Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11258
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6765 Dátum: 2014. Március 25. - 21:07:11 » |
|
K.b. 10 mm-rel fentebb rögzítettem a hurkapálcához, egy pici gyorskötözővel, az akvarisztikában használatos levegőcsövet. De nincs különösebb jelentősége a távolságnak.., mivel az ott lévő anyagok is a tányér aljára fognak süllyedni ismét.. A lényeg (nekem), hogy teljesen zsírmentes legyen a kocsonya felszíne..,ami ezzel a módszerrel, az is lett! A vége felé kell picit figyelni.., hogy zsírt ne tudja felszippantani. Amennyiben beszippantja az se gond.., mert van a családban olyan Tag is, akit ez nem zavar. Megoldás lehetett volna még,hogy a levet pezsgőssüvegbe töltjük, s a dugóként belekeményedett zsírt egy karddal levágjuk, az üveg nyakával együtt...
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #6766 Dátum: 2014. Március 25. - 22:08:13 » |
|
K.b. 10 mm-rel fentebb rögzítettem a hurkapálcához, egy pici gyorskötözővel, az akvarisztikában használatos levegőcsövet. De nincs különösebb jelentősége a távolságnak.., mivel az ott lévő anyagok is a tányér aljára fognak süllyedni ismét.. A lényeg (nekem), hogy teljesen zsírmentes legyen a kocsonya felszíne..,ami ezzel a módszerrel, az is lett! A vége felé kell picit figyelni.., hogy zsírt ne tudja felszippantani. Amennyiben beszippantja az se gond.., mert van a családban olyan Tag is, akit ez nem zavar. Sájen ,vagy az én kocsonya ismérveim gyengécske ,de szerintem a zsír a felszínen landol ,ahonnét a tacsi,vizsla ,labi .táljába kaparom és kész ,kivéve,ha nem az arcképemet akarom fogyatkozó módban a kajában látni.....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
S.Peti
|
|
« Új üzenet #6767 Dátum: 2014. Március 26. - 06:30:26 » |
|
A vége felé kell picit figyelni.., hogy zsírt ne tudja felszippantani.
|
|
|
Naplózva
|
...forrókezű fiatal vadásztárs...
|
|
|
Fkorei
|
|
« Új üzenet #6768 Dátum: 2014. Március 27. - 14:32:01 » |
|
Sziasztok! Kacsát mindenki a bőrében szokta megsütni? Azért kérdezem, mert most hallottam, hogy le szokták nyúzni (legalább is ott) , hogy ne legyen mellékíze a koszos/mocsaras víz miatt, ami a bőrén érezhető.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11258
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6769 Dátum: 2014. Március 27. - 16:34:30 » |
|
Sziasztok! Kacsát mindenki a bőrében szokta megsütni? Azért kérdezem, mert most hallottam, hogy le szokták nyúzni (legalább is ott) , hogy ne legyen mellékíze a koszos/mocsaras víz miatt, ami a bőrén érezhető. Úgy is lehet.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #6770 Dátum: 2014. Március 27. - 17:13:45 » |
|
A csurgópusztai disznótelep "szarevő" nyárasban és a tocsogóján hízott, majd a Kaposon meglőtt kacsát akár hypóban is áztathattuk volna, annak olyan szaga volt, hogy vegyi fegyverként lazán el lehetett volna adni a szabadalmát bármelyik világ-nagyhatalomnak Nyúzhatta azt bárki, pácolhatta bármivel, sütés-főzés után az edény is ment a kutyának etetőtálként. Onnan lehetett azonnal megismerni a kakukktojást, hogy a vizsla nem akarta elhozni De ha szép tiszta vízen nevelődött tásról van szó, akkor sütni csak bőrében!
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
Fkorei
|
|
« Új üzenet #6771 Dátum: 2014. Március 27. - 20:21:25 » |
|
Köszönöm! De ha szép tiszta vízen nevelődött tásról van szó, akkor sütni csak bőrében!Úgy lesz
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
godena
|
|
« Új üzenet #6772 Dátum: 2014. Március 28. - 16:50:12 » |
|
Sziasztok! Kacsát mindenki a bőrében szokta megsütni? Azért kérdezem, mert most hallottam, hogy le szokták nyúzni (legalább is ott) , hogy ne legyen mellékíze a koszos/mocsaras víz miatt, ami a bőrén érezhető. Szervusz, Feri! Én mindig nyúzom a récét. (Igen, lusta vagyok... ) Sütés előtt mindig pácolom pár napig (ízlés szerint). Aztán római tálban szoktam megsütni, vastagon burkolva jóféle házi szalonnával. Nagyon finom tud lenni káposztásan.
|
|
|
Naplózva
|
"A VADÁSZAT számomra egy életre szóló ösztönös elhivatottság. Alázatos szolgálata erdőnek, vadnak egyaránt" - Bornemisza Péter
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11258
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6773 Dátum: 2014. Március 29. - 13:03:34 » |
|
Egy ismerősöm borjút vágott ma. Vettem tőle bélszínt is,igen baráti áron...Áldassék a neve! Nem bírtam ki,két szép szeletet megsütöttem steaknak. 3-3 percig sült egy-egy oldal,végül dobtam rá egy szelet vajat,megolvadt egy perc alatt és mindkét oldal megfürdött benne...Az utolsó vacsorám is ilyen legyen.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Bobakos
|
|
« Új üzenet #6774 Dátum: 2014. Március 29. - 15:11:32 » |
|
Egy ismerősöm borjút vágott ma. Vettem tőle bélszínt is,igen baráti áron...Áldassék a neve! Nem bírtam ki,két szép szeletet megsütöttem steaknak. 3-3 percig sült egy-egy oldal,végül dobtam rá egy szelet vajat,megolvadt egy perc alatt és mindkét oldal megfürdött benne...Az utolsó vacsorám is ilyen legyen. 3-3 perc? Balázs! Nem szabad szarrá égetni olyan sok ideig! "Vágják le a fejét, töröljék ki a seggét és hozhatják." Én mikor még csak szeletelem is jól szoktam lakni.
|
|
|
Naplózva
|
Itt van egy süldő..... ... jó lesz ez kannak is!
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #6775 Dátum: 2014. Március 29. - 15:48:26 » |
|
3-3 perc? Balázs! Nem szabad szarrá égetni olyan sok ideig! "Vágják le a fejét, töröljék ki a seggét és hozhatják." Én mikor még csak szeletelem is jól szoktam lakni. Picit sarkos, de igaz. Veresen számomra is volumenekkel finomabb
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11258
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6776 Dátum: 2014. Március 29. - 18:03:53 » |
|
3-3 perc? Balázs! Nem szabad szarrá égetni olyan sok ideig! "Vágják le a fejét, töröljék ki a seggét és hozhatják." Én mikor még csak szeletelem is jól szoktam lakni. Úgy kellett elkészítenem,hogy a feleségem is egyen belőle... Annak idején nászutunkon kihozták nekem az espetada-t,úgy megsütve a marhahúst ahogyan én szeretem...A drága feleségem megkérdezte,hogy mi az a szósz ami csöpög a húsból???-Mondtam,hogy vér...Nem tudta eldönteni,hogy hányjon vagy elájuljon...
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Bobakos
|
|
« Új üzenet #6777 Dátum: 2014. Március 29. - 18:33:12 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Itt van egy süldő..... ... jó lesz ez kannak is!
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #6778 Dátum: 2014. Március 29. - 19:02:31 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11258
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #6779 Dátum: 2014. Március 29. - 21:16:51 » |
|
Boldognak boldog vagyok most is...Szabadság?? -Az meg az a havi egy-két este a lesen...
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
|