Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7320 Dátum: 2017. Március 21. - 07:37:28 » |
|
Melyik az a nem horror árú vákuumozó készülék ami még elfogadható, gondolkodom erősen a beszerzésén? Mit ajánlanátok, a hozzászólásokban említetteken kívül esetleg? Ja, és ami kapható is. Kösz: Voldi
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #7321 Dátum: 2017. Március 21. - 09:12:26 » |
|
Melyik az a nem horror árú vákuumozó készülék ami még elfogadható, gondolkodom erősen a beszerzésén? Mit ajánlanátok, a hozzászólásokban említetteken kívül esetleg? Ja, és ami kapható is. Kösz: Voldi A Doki féle gép most akciós: http://www.sousvidehungary.hu/lavaV300Akcio
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7322 Dátum: 2017. Március 21. - 09:28:27 » |
|
Grúbénál 125. Csak azért írtam, hogy ha ez tetszene meg és nincs már akció, akkor is van kb. ennyiért.
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7323 Dátum: 2017. Március 21. - 09:28:39 » |
|
Ennél olcsóbb, de még használható gépet keresnék.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #7324 Dátum: 2017. Március 21. - 11:44:04 » |
|
Ennél olcsóbb, de még használható gépet keresnék.
Keress rá a "Takaje" gépekre. Ezeket a facem/tre spade gyártja, általában jó cuccaik vannak.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #7325 Dátum: 2017. Március 21. - 16:46:40 » |
|
Mondjuk én érlelés és vákuumozás után nem szoktam fagyasztani,de úgy is jó.Viszont mindig engedi a zsírját és egy-egy csomag megbontása után az folyik szanaszét, így ez a papírtörlős megoldás nem is rossz ötlet!Legkozelebb kipróbálom!
Mondjuk nalam a zsirjat nem engedi mert mejhutes utan mindjart normal hutobe tartom. - Ami viszont nem kivanatos (de ertheto)hogy kozvetlen kivetel utan para csapodik a feluletere. Nem nagyon kell vele foglalkozni. En az egyik oldalat kinyitom es nyitott szajjal fulfele tartva, egy nap alatt kiszarad. Csak ilusztralas kepen, (nem kostolo)
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #7326 Dátum: 2017. Március 22. - 00:52:18 » |
|
Keress rá a "Takaje" gépekre. Ezeket a facem/tre spade gyártja, általában jó cuccaik vannak.
Nincs mit, szívesen...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7327 Dátum: 2017. Március 22. - 07:09:36 » |
|
Nincs mit, szívesen...
Nem volt időm megnézni eddig, de láttam és köszönöm. Eléggé frusztráltnak tűnsz, iszol te rendesen?
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #7328 Dátum: 2017. Március 22. - 17:35:44 » |
|
Sajnalatos mogon ebben a modumban nem lehet izeket atadni de , aki evet mar jot az a kovetkezokben leirtak alapjan biztos raismer az izekre es ha nem is 100%-ban (mert vegul is javorhus ami a szoban forog) megkozelitoleg konnyen beazonositja! A tegnapelott bemutatott javorhusrol leven szo meg mindig. Leven ket darabom, ugye az egyik a nagyobbik az ment vadasnak. Annak rendje es modja szerint, besozva es rendesen korulrakva “vegetarianussal” repa, feherrepa, zeller, baberlevel, na meg ugye az almaszeletek amik el nem maradhatnak…….. letakarva, be a hutobe, naponta megforditva, legalabb negy napig! Es a kisabb darab? (vegul is amibol let 9 szelet) olyan 1cm-es szeleteket vagtam belole, nagyon egyhen kikloffoltam, nem is lehetett eroltetni mert alkatreszeire esett volna szet! Kloffolas utan sozas, mindket oldalat a szeleteknek. A majoneting dzsuz kovetkezik: egy nagy fej voroshagyma lereszelve, tetszes szerinti torott bors, csipetnyi so, 2-3 korsz fokhanyma belenyomva, annyi mustar amennyivel elkeverve egy tejfolnek megfelelo konglomeratos mixet kapunk. A hus evvel a masszaval bedorzsolve, de ugy hogy maradjon is a huson jocskan a masszabol, majd egy napig legalabb a hutoben tartva erleljuk. A kisutes nagyon gyorsan megy, csak eppen meg kell kapatni mindket oldalat egy keveset. Egyepkent az egy remalom, minden fele csapodik a zsir, (pedig hasznaltam fodot)siman nevezhetjuk a felesegek atkanak! Az ize viszont, mint ahogy irtam utanozhatatlan, hacsak nem tudod megismetelni ugyan ilyen sorrendben. Sokmindennel lehet fogyasztani, en fustolt csulok kifott levevel keszitett kelkaposztafozelekkel ettem!
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7329 Dátum: 2017. Március 22. - 22:40:59 » |
|
Mi nagyon sokszor vagyis leggyakrabban gulyaslevest keszitunk vadhusbol marmint javor, wapiti, es feherfarku szarvasbol, es mindig langossal ( fokhagyma por, es kis so raja) A kedvencem es mondhatom, hogy egy "klasszikus" itt nalunk. A kanadai havereim is imadjak, Nem is csodalom, mikor iztelen, unalmas "meat pie" meg "shepherds pie" - okon nottek fel, nem lep meg mikor nalam etel komaba eszik magukat. Porkolt is nagyon finom beloluk....kis eros pistaval.
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #7330 Dátum: 2017. Március 23. - 07:29:07 » |
|
A szarvaspörköltet dödöllével vezesd elő nekik.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7331 Dátum: 2017. Március 23. - 08:07:21 » |
|
A szarvaspörköltet dödöllével vezesd elő nekik.
Ez így reggel merénylet!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7332 Dátum: 2017. Március 23. - 12:17:15 » |
|
A szarvaspörköltet dödöllével vezesd elő nekik.
Lajos, fogalmam nincs mi az a "dödöllé" ?
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #7334 Dátum: 2017. Március 23. - 13:30:24 » |
|
Lajos, fogalmam nincs mi az a "dödöllé" ?
Elkészíteni nem egy nagy kunszt, inkább izommunka. Sós vízben meg kell főzni fél kiló hasábba vágott krumplit. Amikor megpuhult leszűröd (nem a lefolyóba, tálba), krumplitörővel (ha nincs ilyen, akkor villával) megtöröd, visszaöntöd rá a főzőlé felét. Beleteszed egy fazékba és platnin, lassú tűzön, kevergetve, kicsinyenként lisztet adagolsz bele. Egészen addig, amíg a kezed majd leszakad. Serpenyőben üvegesre párolsz 2 nagy fej vöröshagymát., majd kiöntöd egy kis tálba. Ezután kevés zsiradékot felforrósítasz a serpenyőben, egy fakanállal jó alaposan belemerítesz a tésztába és egy evőkanállal hüvelykujjnyi darabokat beleszaggatsz a forró serpenyőbe. Amikor egyik oldala már ropogósra pirult, hintesz rá egy kevés sült hagymát, aztán megfordítod. Mikor még egy oldala megpirult, kiöntöd egy tálba, aztán lehet szaggatni a következő adagot, amíg a tészta tart. Ha ezt frissen az asztalra teszed, némi vörösboros szarvaslábszár pörkölttel nyakon öntve, garantáltan megnyalják a vendégek mind a 10 ujjukat.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
|