Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #7065 Dátum: 2016. április 14. - 08:39:50 » |
|
Tuti recept nincs.
Dehogynincs. Az enyém... A nagyobb kan hája már kerülendő, mert "kanyos" bukét ad a májnak.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #7066 Dátum: 2016. április 14. - 09:12:25 » |
|
Tuti recept nincs. és Pilsner Urquel. Cigaretta, aztán döglés délig a kandalló előtt. Kicsit belejavítottam a "receptbe" , de igy már tökéletes.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7067 Dátum: 2016. április 14. - 11:41:58 » |
|
A sparhelt mennyire volt felfűtve, vagy mozgattad az optimális melegre?
Bocs a megkésett válaszért: a maximumra fűtöttem fel, ami azt jelenti, hogy jó parazsat csináltam benne, hamutartó egy kicsit kihúzva ahuzat miatt és főző állásba állítva a szellőző. (Jut eszembe, a tejes kukoricát is így szoktam sütni csuhéban. Ez sem utolsó csemege...)
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7068 Dátum: 2016. április 14. - 12:00:40 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #7069 Dátum: 2016. április 14. - 12:31:18 » |
|
Csupán annyi volt a szándékom, hogy első, csetlő-botló lépéseidet a gasztronómia rögös ösvényén a felügyeletem alatt tudd megtenni...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7070 Dátum: 2016. április 14. - 18:08:30 » |
|
Csupán annyi volt a szándékom, hogy első, csetlő-botló lépéseidet a gasztronómia rögös ösvényén a felügyeletem alatt tudd megtenni... Nem mertem hozzányúlni csak amikor már a tányéron volt
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #7071 Dátum: 2016. április 14. - 20:39:16 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7072 Dátum: 2016. április 14. - 21:05:50 » |
|
Nem kellett, tényleg finom volt.
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Bwana
|
|
« Új üzenet #7073 Dátum: 2016. április 14. - 21:07:07 » |
|
Lajosbá, nem szoktál a májra tenni egy kis fahéjat?
|
|
|
Naplózva
|
Mint azt bölcs elmeprofeszorom mondogatta: "Ne siesd el a gyógyítást, néha jó a hülye a háznál"!
Minden este bánva bánják, Hogy e vadat mér' kivánják, Mért is űzik egyre, nyomba, Tévelyítő bús vadonba.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #7074 Dátum: 2016. április 15. - 07:13:50 » |
|
Nem. Azt forralt borba szoktam.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #7075 Dátum: 2016. április 15. - 14:26:44 » |
|
Tuti recept nincs. Én úgy szeretem, ha a vaddisznómájnak vaddisznómáj íze van. Tehát igyekszem elkerülni minden letorkolló ízbevitelt. Tehát: nem olvasztok füstölt mangalicaszalonnát alá. Nem teszek bele majoránnát, kakukkfüvet, borsikafüvet, meg egyéb hasonló, uralkodásra hajlamos fűszereket. Nem szeretem az aktív szenet sem benne, tehát tényleg csak addig sütöm, hogy nem maradjon angolos. Nagyjából ezek a legnagyobb bűnök, amik a vaddisznómájjal elkövethetők. Meg persze az, ha szétlőjük. Lényege a vékonyra vágás, a sok semleges zsiradék és a nagy edény és a gyorsaság. A zsiradék sertészsír, étolaj, vagy a süldő hájából kisütött friss zsír. A nagyobb kan hája már kerülendő, mert "kanyos" bukét ad a májnak. A hagymát sok zsiradékon megsütöm üvegesre. Sütés előtt pár csipes sót kap a hagyma, hogy ne legyen édes. Pirospaprika, köménymag megy rá, egy kevés víz, aztán rögtön a máj. Csak annyi, hogy egy rétegben legyen az edényben. Gyors sütés, keverés, 2-3 perc alatt kész, mehet a tálba. Ekkor jó alaposan megsózóm és a tálban összekeverem. Hagymasaláta, puha kenyér és Pilsner Urquel. Cigaretta, aztán döglés délig a kandalló előtt. A szarvasmájra Voldi adott egy jó receptet. Borssal kevert lisztben kell megforgatni a vékonyra vágott szeleteket, gyors sütés, aztán sózás és zúzott fokhagyma. Szerintem ez így finom, resztelt máj formájában inkább csak túlélő eledel. Az őzmáj jó resztelve is. Mindennel egyetértek csak a köménymag nekem újdonság .
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #7076 Dátum: 2016. április 15. - 20:52:25 » |
|
Ma lődörögtem kicsit az OBI-ban, aztán ez elgondolkodtatott: http://www.obi.hu/decom/product/OBI_Kingston_fuestoel%C5%91_grill/3292158&position=42&pageNum=1&pageSize=72Vájtfülűbbektől kérdezem, hogy megéri azt az 50 Mátyást, vagy gagyi és kár vele foglalkozni? Évi 5-6-7 alkalommal lenne elővéve mostani saccolásom szerint, ezért nem akarnék (meg nem is tudnék...) milliókat feccolni egy profi cuccba, de régóta pisztergálja a fantáziámat a halfüstölés-barbekjú-ésatöbbi. Mi a véleményetek?
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Grus grus
|
|
« Új üzenet #7077 Dátum: 2016. április 15. - 21:07:47 » |
|
Szia Kama! Az általad belinkeltel nincs tapasztalatom de amit én használok azzal maximálisan meg vagyok elégedve és szerintem a kertnek is egyfajta dísze,bár kinek a pap kinek a papné nekem tetszik,íme! http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/kert/grillek-tuzrakok/beton-es-ko-grill/273471-betongrill-cardiff-88x58x196-8cm
|
|
|
Naplózva
|
"Ősi örökség ez, amit egyik ember örököl, a másik nem. Ősi harc ez, kutatási vágy, megfigyelés, tudásszomj, kalandkeresés, gyűjtési szenvedély, erdők, mezők, nádasok szeretete." (Fekete István)
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7078 Dátum: 2016. április 15. - 22:14:35 » |
|
Valahogyan 50 ezer forintert nehezen tudom elkepzelni, hogy er valamit az az Obis, szerintem gagyi, meg azt sem irja, hogy milyen tipusu faval mukszik. Fureszkorpaval, pellettel ?? A gagyi BBQ-n nehez a hot, fustot szabalyozni, hol igen forro, hol tul hideg, nem lehet ott hagyni kis idore sem magara mert minden oda eg.....vagy nem sul. Egy nagy fejfajas az egesz, es elobb utobb kibaxodik szvsz. Itt nalunk ezek a jok, mas nem is "johet szoba" fustolo BBQ -be ... Egy fustolo BBQ kimondottan csak grillezni, hust sutni, nem a legalkalmasabb, (tul lassu) arra ott vannak a grillezo BBQ-k....(azokon is lehet fustolni de nem ugy mint egy dedikalt fustolo BBQ-n) Ezek alatalaba az oldalas sutes-fustolesere lettek kitalava (itt nagy tradicioja van a BBQ sult-fustolt oldalasnak) http://www.traegergrills.com/
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7079 Dátum: 2016. április 15. - 22:30:20 » |
|
....ez sem rossz.... ...ez valoszinu megy BBQ sutesi versenyre. Jarjak az egesz orszagot.
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
|