hogy mekkora egy barom vagyok, mikor vagy negyed óra elteltével hallom a spíszer irányából a cérnahangú csaholását a kölyöktacsinak. Jó messziről adtam meg a kegyelemlövést, de az sem zavarta, már rajta is állt a ledőlt dámon és úgy tépte diadalmasan. Akkor, abban a pillanatban már tudtam, hogy ha nem rontom el, akkor életem kutyája lehet belőle. És lett is, nagyon sok feledhetetlen élménnyel ajándékozott meg, sajnálatosan rövid aktív pályafutása alatt Taps
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Oldalak: 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 108   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: