Oldalak: 1 ... 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 [507] 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 ... 933   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Szarvasbika  (Megtekintve 1920774 alkalommal)
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #7590 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 08:28:24 »

http://huntingpress.eu/magazin/kulonleges_bika_vajszlorol

 Nyálcsorog
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
kalcsob
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 667



« Új üzenet #7591 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 12:30:33 »

Pár bikás kép!  Emelem

http://galeria.index.hu/belfold/2012/09/27/zajlik_az_elet_a_labodi_erdoben/
Naplózva

Üdv: Bence
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #7592 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 13:54:34 »

Hajjaj...  Okos

Inkább mutatok Nektek egy bikát, amit a minap lövettem!
Olyan "elaccc-féle törpe bika":



 Emelem

Feri   Igen Emelem

Nem ez az?  Fejvakarás :
    
Re:Hullott Agancs
« Új üzenet #1228 Dátum: 2012. Március 10. - 20:45:56 »

Azon a területen esett? (...bár ezekből a bonsai bikákból  Ördög egyre több van minden felé...)
Naplózva

" There is good out there "
Gaucho
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 300


-


« Új üzenet #7593 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 14:52:52 »




















Bocsi, hogy széthúzom a fórumot.... Stoel
Sajnos fényképezőn nem a legjobb a videó mód... Youtube feltöltéshez pedig át kellett méreteznem, még rosszabb lett a minőség.
Így a gyenge videó és képek alapján vélemény?
Naplózva

Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyót, kifogja az utolsó halat, akkor jön rá, hogy a pénzt nem lehet megenni.
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #7594 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 15:55:41 »

Jónapot az Olvtársaknak!
Csak úgy rám tört az írhatnék és gondoltam betűkbe öntöm az elmúlt napok rövid összegzését.
Azt mindjárt elárulom, hogy tehetném ezt más fórumban is, mert gímbika nem került terítékre, de hát kimeneteleim célja mégis csak arra predesztinál, hogy ide firkáljak.
Hétvégén végre felszabadult a terület nagy része, a vendégeink vasárnap hajnalban ugyan még kimentek vadászni, de már a tagságnak is megvan a lehetősége, hogy bika után járjon.
Gyengécske volt a bőgés, 7 bika esett, de a tavalyihoz hasonló nagy trófea most nem került elő. 5-7 kg közötti bikák kerültek terítékre. Sebaj, majd takarékoskodunk, no meg a lehetőség megmaradt, hogy a tagok közül páran elejtsenek valami jobbacska bikát.
Vasárnap: Hajnalban jó korán egy horgásztó kiszáradó félben lévő befolyásánál leskelődtem, majd cserkeltem egy kiadósat a ligetes akácosok között, a kukorica táblák szélében. Láttam egy jó csapos dámbikát és két süldőt. Márciusban lőttem utoljára disznót, de tartom magam a fogadalmamhoz: bika vadászat alatt csak akkor lövök disznóra, ha valami méretes kan kerül  elém. Bőgést nagyon távolról hozott a szél.
Este ugyan oda mentem vissza, de nem láttam-hallottam semmit. Mivel nyomot sem nagyon láttam, más területre írtam be magam.
Hétfő: Hajnalban az egyik kedvenc helyemen cserkeltem, egy felcsapzott búzatarlón. A nyomokból ítélve korábban erősen járták a szarvasok, de friss nyomot nem láttam. Bőgés semmi.
Este azért csak visszamentem. A les alatti fiatal akácosban 7 óra körül elkezdett "nyekeregni" egy fiatal bika.
Kedd: Visszacsábultam a horgásztóhoz, mert nem tudom elképzelni, hogy a nagy egybefüggő sásos és a hatalmas, dagonyázásra kiválóan alkalmas tómeder ne vonzaná a környék szarvasait. Pedig nem vonzza Vállat von. Inkább gázolnak a csörgősre szikkadt tengeriben, mint sem az üde, vizenyős réteken keresgélnének élelmet. Magyarán: síri csend és semmi más. Este újabb tájak felé veszem az irányt. Annál is inkább, mert egyik vadásztársunk a terület egy másik részében reggeli kimenetelekor lőtt egy igen jó selejt bikát és azon kívül még többet is látott-hallott. Kicsit nyomozgatok, először egy széttáncolt kukoricatáblát járok körbe, majd egy völgyben lévő búzacsíránál állapodok meg. 7 óra körül elkezdenek rá egysével szállíngózni szarvasék. De csak az asszonynép jelenik meg, gyermekestől, két tehén, egy ünő, két borjú. Bikának se híre....se hamva. Még bőgést sem hallani. Sajnos úgy helyezkedik el a rudli, hogy sehogyan sem tudok észrevétlen leszállni a lesről és elhagyni a helyszínt.
Szerda: hajnalban egy újabb területet veszek górcső alá. Bizodalmam van benne, mert amikor a bőgés derekán kinéztem pár alkalommal, hogy segítsem a hivatásos vadászainkat, innen minden alkalommal több bikát is hallottam bőgni. Nem is kell csalódom, két bika hangját hallom már a hajnali sötétségben. Hosszúkás kukorica tarló, mögöttem akácos stuffer, előttem a tarlón túl egy égeres-bálványfás-akácos erdősítés, ami egy kisebb dombra szalad fel aminek a gerince a lestől kb. 130 méter, majd egy kisebb hajlót követően egy magasabb akácos-galagonyás domboldal, aminek a tetején középkorú feketefenyves látható, a lestől 240-250 méterre. Ahogy világosodik, kezd abbamaradni a bőgés. Egy fiatal kan szórakoztat, ahogyan a jelenleg nem is üzemelő szórón keresgél. Majd mikor a Nap már a dombtetőre veti az első sugarakat, a fenyő alatti egyik kopaszabb foltra kiáll egy jóképű bika. Jó állású páratlan 14-es, mindkét oldalon jégághiánnyal, hosszú ágakkal, jobb száron duplavillás, bal száron 5 ágú kesze-kusza koronával. Kora, tömege, érte járó botcsapások száma: 8-8-888. Jól megcélozgatom az új céltávcsővel, 220-230 méteren valahol azon a határon van, amit lesről, megtámasztva még nyugodt szívvel el mernék vállalni. De persze lövésről szó sem eshet. Megunja hamar a napozást és levonul a domb mögötti hajlóba. Távcsövezgetem az előttem lévő kis dombot, amikor mozgáson akad meg a szemem. A legsűrűbb részek egyikén egy hármas korona lóg a cserjék fölé. Majd eltűnik és egy villa jjelenik meg. Aztán látok egy bikasonkát, majd egy pár elő lábat fűkörömtől térdig. Mint valami öko-puzzle, úgy építgetem agyamban a bika képét. Aztán egy röpke pillanatra egy ritkább folton átsejlik a teljes körvonala. Abban a pillanatban megéreztemm, hogy Ő lenne az "én bikám". Vastag nyak, púpos mar, csapott far, érett, égerfekete és vastag szárak, röviden csiszolt gyertyák, érzésem szerint valahol 8 kg körüli tömeg..... Táncol. De a lövés lehetetlen, talán egy 19 grammos TUG-gal nem lenne Istenkísértés odapörkölni egy 9,3x64-ből, de a meggymagos puska esetében ez szóba sem jöhet. Marad a csodálkozás, távcsövezés, vágyakozás.
Nem kérdés, hogy a délutáni lemenő nap ugyan ott talál. Már messziről hallani a nagy csattogást....dámbika tisztogat előttem, a legsűrűbb részen. Majd csatlakozik hozzá még egy, kicsit távolabbról. Már sötétedik, mikor két fiatal dámbika lopakodik ki a tarlóra, majd megjelenik a reggeli kis kancsi is, csak most nem a szóró kihűlt helyén matat, hanem önfeledten ropogtatja a földre került csöveket. A bírálati fény határán mellettem ballag ki a mögöttem álló kis akácosból egy második agancsú kis villás bika. Úgy döntök, hogy kicsit maradok, hátha a Hold egyre fentebbről jövő fényénél legalább megpillantok valami érdekeset. De se látvány, se bőgés. 9 órakor felballagok a cserkészúton a dombtetőn hagyott autóhoz, ahogy jön a mobil térerő, úgy elkezdenek bejelentkezni az sms-ek is. Látom ám, hogy a társaságunk elnöke többször is keresett. Éppen hívnám vissza, mikor újból hív. Kiderült, hogy felettem nem messze kiült egy lesre, hogy hallgatózzon és segítsen kicsit. Látta is ahogyan felbaktattam a kopasz tarlón. Könnyen van, ő is meglőtte már a bikáját. Ráér engem gardírozni Vigyorog. Azért hívogatott, mert ő a tetőről jól hallotta, hogy az általam keresett bika (valószínűleg) a kollégájával együtt a fenyves másik oldalán tartott koncertet. No mindegy, erről lemaradtam. Miközben beszélünk, egyszer csak elkezd suttogni és közli, hogy a háta mögötti völgyből, nekem takarásban 5 tarvad váltott ki egy tarlóra, amik az általam kedden látottakkal lehetnek azonosak.
Csütörtök: azaz ma reggel. Már egy órával az ébresztő előtt fent vagyok. jó korán ki is érek, alig akar világosodni. Ugyan oda megyek vissza, még alig dereng a hajnal, már a lesen ülök. Újabb dámbikát látok (kezd örvendetes módon kicsit elszaporodni ez az általam igen kedvelt vadfaj nálunk). Aztán megpillantom kis kancsimat is, csak most még távolabb tette reggelizőasztalát. Csendesen telik a hajnal, majd a reggel is. már a Nap is süti a dombtetőt, amikor összeszedem a cókmókomat és éppen állnék fel a lesről, amikor a fenyő alatti kopaszon megjelenik egy fél bika. Ráadásul a hátsó fél. Az eleje takarásban, de azt látom a rendelkezésre álló részletből is, hogy nem egy öreg legény. Aztán mozdul és már látom az agancsát is. Dárdás 6-os, második agancs. De jó nagy, erős testalkatú fiúcska, a végén sötéten tompa, talán még lesz belőle valami. Aztán megugrik és leszalad a völgybe. helyén már ott is áll egy villás tízes, két évvel idősebb kiadásban. Nagyon csúnya villája van, szinte "T" betűt formáz a két szár teteje, annyira szét állnak az ágak. Ahogy nézegetem, harcias bőgés gurul végig a völgyön. Valamelyik öregebb agancsárnak nem tetszik a fiatal látogatók megjelenése. Két óra alatt egyetlen hangja sem volt, de a lehetséges vetélytársak megoldották a nyelvét. Ráadásul a hangok változásából ítélve nem egy helyből bőg, hanem mozgásban van. Szorgalmasan kukkerolom a kis dombtetőt és nem is hiába. Először egy tehén feje jelenik meg, majd mégegyet megpillantok. Napozgatnak nagy békésen, amikor megérkezik a kis dárdás és kisvártatva a villás is. Mögöttük mozog egy akác koronája, onnan bőgi az utolsót a háremúr......és úgy eltűnik, mint az a bizonyos szürke szamár, köd idején.
Várok még vagy fél órát, de nem történik semmi. Azaz annyi mégis csak, hogy alig érek a kocsihoz, újabb hívás érkezik az elnöktől. A tegnap este látott 5 tarvadat látták a favágók, akik azt az erdőt vágják, ahová este látta őket beváltani. Annyi fejleménnyel, hogy fényes nappal váltottak vissza, hosszasan elidőztek egy nagy tócsánál és most egy kimondottan nagy, fekete agancsú bika kísérgette őket Nyihi
Szóval egyelőre ama bizonyos szopogatott szerv rossz végén állok, de nem adom fel Ördög
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
svferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1265



« Új üzenet #7595 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 16:00:16 »

Feri   Igen Emelem

Nem ez az?  Fejvakarás :
    
Re:Hullott Agancs
« Új üzenet #1228 Dátum: 2012. Március 10. - 20:45:56 »

Azon a területen esett? (...bár ezekből a bonsai bikákból  Ördög egyre több van minden felé...)

Akár az is lehetne, a találás, és az elejtés 1km-en belül volt... Csak annyi a bibi, hogy ez a bika 5 éves, míg a hullajtott agancs gazdája kb. kétszer ennyi...


 S.Peti
Naplózva

" Nemcsak a jó pap, de a jó vadász is holtig tanul..."
J.vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2891


« Új üzenet #7596 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 16:09:44 »

Üdv Csabi!
Élmény volt olvasni a beszámolót! Emelem
Valahol olvastam az alábbi mondatot:
" Várj türelemmel és mindenkivel találkozol!"
Nekem már bejött egy párszor ez a "taktika".
Bízom benne, hogy Neked is sikerül! Vigyorog
Üdv: J. vadász Emelem
Naplózva

" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #7597 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 16:17:10 »

Csaba, jó volt olvasni  Igen
Naplózva
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #7598 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 16:34:53 »

Akár az is lehetne, a találás, és az elejtés 1km-en belül volt... Csak annyi a bibi, hogy ez a bika 5 éves, míg a hullajtott agancs gazdája kb. kétszer ennyi...


 S.Peti

Mindegy hány évesek ezeknek akkor sem lenne erősebb trófeájuk, ha 20 évig élnének...  Bolhás -ak   Ördög
Naplózva

" There is good out there "
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #7599 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 17:01:40 »

Csaba, ez így nagyon rendben lesz! Várjuk a folytatást és a fotókat!  Igen Wave
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
galoscsabus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6369


vadász


« Új üzenet #7600 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 18:41:55 »

Felhívott ma délután a hivatásos vadászunk azzal, hogy az egyik ma aratott kukoricában a kombájnos (vadász) látott egy nagy bikát.
Ha van kedvem hozzá, üljek este a tarló mellé.
Megköszöntem szépen, hogy gondolt rám, de maradok a már berepült helynél. Na meg a látott sötét agancsú is nagyon piszkálja a fantáziámat.
Erre hív az előbb, hogy már nem is lenne ok a lesre, mert a bika még nappal terítékre került.....
Nagy fantázia nem kell hozzá, hogy annak a "vadászatnak" a hangulatát elképzeljem......
Arra lennék kurvamód kíváncsi, hogy annak aki meglő egy kombájnoktól megriadt szarvasbikát, vajon milyen élményt ad a tette, vajon mit rakt.roz el az emlékezete?????
Ha tudnék, akkor most ide beszúrnék egy sóspatronnal seggbelövős hangulatjelet, egy kosár nagy pofon társaságában :-(
Naplózva

Vadász vagyok...így egyszerűen.
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #7601 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 18:59:25 »

Van ahol a kombájn tetejéről lövik a bikát! Hány
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11254


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7602 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 19:31:33 »

Van ahol a kombájn tetejéről lövik a bikát! Hány
Lehet,hogy ez a jelzés téveszti meg őket.Azt gondolják,hogy ez egy les... Nem
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
bird0
Tudásra éhes, tanuló Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 927



« Új üzenet #7603 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 20:03:03 »

Jónapot az Olvtársaknak!
Csak úgy rám tört az írhatnék és gondoltam betűkbe öntöm az elmúlt napok rövid összegzését.
...

Kedves Csaba!
Azt a jó kívánságot szeretném mondani, hogy "törjön rád az írhatnék mind gyakrabban"  Wave ,mert élvezet az ilyen összegzéseidet hosszabban is olvasni!
 Kézfogás személy szerint én nagyon köszönöm a szobába behozott erdőzúgást.
Tisztelettel: Laci Emelem
Naplózva

"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
svferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1265



« Új üzenet #7604 Dátum: 2012. Szeptember 27. - 20:03:16 »

Ezt a bikát tegnap délben videóztam:



Elég jól tartja a helyét.
Mit gondoltok róla???
 Emelem
Naplózva

" Nemcsak a jó pap, de a jó vadász is holtig tanul..."
Oldalak: 1 ... 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 [507] 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 ... 933   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: