Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7665 Dátum: 2019. Augusztus 27. - 18:17:10 » |
|
Tetszik Stefi.. . A medvehussal igazad van csak en epp nem vagyok nagy rajongoja.
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7666 Dátum: 2019. Augusztus 27. - 19:07:31 » |
|
Pedig finom a medvehús . Pörköltet én főztem magyarosan - így igaz , édesebb de én úgy gondolom hogy íze a disznóéra hasonlít a hús állaga meg a marháéra . A helyiek főztek ill. pároltak is medvehúst gőzben hagymásan . Nagyon finom volt az is főleg a sok birka - birkával után . Mondjuk az a maci kb 70 kilós volt és az egyik pásztor lőtte le . Az öregebbekből nem próbáltuk a főzést de a helyiek szépen elosztották és 10-15 kilós csomagot vittek haza fejenként . Meglőtte a macit - macikat és senki nem ángált ellene mert ott nem lehetőség volt hogy ki kell lőni 14 medvét hanem kötelező mer nagy károkat okoztak . Minden pásztornál van valami "ócska" puska . Na nem távcsöves . Farkaslaka. A falutól kb 2km-re van egy medve etető. Az egész falu, és a vendéglátósok oda hordják az ételmaradékot. Azért, hogy ne jöjjenek be a faluba. Na meg azért mert a túristákat oda viszik esténként medvelesre. Kb 50 medve látogatja állítólag rendszeresen. A helyiek nagyon nem szeretik őket. Irigyellek az átéltekért, úgy látom Te jobban meg tudtad tapasztalni az ottani valóságot mint én túristaként. Az a tábori konyha odabasz. De miért is kellene ennél jobb, több?! A piros a medveetető:
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7667 Dátum: 2019. Augusztus 27. - 19:08:17 » |
|
Brit tejelő juhot keress, pont ilyen. Én legutoljára Biatorbágyon vettem.
Köszönöm sokat segítettél
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7668 Dátum: 2019. Szeptember 14. - 21:48:06 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7669 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 10:49:12 » |
|
Csülkös káposzta szilvával, Hári-hegy módra.
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #7670 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 10:54:08 » |
|
Ez elött és utána is jöhetne a Girgi féle sült alma....
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7671 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 10:54:25 » |
|
Csülkös káposzta szilvával, Hári-hegy módra.
Nagyon durva!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #7672 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 10:59:27 » |
|
Az a nagy igazság, hogy öregebbek lettünk egy évvel. Nyáron nem nagyon bírom a káposztás kajákat, de ahogy hűlnek az esték...bőgő bika hangja mellett... nincs jobb.
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7673 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 11:15:23 » |
|
Az a nagy igazság, hogy öregebbek lettünk egy évvel. Nyáron nem nagyon bírom a káposztás kajákat, de ahogy hűlnek az esték...bőgő bika hangja mellett... nincs jobb. Hát, most bőgtek rendesen. A ház körül 7 bika bőgött, de amelyiket vártuk az nem mutatta meg magát. Tegnap este egy vadásztárs kiült arra a lesre amelyiken napokig ültem, és ahol egy "néma" bika mozgott a sűrűben, de nem jött ki. Igazán nem volt néma, csak néha néha morgott egyet. Neki kijött egy akkora bika amilyet még Somogyban nem látott. Ő nem lőhette, mert csak 5 kilóig lőhet tagi bikát, de a Barátom nagy valószínűséggel ezt próbálja meglőni két éve. Na de majd ma este!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11260
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7674 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 14:57:19 » |
|
Ez inkább káposztás csülöknek néz ki.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7675 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 17:38:12 » |
|
Ez inkább káposztás csülöknek néz ki.
Igazságod vagyon. kevesebb mint egy kiló káposzta, és csont nélkül 1,6 kg a csülök. A füstölt léből előző nap egy szabolcsi bableves készült. :
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11260
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7676 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 18:06:19 » |
|
Igazságod vagyon. kevesebb mint egy kiló káposzta, és csont nélkül 1,6 kg a csülök. A füstölt léből előző nap egy szabolcsi bableves készült. : Csülök és káposzta bármilyen kombóban jöhet. Szilveszterkor pataki tálban az év eseménye.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7677 Dátum: 2019. November 18. - 19:38:45 » |
|
A tegnapi peca végeredménye:
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
zajandras
|
|
« Új üzenet #7678 Dátum: 2019. November 28. - 16:13:12 » |
|
Sziasztok! Tudnátok ajánlani jó pác receptet őzsonkához? A terv az, hogy beleforgatom száraz fűszerkeverékbe, vákuumfóliázva elteszem 2-3 hétre hűvös helyre majd megy fel a füstre. Ha van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban, kérlek osszátok meg. Köszi!
|
|
|
Naplózva
|
"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #7679 Dátum: 2019. November 28. - 16:45:18 » |
|
Én őzből nem csinálnék, de te tudod...
Szarvasból csináltam, az jó lett.
A java húsokat (gerinc, combból a java darabok) lehártyáztam, és vastagon bedörzsöltem sóval. Ezután olyan helyre kerültek, hogy a sótól kieresztett véres lé elfolyjon alóluk, ne abban álljanak. Így álltak 2-3 napot. (Ezalatt összemennek az eredeti 2/3-ára - felére. Ezért nem csinálnám őzből...)
Utána leöblítettem, és egy vörösboros pácba kerültek 2-3 hétre. Annyi vörösbor, hogy ellepje a húsokat, bele hagyma, fokhagyma, bors, borókabogyó, fenyőmag, babérlevél, esetleg óvatosan kakukkfű. Ez már ízlés szerint. Közbe-közbe át kell forgatni.
Utána leöblíteni, szikkasztani, és mehet a füstre.
Utána az érlelésénél kell odafigyelni, mert hamar szárad. Akkor jó, ha a külseje már száraz (már megijedtél hogy hűb@sszameg túlszáradt), aztán elvágod és a közepe meg még szinte nyers. Ezt a mélyhűtő (pláne ha vákumozod) f@szán kiegyenlíti.
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
|