Oldalak: 1 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 111   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Őzhívás  (Megtekintve 285628 alkalommal)
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #855 Dátum: 2013. Augusztus 06. - 11:20:56 »

Nem vagyok orvos, de a tüneteket tisztán látom. Veled nagy bajok vannak!
Te már megfertőződtél.  Nyihi  Wave
Nagyon nagy varázslat ez, az egyszer biztos!! Igen
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #856 Dátum: 2013. Augusztus 06. - 13:59:06 »

Mindenkit csak bíztatni tudok, folytassátok a beszámolókat, nagyon jó bepillantani a vadásznapjaitokba, na és az élményekben is jó osztozni kicsit! Igen
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #857 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 13:01:44 »

Néhány kép ma reggelről és a tegnap estéről... Kacsint








A történeteket azon a fórumtárson kérjétek számon, aki a bakot lőtte, Igen Piál Emelem  és mellékesen gyászba borította a terület rókacsaládjait... Ördög
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #858 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 14:29:21 »

Peti!

 Emelem Emelem Emelem

Fórumtárs:  Emelem Emelem Emelem  Beszámolót kérünk.
Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #859 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 14:41:25 »

Aug. 4 reggel.

Ma reggel ötre Sz. Sanyi fórumtársunk jön meg. Vele már 22,5 fokban indulunk. Egy repce tarló tárcsázásán hívok másodjára, amikor az első bak a tábla túlsó széle felől szép komótosan elindul. Sajnos nem jön be teljesen, félúton meggondolja magát .Közben a hátunk mögül riasztás . Itt valami bejött a napraforgóból és vagy a mögöttünk lévő kocsit vagy minket vett észre. Utána egy eredménytelen hívás. Majd a tarlón egy őzpár. Rájuk hívok. Természetesen nem foglalkoznak vele. Egy bak messziről kiugrik az erdősávból és az autót figyelve megáll, jó messze, aztán vissza megy.



Ez után egy erdősávba látunk egy bakot beváltani. Pár száz méterrel elé betelepszünk az erdőbe  Sanyit húsz méterrel elém ültetem. Én az erdő melletti csatorna dombján helyezkedek el  Innen hívok. Pár perc után veszem észre a teljes csendben, a csatornadomb oldalában szembejövő bakot. Felemelem a távcsövet. Sanyi kérdőn néz rám.
Látom, hogy lőhető bak, de már ugrik is.
Sanyi csak a zaját hallotta. A domb eltakarta pedig kb. vele egy magasságba volt tőle pár méterre.
Utána a nagy bak helyét látogatjuk meg. Itt jó pár hívás után komótosan felbukkan a létra mellől a nádból a múltkor behívott hatos bak feje.



 Megmutatja magát majd elballag a szolidágóban.



Ez után a szik szélén hívunk egy olajbokor mellől. Hátulról messziről szalad ránk egy bak ami észrevesz amint a bokor másik oldalára próbálunk bújni. Megáll, figyel, aztán lelép, hiába sípolok.





Később még egy bak bejön utána sokáig semmi.
A hőség egyre nagyobb már nem mozdul semmi. Hazafelé még egy nagy tarlón próbálkozunk. Itt még fenn vannak a bálák. Az egyik mögül hívok. Pár hívás után egy igen jó bak rohan ki a napraforgóból. Egyenesen ránk. Sanyi fotóz.



Én leguggolva távcsövezem a bála mellől. Egyszer megáll, utána jön ránk gyorsan. Alig tudom a távcső élességét  utána állítani, ahogy szalad ránk. Talán öt méterre sincs tőlünk, ahogy megáll, amint túl fut a takarásunkon. De már megy is  mert rögtön felismert. Még harminc méterre, egy pillanatra megáll a sípra. Ekkor készül róla egy jó fotó, aztán már el is tűnik az erdősávban.
Igen szép bak volt sajnos oldalról nem sikerült fotózni. Ezzel zártuk a délelőttöt.







Szívesen hallanék róla bírálatot, véleményt, minél több embertől


Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #860 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 15:09:05 »

Tegnap délután jött az sms:  „Ugranak a bakok a sípra!"

Talán mondani sem kell, hogy a délutánra, estére tervezett otthoni feladataim valahogy elkezdtek halaszthatóvá válni, és a meleggel szembeni mérhetetlen utálatomat leküzdve elkezdtem pakolni vadászfelszerelésemet. 
Készülődésemet látva feleségem már készítette is hátizsákom mellé az elmaradhatatlan kávét, szendvicset, és  termoszba a jeges limonádét. Meglepetést csak az okozott, hogy mindenből dupla mennyiséget. Nem kellett nagy ész, hogy rájöjjek, megint velem akar jönni.
Egyre gyakrabban jön velem, egyre jobban érdekli a vadászat, tervezgeti a vizsga letételét is, ami azt hiszem nekem a jövőben rendesen behatárolja majd a szabad mozgásomat.
Lehet, hogy valami új, csak egyedül űzhető szenvedély után kell néznem?

Mire kiértünk a magasleshez, igen csak a fák tetején üldögélt a Nap, de még így is 37 fokot mutatott a kocsi hőmérője. A les egy akác és nyárfaerdőkkel körül vett legelőn áll, melynek szélessége olyan 250, hosszúsága 800 méter körül van. Hosszában úgy középtájon egy csatorna húzódik, amiben ugyan emberemlékezet óta nincs víz, de partján még van nád, van pár fűzfa, és néhány bokor. Kedves helye ez szinte minden nagyvadunknak.  A valamikor lucernával bevetett földet mára már a gaz és a fű vette birtokba, de azért mindég találnak itt maguknak csipegetni valót.  Hogy most mit esznek itt, fogalmam sincs, mert a térdig érő növényzet száraz és kemény  mint a drót, a koldustetűnél és királydinnyénél csak a szöcske több. Lehet, hogy étrendet váltva rátértek a bogarászásra?
Mire elérjük a magaslest nadrágom, zoknim tele van minden szúrós növényi darabokkal. Óvatosan sandítok  hátra, vajon hogy kapkodja az asszony a csupasz lába szárát a szúrós gazban, de bírja keményen. Hiába reménykedek, már megfertőződött.
A fedett magaslesen még nagyobb a meleg. A palatető úgy ontja a meleget, hogy pillanatokon belül még a fark… akarom mondani fülemről is folyik a víz. Pólómra ráöntöm a kutyának hozott víz felét, és úgy vizesen húzom magamra. Egy darabig kellemes, de aztán bemelegszik, és egyre inkább úgy érzem magam, mint akit főznek. Végül leveszem, és félmeztelen ülök addig, amíg a magasles árnyékában megbújt szúnyogok el nem kezdenek erősen érdeklődni vércsoportom iránt. Úgy szurkálnak, mintha a vérvételen varrógéppel vennének tőlem vért!

A kiszáradt csatorna kissé zöldebb növényzetében egy suta fejét veszem észre. Ahogy a buttoló megnyikkan, felkapja a fejét, egy-két tétova lépést tesz felénk, majd megáll, és az ellenkező irányba kezd figyelni. Végigpásztázom távcsővel a szemben lévő erdőt, de nem látok semmit. A sutára visszanézve látom, hogy egy kis satnya tavalyi bakocska van vele, és az is az erdőt figyeli.
Ili közben elkezd zörögni valami nejlonzacskóval, aztán nagyot koppan egy banán a les alján. Azon gondolkozok, hogy én ugorjak e fejest, vagy Ilit lökjem e le a lesről, de szerencsére a két őz ránk sem hederít. Zsebre vágom a gumilabdát, és egy strófát nyomok rajta. A szembe lévő nyárfás alját szinte teljesen elborító selyemkóró recsegve törik, ahogy egy bak kirohan belőle, és egyenesen ráront a két őzre. A suta beszalad a hátam mögötti akácosba, a bak meg jó nagy kőröket írva addig zavarja a kisebbet, még az be nem rohan a nyárfásba. A győztes tátott szájjal, gyorsan mozgó horpasszal áll a rét lekaszált részén úgy nyolcvan méterre. Távcsövezem a bakot, közepes hatos bak, négy – ötévesre saccolom.  Szépen gyöngyözött füle fölé alig érő, vékony agancsa fehérre van fenve. Olyan igazi tizenkettő egy tucat hatos bak, amiből soha nem lesz jobb. Szemrebbenés nélkül meglőném, ha lenne kilövési engedélyem, de az csak szeptember első hétfője után lesz, ha marad bent bak.
„Ez sem normális, hogy fut egy nő után, főleg ilyen ilyen melegben”- súgom oda a feleségemnek. A távcsövet le sem engedve csak elhúzza a száját.
Hát nem arattam nagy sikert.
Újból hívok egy sort. A bak megindul, de pár lépés után megáll. Megint hívok egyet, megint pár lépés. Így játszadozunk egész addig, míg fel nem veszi a suta csapáját. Attól kezdve már nem jön felénk, hanem órát leszegve bevált a suta után az akácosba. Kiürült a színpad. Vagy negyed órát nyekergetem a buttolót, de nem mozdul semmi. Kivéve az egyre sűrűsödő szúnyoghadat.
Erősen sötétedik. Épp felállni készülök a padról, mikor Mazsi kutyám orrát kidugva a magasles lécei között erősen figyelni kezd. Lassan fordítom a fejem jobbra, és erősen hátra, mire észreveszem, hogy egy alig 5-6 centis agancsot viselő fiatal bak les minket talán húsz méterről. Bamba képén szinte elnevetem magam. Nézi a lest rendületlenül, és látszik rajta, azon töri a fejét, hogy az a suta, amelyik az előbb itt sírt, hogy a bánatban került oda fel. A gumilabdát hónom alá szorítva megnyekergetem, mire beszalad a les elé a létrától fél méterre. Csak néz felfelé. Kutyám nem bírja cérnával, és elnyöszörgi magát. A bak megfordul, és olyan magasra emelt lábakkal mint egy tiszti ló a parádén, elsétál.

Elindulunk. 
Mire a kocsit elérjük, vizes hátamat széteszik a szúnyogok. Ili is dörzsölgeti a lába szárát, Mazsi meg az orrát csiszolja a kocsi szőnyegén, de nincs panasz.  Sőt! Ili mosolygó arcán látom, hogy tetszettek neki a látottak.
Míg elérjük a kövesutat, azon gondolkodok, hogy csak le kellene tetetni az asszonnyal azt a vizsgát, neki adni valamelyik puskámat, aztán ilyenkor felültetni egyedül egy másik lesre, had cserkeljek újra, egyedül, szabadon! Kacsint

2013. augusztus 6.

Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
T.Máté
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 86

Vadásznövendék


« Új üzenet #861 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 15:14:33 »

Elöl a bal lábon mi látható?  Fejvakarás
Naplózva
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #862 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 15:25:26 »

Gyula! Emelem 

Ha jó a fajsúly akár 430 is lehet.
Középkor vége felé járhat...nem lenne hiba a kilövés.szerintem.
De... Vállat von


 S.Peti
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
T.Máté
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 86

Vadásznövendék


« Új üzenet #863 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 15:25:56 »

Előzőleg valahogy sikerült átugranom a beszámolót...  Fejvakarás Viszont másodszorra, amikor sikerült észre vennem, és elolvasnom nagyon megnyerte a tetszésemet! Gratulálok hozzá, szép írás!  Igen
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #864 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 15:29:09 »

Gyula! Emelem

Élvezet veled Vadászni! Igen Emelem
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
real madrid
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 61


« Új üzenet #865 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 16:16:11 »

Elöl a bal lábon mi látható?  Fejvakarás

sugárgomba fertőzésnek nézem  Emelem
Naplózva
Anti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2681



« Új üzenet #866 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 16:58:10 »

Néhány kép ma reggelről és a tegnap estéről... Kacsint



A történeteket azon a fórumtárson kérjétek számon, aki a bakot lőtte, Igen Piál Emelem  és mellékesen gyászba borította a terület rókacsaládjait... Ördög
Emelem
Peti, Norbi gratulálok!  Igen Taps Táncol
 Wave
Naplózva

"kilenc és fölötte"
I shot the sheriff, but I did not shoot the deputy...
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #867 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 17:45:27 »

Az a legjobb ebben a műfajban, a vadásztörténet írásban, hogy se puska,  de még a lövés sem kell ahhoz, hogy egy jó vadásztörtént szülessen. Azthiszem.  Igen
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #868 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 21:00:25 »

Akkora baromságot mondtam, hogy senki sem mer kisebbet??? Ördög
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
T.Máté
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 86

Vadásznövendék


« Új üzenet #869 Dátum: 2013. Augusztus 07. - 21:20:28 »

Véleményem szerint is 400g körül van, és idősebb darab az biztos.  Emelem
Naplózva
Oldalak: 1 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 111   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: